Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον Ιούνιο θα κυκλοφορήσουν οι νέες κάρτες, αφού τότε θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή της GDDR5X. Το αστείο είναι ότι μερικοί περιμένουν να πάρουν GTX1070 στα 329$ όπως είχε η 970, νομίζουν ότι η NGreedia θα χαρίσει επιδόσεις..

Δημοσ.

Καμια φορα ολο αυτο με το καινουριο hardware καθε χρονο μου θυμιζει την ατακα στην ταινια «ΘΟΥΒΟΥ φανερος πρακτορ 000» οτι «σε λιγο θα εχουμε μονο ασκησεις και δε θα εχουμε πρακτορες», δηλαδη εχουμε hardware και δεν εχουμε games της προκοπης που να αξιζουν τα λευτα που δινουμε.

• Like 4
Δημοσ.

Και περίμενε να δούμε αν η 1080ti θα έχει hbm2 μνήμες , η μόνο στην Titan θα τις βάλουν , και παιδιά στην Ελλάδα οι τιμές είναι πολύ παραπάνω από κάποια ποστ που βλέπω 1080 700€ , και με καπιταλ κοντρόλ που ακόμα έχουμε όλοι βαρανε στο κεφάλι :)

Δημοσ.

HBM2 θα έχει μόνο η Titan λογικά. Οι τιμές θα 'ναι δραματικές στην νέα γενιά και άσε μερικούς να ονειρεύονται 1070 με 350 ευρώ..

• Super Moderators
Δημοσ.

και με καπιταλ κοντρόλ που ακόμα έχουμε όλοι βαρανε στο κεφάλι :)

χρεωστική/πιστωτική/e-banking, ευτυχισμένο 2000?

• Like 1
Δημοσ.

Τον Ιούνιο θα κυκλοφορήσουν οι νέες κάρτες, αφού τότε θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή της GDDR5X. Το αστείο είναι ότι μερικοί περιμένουν να πάρουν GTX1070 στα 329$ όπως είχε η 970, νομίζουν ότι η NGreedia θα χαρίσει επιδόσεις..

To "αρχικό" άρθρο του Techpowerup (αναδημοσιεύει κινεζοφήμες, βασικά) λέει για παρουσίαση Απρίλη και μαζική κυκλοφορία τέλη Μάη με αρχές Ιούνη...

Όπως (σωστά, νομίζω) λες, η GDDR5X θα ξεκινήσει να παράγεται μαζικά τον Ιούνη (με φήμες για Αύγουστο)...δεν βγαίνει.

Εκτός κι αν είναι μόνο για "μαρκάρισμα περιοχής" η κυκλοφορία...ελάχιστη (ούτε καν περιορισμένη) διαθεσιμότητα, μόνο για να λέμε ότι βγάλαμε νέο προϊόν πριν τον ανταγωνιστή.

Δημοσ.

Ονειρεύεστε GTX1070 με τιμή GTX970 ; Ξεχάστε το..Πλέον υπάρχει μετάβαση στα 16nm και το κόστος κατασκευής έχει αυξηθεί και είναι γνωστό ότι πάντα ο καταναλωτής πληρώνει την χασούρα των εταιρειών. Οι επιδόσεις θα είναι επίσης ανεβασμένες λόγω 16nm, εάν η GTX980 έσκασε ένα 20% σε μια GTX780Ti, τότε μια GTX1080 που θα 'ναι στα 16nm προβλέπω να σκάει ένα 30% σε μια GTX980Ti, η GTX1070 θα βρίσκεται ένα 20% πίσω από την 1080 οπότε πάλι μιλάμε για κάρτα γρηγορότερη από ένα GM200. Θα τις χρυσοπληρώσουμε τις νέες κάρτες, όχι μόνο λόγω των έξτρα επιδόσεων που δεν δίνονται ποτέ τζάμπα, αλλά και λόγω της μετάβασης στα 16nm.

Τα ποσοστά τα υπολόγισα σύμφωνα με το τι γίνεται ως τώρα σε κάθε νέα γενιά της NVIDIA, μόνο που αυτή τη φορά είμαι λίγο πιο γενναιόδωρος λόγω της μετάβασης στα 16nm.

Εεε πιο φτηνές θα τους βγαίνουνε επειδή χωράν περισσότερα chips ανα waffer...

Αν και στην ουσία πιο πολύ κάτι σαν Maxwell σε 16nm το βλέπω με την πραγματική διαφορά στις Quadro και γενικά στις profesional κάρτες.

• Like 1
Δημοσ.

Ονειρεύεστε GTX1070 με τιμή GTX970 ; Ξεχάστε το..Πλέον υπάρχει μετάβαση στα 16nm και το κόστος κατασκευής έχει αυξηθεί και είναι γνωστό ότι πάντα ο καταναλωτής πληρώνει την χασούρα των εταιρειών. Οι επιδόσεις θα είναι επίσης ανεβασμένες λόγω 16nm, εάν η GTX980 έσκασε ένα 20% σε μια GTX780Ti, τότε μια GTX1080 που θα 'ναι στα 16nm προβλέπω να σκάει ένα 30% σε μια GTX980Ti, η GTX1070 θα βρίσκεται ένα 20% πίσω από την 1080 οπότε πάλι μιλάμε για κάρτα γρηγορότερη από ένα GM200. Θα τις χρυσοπληρώσουμε τις νέες κάρτες, όχι μόνο λόγω των έξτρα επιδόσεων που δεν δίνονται ποτέ τζάμπα, αλλά και λόγω της μετάβασης στα 16nm.

Τα ποσοστά τα υπολόγισα σύμφωνα με το τι γίνεται ως τώρα σε κάθε νέα γενιά της NVIDIA, μόνο που αυτή τη φορά είμαι λίγο πιο γενναιόδωρος λόγω της μετάβασης στα 16nm.

Υπάρχει και η περίπτωση η 1070 να έχει μικρότερο die από την 970 και συνεπώς ίδια τιμή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το κόστος παραγωγής για τις καινούργιες κάρτες είναι κατά πολύ μικρότερο πλέον στις εταιρείες, μην μασάτε από ψευτοδικαιολογίες. Απλά είναι άπληστοι και πάλι θα αυξήσουν τις τιμές + το ότι είμαστε στην ψωροκώστενα που όλλα κάνουν τουλάχιστον 10% ακριβότερα... Η nvidia δεν συμφαίρει πλέον και μετά τις απατεωνιές που κάνει κανονικά δεν θα έπρεπε να πουλάει καθόλου.
Δείτε και αυτό:

Και για να μην παρεξηγηθώ, έχουν περάσει από τα χέρια μου: 8500, 8600, 8800gts, gtx265, gtx 560, 560ti, gtx480, gtx 670, gtx 680... στην ουσία nvdiaκιας θα έλεγα ότι είμαι...

Επεξ/σία από Basil G
  • Like 8
Δημοσ.

Οποτε ψαχνω να αναβαθμισω την gpu μου τσατιζομαι τοσο πολυ και στο τελος καταληγω με μια καινουργια κονσολα.......ακου εκει 650 με 800 για μια καρτα γραφικών για να βλεπω σχεδων τα ιδια που βλεπει ενας στο ps4 kai sto one

Δημοσ.

κοίτα τι σκέφτηκαν οι τύποι ρε... GDDR5X. μας λέγαν ότι δεν βγάζουν gpu με HBM1 όπως η amd γτ θα πάνε στην 2 έκδοση με την μία αυτοί. και κει που λεγες ότι θα γίνει mainstream το ΗΒΜ2 σου πετάνε GDDR5X .... κοίτα πατέντα ρε φίλε! άρμεγμα μέχρι αηδίας! σου λένε και τα 4GB στα κάνω 8 και συ μασάς το σανό. σου πετάνε και την κατανάλωση σαν ατού, βλέπε ιντελ δλδ, αυτή ταρχισε το παραμύθι... εδώ θέλει τώρα μια AMD να σου πετάξει μια R7 460 με HBM2 να την σβήσεις απ' το χάρτη την nvidia. δλδ ν' αρχίσει από τόσο κάτω την HBM2 μνήμη.

• Like 2
Δημοσ.

Λέτε πολλά και θα εκτεθείτε πολλοί από εσάς. Εκτιμήσεις κάνουμε/κάνετε αλλά κάτι 60% και 80% που λέτε μερικοί είναι υπερβολές και πολύ αισιόδοξα νούμερα όπως επίσης αυτά που διάβασα από μερικούς για τις τιμές που κάνετε την εκτίμηση ότι θα έχουν..

Είναι πολύ απλό όπως το βλέπω εγώ, (ας πω και εγώ την μλκια μου), αν οι Πασχάληδες ρίχνουν στην 980ti πάνω από 30% θα δείτε τιμές απλησίαστες και πόσο μάλλον στο Ελλάντα.. Δηλαδή η 1080ti(αν ονομαστεί τελικά έτσι), όταν με το καλό την βγάλει η nvidia,θα στοιχίζει όσο στοίχιζει περίπου όσο μια Τατιάνα.. Και η Τατιάνα Πασχάλης πόσο θα στοιχίζει δηλαδή; Λέω εγώ ρε παιδί μου...

Δημοσ.

Το κόστος παραγωγής για τις καινούργιες κάρτες είναι κατά πολύ μικρότερο πλέον στις εταιρείες, μην μασάτε από ψευτοδικαιολογίες. Απλά είναι άπληστοι και πάλι θα αυξήσουν τις τιμές + το ότι είμαστε στην ψωροκώστενα που όλλα κάνουν τουλάχιστον 10% ακριβότερα... Η nvidia δεν συμφαίρει πλέον και μετά τις απατεωνιές που κάνει κανονικά δεν θα έπρεπε να πουλάει καθόλου.

Δείτε και αυτό:

Και για να μην παρεξηγηθώ, έχουν περάσει από τα χέρια μου: 8500, 8600, 8800gts, gtx265, gtx 560, 560ti, gtx480, gtx 670, gtx 680... στην ουσία nvdiaκιας θα έλεγα ότι είμαι...

Τι περιμένεις Nvidia είναι αυτή .

Θυμάμαι που έφερε την gtx 680 απέναντι στην 7970 ... και τι απόδοση είχε τότε.... Τι έλεγαν οι διάφοροι παπαγάλοι δεξιά κι αριστερά και την εντύπωση που δινόταν ....

Συγκρίνω με σημερινα δεδομένα τις δυο κάρτες  .... και απλά γελάω.

Πλέον προτείνω μόνο κάρτες που στα χαρτιά έχουν μεγάλο compute performance. 

Όλα τα άλλα είναι απλά προσωρινό marketing μέσα από μεγάλη περιποίηση οδηγών και στρατηγικών συμφωνιών με devs  κ.λ.π.  Προσωρινά νούμερα δίνουν, για όσο είναι στα ράφια η κάρτα ... Μετά κλαις....

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...