DrLo Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Γιατι μπορει να μην τον εμπιστευεται Πως δεν τον εμπιστεύεται όταν οι ίδιοι μας πρίζουν για το έργο διάφορων τέτοιων οργανισμών ή ΜΚΟ?
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Είστε ένα σάιτ με χιλιάδες επισκέπτες. Κατα καιρούς έχω διαβάσει πάρα πολλους να ευαισθητοποιούντε για τους πρόσφυγες. Ωραία τα λόγια ,πιο ωραία τα γραφόμενα , αλλα μήπως να αναλάβουμε και μια δράση? Ρίχνω την ιδέα, διότι απο 10 Ευρώ να δώσουμε ο καθένας , μαζευεται ένα πολύ καλό ποσό , για να πάμε να πάρουμε σαντουιτσάκια να μοιράσουμε στην Βικτώρια. Επίσης και ρούχα που δεν θέλουμε μπορούμε να δώσουμε... Για να σας δω , εγώ ρίχνω την ιδέα , και είμαι μέσα για οποιοδήποτε εθελοντικό έργο κανονίσετε , να δώσω και χρήματα , και τον (όχι πολύ μεγάλο) ελέυθερο χρόνο μου να τρέξω όπου θέλετε. Περιμένω να ρίξετε και εσείς ιδέες και να οργανωθούμε. ΥΓ1 : Όσοι τους θεωρούνε λαθρο-μετανάστες , ταλιμπάν , και οτι θα μας πάρουνε τα σπίτια , παρακαλώ θερμά έξω απο την συζήτηση. ΥΓ2 : Μην μου πείτε παρακαλώ ότι υπάρχει η ταδε και η τάδε οργάνωση ,τράβα εκει, εγώ καλώ τους χιλιάδες επισκέπτες του ινσόμνια να οργανωθουν και να αναλάβουν δράση Έστω και ανοίγει λογαριασμό για να μπουν χρήματα, εγώ που το ξέρω οτι θα πάνε όντως στους πρόσφυγες και οχι στις τσέπες κάποιου; Τελευταία είμαι πολύ δύσπιστος απέναντι σε όλες αυτές τις καμπάνιες του στυλ "η τάδε οργάνωση άνοιξε λογαριασμό για το τάδε θέμα εκεί, βοηθήστε κτλ". 3
φιρίκι Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Ασε και ξερω τι λεω. Οσοι μεχρι τωρα δεν ειχαν γυρισει να δωσουν ουτε ενα ευρω σε ανθρωπο που το χει αναγκη, βγαινουν τωρα και ποσταρουν στο φβ και λενε "θα στειλω ρουχα στους προσφυγες" κι εχει γινει ολο αυτο ταση και "μοδα" , να φανεις ανθρωπιστης κ φιλευσπλαχνος... Τοσο καιρο ενας δεν ανοιξε θεμα "να στειλουμε ρουχα στα παιδικα χωρια σοσ' ας πουμε. Υγ: και δεν αναφερομαι στον τοπικ σταρτερ που δε τον ξερω κιολας, λεω τι βλεπω γυρω μου. Εννοια σου και σε καταλαβαίνω μια χαρά. Συμφωνώ μαζί σου μάλιστα. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με κάτι πρωτόγνωρο: οι πολιτισμένοι εταίροι μας, οι φίλοι Ευρωπαίοι (ειρωνικά τους λέω έτσι βέβαια) αποφάσισαν να μας μετατρέψουν εκ των πραγμάτων σε αποθήκη ψυχών, χρειάζεται λοιπόν το κράτος μας όλη την βοήθεια που μπορούμε να του παρέχουμε, είτε σε υλικό είτε σε εθελοντική εργασία -σημειωτεόν οτι σιχαίνομαι την εθελοντική εργασία εκτός κι' αν πρόκειται για κάτι πραγματικά ευρύτερα καλό. Για την ιστορία, μετά την καταστροφή της Σμύρνης πολλοί Ελληνες κατέφυγαν στην Συρία και στον Λίβανο. 1
Vapir Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 όποιος έδινε πριν δίνει κ τώρα, δε νομίζω να θυμήθηκε κανείς την ανθρωπιά του επειδή είδε τους πρόσφυγες άλλο αν βγαίνουν άτομα και το κάνουν μόδα, αυτοί δεν βοήθησαν ούτε θα βοηθήσουν , μένουν στα λόγια 5
michael92 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Η μόνη λύση να βοηθηθούν πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι είναι να ανέβει η χρηματοδότηση των camps του ΟΗΕ και να συνεισφέρουν όλα τα κράτη, όχι μόνο η ΕΕ.
φιρίκι Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δεν έχεις κι άδικο βάπιρ. Πες-πες όμως όλο και κάποιος μπορεί να φιλοτιμηθεί, ιδίως μετά την αβρότατη αντιμετώπιση της οποίας τύχαμε απο τας Ευρώπας την χρονιά που μας πέρασε. Επειδή είναι εκείνοι σκατόψυχοι και ξεφτιλισμένοι* δεν θα πει οτι πρέπει να γίνουμε σαν τα μούτρα τους! Δινουν του Ερντογάν (που τελευταία έχει ξεφύγει άσχημα αλλά αυτό το κάνουμε γαργάρα) 6 δις κι' εμάς 700 εκ. σε τρια χρόνια. Ας στείλουν εφόδια λοιπόν, αλλά πού! Αφήνει ο ρατσισμός; Δυό μέτρα και δυό σταθμά κι' άγιος ο Θεός. *Οχι οτι δεν υπάρχουν σκατόψυχοι και ξεφτιλισμένοι Ελληνες δηλαδή 1
michael92 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Η Τουρκία έχει 2.5 εκατομμύρια πρόσφυγες που πρέπει να ταίσει. Έχει ήδη ξοδέψει 10 δις τα τελευταία 4 χρόνια. Γιατί είναι παράλογα τα χρήματα που παίρνει;
φιρίκι Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Γιατί ο Ερντογάν είναι παντελώς αναξιόπιστος και το έχει αποδείξει. Τα χρήματα αυτά δεν του τα δίνουν για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες αλλά για να απαλλαγούν απο τους βρωμιάρηδες, ειδάλλως θα έδιναν ενίσχυση και σε γειτονικές της Συρίας χώρες που έχουν δεχτεί αριθμούς προσφύγων δυσανάλογους με τον πληθυσμό και τις δυνατότητές τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με κατάρρευση και νέα κύματα προσφύγων. Οσο για τα 10 δις, πού το άκουσες αυτό; Γιατί βαφτίζουν την σημερινή Τουρκία ασφαλή χώρα ώστε να επιτρέπεται η επαναπροώθηση προσφύγων σε αυτήν αδιαφορώντας προκλητικά για το τι γίνεται στο Ντιγιάρμπακιρ, για τις εφημερίδες και τα κανάλια που κλείνει δια της βίας ο Ερντογάν, πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν νέα κύματα προσφύγων κι' αυτά. Βέβαια, η ΕΕ δεν είχε κανένα πρόβλημα να συνομιλεί με πραξικοπηματίες και δηλωμένους νεο-Ναζί στην Ουκρανία, στον Ερντογάν θα κώλωναν; Γιατί έρευνα της Eurostat φανερώνει οτι την διετία 2013-2014 η Ευρώπη υποδέχτηκε πολύ περισσότερους μετανάστες, με πρώτους και καλύτερους τους Ουκρανούς, απ' όσοι είναι οι πρόσφυγες που τώρα απωθεί, υποδηλώνοντας έτσι οτι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό ή χωροταξικο αλλά αμιγώς ρατσιστικό. Η Ελλάδα δεν συμμετείχε στον πόλεμο στην Συρία, αφηνεται όμως να υποστεί τις συνέπειες. Υποκρίταροι! Τέλος, γιατί όλα αυτά που συμφωνήθηκαν στα παζάρια αντίκεινται στην Συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες. 3
Irene.j Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Έστω και ανοίγει λογαριασμό για να μπουν χρήματα, εγώ που το ξέρω οτι θα πάνε όντως στους πρόσφυγες και οχι στις τσέπες κάποιου; Τελευταία είμαι πολύ δύσπιστος απέναντι σε όλες αυτές τις καμπάνιες του στυλ "η τάδε οργάνωση άνοιξε λογαριασμό για το τάδε θέμα εκεί, βοηθήστε κτλ". Εχεις τα δικια σου να εισαι δυσπιστος και εσυ και οποιος αλλος το αντιλαμβανεται ετσι. Ομως αυτο δε μπορει να αποτρεψει εκεινον,που θελει να βοηθησει, Θα βρει τροπο εφοσον το νιωθει πραγματικα. όποιος έδινε πριν δίνει κ τώρα, δε νομίζω να θυμήθηκε κανείς την ανθρωπιά του επειδή είδε τους πρόσφυγες άλλο αν βγαίνουν άτομα και το κάνουν μόδα, αυτοί δεν βοήθησαν ούτε θα βοηθήσουν , μένουν στα λόγια Θα το κανουν! Εξασφαλιζεται ετσι το κυρος του συμπονετικου "ευεργετη". 1
michael92 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Οσο για τα 10 δις, πού το άκουσες αυτό; http://www.hurriyetdailynews.com/turkeys-bill-totals-8-billion-for-21-million-syrian-migrants-over-last-45-years.aspx?pageID=238&nID=90542&NewsCatID=344
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Τόση ώρα που ασχολείστε με το να απαντήσετε εδώ, θα μπορούσατε ήδη ο καθένας να πάτε να βοηθήσετε όσο και όπως μπορείτε. Δεν χρειάζεται να περιμένετε πάντα τους άλλους για να δράσετε... 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις