Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι με 50%+ νεανική ανεργεία και δουλειά να βρει κάποιος , δεν ανοίγει σπίτι τόσο εύκολα ειδικά αν δεν έχει βοήθεια απο αλλού.

• Απαντ. 183
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο καθένας όπως έχει μεγαλώσει. Και έναν Σουηδό/Άγγλο να ρωτήσεις τι γνώμη έχει για τα «παιδιά» που μένουν μέχρι τα 30-35 με γονείς, τα χειρότερα θα σου πει.

Δεν διαλέγουμε σε ποιά χώρα θα γεννηθούμε, ούτε τι ανατροφή θα λάβουμε...

Γιατί άλλωστε και ο βασικός μισθός στην σουηδία είναι €500 και η ανεργία 25%.

• Like 5
Δημοσ.

Και το 2007-2008 που δεν υπήρχε η κρίση, η ίδια νοοτροπία υπήρχε. Έτσι είναι οι μεσογειακές χώρες.

Ή τότε δεν έμεναν με τους γονείς τους;

Εγώ δεν κατηγορώ αυτόν που τότε έμενε μόνος του και τώρα γύρισε στους γονείς του... καμία σχέση αυτό με το «τότε έπαιρνα €1000, αλλά έμενα με γονείς για να ξοδεύω το 1000άρικο σε λούσα».

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ είμαι αυστηρή με αυτά και πιστεύω πως ο φοιτητής είναι υποχρεωμένος να δουλεύει για τα έξοδά του. Δέχομαι μέχρι 200 ευρώ το μήνα έξτρα από γονείς με τα σημερινά δεδομένα. Παραπάνω μόνο αν είναι πλούσιοι και το έχουν έτσι κι αλλιώς ήδη κακομάθει το παιδί.

η δεν εχεις δει απαιτητικές σχολες που πρέπει να εισαι τουλάχιστον 8ωρο ....εκει 

• Like 2
Δημοσ.

https://m.youtube.com/watch?v=G3qw68ecqMU

Πολλοι εδώ σκέφτεστε σαν σκλάβοι και θέλετε να αναπαράγεται σκλάβους. Εύκολες λεξουλες, κηφήνες,τεμπέληδες. Εγώ λοιπόν θα πάω τα παιδιά μου παραπέρα. Θα τα κραταω χωρίς φαγητό στο υπόγειο και θα τα βάζω να παλεύουν με αληθινά όπλα για ένα πιάτο φαγητό. Άλλωστε η επανάσταση του 1821 δεν έγινε με λουλούδια με γιαταγάνια έγινε. Στο βουνό θα πάει στα 15, ποιό ενοίκιο αυτά είναι αστεία. Στο βουνό η Ελλάδα πολέμησε τον Γερμανό, στο βουνό και το παιδί να μάθει, να είναι ψαγμενο. Δεν θα μου βγούν εμένα τα παιδιά ντιγκινταγκες. Εγώ δεν είμαι κάνα ρεμαλι ότι έχω καταφέρει το έκανα μόνος μου. Μόνος μού θηλασα. Μόνος μού έμαθα να μιλάω. Μόνος μού περπατησα, όλα μόνος μού. Τι πάει να πεί παιδιά είναι; Επειδή εγώ το έφερα στο κόσμο θα πληρώνω κιόλας;; ούτε καν το πολύ μέχρι τα 5. Χέρια έχει πόδια έχει να πάει να δουλέψει. Στο κάτω κάτω παιδιά ΜΟΥ είναι, ότι θέλω θα κάνω.

• Like 20
Δημοσ.

θεωρώ γυφτιά να πληρώνουν τα παιδιά ενοίκιο στους γονείς τους , αν τα θεωρούσαν βάρος ας μην τα έκαναν , δεν είναι υποχρεωτικό να κάνουν παιδιά και αν κάνεις δεν τα κάνεις για να περιμένεις να μεγαλώσουν να εισπράξεις εκτός αν είσαι Ρομά και τα προορίζεις για τα φανάρια.  Φυσικά δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τα έξοδα των παιδιών τους αλλα αυτό είναι εντελώς διαφορετικό με το να μοιράζονται κάτι που ήδη χρησιμοποιούν. Είναι λες και σε καλούν οι γονείς σου για φαγητό και στο τέλος σου δίνουν κ απόδειξη να πληρώσεις για το πιάτο φαΐ που έφαγες. 

• Like 14
Δημοσ.

Αν μένουν σπίτι, από τα 16-17 ζητάνε από τα παιδιά να τους πληρώνουν ενοίκιο για το δωμάτιο που μένουν, και έναντι για λογαριασμούς, φαγητό κλπ.

και τι κάνουν αν δεν πληρώνουν τα ανήλικα παιδιά τους? 

Δημοσ.

Στην πολιτισμένη Ευρώπη έχουν κι ένα κοινωνικό κράτος να τους στηρίξει. Τώρα τελευταία κάτι πάνε να κάνουν με το ΕΕΕ και εδώ πέρα (40 χρόνια δεν είχε γίνει τίποτα). Αυτό γιατί δεν το ανέφερε κανείς;

Στην Ελλάδα έχουμε μεταθέσει το κοινωνικό δίχτυ προστασίας στην οικογένεια, αλλά αυτό μόνο με την προϋπόθεση ότι θα στέκεσαι «σούζα» στους γονείς, αλλιώς στο κόβουν το «επίδομα» αν τους πας κόντρα. Αυτό δεν είναι άδικο άραγε;

Το κράτος είναι πιο «απρόσωπο» και δεν σου ζητάει να το «αγαπάς», παρά μόνο να είσαι τυπικός στις υποχρεώσεις σου...

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω πως αρκετοί το έχουν πάρει πολύ στραβά το θέμα και έχουμε μπερδέψει και τα μπούτια μας. Το θέμα της φυγής του παιδιού από το σπίτι λίγη σχέση έχει με το θέμα των εξόδων για σπουδές σε άλλο μέρος. Υπάρχουν φοιτητές που φεύγουν σε άλλο μέρος για σπουδές και μετά επιστρέφουν πάλι στο σπίτι με τους γονείς τους, άλλοι πάλι δεν φεύγουν σε άλλο μέρος αλλά αποφασίζουν να φύγουν από το σπίτι μόλις βρούν δουλειά.

Στο θέμα των σπουδών για μένα, καλό είναι πριν αρχίσει να δηλώνει το παιδί σχολές για το μηχανογραφικό να συζητήσει με τους γονείς το θέμα των εξόδων στο ενδεχόμενο που θα πάει να μείνει σε άλλη πόλη. Κανένας δεν έχει όρεξη να σπουδάζει και να δουλεύει και όσοι το κάνουν το 99% το κάνει από ανάγκη ή πίεση των γονέων, παρόλα αυτά τα έξοδα σπουδών σε άλλη πόλη δεν τα λές και λίγα σε καμία περίπτωση, οπότε στο ενδεχόμενο που ο γονέας δεν έχει φράγκα και το παιδί δεν μπορεί να περάσει σε κάποια σχολή στην πόλη διαμονής του και καίγεται να σπουδάσει σε άλλο μέρος τότε δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από το να ψάξει να βρει δουλειά, διαφορετικά δεν θα μπορέσει να σπουδάσει κιόλας.

Εκτός αυτού ακόμα και να μην χρειαστεί να μετακομίσεις σε άλλη πόλη και να φορτώνεις τους γονείς με έξοδα για νοίκια κτλ, μπορεί να έχεις επιθυμίες για άλλα πράγματα όπως να πάρεις αυτοκίνητο που αυτό συνεπάγεται κάποια έξοδα, λεφτά για διασκέδαση καφετέριες κτλ για γκατζετάκια κινητά για ρούχα και διάφορα άλλα, ε και πάλι νομίζω είναι θέμα σεβασμού προς τους γονείς να ψάξεις να βρεις δουλειά κι οχι να τους "αρμέγεις".

Για το πολυσυζητημένο θέμα περι κρίσης και φυγής απ' το σπίτι, ανέκαθεν στις μεσογειακές χώρες ο νέος μένει στο σπίτι με τους γονείς μέχρι μια μεγάλη ηλικία, ένα μειοψηφικό ποσοστό πάντα επέλεγε να φύγει από το σπίτι. Τώρα με την κρίση ακόμα και αυτό το μειοψηφικό ποσοστό των παλαιότερων εποχών έχει μειωθεί και αυτό είναι λογικό.

Δημοσ.

Εγώ είμαι αυστηρή με αυτά και πιστεύω πως ο φοιτητής είναι υποχρεωμένος να δουλεύει για τα έξοδά του. Δέχομαι μέχρι 200 ευρώ το μήνα έξτρα από γονείς με τα σημερινά δεδομένα. Παραπάνω μόνο αν είναι πλούσιοι και το έχουν έτσι κι αλλιώς ήδη κακομάθει το παιδί.

Να μαντεψω, δεν πρεπει να σπουδασες και σιγουρα αν το ειχες κανει, δεν θα ησουν σε αλλη πολη απο τους δικους σου.

• Like 4
Δημοσ.

'Οχι, απλά θέλω το παιδί μου να είναι ανεξάρτητο όπως ήμουν εγώ και να τα έχει λίγο πιό εύκολα από εμένα. Πχ να φύγει από το σπίτι στα 18 και όχι στα 16, να δουλεύει μια δουλειά και όχι 2-3 κλπ.

Δεν είναι θέμα κόστους όπως νομίζετε μερικοί, είναι θέμα διαπαιδαγώγησης ώστε να γίνει ένας αυτάρκης και ανεξάρτητος άνθρωπος.

