gokuthelegend Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Βαθμίδα "Λέκτορα" ΔΕΝ υπάρχει/υπήρχε σε ΤΕΙ. Μέχρι το 2008 που τελείωσα εγώ, υπήρχε. Κάποια στιγμή αργότερα νομίζω καταργήθηκε, γύρω στο 2011 αν θυμάμαι καλά, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος. Είμαι σίγουρος ότι υπήρχε παλιά.
groot Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Μην λέτε ό,τι σας κατέβει στο κεφάλι. Βαθμίδα Λέκτορα ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρχε στα ΤΕΙ. Αυτό που υπήρχε και τα έχεις μπερδέψει (όμως επιμένεις) είναι η βαθμίδα "Καθηγητής Εφαρμογών", όπου ήταν η προηγούμενη από τον επίκουρο.
fotaras13 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Νομίζω ότι μπορείς να μπεις σε ΤΕΙ ή ΑΕΙ αλλά προφανώς δεν θα πας για καθηγητής αλλά για λέκτορας (αν και έχω την εντύπωση ότι έχει καταργηθεί αυτή η βαθμίδα). Δεν είναι όπως στα γυμνάσια και λύκεια που όλοι θεωρούνται "καθηγητές", στα ΑΕΙ/ΤΕΙ υπάρχουν βαθμίδες. Ο Καλά κάνεις και το νομίζεις μόνο γιατί απλά δεν ισχύει αυτό που έγραψες... Kαθηγητής σε ΑΕΙ/ΤΕΙ για να γίνεις (έστω λέκτορας παλιότερα γιατί πλέον έχει καταργηθεί στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ οντως δεν υπηρχε) θες τουλάχιστον ένα διδακτορικό και πάνω + άλλα προσόντα δημοσιεύσεις, προυπηρεσίες και τα σχετικά. Δεν γινόταν κανείς λέκτορας σε ΑΕΙ με απλό πτυχίο ή μαστερ ποτέ των ποτών ...
groot Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Καθηγητής Εφαρμογών, όμως, γινόσουν με master μόνο. Βέβαια, κάθε επιτροπή είχε δικά της "checks" που ήθελε να δει στον υποψήφιο, αλλά το PhD δεν ήταν ένα από αυτά.
fotaras13 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Για ΤΕΙ η αλήθεια είναι ότι δεν τα ξέρω και καλά. Εξάλλου μια ζωή μπου...ελα ήταν τα ΤΕΙ.
Anorymous Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 ηθελα να παω και εγω φετος στο συμβιτανιδιο αλλα απο οτι ειδα ειναι ορομισθιος και δεν αναφερουν και πουθενα ποσες ωρες θα εκανες Καθηγητής Εφαρμογών, όμως, γινόσουν με master μόνο.Βέβαια, κάθε επιτροπή είχε δικά της "checks" που ήθελε να δει στον υποψήφιο, αλλά το PhD δεν ήταν ένα από αυτά. εξαρταται την περιπτωση ειναι πολυ χυμα τα πραγματα τουλαχιστον μεχρι το 2011 που ημουν εγω, ειχαμε καθηγητη που ειχε τελιωσει πολυτεχνιο + 2 μαστερ και 4 ξενες γλωσσες και ειχαμε και καθηγητη που ειχε τελιωσει απλα το ΤΕΙ Καβαλας και ηταν καβαλιωτης....
Muchacho Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Επειδη γνωριζω ορισμενους στην θεση σου, ξεκινας για ωρομισθιος οπου χωθεις (ΙΕΚ,ΕΠΑΛ,ΕΠΑΣ,ΣΕΚ,ΤΕΙ σε καποιο εργαστηριο?) και προσευχεσαι να σου δωσουν ωρες.Επισης ψαχνεις παραλληλα για δουλεια ωστε να ζεις σαν τον ανθρωπο και φλερταρεις με το ταμειο ανεργιας οταν θα κανεις τις καταναγκαστικες διακοπες σου.. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2016 από Muchacho
groot Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 εξαρταται την περιπτωση ειναι πολυ χυμα τα πραγματα τουλαχιστον μεχρι το 2011 που ημουν εγω, ειχαμε καθηγητη που ειχε τελιωσει πολυτεχνιο + 2 μαστερ και 4 ξενες γλωσσες και ειχαμε και καθηγητη που ειχε τελιωσει απλα το ΤΕΙ Καβαλας και ηταν καβαλιωτης.... Μαζί σου. Τα τυπικά προσόντα όμως δεν απαιτούσαν διδακτορικό. Και είναι εντελώς διαφορετικό από την βαθμίδα του Λέκτορα όπου τα τυπικά προσόντα απαιτούν διδακτορικό.
Anorymous Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Μαζί σου. Τα τυπικά προσόντα όμως δεν απαιτούσαν διδακτορικό. Και είναι εντελώς διαφορετικό από την βαθμίδα του Λέκτορα όπου τα τυπικά προσόντα απαιτούν διδακτορικό. μαλλον εχεις δικιο, αληθεια το μελος ΔΕΠ που λενε τι ειναι γιατι αν δεν εισαι δεν μπορεις να γινεις καθηγητης σε αει-τει Επειδη γνωριζω ορισμενους στην θεση σου, ξεκινας για ωρομισθιος οπου χωθεις (ΙΕΚ,ΕΠΑΛ,ΕΠΑΣ,ΣΕΚ,ΤΕΙ σε καποιο εργαστηριο?) και προσευχεσε να σου δωσουν ωρες.Επισης ψαχνεις παραλληλα για δουλεια ωστε να ζεις σαν τον ανθρωπο και φλερταρεις με το ταμειο ανεργιας οταν θα κανεις τις καταναγκαστικες διακοπες σου.. τα λεφτα απο οτι ξερω ειναι 10 ευρω η ωρα συνηθως κανεις 4-5 ωρες την εβδομαδα δηλαδη θα βγαλεις ενα 200αρι μαξ το μηνα ταμειο δεν νομιζω να παιρνεις αν υποθεσουμε οτι μινιμουμ θελει 6 ωρες για ολοκληρο ενσημο τοτε αντε να παιρνεις 4 το μηνα εκτος αν υπολογιζεται αλλιως
groot Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 μαλλον εχεις δικιο, αληθεια το μελος ΔΕΠ που λενε τι ειναι γιατι αν δεν εισαι δεν μπορεις να γινεις καθηγητης σε αει-τει Όχι μάλλον, έχω. Βασικά, έτσι λέει ο νόμος (με παραθυράκι εκείνο τον νόμο που είχε περάσει για τους καλλιτέχνες, γύρω στις αρχές του '80 όπου όριζε πως κάποιος με σημαντικό καλλιτεχνικό έργο μπορεί να γίνει ΔΕΠ) οπότε δεν είναι θέμα δίκιου ή όχι. Από εκεί και πέρα, ΔΕΠ είναι σε ΑΕΙ και σε ΤΕΙ είναι ΕΠ. Οπότε, κάτι χάνεις κάπου και δεν μπορώ να καταλάβω τι ρωτάς.
Βασίλης_29 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Λέκτορας σε ΤΕΙ ούτε υπήρχε ποτέ και ούτε υπάρχει. Αυτό που έγινε είναι να θεσπιστεί ο ομότιμος καθηγητής, λίγο μετά το 2010 έγινε. Με μεταπτυχιακό μπορείς να κυνηγήσεις το καθηγητιλίκι σε ΤΕΙ μόνο ως καθηγητής εφαρμογών σε εργαστήριο, σε θεωρία οχι γιατί θέλεις διδακτορικό. Κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει αρκετά είναι να κοιτάξεις να κάνεις δημοσιεύσεις. Για το καθεστώς των ΙΕΚ δεν γνωρίζω τι ισχύει.
Anorymous Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Όχι μάλλον, έχω. Βασικά, έτσι λέει ο νόμος (με παραθυράκι εκείνο τον νόμο που είχε περάσει για τους καλλιτέχνες, γύρω στις αρχές του '80 όπου όριζε πως κάποιος με σημαντικό καλλιτεχνικό έργο μπορεί να γίνει ΔΕΠ) οπότε δεν είναι θέμα δίκιου ή όχι. Από εκεί και πέρα, ΔΕΠ είναι σε ΑΕΙ και σε ΤΕΙ είναι ΕΠ. Οπότε, κάτι χάνεις κάπου και δεν μπορώ να καταλάβω τι ρωτάς. μελος δεπ τελικα ειναι απλα οσοι εχουν διδακτορικο τοσα χρονια ειχα κολλησει τι ειναι ποσο μαλακας . καθηγητης εβαλε τον γιο του με μαστερ μονο , το θεικο ειναι οτι ο καθηγητης ηταν και ανωτερος στο τμημα του γιου οποτε αν ειχες προβλημα επρεπε να κανεις αναφορα στον πατερα
defacer Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Απλα στην προκειμενη τον ο ορο "δασκαλος" δεν την εβαλα με την "υποτιμιτικη" έννοια ή με την εννοια οτι "δασκαλος ειναιωαυτος π κανει μαθημα στο δημοτικο και το γυμνασιο". Επειδη μιλαμε για ενηλικους θεωρω σπανιότατο και ταυτοχρονα τον μεγαλυτερο τιμιτικο τιτλο για εναν καθηγητη να τον αποκαλουν δασκαλο. Καθηγητες ολοι (σχεδον) ειναι ... Δάσκαλοι ομως λάχιστοι. Έχω κάνει έκτακτος σε ΤΕΙ, όσους συμπαθούσαν δάσκαλους μας φώναζαν. Τίποτα το ιδιαίτερο.
groot Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 μελος δεπ τελικα ειναι απλα οσοι εχουν διδακτορικο Όχι. Μέλη ΔΕΠ είναι (χοντρικά) οι καθηγητές (από Λέκτορες μέχρι και τακτικούς) σε ΑΕΙ. Εκεί όλοι έχουν διδακτορικό. Όμως, όλοι οι διδάσκοντες σε ένα ΑΕΙ δεν είναι ΔΕΠ χωρίς να σημαίνει ότι όσοι δεν είναι ΔΕΠ πως δεν έχουν διδακτορικό. Δεν είναι και υποχρεωτικό όμως όταν δεν είσαι ΔΕΠ. Μέλη ΕΠ είναι (χοντρικά) οι καθηγητές σε ένα ΤΕΙ. Εκεί όσοι είναι βαθμίδας "Καθηγητής Εφαρμογών" δεν έχουν διδακτορικό. Οι άλλοι έχουν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα