Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά για την δουλειά μου έχω δημιουργήσει XLSM πρότυπα αρχεια από τα οποία με μακροεντολές δημιουργώ τα βιβλία της ημέρας και δίνω τις εξαρτήσεις.

Αφού ολοκληρώσω την ημερίσια εργασια, περνάω σε access τους πίνακες των δεδομένων που δημιουργήθηκαν.

Πλέον χρειάζεται η ταυτόχρονη χρήση και ενημέρωση  των δεδομένων από  2 άλλα σημεία (pc) του δικτύου.

Πως μπορώ να φτιάξω κάτι τέτοιο ?

Θέλω δηλαδή να ενημερώνεται άμεσα το ανοιγμένο φίλο εργασίας σε κάθε pc ώστε να φαίνεται άμεσα η εργασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κάθε ένα pc και  στα υπόλοιπα.

Υπάρχει λύση ?

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω εάν στο security δώσεις δικαίωμα modify στους χρήστες δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο.

Δημοσ.

Λοιπόν, το έψαξα λίγο καλύτερα το θέμα και είδα ότι μπορείς να ορίσεις ένα έγγραφο ως κοινόχρηστο μέσα από το excel (μενού Εργαλεία->Κοινή χρήση βιβλίου εργασίας...). Έτσι θα μπορούν να δουλεύουν παραπάνω από ένα άτομα στο έγγραφο.

Βέβαια, αν κατάλαβα καλά δεν υπάρχει δυνατότητα real time update και οι αλλαγές εφαρμόζονται με την αποθήκευση.

Επίσης, έχει ρύθμιση για να ορίσεις τις αλλαγές ποιου χρήστη να διατηρεί σε περίπτωση που δύο χρήστες αλλάξουν το ίδιο πράγμα.

Για να ανανεωθεί το έγγραφο πας Εργαλεία->Παρακολούθηση αλλαγών->Αποδοχή ή απόρριψη αλλαγών, επιλέγεις από όλους τους χρήστες και βλέπεις τι αλλαγές έχουν γίνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...