• Like 1
Δημοσ.

https://m.youtube.com/watch?v=G3qw68ecqMU

Πολλοι εδώ σκέφτεστε σαν σκλάβοι και θέλετε να αναπαράγεται σκλάβους. Εύκολες λεξουλες, κηφήνες,τεμπέληδες. Εγώ λοιπόν θα πάω τα παιδιά μου παραπέρα. Θα τα κραταω χωρίς φαγητό στο υπόγειο και θα τα βάζω να παλεύουν με αληθινά όπλα για ένα πιάτο φαγητό. Άλλωστε η επανάσταση του 1821 δεν έγινε με λουλούδια με γιαταγάνια έγινε. Στο βουνό θα πάει στα 15, ποιό ενοίκιο αυτά είναι αστεία. Στο βουνό η Ελλάδα πολέμησε τον Γερμανό, στο βουνό και το παιδί να μάθει, να είναι ψαγμενο. Δεν θα μου βγούν εμένα τα παιδιά ντιγκινταγκες. Εγώ δεν είμαι κάνα ρεμαλι ότι έχω καταφέρει το έκανα μόνος μου. Μόνος μού θηλασα. Μόνος μού έμαθα να μιλάω. Μόνος μού περπατησα, όλα μόνος μού. Τι πάει να πεί παιδιά είναι; Επειδή εγώ το έφερα στο κόσμο θα πληρώνω κιόλας;; ούτε καν το πολύ μέχρι τα 5. Χέρια έχει πόδια έχει να πάει να δουλέψει. Στο κάτω κάτω παιδιά ΜΟΥ είναι, ότι θέλω θα κάνω.

Εγω πιστεύω πως πολλά απο αυτά ειναι ουρμπανιές που τις λένε μεταξύ τους για να περηφανεύονται όπως θα κάνανε εδώ το αντίστοιχο πχ λέγοντας ότι το παιδί τους είναι τόσο πολύ τακτικό μαζεύει τα πάντα στο σπίτι τους μαγειρεύει και ειναι και πρώτο στο σχολείο κτλ...

ενω πχ στην πραγματικότητα.. ε φιλοτιμείται που και που και μαζεύει κάτι ... ε όταν βλέπει κανα βιντεάκι για το πως γίνεται ενα καλό πιάτο λεει να δοκιμάσει να το κάνει... ε και κάποιες φορές όταν δεν παίρνει 13-16 παίρνει κάτι 17-19.....

Και εγώ έχω ζήσει σε χώρες όπως Γερμανία Αγγλία κτλ και πχ Γερμανία έχω περάσει και ενα κομμάτι των νεανικών μου χρόνων ποτέ δεν θυμάμαι απο Γερμανούς ή άλλους φίλους -εφήβους- εκει να συζητάνε για το πως βγαίνει το μεροκάματο κτλ το πολύ πολύ κάποια να είχανε καμιά δουλίτσα της πλάκας για να μαζέψουν λεφτά να πάρουν το νέο sega 16bit  και δεν ήταν απο πλούσιες οικογένειες (ούτε και φτωχές όμως) οι περισσότεροι.... αλλα και στην Γερμανία τα ίδια λένε οι γονείς... πάντα θυμάμαι την μάνα μου να μου λέει για κάποιους που έχει γνωρίσει και δεν δίνουν λεφτά στα παιδιά τους γιατι δουλεύουν απο μικρά κτλ.. αλλά πάντα ήταν συμπτωματικά εκτός του κύκλου μου και δεν μπορούσα να το επιβεβαιώσω... :P

Δημοσ.

'Οχι, απλά θέλω το παιδί μου να είναι ανεξάρτητο όπως ήμουν εγώ και να τα έχει λίγο πιό εύκολα από εμένα. Πχ να φύγει από το σπίτι στα 18 και όχι στα 16, να δουλεύει μια δουλειά και όχι 2-3 κλπ.

Δεν είναι θέμα κόστους όπως νομίζετε μερικοί, είναι θέμα διαπαιδαγώγησης ώστε να γίνει ένας αυτάρκης και ανεξάρτητος άνθρωπος.

Δεν δουλεψα ποτε πριν τα 28 μου, τα ειχα ολα ετοιμα, και εχοντας λιγοτερα χρονια εμπειριας εχω καταφερει (σχετικα ειναι αυτα βεβαια) περισσοτερα απο αρκετους μου φιλους, και σιγουρα εχω μεγαλυτερα ονειρα και φιλοδοξιες.

Και αυτο επειδη σε αλλες περιοδους της ζωης μου ειχα διαφορετικες προτεραιοτητες.  

Δεν με απασχολει να βγαλω κανενα αχτι στο παιδι μου, ας κανει κυριολεκτικα οτι θεωρει καλυτερα υστερα απο την σωστη ανατροφη που θεωρω οτι θα του εχω δωσει. Μετα τα 18 ειναι αργα για να του διαμορφωσεις χαρακτηρα θαρρω.

• Like 12

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...