olympiakosgate7 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Γεια σας παιδια, Ειχα παει πριν λιγο καιρο στην οδοντιατρο γιατι ειχα πονους στους φρονιμητες. Μετα απο μια ακτινογραφια μου ειπε οτι πρεπει να βγαλω οπωσδηποτε τους δυο γιατι βγαινουν τελειως στραβα και επισης ο ενας χτυπαει πανω στο νευρο και θελει προσοχη. ΟΤαν ηρθε η ωρα για το κοστος μου ειπε 400 ευρω τα δυο δοντια και 100 ευρω η αξονικη για να δει ακριβως ο χειρουργος (δεν θα την κανει την εγχειριση η ιδια) σε τι θεση βρισκεται ακριβως το δοντι με το νευρο. ΚΑι ρωτω εγω.. υπαρχει καποιο νοσοκομειο που να καλυπτει καποιο μερος την εγχειρισης ?? γιατι ειναι αρκετα για τα οικονομικα μου. Πριν 4 χρονια ξαδερφος μου ειχε βγαλει τους φρονιμητες στο νοσοκομειο στη μαγουλα σε χειρουργο παλι και ειχε πληρωσει 50 ευρω για καθε δοντι ΕΠισης με εβαλε σε σκεψεις οτι η οδοντιατρος θελει να με στειλει σε χειρουργο που ηταν καθηγητης της στο πανεπιστημιο.. λεω μηπως ειναι καμια κλικα και αλληλοστελνουν τους πελατες τους. Υ.Γ.Δεν εννοω να τα βγαλω στον χασαπη της γειτονιας με δυο πενσες.. :P Ευχαριστω για τον χρονο σας :)
idomeneas7 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Αν είναι έγκλειστοι δεν μπορεί να το κάνει απλός οδοντίατρος και θέλεις γναθοχειρουργο. Εγώ είχα βγάλει τους 2 στο ΝΙΜΤΣ και τους άλλους δύο στο ΚΑΤ με 40-50 ευρώ σύνολο αλλά 2-3 μήνες αναμονή. Δεν έκανα αξονική καμία φορά. Αν δεν είναι έγκλειστοι τους κάνεις και σε έναν απλό ιδιώτη οδοντίατρο με κάπου 50 ευρώ το δόντι αν θυμάμαι καλά. Πάντως αν σκέφτεσαι να έρθεις μέχρι Μαγούλα, ξέρω απίθανο οδοντίατρο στην Ελευσίνα να σου προτείνω. Δεν θα καταλάβεις απολύτως τίποτα, όλα πεντακάθαρα και ολοκαίνουργια, πληρωμή με κάρτα, απόδειξη και τέλεια δουλειά. Θα του ζητήσω ποσοστά αν πας. 2
Flaoutistas Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Σιγά μην κάνεις και λαπαρασκόπηση για τους φρονιμήτες... μια πανοραμική κάνει ο κόσμος.. να πας στο ΚΑΤ είναι πολύ φτηνά απλά θα περιμένεις λίγο γιατί έχουν μεγάλη αναμονή. Επίσης μπορείς να πας και στην οδοντιατρική σχολή στην Αθήνα για να σου τους βγάλουν, ακόμα φτηνότερα αλλά μεγαλύτερη αναμονή. ΥΓ χειρούργοι είναι όλοι οι οδοντίατροι μάλλον γναθοχειρουργό εννοούσες
fylatos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Σιγά μην κάνεις και λαπαρασκόπηση για τους φρονιμήτες... μια πανοραμική κάνει ο κόσμος.. να πας στο ΚΑΤ είναι πολύ φτηνά απλά θα περιμένεις λίγο γιατί έχουν μεγάλη αναμονή. Επίσης μπορείς να πας και στην οδοντιατρική σχολή στην Αθήνα για να σου τους βγάλουν, ακόμα φτηνότερα αλλά μεγαλύτερη αναμονή. ΥΓ χειρούργοι είναι όλοι οι οδοντίατροι μάλλον γναθοχειρουργό εννοούσες Ξέρω ότι ξέρεις ότι η πανοραμική δεν δίνει αίσθηση της διάστασης του βάθους. Επίσης έχει παραμορφώσεις. Αν είναι ιδιαίτερα σύνθετο το περιστατικό με βαθιά εγκλειση πχ και με παράξενη κλίση, δεν είναι παράλογο να ζητήσουν αξονική ή cone beam.
haris013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 καλησπέρα θέλω να ρωτήσω επειδή πρέπει να βγάλω σίγουρα έναν φρονημίτη ο οποίος είναι ημιέγλιστος και δεν ξέρω αν χρειάζεται να βγεί άλλος, ξέρετε κάποιον πολύ καλό γναθοχειρούργο να με αναλάβει? Εγώ μένω κρήτη αλλά δεν έχω θέμα πάω παντού, αρκεί να γίνει το καλύτερο δυνατόν με τη λιγότερο δυνατή ταλαιπορία-πόνο. Ο οδοντίατρος μου, μου είπε να κάνουμε ακτινογραφία στους υπόλοιπους φρονιμήτες για να δει σε τι φάση βρίσκονται αλλά με διαβεβαίωσε οτι ο ημιέγκλιστος που έχω πρέπει να βγεί και να βρώ έναν γναθοχειρούργο. Μου είπε η επέμβαση γίνεται με τοπική επειδή όμως έχω ενα θέμα γενικά με την τοπική νάρκωση και λόγο αγχους σαν να μην με πιάνει ιδιαίτερα, μπορεί να γίνει η επέμβαση με ολική νάρκωση ή μέθη?
idomeneas7 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Κρίμα να φας τζάμπα ολική για λίγα λεπτά υπόθεση, που αμφιβάλλω ότι θα στο έκανε κάποιος ετσι κι αλλιώς. Ζήτα απλά να σου κάνουν κι άλλη ένεση αν δεν σε πιάσει. 2
Soufesis Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Ο πόνος που σου προκαλεί ο οδοντίατρος δεν είναι ποτέ μεγαλύτερος απ τον πόνο που σε κάνει να πας στον οδοντίατρο γι αυτό δεν χρειάζονται υπερβολές στη νάρκωση. Δεν θα καταλάβεις τίποτα παρά μόνο την πίεση που θα ασκεί ο γιατρός. 1
haris013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Κρίμα να φας τζάμπα ολική για λίγα λεπτά υπόθεση, που αμφιβάλλω ότι θα στο έκανε κάποιος ετσι κι αλλιώς. Ζήτα απλά να σου κάνουν κι άλλη ένεση αν δεν σε πιάσει. τα ξαδέρφια μου στη αμερική μου είπαν οτι συνήθως τους βάζουν να εισπνεύσουν κάτι όταν κάνουν κάποια εξαγωγή, μέθη λέγεται αν κατάλαβα καλά, εδώ γίνεται? Δεν κοιμάσε όπως στην ολική αλλά είσαι σε μια ενδιάμεση κατάσταση. Επίσης σκέφτηκα ολική σε περίπτωση μου χρειαστεί να βγεί παραπάνω απο ένας. Ο πόνος που σου προκαλεί ο οδοντίατρος δεν είναι ποτέ μεγαλύτερος απ τον πόνο που σε κάνει να πας στον οδοντίατρο γι αυτό δεν χρειάζονται υπερβολές στη νάρκωση. Δεν θα καταλάβεις τίποτα παρά μόνο την πίεση που θα ασκεί ο γιατρός. σωστό και αυτό, αν και δεν πονάω ακόμα(αυτό θέλω να προλάβω) γι αυτό το ψάχνω όσο γίνεται. Δεν θέλω να πάω όπου νάναι γιατί μπορεί να είναι επέμβαση ρουτίνας αλλά όπως και να το κάνεις κρύβει κινδύνους.
idomeneas7 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Εκεί όντως έχουν μαστουρωτικό αέριο και μετά είσαι Dave after dentist αλλά εδώ δεν έχω δει να το κάνει κανείς. Το πολύ να σου βγάλουν 2, δεν βγάζουν παραπάνω μαζεμένους για να αποφύγουν υπερβολικό πρήξιμο/επιπλοκές/δύσκολη ανάρρωση. Είναι πανεύκολο από τη μεριά του ασθενή πάντως. Το "χειρότερο" είναι που την πρώτη μέρα τρως όλο κρέμες, παγωτά, χλιαρές σούπες, γιαουρτάκια, πουρέδες κλπ για να μην ταλαιπωρείσαι με το μάσημα.
dimitris21gr Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Και εγώ τους έβγαλα και τους 4 στον Ευαγγελισμό σε 2 φορές. Ευτυχώς δεν ενοχλούσαν πολύ και μπορούσα να αντέξω τους 4 μήνες αναμονή για κάθε ένα από τα 2 ραντεβού. Κόστος 20-25 ευρώ για τον καθένα. 3 έγκλειστοι και 1 ημιέγκλειστος. Πρήξιμο και λίγος πόνος τις πρώτες 24 ώρες, πλήρη ανάρρωση πάνω στην εβδομάδα. 1
fylatos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Μέθη στην Ελλάδα επιτρέπεται μόνο παρουσία αναισθησιολόγου οπότε το ξεχνάς. Με την στελεχιαία αναισθησία για κάτω γνάθο και με αντίστοιχη επάνω δεν πονάει η επέμβαση σε κάποιον που ξέρει τι του γίνεται. Γενικά ισχύει αυτό που γράφηκε παραπάνω ότι ο πόνος πριν τον οδοντίατρο είναι πολύ πιο έντονος από ότι στον οδοντίατρο που μπορεί να είναι και ανώδυνος αν είναι καλός στο θέμα αναισθησία.
