Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ειναι ολοι οι οδοντιατροι κ χειρουργοι.

'Ολοι είναι και αυτό γράφει στο πτυχίο τους.

Γναθοχειρουργός είναι η λέξη που ψάχνεις.

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές ένας έμπειρος γναθοχειρουργος ή οδοντοφατνιακής χειρουργικής είναι πολύ καλός στο θέμα αναισθησία και έχει χειριστεί εκατοντάδες παρόμοιες καταστάσεις. Είναι εξ ορισμού τα απλούστερα περιστατικά τους. Δεν θα είχα ανησυχία αν ο άλλος ήταν επεξηγηματικός, εξειδικευμένος και φαινόταν επιμελής. Δηλαδή, του μιλάς, ρωτάς αν έχει κάνει γνάθο ή οδοντοφατνιακή χειρουργική και νιώθεις αν τον εμπιστεύεσαι. Ρωτάς και για την αναισθησία και του ζητάς να σου εξηγήσει γιατί θα γίνει ανώδυνα. Αν σε πείσει προχώρησε.

αυτό ρωτάω που θα τον βρώ τον έμπειρο γναθοχειρούργο? να αρχίσω να πέρνω τηλέφωνα που θα βρώ στο google? κρητη που σπουδάζω δεν ξέρω κάποιον ούτε έχω κανένα φίλο, γνωστό, συγγενή που να έχει ή να ξέρει παρόμοια εμπειρία, γιαυτό λέω να αναίβω αθήνα που σίγουρα θα είναι ποιο έμπειροι γιατροί καθαρά λόγο πλυθησμού.

απλά δεν ξέρω που να ψάξω. Αν έχετε μερικά καλά ονόματα να επισκευθώ ώστε να πάρω μια γνώμη.

Δημοσ.

'Ολοι είναι και αυτό γράφει στο πτυχίο τους.

Γναθοχειρουργός είναι η λέξη που ψάχνεις.

Ο οδοντιατρος μου δηλαδη οταν ρωτησα γιατι δε τον βγαζει αυτος, μου ειπε λαθος οτι χρειαζεται χειρουργος οδοντιατρος κ ο ιδιος δεν ειναι κ ο αλλος γιατρος στην ταμπελιτσα στην πορτα του γραφειου του, στο κουδουνι, στις καρτες του εγραφε λαθος "χειρουργος οδοντιατρος".

Να θυμηθω να τους ενημερωσω απο Δευτερα, να μη τα λενε/γραφουν λαθος.

Δημοσ.

Η οδοντιατρική όπως και οι ιατρικές ειδικότητες που περιλαμβάνουν αποκοπή ιστών (μαλακών ή σκληρών) είναι χειρουργικές ειδικότητες. Όλοι οι οδοντίατροι είναι χειρούργοι.

Χειρούργος οδοντίατρος

Dental surgeon στα αγγλικά.

Οπότε μάλλον καταλάβες λάθος. Μετά υπάρχουν μεταπτυχιακά και η ειδικότητα της γναθοχειρουργικης που εξειδικεύουν περαιτέρω στην ενδοστοματική και όχι μόνο χειρουργική τον απόφοιτο χειρουργικής.

Όλοι οι οδοντίατροι στα πλαίσια των προπτυχιακών σπουδών έχουν διδαχτεί την εξαγωγή (χειρουργική και απλή) και έχουν ολοκληρώσει κλινικά περιστατικά με εξαγωγές. Έχουν τέλος παρακολουθήσει και βοηθήσει σε χειρουργεία έγκλειστων αλλά τελικά το αν εξασκούν μέρος ή όλα όσα έμαθαν είναι άλλο. Τέλος φυσικά για να είναι κάποιος ανετος στο θέμα πρέπει να κάνει οδοντοφατνιακή ή γναθοχειρουργικη που τα πρώτα δύο έτη έχουν πολλά χειρουργεία ενδοστοματική και μετά το 3ο έτος κάνουν πιο βαριά χειρουργεια καρκίνου κλπ.

Δημοσ.

Τι ακριβως δε θα μου ηταν κατανοητο στην προταση που εγραψα παραπανω; Κατανοητη κ για δεκαχρονο νομιζω.

Να υποθεσω επισης οτι δε ξερω κ να διαβαζω και μπερδεψα το χειρουργος οδοντιατρος με το γναθοχειρουργος στην ταμπελα κ στην καρτα του.

Κ με οσους εχει τυχει να μιλησω, ξεχωριζουν το οδοντιατρος απο το χειρουργος οδοντιατρος και το γναθοχειρουργος, το ορθοδοντικος κ το παιδοδοντιατρος. Χωρις αναλυση για το αν διδαχτηκαν τα ιδια στο πανεπιστημιο κ τι εξειδικευση πηραν κ τι μεταπτυχιακα εκαναν.

Αν ολοι οι υπολοιποι κανετε τετοια αναλυση, οκ.

30+ χρονια παντως μια χαρα συνεννοουμε...

Δημοσ.

Καλά εγώ σου λέω τι ισχύει και τι λένε τα πτυχία τους. Τώρα τι γράφουν στην ταμπέλα και τι κάνουν είναι άλλο θέμα. Αν θες να με πείσεις ότι κάτι ξέρω λάθος, είναι σαν να προσπαθείς ν με πείσεις ότι δεν έχουμε capital controls.

Χειρούργοι είναι όλοι τυπικά. Μετά κάνεις μεταπτυχιακό και παίρνεις τον τίτλο του οδοντοφατνιακου ή του ορθοδοντικού ή του ενδοδοντιστή ή του περιοδοντολογου ή του στοματολόγου ή κανείς 4 χρόνια ιατρική και μετά 5 χρόνια γναθοχειρουργικη που θέλει και τα δύο πτυχία και λέγεσαι ιατρός οδοντίατρος χειρούργος γναθοχειρουργός. Οκ;

Δημοσ.

Τι ακριβως δε θα μου ηταν κατανοητο στην προταση που εγραψα παραπανω; Κατανοητη κ για δεκαχρονο νομιζω.

Να υποθεσω επισης οτι δε ξερω κ να διαβαζω και μπερδεψα το χειρουργος οδοντιατρος με το γναθοχειρουργος στην ταμπελα κ στην καρτα του.

Κ με οσους εχει τυχει να μιλησω, ξεχωριζουν το οδοντιατρος απο το χειρουργος οδοντιατρος και το γναθοχειρουργος, το ορθοδοντικος κ το παιδοδοντιατρος. Χωρις αναλυση για το αν διδαχτηκαν τα ιδια στο πανεπιστημιο κ τι εξειδικευση πηραν κ τι μεταπτυχιακα εκαναν.

Αν ολοι οι υπολοιποι κανετε τετοια αναλυση, οκ.

30+ χρονια παντως μια χαρα συνεννοουμε...

Μόνο που ο fylatos είναι οδοντίατρος και όλο κάτι παραπάνω θα ξέρει με όσους έχει τύχει να μιλήσεις.

Δημοσ.

Κ ο οδοντιτρος μου επισης. Κ επειδη τον ξερω κ 20 χρονια κ εχει κ πολυ καλη φημη προτιμω να βασιζομαι σ αυτα που λεει κ οχι στον οποιονδηποτε αγνωστο, τουλαχιστον σε ιατρικα θεματα.

Κ δεν ειναι ο μονος που χαρακτηριζετε ως οδοντιτρος σκετο κ συστηνει χειρουργο οδοντιατρο οταν χρειαζεται η κ γναθοχειρουργο. Οποτε απο τη στιγμη που μονοι τους διαχωριζουν την ειδικοτητα τους, δε μ απασχολει αν εχουν επιπλεον γνωσεις που ομως δε χρησιμοποιουν.

Να υποθεσω ρε idomeneas

οτι ξερεις με τι κοσμο μιλαω κ συναναστρεφομαι κ το σχολιαζεις; Σορρυ κιολας αλλα δε ξερεις. Οποτε τετοιες συγκρισεις να σου λειπουν.

Δημοσ.

Λοιπόν δε θέλω να το τραβήξω ειδικά δεδομένου ότι είναι άσχετο το θέμα, αλλά είσαι προσβλητικός αυθαίρετα προς όλους οπότε πάρε και δωστο και στον οδοντίατρο σου να το θυμηθεί:

https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://eclass.uoa.gr/modules/document/file.php/DENT296/063_kanonismos%2520ithikis%2520kai%2520deontologias.doc&q=%CF%84%CE%B9%CF%84%CE%BB%CE%BF%CF%82%20%CF%87%CE%B5%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82%20%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82&ved=0ahUKEwjNmYnh55fLAhWCEiwKHYZXDZEQFggyMAk&usg=AFQjCNE2cc1p2CMqisvV7Q1sOZQ8zW3Y5Q&sig2=jNI-63D_S9_HkeukLs_buQ

6. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ

Όλοι οι συνάδελφοι μπορούν να χρησιμοποιούν τον γενικό επαγγελματικό τίτλο «Χειρουργός - Οδοντίατρος» που είναι και ο επίσημος τίτλος κατοχυρωμένος στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τον γενικό αυτό τίτλο θα πρέπει να χρησιμοποιούν και οι συνάδελφοι πτυχιούχοι ορισμένων σχολών της αλλοδαπής, που στο πτυχίο τους αναφέρεται ο τίτλος «Στοματολόγος» ή άλλος.

Όσοι συνάδελφοι έχουν επίσημα αναγνωρισμένη την ειδικότητα του «Ορθοδοντικού» ή «Γναθοχειρουργού» μπορούν να χρησιμοποιούν τον τίτλο αυτό από μόνο του ή σαν προσθήκη στον γενικό επαγγελματικό τίτλο. Δυνητικά μπορούν να χρησιμοποιούν και το Πανεπιστήμιο απόκτησης του αντίστοιχου τίτλου ειδίκευσης.

5.ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ - ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Ενιαίος τύπος πινακίδων (ισχύει για όλους τους άνευ ειδικότητας, μεμονωμένους οδοντιάτρους)

ΜΕΓΕΘΟΣ : Οι διαστάσεις των πινακίδων δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 30 Χ 40 εκατοστά.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ :Όνομα, Επώνυμο, Χειρούργος οδοντίατρος, Αριθμός Τηλεφώνου και FAX, Ημέρες και Ώρες εργασίας.

Εκτός αν δεν εμπιστεύεσαι ούτε τη νομοθεσία, ούτε τον κώδικα δεοντολογίας, ούτε την οδοντιατρική σχολή, ούτε τίποτα. Σε αυτό το στάδιο ζητάς και βλέπεις το πτυχίο αυτού που εμπιστεύεσαι και σου λύνεται η απορία.

Τέλος με το offtopic από εμένα.

Δημοσ.

Έλεος ρε @fylatos που κάθεσαι και ασχολείσαι με τον κάθε άσχετο ημιμαθή που νομίζει ότι τα ξέρει όλα και προσβάλει τους κανονικούς επιστήμονες...

... ας πάει να ενημερωθεί από τους ταξιτζήδες...

Δημοσ.

Εγώ εβγαλα τους τρεις από τους τέσσερις φρονιμίτες μου σε διάστημα ενός μήνα το πολυ, οι δυο από τους οποίους ήταν έγκλειστοι. Χωρίς χειρουργεία και γναθοχειρουργους, άνοιξε το ουλο με λέιζερ. Δεν υπάρχει θέμα για ολική νάρκωση ή μέθη. Αρκεί μια γερή δόση με δυο -τρεις ενέσεις από έμπειρο χέρι για να πετύχει νεύρο, μετά είναι ένα λεπτό υπόθεση. Δεν πόνεσα καθόλου , πριν κοιμηθώ πήρα ένα ντεπον και τις επόμενες μέρες προσέχω στο φαγητό μη μπει τίποτα στη λακκούβα και έπλενα μετά το φαγητό τα δόντια μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...