Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια που ζείτε;

Μπαινει πληρωμή μέσω κάρτας 6 ευρω (π.χ.).

Κόβει απόδειξη σε κάποιον που αγόρασε από εκεί 6 ευρώ και είναι μια χαρα

• Like 1
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Πρέπει να κόψει απόδειξη, είτε από ταμειακή , είτε από σύστημα με φορολογικό μηχανισμό (μακρυνάρι σήμανσης κάτω κάτω).

Ο ΣΔΟΕ ασχολείται με αυτά μόνο όταν κάνουν εφόδους σε περιοχές για έλεγχο αποδείξεων.

Έχει τόσες λίστες με μεγαλοφοροφυγάδες που κυνηγάει,

που αν δεν αφορά κάποια εκατομμύρια η καταγγελία δύσκολα θα ασχοληθεί.

Βέβαια και να σου κόψουν απόδειξη δε λέει και πολλά.

Μπορεί η ταμειακή να είναι μαϊμού,

μπορεί άλλα να λένε τα Ζ των μηχανών και άλλα να περνάνε στις δηλώσεις ΦΠΑ οι λογιστές.

Όταν έρθει ο ελεγκτής, παίρνει ένα χαρτζιλίκι, κλείνει και τα βιβλία, και άντε γεια στους μαλάκες.

Πάντως η φοροδιαφυγή στους ντελιβεράδες είναι ελάχιστη πλέον νομίζω.

Γιατί αν τον σταματήσουν το ντελιβερά χωρίς αποδείξεις,κατάσχεται και το μηχανάκι, οπότε τσούζει Σούζυ.

Και όλα αυτά τα αμύθητα ποσά που υπολογίζουν ότι θα πιάσουν από τη μικροφοροδιαφυγή είναι αστειότητες.

Είναι σαν τα ποσά που υπολογίζουν στην AEPI για την πειρατεία.

Αν ήταν όλοι νόμιμοι , θα υπήρχε ο μισός τζίρος και οι μισές επιχειρήσεις, αφού οι τιμές θα ήταν πολύ ακριβότερες.

Και συνήθως αυτοί που φοροδιαφεύγουν είναι μαγαζιά που δεν πάνε και πολύ καλά.

Μόνο αν κοπεί ο ΦΠΑ στη χονδρική , και η λιανική γίνει μόνο με ηλεκτρονικές πληρωμές θα μαζέψουν όλο το ΦΠΑ.

Αυτοί οι ανεικδιήγητοι τώρα λέγανε να παίρνουν το ΦΠΑ ηλεκτρονικά με την πώληση, αλλά να εισπράττουν και το ΦΠΑ κατά τις αγορές της επιχείρησης. Το οποίο θα επιστρέφουν με τις δηλώσεις ΦΠΑ. Τρίχες κατσαρές δηλαδή, θα κλείσουν τα 2/3 των μικρομεσαίων εμπορικών αν γίνει αυτό. Πού θα βρίσκουν επιπλέον ρευστότητα να πληρώνουν το ΦΠΑ 2 φορές και να εισπράττουν τη διαφορά πίσω μετά από μήνες από το κράτος λωποδύτη;

Σιγά μην ήταν έτσι εύκολο.

Υποτίθεται ότι έχουν έτοιμη εφαρμογή εδώ και 2 χρόνια. Είναι παράνοια για μια επιχείρηση να την τηρήσει και απαιτεί διπλασιασμό των ωρών εργασίας του λογιστηρίου για να περνάει αναλυτικά μικρομαλακίες που τις πέρναγε όλες μαζί.

Άσε που αν γίνει αυτό, θα πρέπει και το κράτος να μην κλέβει τους πολίτες του.

Συν ότι χάνεται το αλισβερίσι με τα λαμόγια.

Συμφωνώ με όλα όσα λες, αλλά όταν μου πουλάει το πιτόγυρο 2,5-3 ευρώ (και καλά λόγω μεγαλύτερης ποσότητας -τρίχες-) και κλέβει και το ΦΠΑ, μου ανάβουν τα λαμπάκια...

Άλλοι στην ίδια περιοχή τα πουλάνε €1,40 (σαφώς μικρότερη ποσότητα, αλλά με τα ίδια λεφτά παίρνεις 2 και αθροιστικά η ποσότητα είναι μεγαλύτερη -χωρίς να υπολείπεται η ποιότητα-).

Εμ θες να κλέψεις το κράτος-νταβατζή, εμ κλέβεις και τον πελάτη που δεν σου φταίει σε τίποτα; Δεν πάει έτσι.

Και ναι, έχουν πει ότι στο μέλλον θέλουν να αποδίδεται αυτόματα ο ΦΠΑ στο κράτος με πληρωμή κάρτας... αυτό ακόμα ΔΕΝ έχει γίνει, άρα ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Το λάθος που κάνει είναι ότι δε βάζει την απόδειξη μέσα στη σακούλα που σου στέλνει. Κατά τα άλλα, κατά 99,9% την απόδειξη την κόβει αφού τον πληρώνεις με κάρτα, εκτός αν είναι εντελώς ηλίθιος.

Όσες καταγγελίες και να κάνεις, έχει μικρό κίνδυνο φοροδιαφυγής ένα κατάστημα που δέχεται τραπεζικές πληρωμές. Οπότε δύσκολα να ικανοποιήσεις την εκδικητικότητα σου.

Δεν είμαι εκδικητικός. Γνωρίζω τι λούκι τραβάνε. Να σέβονται και τον πελάτη όμως...

Αν είναι δυνατόν να μου λέει να γράφω στην παραγγελία να στείλει και απόδειξη. Αυτά είναι αυτονόητα.

Στα supermarkets δηλαδή είναι ηλίθιοι που κόβουν 2 χαρτάκια (1 η απόδειξη ταμειακής και άλλο 1 η απόδειξη του POS);

Αυτό με το email δεν το έχω δει πουθενά, ούτε μου έχουν ζητήσει το email μου στο ταμείο.

Δημοσ.

Συμφωνώ με όλα όσα λες, αλλά όταν μου πουλάει το πιτόγυρο 2,5-3 ευρώ (και καλά λόγω μεγαλύτερης ποσότητας -τρίχες-) και κλέβει και το ΦΠΑ, μου ανάβουν τα λαμπάκια...

Άλλοι στην ίδια περιοχή τα πουλάνε €1,40 (σαφώς μικρότερη ποσότητα, αλλά με τα ίδια λεφτά παίρνεις 2 και αθροιστικά η ποσότητα είναι μεγαλύτερη -χωρίς να υπολείπεται η ποιότητα-).

Εμ θες να κλέψεις το κράτος-νταβατζή, εμ κλέβεις και τον πελάτη που δεν σου φταίει σε τίποτα; Δεν πάει έτσι.

Και ναι, έχουν πει ότι στο μέλλον θέλουν να αποδίδεται αυτόματα ο ΦΠΑ στο κράτος με πληρωμή κάρτας... αυτό ακόμα ΔΕΝ έχει γίνει, άρα ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Δεν είμαι εκδικητικός. Γνωρίζω τι λούκι τραβάνε. Να σέβονται και τον πελάτη όμως...

Αν είναι δυνατόν να μου λέει να γράφω στην παραγγελία να στείλει και απόδειξη. Αυτά είναι αυτονόητα.

Στα supermarkets δηλαδή είναι ηλίθιοι που κόβουν 2 χαρτάκια (1 η απόδειξη ταμειακής και άλλο 1 η απόδειξη του POS);

Αυτό με το email δεν το έχω δει πουθενά, ούτε μου έχουν ζητήσει το email μου στο ταμείο.

Συμφωνώ.

Κι εγώ μανούριαζα με κάποιον που δεν έστελνε , και ζητούσα απόδειξη στο ντελιβερά κατά την παραλαβή.

Αν θέλει να το χοντρύνει κάποιος, κρατάει το ΦΠΑ και τον πληρώνει όταν του φέρουν την απόδειξη.

Αλλά είναι ελάχιστοι πλέον αυτοί που δεν κόβουν.

Παρόλα αυτά, στους συγκεκριμένους που σου είπαν την ιστορία με την πιστωτική, ζήτα την απόδειξη τσαμπουκά να στη στείλουν.

Αν έχουν κόψει, θα έχουν αντίγραφο.

Αν όχι, θα στην κόψουν με τρέχουσα ημερομηνία.

Και μην ξαναψωνίσεις.

Στο lartigiano που παραγγέλνω online με κάρτα δεν υπάρχει θέμα.

Δημοσ.

Και εσυ γιατι δεν του λες να στελνει αποδειξη να τελειωνει η ιστορια.Ντρεπεσαι.

Δημοσ.

Κι εσύ γιατί δεν καταλαβαίνεις ότι δεν είναι σωστό αυτό το πράγμα;

Θα ζητάει ο 1 στους 100 να του στέλνουν απόδειξη; Και οι υπόλοιποι 99; Καθαρό κέρδος, ε;

By default πρέπει να στέλνει σε όλους...

Δημοσ.

Εισαι υποχρεωμενος να κοβεις αποδειξη, και με μετρητα και με καρτα.

Οκ άλλο αυτό. Άλλο υποχρεωμένος γιατί δεν έχει να κερδίσει κάτι αφού πληρώθηκε με κάρτα και άλλο υποχρεωμένος γιατί έτσι είναι το σωστό και μπορεί να φάει πρόστιμο. Νομίζω μου είπε για την πρώτη περίπτωση.

Δημοσ.

Προσπαθούσα αρκετές μέρες να πιάσω γραμμή στο τηλέφωνο για τις καταγγελίες του ΣΔΟΕ. 'Οταν τελικά το απάντησαν, μου είπε μια κοπέλα ότι είναι λιγότερο από 10 άτομα στα τηλέφωνα και δεν προλαβαίνουν τις καταγγελίες οπότε καλύτερα να στείλω mail. Αφού γίνουν λοιπόν οι καταγγελίες, αξιολογούνται λέει από κάποιους και μπαίνουν σε σειρά προτεραιότητας.

Προφανώς αυτές οι παραβάσεις δεν αποτελούν προτεραιότητα.

Στην δουλειά μου (πολυεθνική που φυσικά εκδίδει παραστατικά πάντα) γίνεται έλεγχος κάθε λίγους μήνες.

Αυτή την καραμέλα των δημοσίων δεν την κατάλαβα ποτέ...
Δημοσ.

Έχουν γίνει περικοπές (πολλοί βγήκαν στην σύνταξη και δεν κάνουν προσλήψεις).

Και αν έχεις μάθει η δουλειά ενός να μοιράζεται σε τρεις είναι δύσκολα τα πράγματα αν μείνεις μόνος σου....:D

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...