Flaoutistas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Πιστευετε οτι το erasmus εχει κατι να προσφερει η πας διακοπες για 6 μηνες; Οσοι πηγατε, πως σας φανηκε, απο ποιες σχολες ειστε και σε ποια χωρα πήγατε; Εχετε καμια συμβουλη για καποιον που το σκεφτεται;
Moderators Gi0 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 6 μηνες στο εξωτερικο και 6 μηνες συναναστροφή με ανθρωπους απο αλλες χωρες μονο θετικες επιπτωσεις μπορει να εχουν σε καποιον, ακομα και εαν ειναι διακοπες. Εαν καταφερεις να περασεις και x-y-z μαθηματα και να λαβεις καποιες γνωσεις επανω στον τομεα των σπουδων σου, jackpot. 3
Glator Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Γιατί 6 μήνες ρε παιδιά ; 4μηνο είναι.12 μηνες η 6 ειναι.
dionisis1925 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Πιστευετε οτι το erasmus εχει κατι να προσφερει η πας διακοπες για 6 μηνες; Οσοι πηγατε, πως σας φανηκε, απο ποιες σχολες ειστε και σε ποια χωρα πήγατε; Εχετε καμια συμβουλη για καποιον που το σκεφτεται; Το 90% πηγαίνουν για τα πάρτι και τις εκδρομές που διοργανώνονται από το πρόγραμμα,ένα 10% το οποίο πηγαίνει καθαρά για εκπαιδευτικούς λόγους στην Ελλάδα όπως πάντα το θεωρούμαι ξενέρωτο. Αν έχεις σκοπό να πας για να δεις πως λειτουργεί το εκεί σύστημα και να σε βοηθήσει το πρόγραμμα μελλοντικά στην καριέρα σου να πας.. Τώρα για χώρα όπου και να πας το ίδιο θα είναι , το θέμα είναι τι στόχους θα βάλεις,αν πας για διακοπές είτε πας στην Βουλγαρία είτε στην Γαλλία είτε στην Φιλανδία-Σουηδία-Νορβηγία-Ισπανία δεν θα αλλάξει κάτι. Το σίγουρο κέρδος είναι πως θα μάθεις την κουλτούρα άλλων χωρών.
φραμπάλα Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Εγώ που πήγα 4 μήνες ήταν , δηλαδή 1 ακαδημαικό εξάμηνο.
christopher0016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Η αδελφη που εφυγε τον ιανουαριο θα κατσει για 6 μηνες
idomeneas7 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Εγώ ήθελα αλλά είχα έξοδα εδώ και δεν μπορούσα να ξενοικιάσω το σπίτι για 4 μήνες ούτε είχα καβάτζα λεφτά οπότε δεν δήλωσα καν. Οσους ξερω να εχουν πάει τους άρεσε πολύ πάντως. Κυρίως τα πάρτι που αναφέρθηκαν και το κομμάτι διακοπές βέβαια.
livefreeordie Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 εμενα μια φιλη μου που ειχε παει, ειχε περασει τοσο τελεια που οταν γυρισε ειχε παθει καταθλιψη κι ηθελε να ξαναφυγει για την ακριβεια περιμενει να τελειωσει για να παει εκει μετα να συνεχισει. βεβαια δεν κερδισε πολλα απο εκπαιδευτικης αποψης , αλλα γνωρισε αλλους ανθρωπους , ειδε πως ειναι το κλιμα εξω , αν μπορει να προσαρμοστει κτλ. και φυσικα η full διασκεδαση μιας κι ολη μερα παρτυ εκαναν μονο καλο σου κανει εν τελη και ξεφευγεις και λιγο απο την καθημερινοτητα , εκτος αυτου σε κανει να καταλαβεις αν μπορεις να προσαρμοστεις μακρια και θες να φυγεις. απο Ελλαδα. αν εχεις τετοια ευκαιρια και μπορεις να το σηκωσεις κι οικονομικα μη το αφησεις. κι εκεινη 6 μηνες εκατσε , μπορουσε και 12 αλλα δε την επαιρνε αλλο με τα χρηματα
Norone92 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Εγώ που πήγα για ένα χρόνο, το χειμερινό εξάμηνο ήταν 4,5 μήνες και το θερινό 5. Εκτός από τα όσα έχουν να κάνουν με τη σχολή, μαθαίνεις πώς να φέρεσαι σε "ξένο" περιβάλλον. Μαθαίνεις να καταλαβαίνεις άλλες κουλτούρες, άλλες γλώσσες (ή βελτιώνεις αυτές που ξέρεις) και κάνεις άκρες με ανθρώπους από όλη την Ευρώπη. Εγώ που δεν είμαι των πολλών πάρτυ και το πέρασα πιο χαλαρά, πέρασα απίστευτα και έκανα φιλίες ζωής. Από τότε που γύρισα και πήρα πτυχίο απλά δε μπορώ να κάτσω Ελλάδα, μου φαίνεται πολύ λίγη. Τώρα που είμαι πάλι έξω για μεταπτυχιακό, δουλεύω παράλληλα και το Erasmus με βοήθησε αρκετά και για το CV (δε δυσκολεύτηκα να βρω δουλειά και όπου πήγα για συνέντευξη με ρώτησαν πολλά για το τί αποκόμισα). Υπάρχουν χώρες που είναι πάρα πολύ φθηνές για τα δικά μας δεδομένα πχ Πολωνία και Τσεχία που ξέρω. Δε θα χρειαστεί καν να πάρεις δικά σου χρήματα, ψάξ' το. Ό,τι και να σου λέμε όμως δε θα ξέρεις αν δε δοκιμάσεις κάτι. Είτε καλό είτε κακό, εμπειρία είναι. Για 'μένα ήταν απόφαση χωρίς καν να το σκεφτώ. Μπορείς να πας και σε κανένα πάρτυ που οργανώνει το ESN της σχολής σου για να πάρεις μια γεύση.
φραμπάλα Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Εγώ πήγα μέσα Σεπτέμβρη και το εξάμηνο τελείωσε μέσα Γενάρη. 4 ολόκληροι μήνες.
Laurelien Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Εγω δεν εχω παει Erasmus αλλα σπουδαζω εξωτερικο και εχω γνωρισει πολλα ατομα απο Erasmus και περνανε τελεια. Οπως ειπαν και οι απο πανω ολο παρτυ κανουν. Αλλα τους βλεπω κανονιζουν εκδρομες και τετοια κι εχουν ερθει πολυ κοντα. Και εννοειται κανεις πολλους φιλους και ειναι πολυ φιλικοι κι ανοιχτοι οι περισσοτεροι μιας και δεν ξερουν κανεναν εκει που πανε. Ειδα καποιους σ'ενα παρτυ που εκλαιγαν επειδη επρεπε να φυγουν. Πιστευω αξιζει, γνωριζεις κοσμο, κουλτουρες, γλωσσες, 'ξυπνας' και ισως αποκτησεις και χρησιμες επαφες για το μελλον σου. Απλα μην το δεις σαν διακοπες και παρατησεις το διαβασμα και μεινεις πισω.
slipknot Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Ας μην παραβλέπουμε και το γεγονός ότι σε ορισμένους φοιτητικούς κύκλους, το πρόγραμμα είναι γνωστό ως "Orgasmus", έτσι; Εγώ την κόρη μου δε θα την έστελνα. 5
idomeneas7 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Ναι γιατι η κόρη σου αμα θέλει δεν μπορεί να βγάλει τα μάτια της εδώ. 13
livefreeordie Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Ναι γιατι η κόρη σου αμα θέλει δεν μπορεί να βγάλει τα μάτια της εδώ. χαχα ελα μου ντε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα