bedazzled Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Ακόμα και με μετρητά σου δίνουν ένα μπακαλόχαρτο (για τα μάτια του κόσμου, όχι ότι είναι κανονική απόδειξη)... εδώ τίποτα λέμε, ούτε καν αυτό για το ξεκάρφωμα.
παπι Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Λαμογια είναι. Αυτό που θα κανείς είναι παρά πολύ απλό. Την επόμενη φορά παραγγελνςις από άλλον. Δόξα τον θεό, έχουμε άπειρα φαγαδικα.
zio10 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 @Zio Όχι, πρέπει να κοπεί απόδειξη από ταμειακή... Με την λογική σου όταν παραγγέλνουμε online με πληρωμή κάρτας π.χ. ένα TurboX laptop από Πλαίσιο, θα μπορούσαν κι αυτοί να μην κόβουν απόδειξη, σωστά; Μην μου πεις ότι κόβουν απόδειξη για την εγγύηση, γιατί αυτό το βλέπουν από τον λογαριασμό σου τι παραγγελίες έχεις κάνει και πότε ακριβώς... από εκεί τα βλέπουν έτσι κι αλλιώς αν την χάσεις. Δεν ξέρω τι ισχύει! Απλά είχα αγοράσει κάτι και πλήρωσα με κάρτα. Λέω άστο δεν θέλω απόδειξη και μου λέει αφού πλήρωσες με κάρτα δεν γίνεται ή δεν έχει νόημα να μην την κόψει, κάτι τέτοιο. Την έκοψε κανονικά πάντως.
bedazzled Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Το θέμα είναι να σταματήσει να το κάνει... με το να παραγγείλω από άλλον δεν αλλάζει κάτι, εκτός αν το κάνουν όλοι.
παπι Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Το θέμα είναι να σταματήσει να το κάνει... με το να παραγγείλω από άλλον δεν αλλάζει κάτι, εκτός αν το κάνουν όλοι. Και με την καταγγελία τι θα γίνει; Δεν βλέπεις πως δεν λειτουργεί τίποτα; Ο προϋπολογισμός του 16 στοχεύει στην αύξηση φορολόγησης των πλούσιων (12κ πάνω, μαρεσει που πριν δύο χρόνια γελαγαμε με τους πλούσιους των 20κ). Χεστηκε το κράτος για την φοροδιαφυγή! Ούτε!υπαλλήλους δεν θα έχει για να κανείς ελέγχους. Καταγγελία, ας γελασω. Χαχαχα
Irene.j Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Είναι πρόβλημα αυτό στα ντελίβερι γιατί δεν μπορείς να παραπονεθείς μην τυχόν και σου φτύσουν μέσα την επόμενη φορά. Κι εγώ προσπάθησα με το ΣΔΟΕ, πήρα τηλέφωνα, έστειλα mail, πέρασαν μήνες αλλά συνεχίζει να μην φέρνει αποδείξεις. Μέχρι και κακή κριτική στο Ask4food του έβαλα και το γράφω (και άλλοι επίσης). Εδώ αυτός που το κάνει με μετρητά πληρώνεται. Απλά ξέρει ότι είναι από τους λίγους που κάνουν καλό φαγητό και αναγκαστικά θα πάρεις από αυτόν. Συγγνωμη αλλα για ποιο λογο παραπονιεσαι? Εχει αντιτιμο το καλο και ασαλιοτο φαγητο! 1
iordanis77 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Τις αποδειξεις απο τις χρεωστικες καρτες πρεπει κι αυτες να τις μαζευουμε?
bedazzled Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Ναι, έτσι είπαν. Δεν έχει οριστικοποιηθεί το νομοσχέδιο για τις κάρτες.
ScorpioX777 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δεν ξέρω τι ισχύει! Απλά είχα αγοράσει κάτι και πλήρωσα με κάρτα. Λέω άστο δεν θέλω απόδειξη και μου λέει αφού πλήρωσες με κάρτα δεν γίνεται ή δεν έχει νόημα να μην την κόψει, κάτι τέτοιο. Την έκοψε κανονικά πάντως. Εισαι υποχρεωμενος να κοβεις αποδειξη, και με μετρητα και με καρτα. 1
fylatos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Τις αποδειξεις απο τις χρεωστικες καρτες πρεπει κι αυτες να τις μαζευουμε? Όχι τα χαρτάκια που βγάζει το POS, την απόδειξη της ταμειακής που αντιστοιχεί στο POS νομίζω. 2
ScorpioX777 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Όχι τα χαρτάκια που βγάζει το POS, την απόδειξη της ταμειακής που αντιστοιχεί στο POS νομίζω. Και τα οποια καλο ειναι ο μαγαζατορας να στα καρφιτσωνει μαζι η εσυ στο σπιτι.
fylatos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Και τα οποια καλο ειναι ο μαγαζατορας να στα καρφιτσωνει μαζι η εσυ στο σπιτι. Πλέον υπάρχουν και pos που το στέλνουν στο email. Δεν είναι απαραίτητα πάντως. Επίσης γιατί μα γιατί δε τα κάνουν αυτόματα πλέον, δλδ να ενημερώνεται η γγπσ απευθείας.
ScorpioX777 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Πλέον υπάρχουν και pos που το στέλνουν στο email. Δεν είναι απαραίτητα πάντως. Επίσης γιατί μα γιατί δε τα κάνουν αυτόματα πλέον, δλδ να ενημερώνεται η γγπσ απευθείας. Αυτο αναρωτιεμαι και εγω.Μαλλον και οι ιδιοι δεν ξερουν γιατι.
kfyros Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Πρέπει να κόψει απόδειξη, είτε από ταμειακή , είτε από σύστημα με φορολογικό μηχανισμό (μακρυνάρι σήμανσης κάτω κάτω). Ο ΣΔΟΕ ασχολείται με αυτά μόνο όταν κάνουν εφόδους σε περιοχές για έλεγχο αποδείξεων.Έχει τόσες λίστες με μεγαλοφοροφυγάδες που κυνηγάει,που αν δεν αφορά κάποια εκατομμύρια η καταγγελία δύσκολα θα ασχοληθεί.Βέβαια και να σου κόψουν απόδειξη δε λέει και πολλά.Μπορεί η ταμειακή να είναι μαϊμού,μπορεί άλλα να λένε τα Ζ των μηχανών και άλλα να περνάνε στις δηλώσεις ΦΠΑ οι λογιστές.Όταν έρθει ο ελεγκτής, παίρνει ένα χαρτζιλίκι, κλείνει και τα βιβλία, και άντε γεια στους μαλάκες.Πάντως η φοροδιαφυγή στους ντελιβεράδες είναι ελάχιστη πλέον νομίζω.Γιατί αν τον σταματήσουν το ντελιβερά χωρίς αποδείξεις,κατάσχεται και το μηχανάκι, οπότε τσούζει Σούζυ.Και όλα αυτά τα αμύθητα ποσά που υπολογίζουν ότι θα πιάσουν από τη μικροφοροδιαφυγή είναι αστειότητες.Είναι σαν τα ποσά που υπολογίζουν στην AEPI για την πειρατεία.Αν ήταν όλοι νόμιμοι , θα υπήρχε ο μισός τζίρος και οι μισές επιχειρήσεις, αφού οι τιμές θα ήταν πολύ ακριβότερες.Και συνήθως αυτοί που φοροδιαφεύγουν είναι μαγαζιά που δεν πάνε και πολύ καλά.Μόνο αν κοπεί ο ΦΠΑ στη χονδρική , και η λιανική γίνει μόνο με ηλεκτρονικές πληρωμές θα μαζέψουν όλο το ΦΠΑ.Αυτοί οι ανεικδιήγητοι τώρα λέγανε να παίρνουν το ΦΠΑ ηλεκτρονικά με την πώληση, αλλά να εισπράττουν και το ΦΠΑ κατά τις αγορές της επιχείρησης. Το οποίο θα επιστρέφουν με τις δηλώσεις ΦΠΑ. Τρίχες κατσαρές δηλαδή, θα κλείσουν τα 2/3 των μικρομεσαίων εμπορικών αν γίνει αυτό. Πού θα βρίσκουν επιπλέον ρευστότητα να πληρώνουν το ΦΠΑ 2 φορές και να εισπράττουν τη διαφορά πίσω μετά από μήνες από το κράτος λωποδύτη; Πλέον υπάρχουν και pos που το στέλνουν στο email.Δεν είναι απαραίτητα πάντως. Επίσης γιατί μα γιατί δε τα κάνουν αυτόματα πλέον, δλδ να ενημερώνεται η γγπσ απευθείας. Σιγά μην ήταν έτσι εύκολο.Υποτίθεται ότι έχουν έτοιμη εφαρμογή εδώ και 2 χρόνια. Είναι παράνοια για μια επιχείρηση να την τηρήσει και απαιτεί διπλασιασμό των ωρών εργασίας του λογιστηρίου για να περνάει αναλυτικά μικρομαλακίες που τις πέρναγε όλες μαζί.Άσε που αν γίνει αυτό, θα πρέπει και το κράτος να μην κλέβει τους πολίτες του.Συν ότι χάνεται το αλισβερίσι με τα λαμόγια. 3
Physics_Rulez Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Το λάθος που κάνει είναι ότι δε βάζει την απόδειξη μέσα στη σακούλα που σου στέλνει. Κατά τα άλλα, κατά 99,9% την απόδειξη την κόβει αφού τον πληρώνεις με κάρτα, εκτός αν είναι εντελώς ηλίθιος. Όσες καταγγελίες και να κάνεις, έχει μικρό κίνδυνο φοροδιαφυγής ένα κατάστημα που δέχεται τραπεζικές πληρωμές. Οπότε δύσκολα να ικανοποιήσεις την εκδικητικότητα σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα