Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Κάτι λείπει όμως. x2+5x+6 ίσον τί; Απο μόνο του δεν λέει τίποτα, πρέπει να είναι "=0" ή κάποιο άλλο νούμερο για να το πάρεις σαν εξίσωση ;)

Δημοσ.

Αυτό που δέν έχει οριστεί με σαφήνεια είναι πόσο κάνει το μηδέν υψωμένο είς το μηδέν.. Κάποιοι θεωρούν 1, κάποιοι 0 και κάποιοι ότι δέν ορίζεται... παίζει το ρόλο "μπαλαντέρ".. 

Δημοσ.

Ή περιττή δύναμη αρνητικού αριθμού είναι αρνητικός αριθμός. Ή άρτια δύναμη αρνητικού αριθμού είναι θετικός αριθμός. Απλά μασηματικά.

Δημοσ.

Το αρχικό ισοδυναμεί:  -22= -(22)= -4 (διαβάζεται: πλην δύο τετράγωνο)

Αλλιώς πρέπει να γραφτεί: (-2)2= 4 (διαβάζεται: πλην δύο εις το τετράγωνο)

Η σειρά πράξεων είναι: δυνάμεις-ριζικά, πολ/μοι-διαιρεσεις, προσθεσεις-αφαιρεσεις

οπως ουρλιαζω συνηθως στους μαθητες μου «γαμημενες παρενθεσεις, εχουν λογο υπαρξης, χρησιμοποιησε τες»  :-D

• Like 2
Δημοσ.

Μετά από ένα γύρο διαπληκτισμών σε άλλο φόρουμ έρχομαι να ζητήσω τα φώτα σας γιατί κοντεύω να ξεχάσω όσα ξέρω. Το πρόβλημα είναι απλό

-22= Χ; υπάρχουν 2 απόψεις στο θέμα η μία λέει ότι -2 στο τετράγωνο είναι ίσο με 4 ή άλλη ότι είναι ίσο -4, εγώ υποστηρίζω 4 ένα ολόκληρο φόρουμ επιμένει πως και τα δύο είναι σωστά και είναι στην διάκριση του καθενός να επιλέξει ένα από τα 2 εγώ επιμένω ότι -22 = (-1*2)2 οι υπόλοιποι υποστηρίζουν ότι είναι -1*(22) και ότι πρέπει να βάλεις παρενθέσεις (-2)2 για να γίνει   (-1*2)2. Υπάρχει κάποιος κανόνας που άλλαξε τελευταία και μου διαφεύγει; Το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε μια συζήτηση για mathematical parsers  οπότε τίθεται θέμα bug ή επιλογής. Βασικά με τα νεύρα που έχω τώρα είμαι στο τσακ να κατεβάσω ρολά και να κλειδώσω στο bug ασχέτως εξηγήσεων, νόμων και κανόνων που θα τεθούν, οπότε πάω να πάρω τον αέρα μου να ηρεμήσω και θα διαβάσω το νήμα αργότερα το απόγευμα.

Πως φαινεται οτι δεν εχεις επαφη με μαθηματικα...Αν εχεις τοτε εχεις λιγο θεμα.. no offence

• Like 1
Δημοσ.

Ο μονος κανονας που σου διαφευγει ειναι αυτος της προτεραιοτητας των τελεστων.

Αν γκουγκλαρεις την παρασταση που θες σε αυτη την μορφη χωρις παρενθεσεις θα βρεις την απαντηση που ψαχνεις.

Δημοσ.

- * - = +

Στην περίπτωση αυτή το - δεν είναι εντός παρενθέσεως οπότε δεν υψώνεται στο τετράγωνο. Εάν σε μπερδεύει το - μπορείς να το συμβολήσεις σαν -1*

-2= -1*22 = -4

(-2)= (-1)2*22 = 4

Δημοσ.

οπως ουρλιαζω συνηθως στους μαθητες μου «γαμημενες παρενθεσεις, εχουν λογο υπαρξης, χρησιμοποιησε τες»  :-D

έτσι μιλάς στα παιδάκια; :P

Δημοσ.

Μιας και που το ανοιξατε, μια απορια. Εχουμε μια ν-οστη ριζα ενος αρνητικου αριθμου την οποια την υψωνουμε στη ν και οπου ν περιττος. Αυτη η ριζα δεν θα ισουται με αρνητικο αριθμο; Απ' οσο ξερω ομως δεν οριζεται ριζα αρνητικου αριθμου. Μηπως ανηκει στους μιγαδικους αριθμους;  

Δημοσ.

Μιας και που το ανοιξατε, μια απορια. Εχουμε μια ν-οστη ριζα ενος αρνητικου αριθμου την οποια την υψωνουμε στη ν και οπου ν περιττος. Αυτη η ριζα δεν θα ισουται με αρνητικο αριθμο; Απ' οσο ξερω ομως δεν οριζεται ριζα αρνητικου αριθμου. Μηπως ανηκει στους μιγαδικους αριθμους;  

Η συναρτηση ριζα(χ) δεν εχει στο πεδιο τιμων της αρνητικους αριθμους αλλα μονο θετικους.

Δηλαδη ισχυει (-2)*(-2)=4 αλλα ριζα(4)=2 και οχι το -2.

• Like 1
Δημοσ.

ν-οστή ρίζα με όπου ν περιττό υπάρχει για κάθε πραγματικό αριθμό.

Η τετραγωνική ρίζα αρνητικού αριθμού δεν ορίζεται στους πραγματικούς αλλά έχει αποτέλεσμα φανταστικό αριθμό.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν διάβασα πολύ, έχουμε #43 ποστ για κάτι που δεν είναι ούτε μαθηματικό και κυρίως πρόβλημα. Άντε ότι ίσως ότι ενήλικες καταπιάνονται με κάτι τέτοιο να το λες λίγο πρόβλημα. Μόνο ένα πράγμα: UniversalMachine 0^0 δεν το δεχόμαστε, όσοι σεβόμαστε τον εαυτό μας   :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...