Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εκτός από το να χαλάσει ο σκληρός, τα δισκάκια κτλ ή να κολλήσει κάποιος ιός και να χαθούν δεδομένα όλα τα άλλα είναι παρανοϊκά ή ύποπτα.

Δημοσ.

Defacer, το δημόσια για το cloud πιστεύω ότι το λέει γιατί είναι σε υπολογιστή άλλου στην ουσία και όχι σε δικό σου μηχάνημα. Κατά τα άλλα συμφωνώ :)

Δημοσ.

/\ ακριβώς αυτό θέλω να πω, αφού δεν είναι στον υπολογιστή μου και είναι σε Χ Ψ εξωτερικό PC στο "Cloud" , δεν έχω εγγύηση ότι και αν συμβεί παραέξω.

Ένας επιπλέον δίσκος για εφεδρικό αντίγραφο κοστίζει πολύ λιγότερο από το να μπω στη διαδικασία των upload που θα πάρει μέρες συν την ενέργεια που θα κάψω.

• Like 1
Δημοσ.

Defacer, το δημόσια για το cloud πιστεύω ότι το λέει γιατί είναι σε υπολογιστή άλλου στην ουσία και όχι σε δικό σου μηχάνημα. Κατά τα άλλα συμφωνώ :)

"Δημόσια" σημαίνει "όποιος θέλει βάζι χέρι". Αν θες να πεις "σε υπολογιστή άλλου" λες "όχι υπό τον απόλυτο έλεγχό σου".

pokemon, να το πω τρίτη φορά ότι με encryption ή zero knowledge έχεις όλη την εγγύηση που μπορεί να θέλεις θα μετρήσει; Γιατί τις πρώτες δύο απ' ότι βλέπω δε μέτρησε.

Κατά τα άλλα ο καθένας όπως νομίζει sure.

Δημοσ.

^Απλά υπέθεσα τι ήθελε να πει. :)

Με το encryption που λες δεν έχουν πρόσβαση ούτε οι ιδιοκτήτες του cloud; Προσωπικά πάντως, πράγματα που θεωρώ προσωπικά μόνο τοπικά θα αποθήκευα. Στο cloud μόνο πράγματα που δεν θα με ενοιαζε να τα δούνε κι άλλοι.

Δημοσ.

Με encryption έχει πρόσβαση μόνο κάποιος που έχει το κλειδί. Μπορώ να κρυπτογραφήσω τα πάντα όλα τα δεδομένα μου και να τα μοιράζω σε dvd με τις εφημερίδες, εφόσον δεν έχω κάνει μαλακία και το κλειδί το κρατάω για μένα κανείς δε μπορεί να διαβάσει απολύτως τίποτα απ' αυτά.

Ξαναλέω ότι ποσώς με ενδιαφέρει πού αποθηκεύει ο καθένας τα δεδομένα του, αλλά η άποψή σου ότι προσωπικά πράγματα = μόνο τοπικά δε μπορεί να υποστηριχτεί με αντικειμενικά επιχειρήματα.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

πρωτη αποθηκευση το dropbox και back up το nas ε?

Ακριβώς. :)

Και το NAS (ένα Synology 2 δίσκων) σε RAID 1. ;)

Δημοσ.

Με encryption έχει πρόσβαση μόνο κάποιος που έχει το κλειδί. Μπορώ να κρυπτογραφήσω τα πάντα όλα τα δεδομένα μου και να τα μοιράζω σε dvd με τις εφημερίδες, εφόσον δεν έχω κάνει μαλακία και το κλειδί το κρατάω για μένα κανείς δε μπορεί να διαβάσει απολύτως τίποτα απ' αυτά.

Ξαναλέω ότι ποσώς με ενδιαφέρει πού αποθηκεύει ο καθένας τα δεδομένα του, αλλά η άποψή σου ότι προσωπικά πράγματα = μόνο τοπικά δε μπορεί να υποστηριχτεί με αντικειμενικά επιχειρήματα.

Ναι οκ,δεν υποστηρίζω ότι είναι και το πιο σωστό, απλά τι θα έκανα εγώ!

Δημοσ.

Ακριβώς. :)

Και το NAS (ένα Synology 2 δίσκων) σε RAID 1. ;)

απορια δεν συμφερει να εχεις τρια cloud free απο το να πληρωνεις 1?

Δημοσ.

Εμένα πάλι τα δικά μου δεδομένα είναι μόνο 3gb ξέρω γω αρχεία της σχολής ( σημειώσεις, θέματα, εργασίες τα πάντα ) και απλά τα κρατάω σε έναν δεύτερο σκληρό ακούω κάτι ιστορίες για αγρίους με συστοιχίες RAID και τρελαίνομαι. :P

• Like 2
Δημοσ.

Ανάλογα,εάν έχεις σημαντικά και μοναδικά πράματα(προσωπικά αρχεία, φωτογραφίες και βίντεο σου κ.ο.κ.) τότε αξίζει να τα σώζεις παντού και σε διαφορετικά μέρη.

Εάν μιλάμε για mainstream ταινίες και λοιπές βλακείες που βρίσκεις εύκολα παντού,τότε είναι ψιλομαλακία να κάνεις τόσο κόπο.

Το αισθησιακό υλικό δεν χρειάζεται γενικά αρχειοθέτηση,λόγω αφθονίας του στο ίντερνετς.

Εάν έχεις προβλήματα με το εν λόγω θέμα,δηλαδή πρόσβασης στο ιντερνετς,τότε το σώζεις όπου και τα λοιπά αρχεία.

Ναι η αποθηκευση που θελω να κανω αφορα φωτογραφιες, βιντεο και τη συλλογη μου με τα βιβλια, που θα μπορουαα να ξαναβρω τα περισσοτερα, αλλα εχω ριξει δουλεια για να τα κατεβασω και να τ αρχειοθετησω. Ευτυχως ολα αυτα πιανουν 250 giga περιπου.

Ταινιες κλπ δεν τις κανω backup (εκτος απο 4-5 για συναισθηματικους λογους) καθως μπορω να τις βρω online. Ομως επειδη μεγαλωσα χωρις προσβαση στο ιντερνετ κ ετρεχα σε καφε ή με το λαπτοπ στο χερι μου χει μεινει λιγο καταλοιπο γι αυτο φροντιζω παντα να υπαρχει κατι να κανω στον υπολογιστη χωρις ιντερνετ(βιβλια , ταινιες κλπ)

Θελει ψαξιμο το cloud και με χαλαει η ιδεα του να πληρωνω συνδρομη και να πρεπει να πληρωνω καθε μηνα πχ.

Εξεταζω επισης κατα ποσο χαλαει ευκολοτερα ο εξωτερικος σκληρος η τα dvd. Εχουν κλωτσησει αρκετοι εξωτερικοι στην οικογενεια μου γενικοτερα...

Δημοσ.

Εμένα πάλι τα δικά μου δεδομένα είναι μόνο 3gb ξέρω γω αρχεία της σχολής ( σημειώσεις, θέματα, εργασίες τα πάντα ) και απλά τα κρατάω σε έναν δεύτερο σκληρό ακούω κάτι ιστορίες για αγρίους με συστοιχίες RAID και τρελαίνομαι. :P

αυτά δεν είναι σημαντικά έγγραφα  :P με λίγο ψαξιμο τα ξαναβρίσκεις. άλλος πουναι δικηγόρος ή φωτογράφος τι να πει στον πελάτη βάρεσε ο σκληρός?  :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...