Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προβλεψεις υπερβολικες που γινονται για να τραφουν οι ιθαγενεις. Η αλήθεια είναι οτι Δεν πρόκειται να γίνει τπτ γιατι απλα υπάρχουν τεράστια ρίσκα να καταστρεψεις ολη την μεσόγειο ποια εταιρεία θα αναλάβει πχ στο Ιόνιο πανω σε ενεργό σεισμογενή ριγμα να κανει πλατφορμα..

• Like 1
Δημοσ.

Έχω βαρεθεί να διαβάζω τέτοιες ειδήσεις, όταν και αν βγει το πετρέλαιο και πάρουμε τα πρώτα χρήματα από αυτό θα το αποδεχτώ οτι και έχουμε και κάτι κάναμε.

Δημοσ.

Το site δεν το θεωρώ καθόλου αξιόπιστο όμως δεν μπορώ να θυμηθώ που αλλού είδα ξανά την δήλωση του αρμόδιου υπουργού σε πιο έγκυρο site Για να μην παρεξηγηθώ δεν σημαίνει ότι το πιστεύω κιόλας Απλά μου κίνησε το ενδιαφέρον.

Και αυτό το site ειναι συλλέκτης απο κλικς. Αν δεις τη σελίδα τους, οι μισές και βάλε ειδήσεις/ιστορίες ξεκινάνε με εκφράσεις του τυπου "φοβερό","τρομερό",συγκλονιστικό¨,κλπ. Εννοείται να διαβάζεις αλλά να κρίνεις αυτά που γράφονται. 

Ontopic: Έστω οτι στο χωράφι μου έχω υπογεια φυσικό αποθεμα απο 5000 λίτρα πετρέλαιο. Πριν αρχίσω να το βγάζω θα πρέπει να υπολογίσω αν με συμφέρει να το βγάλω ή αν με συμφέρει να πάρω από αλλου και το κριτήριο μου ειναι η τιμή αγοράς/πώλησης. Αν λοιπον μου κοστισει 70 δολλάρια/βαρέλι θα είμαι λακαμάς να αρχίσω να σκάβω οταν η αγορά το αγοράζει 25 δολλάρια. Αν η αγορά το αγόραζε 200, εννοείται θα έχωνα οτι είχα και δεν είχα. 

Το να σκάψεις σε θάλασσα είναι πανάκριβο, ειδικά αν δεν εχεις τεράστια αποθέματα. Π.χ στο ΙΡακ, Συρία, Ιραν, κλπ το πετρέλαιο ειναι πιο προσβάσιμο και απο το νερο. Που λέει ο λόγος, σκάβεις μια τρύπα να φυτέψεις ένα δεντρο και βγαίνει πετρέλαιο. Εσύ που πας με τη θαλασσα. 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι σίγουρα, αλλά ίσως θα μπορούσε να είναι λίγο φτηνότερη...αν και έχει πέσει αρκετά για να είμαστε δίκαιοι!

Και $0 να πάει η τιμή του πετρελαίου, γύρω στο €1 θα πληρώνεις λόγω φόρων.

• Like 1
Δημοσ.

Μεχρι τοτε θα τα εχουν πουλησει ολα τα λαμογια, αλλωστε αυτος δεν ειναι και ο σκοπος των οσων γινονται σημερα στην ελλαδα?

• Like 1
Δημοσ.

Και πετρέλαιο να υπάρχει, και να πάρουν την απόφαση για εξόρυξη του υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια. Η εξόρυξη δεν θα γίνει από το κράτος αλλά θα το αναλάβει πχ η Exxon με ένα ποσοστό 95% - 5% υπέρ της. Σχεδόν σε καμία χώρα που η οικονομία της στηρίζεται στο πετρέλαιο ο λαός δεν ευημερεί. 

Δημοσ.

Εμείς και αυτές έχουμε πετρέλαιο :P

Σωραίιιος :P

...και μετά θα μπει ο Πούτιν στη Τουρκία θα πλημμυρίσει αίμα όλη η Μεσόγειος, θα αναστηθεί ο Παϊσιος και θα πάρουμε πίσω τη Κωσταντινούπολη.

Και τι σχέση ε΄χει ο Πούτιν η Κων/πολη και όλα τα άλλα ωραία που λες με το θέμα!Bye the way χέστηκα και για τον Πούτιν και για την Κων/πολη

Και αυτό το site ειναι συλλέκτης απο κλικς. Αν δεις τη σελίδα τους, οι μισές και βάλε ειδήσεις/ιστορίες ξεκινάνε με εκφράσεις του τυπου "φοβερό","τρομερό",συγκλονιστικό¨,κλπ. Εννοείται να διαβάζεις αλλά να κρίνεις αυτά που γράφονται. 

Ontopic: Έστω οτι στο χωράφι μου έχω υπογεια φυσικό αποθεμα απο 5000 λίτρα πετρέλαιο. Πριν αρχίσω να το βγάζω θα πρέπει να υπολογίσω αν με συμφέρει να το βγάλω ή αν με συμφέρει να πάρω από αλλου και το κριτήριο μου ειναι η τιμή αγοράς/πώλησης. Αν λοιπον μου κοστισει 70 δολλάρια/βαρέλι θα είμαι λακαμάς να αρχίσω να σκάβω οταν η αγορά το αγοράζει 25 δολλάρια. Αν η αγορά το αγόραζε 200, εννοείται θα έχωνα οτι είχα και δεν είχα. 

Το να σκάψεις σε θάλασσα είναι πανάκριβο, ειδικά αν δεν εχεις τεράστια αποθέματα. Π.χ στο ΙΡακ, Συρία, Ιραν, κλπ το πετρέλαιο ειναι πιο προσβάσιμο και απο το νερο. Που λέει ο λόγος, σκάβεις μια τρύπα να φυτέψεις ένα δεντρο και βγαίνει πετρέλαιο. Εσύ που πας με τη θαλασσα. 

Δεν καταλαβαίνω που διαφωνούμε ως προς το site Μόνος μου έγραψα ότι δεν το θεωρώ αξιόπιστο.

Και πετρέλαιο να υπάρχει, και να πάρουν την απόφαση για εξόρυξη του υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια. Η εξόρυξη δεν θα γίνει από το κράτος αλλά θα το αναλάβει πχ η Exxon με ένα ποσοστό 95% - 5% υπέρ της. Σχεδόν σε καμία χώρα που η οικονομία της στηρίζεται στο πετρέλαιο ο λαός δεν ευημερεί. 

Νορβηγία you know!Η οποία είναι Ευρωπαϊκή χώρα με δημοκρατικούς θεσμούς όπως και εμείς σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες οι οποίες είτε ανήκουν στον τρίτο κόσμο με απολυταρχικά καθεστώτα η την έχουνε ακούσει με τον Μαρξ!Τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει εδώ!Επίσης δεν ξέρω καμία χώρα που να έχει επιβεβαιωμένα κοιτάσματα και να λέει α εγώ δεν τα εκμεταλλεύομαι γιατί έχει πέσει η διεθνής τιμή του πετρελαίου.Και μόνο που δεν θα χρειάζεται να εισάγεις πετρέλαιο και φυσικό αέριο αν υπάρχουν κοιτάσματα μιλάμε για εξοικονόμηση δις Ευρώ για τον προϋπολογισμό!

Δημοσ.

Ένας ωραίος χάρτης για το πως βλέπει την αφρική ο δυτικός κόσμος (εννοει μάλλον αυτους που κινούν τα νήματα)

post-209881-0-16973600-1456908286_thumb.jpg

• Like 2
Δημοσ.

...

Νορβηγία you know!Η οποία είναι Ευρωπαϊκή χώρα με δημοκρατικούς θεσμούς όπως και εμείς σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες οι οποίες είτε ανήκουν στον τρίτο κόσμο με απολυταρχικά καθεστώτα η την έχουνε ακούσει με τον Μαρξ!Τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει εδώ!Επίσης δεν ξέρω καμία χώρα που να έχει επιβεβαιωμένα κοιτάσματα και να λέει α εγώ δεν τα εκμεταλλεύομαι γιατί έχει πέσει η διεθνής τιμή του πετρελαίου.Και μόνο που δεν θα χρειάζεται να εισάγεις πετρέλαιο και φυσικό αέριο αν υπάρχουν κοιτάσματα μιλάμε για εξοικονόμηση δις Ευρώ για τον προϋπολογισμό!

Για αυτό έγραψε σχεδόν...

Σχεδόν σε καμία χώρα που η οικονομία της στηρίζεται στο πετρέλαιο ο λαός δεν ευημερεί.

Για να μην πει κάποιος ναι αλλά η Νορβηγία μπλα μπλα μπλα.

Επίσης, αν σου κοστίζει η εξόρυξη $100 και η αγορά από αλλού $35, εσύ θα εξορύξεις διότι...;

• Like 2
Δημοσ.

Νορβηγία you know!Η οποία είναι Ευρωπαϊκή χώρα με δημοκρατικούς θεσμούς όπως και εμείς σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες οι οποίες είτε ανήκουν στον τρίτο κόσμο με απολυταρχικά καθεστώτα η την έχουνε ακούσει με τον Μαρξ!Τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει εδώ!

Το βάζω σε bold να σε διευκολύνω. Εγκυκλοπαιδικά και μόνο δεν στηρίζεται μόνο στο πετρέλαιο αλλά σε ναυτιλία, αλιεία, μόρφωση, φαρμακοβιομηχανία, ιατρικό εξοπλισμό χημικά κτλ. 

Επίσης είναι μια χώρα με λιγότερο από το μισό μας πληθυσμό και χωρίς ιδιαίτερες αμυντικές δαπάνες. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...