Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα τελευταια 1-2 χρονια βλεπω κατι σταντ με φυλλαδια σε συγκεκριμενα σημεια και διπλα 1-2 ατομα τα οποια δεν σου μιλανε εκτος και αν δωσεις εσυ σημασια. Δεν ξερω ποια ακριβως θρησκεια-αιρεση ειναι, μου κανει εντυπωση που δεν τους ενοχλει κανενας.

Σημερα αφησαν φυλλαδια οι Ιαχωβαδες στην πορτα μου.Ειναι νομιμο η θεωρειται προσυλητισμος?

Προσωπικα δεν με ενδιαφερει καμια θρησκεια, μου κανει εντυπωση ομως που δεν αντιδρα η εκκλησια μη χασει πελατεια...

Δημοσ.

Τα τελευταια 1-2 χρονια βλεπω κατι σταντ με φυλλαδια σε συγκεκριμενα σημεια και διπλα 1-2 ατομα τα οποια δεν σου μιλανε εκτος και αν δωσεις εσυ σημασια. Δεν ξερω ποια ακριβως θρησκεια-αιρεση ειναι, μου κανει εντυπωση που δεν τους ενοχλει κανενας.

Σημερα αφησαν φυλλαδια οι Ιαχωβαδες στην πορτα μου.Ειναι νομιμο η θεωρειται προσυλητισμος?

Προσωπικα δεν με ενδιαφερει καμια θρησκεια, μου κανει εντυπωση ομως που δεν αντιδρα η εκκλησια μη χασει πελατεια...

Κλασσικά αυτά γίνονται εδώ και χρόνια. Μας έχουν τύχει στο κέντρο διάφοροι, έμαθα και διάφορες αιρέσεις που δεν τις ήξερα πέρα από ιεχωβάδες και τους κλασσικούς. Η εκκλησία δεν μπορεί να κάνει κάτι έχει περιοριστεί να βγάλει μια λίστα που την είχα δει κάποια στιγμή και μέσα σε αυτή συμπεριλαμβάνονται εκατοντάδες "σύλλογοι, ενώσεις" που χαρακτηρίζονται ως αιρέσεις. Δεν γνωρίζω αν είναι παράνομο να διαφημίζεις δική σου αίρεση με φυλλάδια και υλικό, αλλά έχω την αίσθηση οτι μάλλον δεν είναι.

Δημοσ.

Τα τελευταία 100 χρόνια, έχω ακούσει για κάτι τακτικές που σε εντάσσουν σε μία θρησκεία η οποία είναι και διαφορετική από αυτή που ιστορικά είχε το έθνος σου. Μάλιστα το κάνουν και σε ηλικία που εσύ ως άνθρωπος δεν μπορείς να έχεις προσωπική άποψη (π.χ. κάτω από 2 χρονών) και με τελετή η οποία είναι ψυχολογικά επώδυνη για την ηλικία που γίνεται.

Οι δυο, τρεις άνθρωποι που, στην τελική, δεν σου μιλάνε μέχρι να τους μιλήσεις εσύ, πώς είναι μεγαλύτερος προσηλυτισμός από τον προηγούμενο;

• Like 8
Δημοσ.

Καμια διαφορα, απλα οσο αξια ειχε η θρησκεια που ειχε το εθνος μου πριν 20 αιωνες εχει και η τωρινη.

• Like 1
Δημοσ.

Από όσο ξέρω παράνομη είναι η "επιθετική" προώθηση (πχ στο στυλ που το κάνουν οι εταιρίες κινητής όταν σε παίρνουν τηλέφωνο και σου ζαλίζουν τον έρωτα για να πάρεις την προσφορά τους).

Η παρουσία τους σε μια γωνία και η ενημέρωση αυτού που θα το ζητήσει/επιδιώξει δε νομίζω ότι θέτει θέμα νομιμότητας. Άλλωστε το σύνταγμα απαγορεύει μόνο "την με αθέμιτα μέσα προσπάθεια διείσδυσης στην θρησκευτική συνείδηση του άλλου" (όλα τα παραπάνω από εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και googling αφού νομικός δεν είμαι :-) ).

Δημοσ.

Τα τελευταία 100 χρόνια, έχω ακούσει για κάτι τακτικές που σε εντάσσουν σε μία θρησκεία η οποία είναι και διαφορετική από αυτή που ιστορικά είχε το έθνος σου. Μάλιστα το κάνουν και σε ηλικία που εσύ ως άνθρωπος δεν μπορείς να έχεις προσωπική άποψη (π.χ. κάτω από 2 χρονών) και με τελετή η οποία είναι ψυχολογικά επώδυνη για την ηλικία που γίνεται.

Οι δυο, τρεις άνθρωποι που, στην τελική, δεν σου μιλάνε μέχρι να τους μιλήσεις εσύ, πώς είναι μεγαλύτερος προσηλυτισμός από τον προηγούμενο;

Ουσιαστικά, αρκεί ο γονέας να ανήκει στην χριστιανική αίρεση και βαπτίζει το παιδί σε δικό της ναό με παρόμοια τελετή που έχει ελάχιστες διαφορές και το εντάσσει στην αίρεση.... η άλλη περίπτωση είναι να σε παρασύρουν με τα κλασσικά περι ελπίδας οτι θα σωθείς αν πας με εμάς κτλ. Αυτό που ενδιαφέρει τις αιρέσεις είναι να κοιτάξουν να αποκομίσουν από το θύμα χρηματικό όφελος (το οποίο θα το καρπωνόταν η εκκλησία υπο τις αντίθετες συνθήκες).

Δημοσ.

Το να σου χτυπανε την πορτα ομως,με την γνωστη επιμονη τους ειναι παρανομο.

Δεν ξέρω αν είναι παράνομο, τόσοι και τόσοι το κάνουν. Έχω πολύ καιρό να πετύχω τέτοιους πάντως!

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι παράνομο, τόσοι και τόσοι το κάνουν. Έχω πολύ καιρό να πετύχω τέτοιους πάντως!

Πραγματι και εγω εχω χρονια να δω.. δεν λεω τιποτα σιγουρα μιας και δεν ειμαι νομικος και ο νομος περι προσηλυτισμου ειναι λιγο μπερδεγουει. Παντως κατα το παρελθον εχουν υπαρξει καταδικαστικες αποφασεις σε Ιεχωβαδες.

Δημοσ.

Πραγματι και εγω εχω χρονια να δω.. δεν λεω τιποτα σιγουρα μιας και δεν ειμαι νομικος και ο νομος περι προσηλυτισμου ειναι λιγο μπερδεγουει. Παντως κατα το παρελθον εχουν υπαρξει καταδικαστικες αποφασεις σε Ιεχωβαδες.

Ναι κι εγώ δεν ξέρω σίγουρα, το λέω με τη λογική ότι και ένας πλασιέ μπορεί να σου χτυπήσει την πόρτα.

Δημοσ.

Απαγορευτεται δια νομου ο προσυλητισμος; νομιζα οτι ειναι απλα ανηθικο.

Το απαγορεύει το Σύνταγμα, σε όλες πλην της επικρατούσας θρησκείας του τόπου. Εκεί επιτρέπεται.  :-)

Δημοσ.

Γιατί να τους ενοχλήσει?

Δημοσ.

Ειναι δικη μας πατεντα οντως  Στην Ελλαδα, ο προσηλυτισμος αλλων θρησκειων πλην της ορθοδοξης διωκεται. Στον δυτικο κοσμο το εχουν λυσει φιλελευθερα. Καμια διαφοροποιηση των mainstream και "αιρετικων" θρησκειων στα ματια του νομου.
Και πρωτου αναρρωτηθει κανεις "δηλαδη μεχρι και η σαιεντολογια, ο Διας; το μακαρονοτερας; ο κρινος; ΝΑΙ ολες οι θρησκειες. Ως γνωστον, η ηλιθιοτητα δεν ποινικοποιειται.

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...