reborn010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Καλησπερα παιδια. Θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει καποια αισθητη διαφορα στον ηχο ενως υπολογιστη δουλευοντας με καποια pci/pci-e καρτα ηχου σε σχεση με την on-board. Η μητρικη μου ειναι Sabertooth 990fx r2.0, ακουστικα Razer Carcharias (το αρχαιο version) και ηχεια Logitech x-540.
takitsanos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 ναι υπαρχει. ειδικα αν παρεις εξωτερικη καρτα ηχου usb,thunderbolt, firewire. πρωτον στα dbu του ouput δηλαδη στην ενισχυση του ηχου, με λιγα λογια η ενταση ανεβαινει ακομα ποιο δυνατα απο την onboard καρτα ηχου. επισης υπαρχει διαφορα στον θορυβο, μια καλη καρτα ηχου εχει σε χαμηλα επιπεδα τον θορυβο ενω η onboard οχι. επισης μια καλη καρτα εχει ποιο flat ηχο δηλαδη δεν ακους χρωμα στον ηχο οπως σε μια onboard. ολα αυτα ομως για να τα καταλαβεις πρεπει να εχεις και ενα καλο ζευγαρι ηχεια..γιατι αν ακους απο τιποτα logitech creative και τα σχετικα τοτε μεινε με την onboard…οποτε αν κοιτας στο μελλον να παρεις ενα καλο ηχειο τοτε θελεις και μια καλη καρτα ηχου…τωρα με τα logitech που εχεις μεινε με onboard..
CrimsonSky_gr Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Για να αναρωτιεσαι, οχι. Αν ο ηχος που εχεις τωρα δεν σου αρκουσε και χρειαζοσουνα καρτα ηχου θα το ηξερες. 1
reborn010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Ευχαριστω για τις απαντησεις σας παλικαρια!
cabdik Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 επειδη εχω τα ιδια ηχεια, με XONAR DG, θα σου πω οτι εγω ειδα διαφορα, μονο οσον αφορα το λιγο πιο γεματο μπασο και τις επιπλεον ρυθμισεις ηχου που μου εδινε η Xonar. αυτα ομως σε σχεση με αρκετα παλιοτερα Onboard τσιπακια ηχου. στις πιο νεες μητρικες (οπως και η δικη σου) τα τσιπακια ηχου ειναι πολυ καλα, για τετοιου επιπεδου ηχειακια, αλλα και ακομα πιο ακριβα ηχεια PC. αποψη μου ειναι, οτι για να ακουσεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ διαφορα στον ηχο, πρεπει να ριξεις χρημα στα ηχεια....πραγμα που σημαινει οτι πας αλλου..!! ολα τα αλλα ειναι μεσοβεζικες λυσεις..!!
afantos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 αν το θες για κάποια πολύ συγκεκριμένη δουλειά μπορεί και να αξίζει, αν θέλεις να βλέπεις video στο youtube άστο καλύτερα, όπως ειπώθηκε και προηγουμένως μετράνε και τα ηχεία που έχεις.
Dare-Devil Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Εχω τα προηγούμενα ηχεία . Τα X-530 και γι αακουστικά τα soundblaster tactic 3d sigma . Η μητρική έχει ένα πολύ καλό chip ήχου της realtek ( μιλάω συγκριτικά με άλλα chip ήχου για μητρικές)Πήρα την Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Professional H διαφορά ήταν τεράστια . Καταρχάς η ένταση του ήχου απογειώθηκε καθώς και η ποιότητα του ήχου και συγκεκριμένα τα μπάσα γίνανε πιο "βαθιά" πιο γεμάτα πιο ποιοτικά.Ναι θα δεις σοβαρή διαφορά αν έχεις σκοπό να επενδύσεις σε μια πολύ καλή κάρτα ήχου . (Της ΄τάξης των 100 ευρώ ή και περισσότερα για λιγότερα δεν μπορώ να ξέρω .)
CrimsonSky_gr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Ετσι απο περιεργεια πραγματικα χωρις να θελω να ειρωνευτω, τα 2 παιδια που ειπατε οτι εχει τεραστια διαφορα ανεβαζατε την ενταση στο 100 οταν ακουγατε μουσικη με την onboard και δεν σας εφτανε?! και λετε οτι απογειωθηκε η ενταση?
Moderators Inuyasha Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 γενικα για απο της καρτες που εχουν περασει συνηθως οταν αν πχ το βαλεις στο 30% τον ηχο με την καρτα ακουγετε πιο δυνατα ο ηχος, συνηθως ειναι πιο καθαρος ο ηχος που περνεις και ειδικα στα 5.1 συστηματα (ακομα και σε φτηνα ) καταλαβαινεις καλυτερα απο που ερχεται ο ηχος , καθως και περνεις καλυτερο μπασο
CrimsonSky_gr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 γενικα για απο της καρτες που εχουν περασει συνηθως οταν αν πχ το βαλεις στο 30% τον ηχο με την καρτα ακουγετε πιο δυνατα ο ηχος, συνηθως ειναι πιο καθαρος ο ηχος που περνεις και ειδικα στα 5.1 συστηματα (ακομα και σε φτηνα ) καταλαβαινεις καλυτερα απο που ερχεται ο ηχος , καθως και περνεις καλυτερο μπασο Ε αρα το ιδιο αποτελεσμα θα ειχες ανεβαζοντας την ενταση στο 50 πχ και αλλαζοντας το eq που εχει το music player σου?
Moderators Inuyasha Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Ε αρα το ιδιο αποτελεσμα θα ειχες ανεβαζοντας την ενταση στο 50 πχ και αλλαζοντας το eq που εχει το music player σου? οχι ακριβως εχει διαφορα στον ηχο γενικοτερα πως ακουγοντε οι συχνοτητες , παρολα αυτα για το μεσο χρηστη δεν εχει διαφορα ειδικα με την εξεληξη τον on board chip η αγορα μιας καρτας ηχου
Dare-Devil Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Ετσι απο περιεργεια πραγματικα χωρις να θελω να ειρωνευτω, τα 2 παιδια που ειπατε οτι εχει τεραστια διαφορα ανεβαζατε την ενταση στο 100 οταν ακουγατε μουσικη με την onboard και δεν σας εφτανε?! και λετε οτι απογειωθηκε η ενταση? Eγώ θα σου πω ναι ! Όχι ότι η ένταση με την onboard δεν είναι ικανοποιητική αλλά ..θέλω να καταστρέψω τα τύμπανα μου ρε παιδί μου !! . Kοίτα... ανάλογα με την τιμή της αντίστασης των ακουστικών χρειάζεσαι και ανάλογη καρτα ήχου με ανάλογο ενισχυτή. Αν έχεις π.χ ακουστικά με 300 Ohms θες ανάλογη κάρτα ήχου με ενισχυτή που σηκώνει αυτά τα Ohms . Ειδάλλως αν τα Ohms του ενισχυτή της κάρτας είναι λιγότερα,όσο πιο λίγα τόσο μειωμένη ένταση ήχου θα έχεις στα ακουστικά . Εμένα η onboard (ακριβή σειρά μητρικών) ήταν πολύ καλή για τα δικά μου ακουστικά . Ακόμα καλύτερα με την κάρτα ήχου πυο έβαλα. Το θέμα όμως δεν είναι η ένταση . Εγώ μιλάω κυρίως για την ποιότητα του ήχου ! Για τον μέσο χρήστη που δεν ψάχνεται ένα πολύ καλό onboard chip της realtek είναι ικανοποιητικό . Εγώ δεν μετάνιωσα τα λεφτά που έδωσα για την κάρτα ήχου . Η διαφορά για τα δικά μου αυτιά άξιζε τα λεφτά .
cabdik Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 στη θεωρια, σαφως, η εξωτερικες καρτες ηχου επεξεργαζονται πολυ καλυτερα τον ηχο, απο τις Onboard. το ζητημα δεν ειναι εκει ομως..!! στην πραξη ειναι αυτο που λεω και πιο πανω, οτι για να ακουσεις σοβαρη διαφορα στον ηχο χρειαζεσαι και τα αναλογα ηχεια...! αν νομιζετε οτι, με τα Χ-530/540 εχει τοοοοσο μεγαλη διαφορα στην ποιοτητα ηχου, περαν του πιο "γεματου" μπασου και εντασης, ωστε να δικαιολογει την αγορα της εξωτ. καρτας ηχου, τοτε ΟΚ. αλλωστε...... το "αυτι" του καθενος μας ειναι διαφορετικο...!!
Dare-Devil Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 στη θεωρια, σαφως, η εξωτερικες καρτες ηχου επεξεργαζονται πολυ καλυτερα τον ηχο, απο τις Onboard. το ζητημα δεν ειναι εκει ομως..!! στην πραξη ειναι αυτο που λεω και πιο πανω, οτι για να ακουσεις σοβαρη διαφορα στον ηχο χρειαζεσαι και τα αναλογα ηχεια...! αν νομιζετε οτι, με τα Χ-530/540 εχει τοοοοσο μεγαλη διαφορα στην ποιοτητα ηχου, περαν του πιο "γεματου" μπασου και εντασης, ωστε να δικαιολογει την αγορα της εξωτ. καρτας ηχου, τοτε ΟΚ. αλλωστε...... το "αυτι" του καθενος μας ειναι διαφορετικο...!! Τεράστια διαφορά με τα X-530 δεν εχει . Αλλά ναι είχε σημαντική διαφορά για μενα. Εκεί που είδα την μεγάλη διαφορά ήταν με το headset μου creative tactic 3d sigma . Μιλάω πάντα για ποιότητα ήχου . Απο κει και πέρα επένδυσα σε αυτή την κάρτα γιατί θέλω να πάρω τα logitech z906 . 1
bazzil Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 την ποιότητα στον ήχο τη δίνουν τα ηχεία. Το πως θα φτάσει ο ήχος στα ηχεία καθορίζεται από την κάρτα, Καθαρότητα, ρυθμό δειγματοληψίας κτλ. Για να έχεις σωστό ήχο θέλεις και κάρτα και ηχεία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα