born2own Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Λοιπον παιδες γεια σας, θα σας πω το προβλημα μου, παρακαλω πολυ ομως να απαντησει μονο οποιος εχει καποια αρμοδιοτητα η τελοςπαντων ξερει τι λεει. Θελω να ξεκινησω μια διαδυκτιακη επιχειρηση και να πουλαω τα προιοντα μου στο εξωτερικο αλλα δεν θελω καθολου να ανοιξω εταιρια στην Ελλαδα. Γενικοτερα θελω να φυγω απο την Ελλαδα στο κοντινο μελλον. Γινεται να ανοιξω εταιρια στην Αμερικη? Δεν εχω καμια σχεση με Αμερικη και γενικοτερα με καμια αλλη χωρα εκτος της Ελλαδας. Αν οχι γινεται να ανοιξω εταιρια στην Αγγλια? Εφοσον θα μενω Ελλαδα δεν μπορω να δηλωσω εδρα καποιο μερος σε ξενη χωρα. Ειμαι σιγουρος οτι θα βρω ακρη καποια στιγμη. Υστερογραφο, μην απαντατε καν αν ειναι να μου πειτε οτι πρεπει να απευθυνθω σε δικηγορο η λογιστη. Ευχαριστω πολυ!
Mau-Maus Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Λοιπον παιδες γεια σας, θα σας πω το προβλημα μου, παρακαλω πολυ ομως να απαντησει μονο οποιος εχει καποια αρμοδιοτητα η τελοςπαντων ξερει τι λεει. Θελω να ξεκινησω μια διαδυκτιακη επιχειρηση και να πουλαω τα προιοντα μου στο εξωτερικο αλλα δεν θελω καθολου να ανοιξω εταιρια στην Ελλαδα. Γενικοτερα θελω να φυγω απο την Ελλαδα στο κοντινο μελλον. Γινεται να ανοιξω εταιρια στην Αμερικη? Δεν εχω καμια σχεση με Αμερικη και γενικοτερα με καμια αλλη χωρα εκτος της Ελλαδας. Αν οχι γινεται να ανοιξω εταιρια στην Αγγλια? Εφοσον θα μενω Ελλαδα δεν μπορω να δηλωσω εδρα καποιο μερος σε ξενη χωρα. Ειμαι σιγουρος οτι θα βρω ακρη καποια στιγμη. Υστερογραφο, μην απαντατε καν αν ειναι να μου πειτε οτι πρεπει να απευθυνθω σε δικηγορο η λογιστη. Ευχαριστω πολυ! Είμαι αρμόδιος και όχι δεν γίνεται , τους λόγους θα στους εξηγήσω αργότερα και εάν έχω χρόνο ! 3
fylatos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Αν είσαι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας τα οποία εισοδήματα σου από οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι υπαγόμενα στην ελληνική φορολογική νομοθεσία. Ανεξάρτητα με το που παράγεται η υπηρεσία και το που πωλείται, απλά επειδή είσαι κάτοικος.
born2own Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Ευχαριστω πρωτα απ ολα για τις απαντησεις σας παιδια. fylatos γινεται σιγουρα. Δεν ξερω αν ειναι νομιμο η παρανομο αν και δεν καταλαβαινω τον λογο του γιατι ειναι παρανομο, αλλα γινεται. Mau-Maus ευχαριστω για την απαντηση σου. Αν δεν γινεται δεν θελω τους λογους σε πιστευω. Θα θεσω την προσοχη μου στην Αγγλια σε αυτη την περιπτωση. 1
TheAccountant Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Αν είσαι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας τα οποία εισοδήματα σου από οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι υπαγόμενα στην ελληνική φορολογική νομοθεσία. Ανεξάρτητα με το που παράγεται η υπηρεσία και το που πωλείται, απλά επειδή είσαι κάτοικος. αν τα δηλώσει ο ιδιος... διαφορετικά αρκετα ως πολυ δυσκολο να εντοπιστουν (ακομα...) Υπάρχουν site που κάνουν αυτή την δουλεια πάντως... της έναρξης επιχειρησης στο UK... πχ http://archerscs.co.uk/
born2own Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Χιλια ευχαριστω για την πολυτιμη απαντηση σου.
bedazzled Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Άσε την Αμερική και κοίτα προς Βουλγαρία μεριά. 4
zio10 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Μπορείς να ξεκινήσεις να πουλάς καταρχήν και αν έχεις τόση επιτυχία και τόση δουλειά βλέπεις τι κάνεις με εταιρεία. 1
mylo Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Αν δεν έχεις σχέση με USA ή UK πως θες να ανοίξεις εταιρεία εκεί; Θέλω να πω, πως και να γίνεται, από φορολογία και τα σχετικά τα ξες;
born2own Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 bedazzled δεν ειμαι σιγουρος αν θελω να επενδυσω σε τετοιο κρατος. Ο μελλοντικος μου στοχος ειναι να μεταναστευσω εκει που θα ιδρυσω την εταιρια. Μην ακους τι λενε για Βουλγαρια, μπουρδελοκρατος ειναι σαν την Ελλαδα. Σιγουρα θα εχει κρυφα προβληματα τετοια συναλλαγη. zio10 οχι φιλε μου δεν γινεται στο business model που προκειτε να ακολουθησω στην συγκεκριμενη περιπτωση γιατι σου ζητανε οι προμηθευτες TAX ID για να μπορεσουν να συνεργαστουν μαζι σου. Στο 2ο business model που θα χει να κανει με info products, τοτε ειναι που θα το παω ετσι. mylo φιλε μου ξερω σιγουρα οτι δεν θελω να επενδυσω στο Ελληνικο κρατος και να πληρωνω ΤΕΒΕΕ και υψηλη φορολογια. Επισης σου ζητανε 100 πραγματα στην εφορια και δεν θελω καν να μπλεξω εφοσον γνωριζω οτι με 2 κινησεις μπορω να βρω ακρη σε πιο σοβαρη χωρα. Τωρα μενει απλα να κινηθω και να κανω την εταιρια μου. 1
mylo Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Μα αυτό σε ρωτάω, πως ξες ότι στην Αγγλία δε ζητάνε 100 πράγματα και ότι το αντίστοιχο τεβε είναι χαμηλό;
Unabomber Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Aρχικα, για τι ποσο μιλαμε οτι ειναι το αρχικο σου κεφαλαιο ? (στο περιπου)
lepaterious Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Μπορείς οπουδήποτε να ανοίξεις εταιρία, βασικά πρέπει να κοιτάξεις με ποιες χώρες έχει η Ελλάδα Treaties ώστε να αποφύγεις διπλή φορολόγηση. Ξέρω επίσης ότι μπορείς να ανοίξεις εταιρία στο Αμερική και να είσαι εδώ... Απλά θα χρειαστείς σίγουρα δικηγόρο που να αναλαμβάνει αποκλειστικά τέτοιες υποθέσεις και λογιστή. Δες και αυτά τα λινκ σχετικά με το υπουργείο εξωτερικών. http://www.mfa.gr/ypiresies-gia-epiheiriseis/ypiresies-gia-exostrefeis-epiheiriseis/agora.html http://www.mfa.gr/dimereis-sheseis-tis-ellados.html Μα αυτό σε ρωτάω, πως ξες ότι στην Αγγλία δε ζητάνε 100 πράγματα και ότι το αντίστοιχο τεβε είναι χαμηλό; Έχουν ξεπεράσει τις γραφειοκρατίες, στην ουσία στην Αγγλία ανοίγεις εταιρία σε 10 λεπτά... Το θέμα είναι δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο όπως στην Αμερική αν είναι δύσκολο να ανοίξεις τραπεζικό λογαριασμό εκεί. 1
DrLo Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Αν είσαι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας τα οποία εισοδήματα σου από οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι υπαγόμενα στην ελληνική φορολογική νομοθεσία. Ανεξάρτητα με το που παράγεται η υπηρεσία και το που πωλείται, απλά επειδή είσαι κάτοικος. Όχι ακριβώς. Στην Ελλάδα θα φορολογηθουν (για το υπερβάλλον) τα μερίσματα από την επιχείρηση εάν και όταν αποδωθούν (νομίζω) το οποία δεν είναι ΑΚΡΙ ΒΩΣ το ίδιο. 2
TheAccountant Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Μα αυτό σε ρωτάω, πως ξες ότι στην Αγγλία δε ζητάνε 100 πράγματα και ότι το αντίστοιχο τεβε είναι χαμηλό; οι πληρορφορίες ειναι διαθέσιμες online και ειναι πολυ ξεκάθαρο τι ισχύει. Μάλιστα ως ΕΕ στην Αγγλια εφόσον το εισόδημα του δεν υπερβαίνει κάποιο επίπεδο, δεν ειναι υποχρεωμένος να πληρώσει τον βρεταννικο ΟΑΕΕ.... οποτε ουσιαστικά μπορεί να ξεκινησει να κάνει μια δοκιμή σχετικά ανέξοδα συγκριτικά με εδω.... οπου εδώ οχι απλά θα πρεπει να πληρώνεις απο την πρώτη μέρα βγάζεις δε βγάζεις, αλλα θα φορολογείσαι σαν να εχεις κερδος αναγκαστικα. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα