Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

-Τί είναι το Geocaching

Το Geocaching είναι ένα παιχνίδι για χρήστες GPS που συνδιάζει διασκέδαση και περιπέτεια. Οι συμμετέχοντες μέσα από το παιχνίδι ανακαλύπτουν τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά μιας συσκευής GPS, αλλά ταυτόχρονα ανακαλύπτουν και τις ομορφιές που έχει να μας προσφέρει ο πλανήτης μας. Η βασική ιδέα είναι να κρύψουν κουτιά (ονομάζονται "γεωκρύπτες" ή "κρύπτες", στα αγγλικά "geocaches" ή "caches") οπουδήποτε στον κόσμο και να δημοσιεύσουν τις συντεταγμένες των κρυπτών σε ιστοσελίδες που υπάρχουν γι' αυτό τον σκοπό. Μία κρύπτη είναι συνήθως ένα μικρό αδιάβροχο κουτί (π.χ. τάπερ) που περιέχει ένα ημερολόγιο, ένα μολύβι για να υπογράψει στο ημερολόγιο αυτός που θα βρει την κρύπτη και τον "θησαυρό", που συνήθως αντικείμενα μικρής αξίας.
Άλλοι παίκτες με την βοήθεια συσκευών GPS αναζητούν τις κρύπτες αυτές. Οποιος βρεί μια κρύπτη υπογράφει στο ημερολόγιο και εάν θέλει γράφει και δυο λόγια για την κρύπτη π.χ. πως την ανακάλυψε, την διαδρομή του μέχρι εκεί, έναν χαιρετισμό προς τους άλλους επισκέπτες κ.λπ. Ο μοναδικός κανόνας που ισχύει για όποιον βρει μια κρύπτη είναι : Εάν πάρετε ένα αντικείμενο από την κρύπτη, πρέπει να αφήσετε ένα νέο αντικείμενο στην κρύπτη.

-Η εμπειρία μου:

Το ανακάλυψα πριν τρεις μέρες καθώς έψαχνα για πρωτότυπα πράγματα να κάνω. Κατεβάζω την εφαρμογή στο android, φωνάζω έναν φίλο μου, του εξηγώ τι παίζει και πάμε να βρούμε την πρώτη κρύπτη που ήταν και σχετικά κοντά μας.

Όταν φτάσαμε κοντά αρχίσαμε να πλοηγούμαστε προς τις συντεταγμενες της κρύπτης με την χρήση της πυξίδας της εφαρμογής που λέει και πόσα μέτρα απέχεις.. 10μ,6μ,5μ,3μ,2μ τσουπ! Φτάσαμε στο λεγόμενο ground zero.

Σε αυτή την φάση αρχίσαμε να ψάχνουμε γύρο γύρο χωρίς επιτυχία για κανένα 5 λεπτό και αποφασίζουμε να δούμε την υπόδειξη (το hint). Έλεγε "κουπαστή".

Τρέχω ενθουσιασμένος προς την μπάρα της κουπαστής και βάζω το χέρι μου στο κενό που είχε στο τελείωμα της. Ευρηκα!

Ήταν ένα μικρο κουτάκι από φιλμ που στο εσωτερικό του είχε έναν μαγνήτη για να κολλάει στο εσωτερικό της κουπαστής και το λεγόμενο "logbook" στο οποίο είχε υπογραφές των ατόμων που το είχαν βρει που φαίνονται και στην δραστηριοτητα της σελίδας της geocache.

Η χαρά και η ικανοποίηση ήταν απερίγραπτη!

Άμεσος πήγαμε στην κοντινότερη κρυπτή και αυτό ήταν... κολλήσαμε...

Από τότε έχω πάει σε περίπου 10 κρύπτες, έχω ανακαλύψει απίστευτα μέρη κοντά μου που δεν ήξερα ότι υπήρχαν και έχω μάθει την ιστορία για αυτά τα μέρη αφού οι χρήστες που κρύβουν τα geocache φροντίζουν στην περιγραφή να έχουν μια σύντομη ιστορική αναδρομή για το σημείο.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να αρχίσετε και εσείς... είναι φοβερό χόμπι! Παραθέτω σχετικά links:

Link.png Site: https://www.geocaching.com/

Link.png Site: χάρτηςμε τα geocaches

Κατεβάστε την εφαρμογή από το playstore, φτιάξτε account και είστε έτοιμοι για το πρώτο σας geocache!

Πείτε μου τις εντυπώσεις σας!

• Like 4
Δημοσ.

Είναι πολύ ωραίο παιχνίδι, σαν κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού. Κι όσοι περισσότεροι συμμετέχουν, τόσες πιο πολλές κρύπτες υπάρχουν κοντά σου.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν θα το έπαιζα αλλά φαίνεται να έχει κάποιο ενδιαφέρον, ειδικά για όσους έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο!

Δημοσ.

Δηλαδή ποσους τετοιους θησαυρους μπορεις να εχεις κοντα σου;

Μπορείς να δεις στον χάρτη όλες τις κρύπτες που υπάρχουν αυτή την στιγμή και να προσδιορισεις ποιες ειναι και πόσες είναι κοντά σου.

Ο κάνονας λέει οτι οι κρύπτες πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 161 μέτρα μεταξύ τους.

Δημοσ.

Κάποια έχουν αρκετά παλιά ημερομηνία, πόσο παλιό είναι το παιχνίδι;

Το Geocaching δημιουργήθηκε το 2000, ωστόσο οι κρύπτες που τοποθετηθηκαν στην Ελλάδα φαίνονται εδώ

• Like 1
Δημοσ.

Ενδιαφέρον ιδέα, ειδικά στην Ελλάδα με τα νησιά και τα βουνά, θα μπορούσε να συνδυαστεί με ιστιοπλοΐα ή πεζοπορία. Επίσης βλέπω ότι σε τουριστικά μέρη υπάρχουν πιο πολλά. 

Εγώ πάντως Ελλάδα και ειδικά Αθήνα δεν θα το επιχειρούσα, με τα μυαλά που έχουμε. Δεν είμαστε εμείς για τέτοια.

Δεν βλέπω καμμία στην Ελλάδα πλην από το Σουφλί... Μήπως πρέπει να πληρώσεις;;;

Όχι, σε εμένα φαίνονται όλες. Ίσως αν έκανες ζουμίν ή ζουμάουτ, ξερογώ.

Δημοσ.

Σήμερα πήγα μέχρι το μπακάλικο και αγόρασα μια coca cola χωρίς να πάρω αμάξι

Τουλάχιστο είσαι οικολόγος γιατί από θερμίδες το ισοζύγιο είναι άστα να πάνε (θερμίδες coca cola-θερμίδες που έκαψες περπατώντας).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...