Προς το περιεχόμενο

PS2: Όταν η πιο επιτυχημένη κονσόλα ξεκινούσε το ταξίδι της


Ocelote

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Φοβερη κονσολα!Θυμαμαι περιμενα πως κ πως να την αγορασω,μαζευα λεφτα για αρκετο καιρο,καθως ημουν μικρουλης!

 

Αλλαξε τα δεδομενα για την εποχη και την τιμησα για αρκετα χρονια!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ωραίο άρθρο και συγχαρητήρια σε αυτόν που το έγραψε.

 

Θέλω να σταθώ λίγο στην εποχή κοντά στο 2000... τότε που βγήκε το ps2 για να κατατροπώσει τον μεγάλο αντίπαλο το... ps1!!! Πραγματικά θυμάμαι στα περιοδικά που διάβαζα τότε, σχεδόν όλοι λέγανε το ίδιο πράγμα (όπως και σήμερα). Παρόλο που υπήρχανε κάποιες κονσόλες στην αγορά ο μεγάλος ανταγωνιστής της sony ήτανε η ίδια η εταιρεία που τελικά κατάφερε να ξεπεράσει (επάξια) τον ίδιο της τον εαυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Καλησπέρα σε όλες και όλους,

 

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα αυτή ή κάποια άλλη κονσόλα εκείνης της γενειάς. Και γι' αυτόν τον λόγο, αν ξεχάσω κάποια από τα πολλά της προτερήματα παρακαλώ να με συγχωρέσετε και να τα προσθέσετε. Μέσα από αυτήν την ανάρτηση θα προσπαθήσω να δικαιολογήσω το γιατί η κονσόλα αυτή ήταν πραγματικά καλύτερη σε σχέση με τις επόμενες.

Ανακεφαλαιώνουμε τα όσα ήδη αναφέρθησαν στο αρχικό post, η σειρά των οποίων δεν έχει κάποια συγκεκριμένη σημασία.

1) Χαμηλή τιμή. (Σε εκείνη την τιμή, τότε αγόραζες DVD Player.) Το PS3 όταν βγήκε κόστιζε περίπου υπέρ διπλάσια από ένα μέσης τιμής BlueRay Player.

2) Ενσωματωμένη δυνατότητα αναπαραγωγής DVD. (Στην ουσία το είχες και για home entertainment hub / multimedia center των μέσων εκείνης της εποχής) (To PS3 έπαιζε και συνεχίζει να αναπαράγει DVD, BlueRay, 2 τύπους αρχείων βίντεο απ' ευθείας από usb και αρχεία μέσω media server. Στην εποχή του PS3 οι τύποι των αρχείων που υπήρχαν πραγματικά δεν είχαν τελειωμό. Ενώ η πρακτικότητα του βάζω μία ταινία σε ένα flashακι ή σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ήταν σχεδόν must για μία συσκευή που ήθελε να διεκδικεί αξιώσεις και να σέβεται τον ευατό της.) Για το συγκεκριμένο ζήτημα αναφέρομαι μόνον στις official εκδόσεις firmware, γιατί μετά την GeoHot εποχή κάποια πράγματα άλλαξαν.)

3) Δυνατότητα σύνδεσης με το Internet. (Σύνδεση ακόμη και σε 3rd party servers) (Σημείωση το PS3 ακόμη και για update παιχνιδιών συνδεόταν μέσω το PlayStationNetwork.)

4) Δυνατότητα να παίζεις παιχνίδια προηγούμενης γενιάς, backward compatibility. (Και δεν μιλάμε για κανέναν εξωτικών προδιαγραφών emulator, απλά τα έπαιζε. & - (τελεία και παύλα). Στο 3 λόγω Cell που κακά τα ψέματα είναι ακόμη ένα πολύ δυνατό ολοκληρωμένο, η δυνατότητα αυτή αφαιρέθηκε πολύ γρήγορα από την κονσόλα και σε hardware και σε software επίπεδο. Κάτι μου λέει πως έχει άμεση σχέση με την χαζομάρα των μετόχων της Sony για περισσότερο κέρδος. Πάντως ΔΕΝ.

5) Για τα γραφικά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί πιστεύω ότι είναι μία υποκειμενική άποψη και δεν υπάρχει δυνατότητα ακριβής αποτύπωσης “βλέποντας” απλά ένα παιχνίδι. Πάντως σε “σκέτα” νούμερα το άλμα της σχέσης απόδοσης με την προηγούμενη κονσόλα PS1 => PS2 και PS2 => PS3 έχοντας συνυπολογίσει και και τις αρχικές χρονολογίες πωλήσεων δείχνουν ότι το PS3 έκανε μεγαλύτερο άλμα επιδόσεων από το PS2 σε σχέση με το PS2 από το PS1. Πολύ πρόχειρα PS1 το 1994 και 176 MIPS. PS2 το 2000 και 1997 MIPS. PS3 το 2006 και 35840 MIPS. Όσων αφορά το PS4 εδώ τα πράγματα είναι μάλλον τραγικά, αφού παρουσιάστηκε το 2013 και οι επιδόσεις του σε MIPS έφταναν μόλις τα 200000. Για να μην κουράζω αν είχαμε ως βάση το ps1 το ps2 έχει απόδοση 0.71 στα 6 χρόνια. To ps3 σε σχέση με το ps2 έχει απόδοση 1.21 πάλι στα 6 χρόνια. Και το ps4 σε σχέση με το ps3 0.21 στα 7 χρόνια.

Για τους παραπάνω λόγους προτείνω να ανακηρύξουμε την 4η Ιανουαρίου ημέρα μνήμης γι' αυτήν ηρωική κονσόλα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει και ας γίνει αιτία οι έχοντες τα ηνία σε εταιρίες του κλάδου να ξανασκεφτούν το πως πρέπει να είναι μία κονσόλα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@amveria

"Στο 3 λόγω Cell που κακά τα ψέματα είναι ακόμη...."

 

εαν δεν απίστευτο είναιμαι, το ps3 ειχε πρακτικά ενα μικρο ps2 μεσα του.

απλα μετα το αφαίρεσαν διαβαζω; και κανανε emulation αλλα δεν πετυχε τοσο καλα.. δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακόμη έχει φανατικό κοινό..

Η τελευταία πραγματική must-have κονσόλα. Ειλικρινά απο κάποιο σημείο και μετά στα mid '00s δεν υπήρχε σπίτι πιτσιρικά 15-16 ετών που να μην έχει PS2 με όλα τα κομφόρ (Pro, NBA, GTA, NFS κτλ).

Ακόμη θυμάμαι το preview τεύχος του Hitech το 2000. Τότε που δεν υπήρχε η ενημέρωση με την σημερινή της μορφή και έπρεπε να περιμένεις ένα μήνα για να μάθεις τα τελευταία νέα για οτιδήποτε τεχνολογικό.

Τότε έμοιαζε με άπιαστο όνειρο η απόκτηση του, αργότερα βέβαια κατέληξα να αλλάξω 3-4 PS2 σε βάθος πενταετίας. Που και πού βάζω ακόμη κανα PES 5 και παίζω.

Βλέποντας την πορεία του PS4 πάντως, μου φαίνεται εξωφρενικό πως στο σημερινό τεχνολογικό περιβάλλον το PS4 όχι μόνο "έπιασε", αλλά βρίσκεται σε τροχιά του να ξεπεράσει ακόμα και το PS2 σε πωλήσεις. Μόνο η Sony θα μπορούσε να κάνει τέτοιο comeback πραγματικά..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειχε τους δυνατοτερους τιτλους μεχρι ωσπου βγηκε το PS3, επαιρνες αντιγραφες πολυ φτηνα, επαιζε dvd, backwards compatibility, ολα αυτα συνεβαλαν στην επιτυχια του(+ το xbox ακομα ηταν 1st gen και δεν ειχε το πατημα στην αγορα που ειχε η το play). Ωστοσο ενας βασικος λογος που δε νομιζω οτι ανεφερε κανεις ως τωρα, ηταν τη διαφορα που εβλεπες στα γραφικα αν το εβαζες διπλα με ενα ps1(law of diminishing returns, τοτε ημασταν ακομα στις αρχες).

 

2486940-0248877224-ChsSw.png

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντιπαρέρχομαι το τιτάνιο λάθος του αρθρογράφου στο να ξεχάσει το τιτανοτεράστιο Gamecube

 

και την τεραστοτιτάνια αποτυχία του.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η μεγαλυτερη επιτυχια του PS2 ειναι οτι μετετρεψε το videogaming σε lifestyle, βγαζοντας το εξω απο τα κλειστα ορια της τοτε περιθωροπποιημενης gaming κοινοτητας.

θυμαμαι το promotion που εκανε εδω στην ελλαδα, με τα πρωιναδικα να διαφημιζουν την κονσολα και τα παιχνιδια της στην ωρα του προγραμματος του, κατι πρωτακουστο τοτε, τουλαχιστον για εδω.

με το PS2, εβλεπες ανθρωπους πασης ηλικιας.ακομη και αυτοι που δεν ειχαν σχεση με τα videogames, να υιοθετουν την κονσολα γιατι εβρισκαν ευχαριστηση σε αυτην την μοντερνα μορφη ψυχαγωγιας.

 

πχ εβλεπες ανθρωπους, ακομη και μεσηλικες, να αγοραζουν αποκλειστικα ps2, μονο και μονο για να παιξουν PES/FIFA η Gran Turismo, ενω δεν ειχαν ιδεα απο videogames. αυτο συμβαινει ακομη και τωρα, το GTA5 εκτιναξε στις πωλησεις το PS3, που σημαινει οτι πολλοι αγορασαν την κονσολα για να παιξουν μονο ενα παιχνιδι. και ειμαι σιγουρος, ουτε καν θα παιζουν αλλα παιχνιδια.

 

αυτη ηταν η μεγαλη επιτυχια του PS2.

ναι μεν η nintendo εσωσε την βιομηχανια με το nes, αλλα το ps2 ηταν που πραγματικα εβαλε το videogaming στο σαλονι και επαψε πια η λεξη videogames να ειναι ταυτοσημη με τον geek.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

1) Χαμηλή τιμή. (Σε εκείνη την τιμή, τότε αγόραζες DVD Player.) Το PS3 όταν βγήκε κόστιζε περίπου υπέρ διπλάσια από ένα μέσης τιμής BlueRay Player.

 

 

Θα σταθω μονο εδω. Το PS3 ητανε το φθηνοτερο bluray player σε σχεση με αλλα τις αγορας που αγγιζανε το χιλιαρικο.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα Super Nintendo, Playstation και Playstation 2 κατεστρεψαν κυριολεκτικα τα παιδικά μου χρόνια :P αν και δεν μπορώ πλέον να παίξω πάνω από 2 ώρες την ημέρα, νομίζω πως το έχω καλύψει για όλη την υπόλοιπη ζωή μου..

 

Μετά το ps2 ψιλοκαταστραφηκε η εννοια του gaming, εμφανιστηκαν τα trophy (καλο feature αλλα αν ασχοληθεις δεν πολυαπολαμβανεις το παιχνιδι), το online (κατι που προσωπικά θεωρω άσχημο και αυτο φαινεται κυριως σε οσους προλαβανε το gaming απο το ξεκινημα τους και πλεον βλεπουνε ποσο ποιοτικο μπορει να ειναι ενα single player παιχνιδι και πόσο ένα multiplayer), και ο ανταγωνισμος πλεον γινεται αναμεσα σε κονσολες με ελαχιστες τεχνικες διαφορες.

 

 
λυπηρο που ηταν ο κυριος λογος που 'πεθανε' το Dreamcast, το οποιο θεωρω μεχρι και σημερα την καλυτερη κονσολα που βγηκε ποτέ.

 

αγαπημενοι ps2 τίτλοι: tony hawk's underground (1+2), timesplitters (1+2+3), amplitude, tekken tag tournament, final fantasy x, soul calibur ii, okami, rachet & clank, shadow of the colossus, ape escape (2+3), dark cloud / dark chronicle, ecco the dolphin: defender of the future, burnout takedown / revenge (καλυτερο ost ever!).

Επεξ/σία από xaerialtwistx
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η μεγάλη ευκολία του ps2 ήταν ότι το "σπασιμο" του γινόταν και με softmod!!! θυμάμαι ειχα περασει τον launch.ELF στην memory card και ετρεχε. ειχα αγοράσει και το expansion bay και ειχα κουμπώσει σκληρό πάνω του και είχα όλα τα παιχνιδια μέσα σε 160αρη σκληρό μεσα στο ps2! ωραιες εποχες!

 

Θυμάμαι ηθελαν οι γονεις μας να μας πάρουν dvd player δωρο για τα χριστουγγενα τοτε που ειχε κυκλοφορησει το ps2. Και τους λεω γιατι δεν μας παιρνετε αυτο που ειναι ΚΑΙ dvd player; ετσι λοιπον το ειχα αποκτήσει..

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...