haris013 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Μέθη στην Ελλάδα επιτρέπεται μόνο παρουσία αναισθησιολόγου οπότε το ξεχνάς. Με την στελεχιαία αναισθησία για κάτω γνάθο και με αντίστοιχη επάνω δεν πονάει η επέμβαση σε κάποιον που ξέρει τι του γίνεται. Γενικά ισχύει αυτό που γράφηκε παραπάνω ότι ο πόνος πριν τον οδοντίατρο είναι πολύ πιο έντονος από ότι στον οδοντίατρο που μπορεί να είναι και ανώδυνος αν είναι καλός στο θέμα αναισθησία. που θα βρώ έναν έμπειρο γιατρό σε όλους τους τομείς? και στο εγχειρητικό κομμάτι και στην αναισθησία? Αν κατάλαβα καλά μπορεί να χρειαστεί να τροχίσει και κομμάτι της γνάθου/κόκαλο? εκεί δεν πονάς? επίσης δεν μπορώ να βρώ και να πληρώσω έναν καλό αναισθησιολόγο σε μια ιδιωτική κλινική να γίνει μέθη? αν και με καθησυχάσατε σε γενικές γραμμές, απλά θέλω να αποφύγω πόνο και επιπλοκές, έχω ψυχολογικό με τον οδοντίατρο και το ξέρω, σε σφράγισμα πρώτη φορά που άκουσα τροχό και τον ένιωσα κόντεψα να πάθω κρίση πανικού
fylatos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Σε γενικές γραμμές ένας έμπειρος γναθοχειρουργος ή οδοντοφατνιακής χειρουργικής είναι πολύ καλός στο θέμα αναισθησία και έχει χειριστεί εκατοντάδες παρόμοιες καταστάσεις. Είναι εξ ορισμού τα απλούστερα περιστατικά τους. Δεν θα είχα ανησυχία αν ο άλλος ήταν επεξηγηματικός, εξειδικευμένος και φαινόταν επιμελής. Δηλαδή, του μιλάς, ρωτάς αν έχει κάνει γνάθο ή οδοντοφατνιακή χειρουργική και νιώθεις αν τον εμπιστεύεσαι. Ρωτάς και για την αναισθησία και του ζητάς να σου εξηγήσει γιατί θα γίνει ανώδυνα. Αν σε πείσει προχώρησε.
ribo7 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Επειδή ταλαιπωρούμαι και εγώ αυτό το καιρό με έναν φρονιμίτη, σε 2 οδοντιάτρους που πήγα, και οι 2 μου ανέφεραν ότι αν βγάλεις τους κάτω, πρέπει κάποια στιγμή να βγούνε και οι πάνω γιατί με τη πάροδο του χρόνου η άνω γνάθος τραβιέται προς τα κάτω. Και όντως το είδα και εγώ στην πανοραμική, στην πλευρά που έχω βγάλει τον έναν κάτω έχει υποχωρήσει προς το κάτω η κοιλότητα. Απλά το αναφέρω τι μου είπαν. Προφανώς και μπορεί να το λένε σε φάση "βγάλτους όλους μωρέ να ξενοιάσεις" για να κερδίζουν από τις εξαγωγές αλλά κάποια βάση έχει.
Nelnel Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δεν ειναι ολοι οι οδοντιατροι κ χειρουργοι. Επισης πρωτη φορα ακουω για αξονικη. Πριν μερικα χρονια που εβγαλα εναν (πανω αριστερα), θα εβγαινε στραβα, ηταν ολος κατω απ το ουλο, εκανα μια πανοραμικη 30€ κ 150€ πηρε ο οδοντιατρος μου απο τα οποια πληρωσε κ τον χειρουργο οδοντιατρο (ο 2ος ηρθε στο ιατρειο του 1ου -εξαιρεση λογω δικου μου θεματος) κ ο επανελεγχος ηταν δωρεαν. Μου εκαναν τοπικη αναισθησια, η διαδικασια ηταν γρηγορη κ ο πονος ελαχιστος. Μας δυσκολεψε λιγο που στην αρχη φοβομουν με τοσα που ακουγα για τους φρονημητες κ αρχισαν να λενε ανεκδοτα για να ξεχαστω. Ελα ομως που μ επιασε νευρικο γελιο κ ημουν ολο "κχι χι χι" ευτυχως δε μου βγηκε ξυνο (σοβαροτις 0). Κανα δυο μερες ετρωγα πουρε κ σουπιτσα. Κ νομιζω μου χε δωσει κ αντιβιωση για λιγες μερες. Μου θυμισες οτι πρεπει να βγαλω αλλον ενα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα