Sunstekos Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά, μετάνιωσα που σπούδασα Ηλεκτρονικός Μηχανικός, μου άρεσε πάρα πολύ και ασχολούμουν πάρα πολύ στα εφηβικά μου χρόνια, επιδιορθώσεις, συγκολλήσεις πλακετών και τα πάντα. Το θέμα είναι ότι αυτό το επάγγελμα έχει πεθάνει για τον δυτικό κόσμο, ίσως να ανθεί ή να υπάρχει λίγο ακόμη στην Αμερική, αλλά γενικότερα έχει μεταναστεύσει ολόκληρο στις ασιατικές χώρες. Οι λόγοι τους ξέρετε δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου αναπτύχθηκε ο προγραμματισμός, το Hardware engineering και ένα άλλο σωρό ενδιαφέροντα στοιχεία. Βέβαια χωρίς προϋπηρεσία δυστυχώς δεν μπορείς να βρεις δουλειά και χωρίς δουλειά Ελλάδα, δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα, έτσι πήρα το δρόμο της μετανάστευσης ώσπου να σταθεροποιηθώ λίγο οικονομικά και στην συνέχεια να κάνω ένα μεταπτυχιακό πάνω στον τομέα της πληροφορικής, που αντιθέτως από τις ασιατικές χώρες είναι αρκετά δυναμικό. Το πρόβλημα είναι ότι δεν σκέφτομαι να καθίσω στην Ευρώπη, δεν βλέπω να έχω μέλλον εδώ, πιστεύω πως στις ΗΠΑ, οι στις αγγλόφωνες χώρες τα πράγματα θα είναι πιο ομαλά σίγουρα οι εργασιακές συνθήκες στις ΗΠΑ δεν είναι καλές εκεί απ ότι έχω ακούσει, αλλά από να κάνω χειρονακτικές και βαριές δουλειές στην Γερμανία είναι προτιμότερο. Σκέφτομαι να κάνω κάνω ένα μεταπτυχιακό στον τομέα της πληροφορικής, αλλά το πρόβλημα είναι ότι στις ΗΠΑ είναι αρκετά υψηλά το κόστος για ένα μεταπτυχιακό και τώρα έχω ψιλομπερδευτεί γενικά το τι πρέπει να κάνω, να μείνω Γερμανία να κάνω το μεταπτυχιακό ή στις ΗΠΑ που νομίζω αυτή η χώρα θα έχει μέλλον;
Βασίλης_29 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Διαφωνώ οτι το επάγγελμα του ηλεκτρονικού δεν έχει μέλλον. Είναι ίσως το μοναδικό επάγγελμα μηχανικού που μπορείς να πεις οτι κάτι μπορεί να κάνει επειδή σχετίζεται και με τους υπολογιστές την πληροφορική. Τα προβλήματα που αναφέρεις για την Ελλάδα και την δυσκολία εύρεσης εργασίας είναι γενικότερο πρόβλημα όλων και οχι μόνο δικό σου ή του συγκεκριμένου αντικειμένου που σπούδασες. Καλά κάνεις και κοιτάς για εξωτερικό όπως κοιτάνε και πάρα πολλοί άλλοι, η Ελλάδα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Για την καταλληλότερη χώρα του εξωτερικού που μπορείς να πας δεν μπορώ να πω κάποια άποψη. 1
Mr_Proper Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά, μετάνιωσα που σπούδασα Ηλεκτρονικός Μηχανικός, μου άρεσε πάρα πολύ και ασχολούμουν πάρα πολύ στα εφηβικά μου χρόνια, επιδιορθώσεις, συγκολλήσεις πλακετών και τα πάντα. Το θέμα είναι ότι αυτό το επάγγελμα έχει πεθάνει για τον δυτικό κόσμο, ίσως να ανθεί ή να υπάρχει λίγο ακόμη στην Αμερική, αλλά γενικότερα έχει μεταναστεύσει ολόκληρο στις ασιατικές χώρες. Οι λόγοι τους ξέρετε δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου αναπτύχθηκε ο προγραμματισμός, το Hardware engineering και ένα άλλο σωρό ενδιαφέροντα στοιχεία. Βέβαια χωρίς προϋπηρεσία δυστυχώς δεν μπορείς να βρεις δουλειά και χωρίς δουλειά Ελλάδα, δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα, έτσι πήρα το δρόμο της μετανάστευσης ώσπου να σταθεροποιηθώ λίγο οικονομικά και στην συνέχεια να κάνω ένα μεταπτυχιακό πάνω στον τομέα της πληροφορικής, που αντιθέτως από τις ασιατικές χώρες είναι αρκετά δυναμικό. Το πρόβλημα είναι ότι δεν σκέφτομαι να καθίσω στην Ευρώπη, δεν βλέπω να έχω μέλλον εδώ, πιστεύω πως στις ΗΠΑ, οι στις αγγλόφωνες χώρες τα πράγματα θα είναι πιο ομαλά σίγουρα οι εργασιακές συνθήκες στις ΗΠΑ δεν είναι καλές εκεί απ ότι έχω ακούσει, αλλά από να κάνω χειρονακτικές και βαριές δουλειές στην Γερμανία είναι προτιμότερο. Σκέφτομαι να κάνω κάνω ένα μεταπτυχιακό στον τομέα της πληροφορικής, αλλά το πρόβλημα είναι ότι στις ΗΠΑ είναι αρκετά υψηλά το κόστος για ένα μεταπτυχιακό και τώρα έχω ψιλομπερδευτεί γενικά το τι πρέπει να κάνω, να μείνω Γερμανία να κάνω το μεταπτυχιακό ή στις ΗΠΑ που νομίζω αυτή η χώρα θα έχει μέλλον; Εμ κοιτάς να βολευτείς γιαυτό... Είμαστε στην εποχή των startups και του internet of things, τών mods των custom kits της ρομποτικής και εσύ λες έχει πεθάνει το επάγγελμά σου.... Για να μην πω για επιδιορθώσεις κινητών κονσολών τηλεοράσεων λαπτοπ κτλ που και εκει έχει ψωμί... αλλά για όλα αυτά θα πρέπει να μουσκέψεις κώλο για να πιάσεις ψάρι εσύ θέλεις να βρεις τον "θείο" που θα σου κόβει εναν μιστό και θα σου λέει τι να κάνεις... εμ έτσι δεν πάμε μπροστά.... 9
NT1G Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά, μετάνιωσα που σπούδασα Ηλεκτρονικός Μηχανικός, μου άρεσε πάρα πολύ και ασχολούμουν πάρα πολύ στα εφηβικά μου χρόνια, επιδιορθώσεις, συγκολλήσεις πλακετών και τα πάντα. Το θέμα είναι ότι αυτό το επάγγελμα έχει πεθάνει για τον δυτικό κόσμο, ίσως να ανθεί ή να υπάρχει λίγο ακόμη στην Αμερική, αλλά γενικότερα έχει μεταναστεύσει ολόκληρο στις ασιατικές χώρες. Οι λόγοι τους ξέρετε δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε. ... Καλό καλό, συνέχισε.
Sunstekos Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Διαφωνώ οτι το επάγγελμα του ηλεκτρονικού δεν έχει μέλλον. Είναι ίσως το μοναδικό επάγγελμα μηχανικού που μπορείς να πεις οτι κάτι μπορεί να κάνει επειδή σχετίζεται και με τους υπολογιστές την πληροφορική. Τα προβλήματα που αναφέρεις για την Ελλάδα και την δυσκολία εύρεσης εργασίας είναι γενικότερο πρόβλημα όλων και οχι μόνο δικό σου ή του συγκεκριμένου αντικειμένου που σπούδασες. Καλά κάνεις και κοιτάς για εξωτερικό όπως κοιτάνε και πάρα πολλοί άλλοι, η Ελλάδα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Για την καταλληλότερη χώρα του εξωτερικού που μπορείς να πας δεν μπορώ να πω κάποια άποψη. Διαφωνείς αλλά Γερμανία που μένω και έχω στείλει πάνω από 500 αιτήσεις και όχι μόνο, εδώ το πολύ πολύ να καταλήξεις ηλεκτρολόγος μέσω γραφείων ενοικίασης προσωπικού, γενικά δεν έχει δουλειά. Δεν λειτουργεί η Γερμανία σαν την Ελλάδα, αν ήμουν Ελλάδα προ κρίσεως, σίγουρα θα ήμουν σε πολύ καλύτερο στάδιο. Όσο για τους παραπάνω που θέλω και καλά να βολευτώ κλπ, υπάρχει άτομο που να μην θέλει να έχει μια δουλειά πάνω σε αυτό που σπούδασε; Όλα αυτά επιδιορθώσεις, τα έκανα στην Ελλάδα, το ίδιο κινητά κλπ, τα πάντα. Αλλά αν το πεις σε Γερμανό θα σου πει φέρε μου χαρτί που να πιστοποιεί όλα αυτά ή συστατικές επιστολές. Εκτός αυτού προσλαμβάνουν μόνο Γερμανούς ακόμη και αν δεν έχουν προϋπηρεσία. Δεν θεωρώ κατάλληλη χώρα εδώ που μένω, αλλά σκέφτομαι κάτι για Αμερική που μπορώ πιο εύκολα να επικεντρωθώ πάνω σε κάτι που μου αρέσει.
andreapaog328 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 οταν λες ηλεκτρονικός μηχανικός για καντο πιο λιανα. αει, τει, οαεδ,ιεκ, τεε, τι?
Valerie_ Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Για να μην πω για επιδιορθώσεις κινητών κονσολών τηλεοράσεων λαπτοπ κτλ που και εκει έχει ψωμί... έχει ψωμί; αυτά έχουν γίνει πιο πολλά από τα φαρμακεία και τα κομμωτήρια σε κάθε γειτονιά. 4
Sunstekos Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 οταν λες ηλεκτρονικός μηχανικός για καντο πιο λιανα. αει, τει, οαεδ,ιεκ, τεε, τι? Ο ηλεκτρονικός μηχανικός είναι μόνο από ΤΕΙ έχει ψωμί; αυτά έχουν γίνει πιο πολλά από τα φαρμακεία και τα κομμωτήρια σε κάθε γειτονιά. Αυτά κάποτε, τώρα έχουν γίνει όλα σε μια πλακέτα, τον καλύπτει η εγγύηση τον καταναλωτή, στην Αθήνα που δούλευα υπήρχα άτομα που κλείσανε τα μαγαζιά τους επειδή δεν υπήρχε δουλειά στις επισκευές. Τώρα ο ηλεκτρονικός είναι μηχανικός και μόνο σε εταιρίες μπορεί να δουλέψει. Η μόνη διαφορά βρίσκεται στην πληροφορική, όπου μπορείς άνετα να δουλέψεις και από το σπίτι ανεξάρτητος, νομίζω είναι η μόνη δουλειά που έχει μέλλον. 2
Mr_Proper Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 έχει ψωμί; αυτά έχουν γίνει πιο πολλά από τα φαρμακεία και τα κομμωτήρια σε κάθε γειτονιά. τυχαίο νομίζεις πως είναι αυτό; Αυτά κάποτε, τώρα έχουν γίνει όλα σε μια πλακέτα, τον καλύπτει η εγγύηση τον καταναλωτή, στην Αθήνα που δούλευα υπήρχα άτομα που κλείσανε τα μαγαζιά τους επειδή δεν υπήρχε δουλειά στις επισκευές. Τώρα ο ηλεκτρονικός είναι μηχανικός και μόνο σε εταιρίες μπορεί να δουλέψει. Η μόνη διαφορά βρίσκεται στην πληροφορική, όπου μπορείς άνετα να δουλέψεις και από το σπίτι ανεξάρτητος, νομίζω είναι η μόνη δουλειά που έχει μέλλον. Ε ναι στην πλακέτα δεν πέφτει νερό δεν σκάνε αντιστάσεις δεν διαβρώνονται οι επαφές κτλ κτλ τκλ ;; Έπειτα η εγγύηση δεν τους πιάνει όλους (πχ δεύτερο χέρι ή σχετικά παλιά αλλά ακριβή συσκευή) ή ειναι από το εξωτερικό οπότε ειναι ταλαιπωρία (πόσοι τα αγοράζουν απο έξω για πιο φτηνά; ) Εκτός αυτού ειναι και η αμεσότητα και η ευκολία από το να το στείλουν να περιμένουν 2 εβδομάδες + για να γίνει η δουλειά γιατι να μην πάνε σε εσένα που θα τους το κάνεις ακόμη και αυθημερόν σε κάποιες περιπτώσεις ή σε 2,3 μέρες το πολύ... Εκτός αν θες να είσαι πασάς στα Γιάννενα με business model ταρίφα-υδραυλικού... δηλαδή να κάααθεσαι στο εργαστήριο και να περιμένεις όλοι να σε παρακαλάνε να τους διορθώσεις την συσκευή (που και έτσι κάτι γίνεται μεν γιαυτό ανοίξανε και τόσα μαγαζιά) και να τους κάνεις και νάζια τύπου να μην σηκώνεις τα τηλέφωνα, να χάνεσαι γενικά ή να τους λες "δεν μπορώ τώρα πέρνα σε καμιά βδομάδα" έμ έτσι ναι δεν έχει δουλειά πάν αυτά έχεις δίκαιο... πρέπει να ιδρώσεις το μεροκάματο να μοιράσεις φυλλάδια (για να μάθει ο κόσμος της περιοχής ότι υπάρχεις) και να μην σου πω να κολλάς και αυτοκόλλητα σε ασανσέρ όπως κάνουν οι κλειδαράδες!! να κάνεις σελίδα στο internet που θα έχει και lifechat και θα την προσέχεις τακτικά (μην σου πω να κάνεις και κάνα βιντεάκι με How to για απλά πράματα με τα ηλεκτρονικά να μάθει ο κόσμος και για πράματα που έτσι και αλλιώς δεν σε συμφέρει να κάνεις όπως πχ αλλαγής οθόνης σε Iphone -έτσι κάνεις Product placement την δουλειά σου και κερδίζεις φερεγγυότητα ο κόσμος θα ψάξει να βρεί μετά την σελίδα σου) να μιλάς σοβαρά ειλικρινά και τίμια με τον πελάτη και να χρεώνεις με προοπτική την αύξηση της δουλειάς και όχι το μέγιστο κέρδος-αρπαχτή ανα συσκευή.... πχ κάνε και δωρεάν αξιολόγηση 3
Sunstekos Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 τυχαίο νομίζεις πως είναι αυτό; Ε ναι στην πλακέτα δεν πέφτει νερό δεν σκάνε αντιστάσεις δεν διαβρώνονται οι επαφές κτλ κτλ τκλ ;; Έπειτα η εγγύηση δεν τους πιάνει όλους (πχ δεύτερο χέρι ή σχετικά παλιά αλλά ακριβή συσκευή) ή ειναι από το εξωτερικό οπότε ειναι ταλαιπωρία (πόσοι τα αγοράζουν απο έξω για πιο φτηνά; ) Εκτός αυτού ειναι και η αμεσότητα και η ευκολία από το να το στείλουν να περιμένουν 2 εβδομάδες + για να γίνει η δουλειά γιατι να μην πάνε σε εσένα που θα τους το κάνεις ακόμη και αυθημερόν σε κάποιες περιπτώσεις ή σε 2,3 μέρες το πολύ... Εκτός αν θες να είσαι πασάς στα Γιάννενα με business model ταρίφα-υδραυλικού... δηλαδή να κάααθεσαι στο εργαστήριο και να περιμένεις όλοι να σε παρακαλάνε να τους διορθώσεις την συσκευή (που και έτσι κάτι γίνεται μεν γιαυτό ανοίξανε και τόσα μαγαζιά) και να τους κάνεις και νάζια τύπου να μην σηκώνεις τα τηλέφωνα, να χάνεσαι γενικά ή να τους λες "δεν μπορώ τώρα πέρνα σε καμιά βδομάδα" έμ έτσι ναι δεν έχει δουλειά πάν αυτά έχεις δίκαιο... πρέπει να ιδρώσεις το μεροκάματο να μοιράσεις φυλλάδια (για να μάθει ο κόσμος της περιοχής ότι υπάρχεις) και να μην σου πω να κολλάς και αυτοκόλλητα σε ασανσέρ όπως κάνουν οι κλειδαράδες!! να κάνεις σελίδα στο internet που θα έχει και lifechat και θα την προσέχεις τακτικά (μην σου πω να κάνεις και κάνα βιντεάκι με How to για απλά πράματα με τα ηλεκτρονικά να μάθει ο κόσμος και για πράματα που έτσι και αλλιώς δεν σε συμφέρει να κάνεις όπως πχ αλλαγής οθόνης σε Iphone -έτσι κάνεις Product placement την δουλειά σου και κερδίζεις φερεγγυότητα ο κόσμος θα ψάξει να βρεί μετά την σελίδα σου) να μιλάς σοβαρά ειλικρινά και τίμια με τον πελάτη και να χρεώνεις με προοπτική την αύξηση της δουλειάς και όχι το μέγιστο κέρδος-αρπαχτή ανα συσκευή.... πχ κάνε και δωρεάν αξιολόγηση Ρε φίλε είμαι Γερμανία και εσύ μου λες ένα καρο βλακείες τα οποία αυτά εδώ δεν ισχύουν. 2
UniversalMachine Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Μπορείς να δουλέψεις σε 2-3 συγκεκριμένες ναυτηλιακές εταιρίες σάν ηλεκτρονικός και να βγάζεις 4.000 Ευρώ το μήνα.. με πολύ σοβαρές προοπτικές για καριέρα.. διαφορετικά το ψάχνεις για τεχνικός αυτοματισμού, σε κανα μαγαζί για κεραίες ή ηλεκτρονικά γενικά.. Δέν σου λέω καν για εταιρία επιπέδου Intracom Defence.. πάνε αυτά.. Προφανώς τέτοια ειδικότητα δέν έχει μέλλον στην Ελλάδα όπως και όλο το κομμάτι Engineering.. Αμα στο επιτρέπει η οικονομική σου κατάσταση και η ηλικία το ψάχνεις για μαστεράκι στο εξωτερικό.. Ένας γνωστός μου πάντως με παρόμοια προσόντα βρήκε πολύ καλή δουλειά σα τεχνικός σε ραδιοφωνικό σταθμό στο εξωτερικό και είναι πολύ ικανοποιημένος..
Sunstekos Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Παιδιά να διαβάζετε τι γράφω, είμαι ήδη στο εξωτερικό.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα (και Γερμανία) είναι περίπου 80 χρόνια Αν είσαι τώρα 25-30 τότε σου απομένουν μέχρι 50-55 χρόνια ζωής Αφιερώνεις έως 5 χρόνια να σπουδάσεις κάτι άλλο που σου αρέσει και ζεις ευτυχισμένος τα υπόλοιπα 45-50 χρόνια Σιμπλ Μαθ. Άρα γιατί να μιζεριάζεις;;
defacer Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δεν έχω καταλάβει πρώτον τι σημαίνει το "μηχανικός" στο "ηλεκτρονικός μηχανικός". Λες για επιδιορθώσεις και συγκολλήσεις που σου άρεζαν από μικρό αλλά αυτά τα πράγματα μπορείς να μάθεις να τα κάνεις μέσα σε μια βδομάδα αν έχεις όρεξη. Δώσε λίγο παραπάνω πληροφορία συγκεκριμένα για το ποιές είναι οι εξειδικευμένες γνώσεις που έχεις και μπορούν να υποστηριχτούν από χαρτί. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί πιστεύεις ότι θα είναι καλύτερα στις ΗΠΑ πέραν του ότι the grass is always greener on the other side. Αν μη τι άλλο το ίδιο θα σκεφτόσουν και για τη Γερμανία και βλέπουμε όλοι πού ήρθαν τελικά τα πράγματα. Το σκέφτηκες καθόλου αυτό; Μεταπτυχιακό στην πληροφορική και το πρώτο σου πτυχίο δεν έχουν καμία σχέση βασικά. Να το κάνεις αν γουστάρεις και μπορείς απλά είναι άλλο αντικείμενο. Αλλά μιλάμε συγκεκριμένα για μεταπτυχιακό ως μέσο για εύρεση εργασίας; Αν ναι νομίζω ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα