GiwrgosP- Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Πλησιάζει ο καιρός για τις εξετάσεις λοιπον, και αρχίζει η ενταση. Άγχος και διαβασμα συστηματικό από δω και πέρα αλλά δεν ξέρω πως μπορώ να ανταποκριθώ. Έχω ήδη αρχίσει και κουράζομαι και νιώθω πως αποδίδω με διάφορα λιγότερο από ότι στην αρχή και λίγο μετά τα Χριστούγεννα. Πλέον δυσκολεύομαι να μάθω απέξω θεωρια, να σκεφτώ γρήγορα και νιώθω συνεχώς κουρασμένος. Θα ήθελα προτάσεις για το πως μπορώ να το αντιμετωπίσω αυτό από όσους έχουν βρεθεί στην ίδια κατάσταση με μένα.
AlexHello Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Όλοι ευτυχώς ή δυστυχώς περνάνε ή πρέπει να περάσουν αυτή τη ξεχαρβαλωμένη διαδικασία.. Το πιο σημαντικό κατ' εμέ είναι να θυμάσαι οτι ΔΕΝ είναι το τέλος του κόσμου ή κατι οριστικό για τη ζωή σου οποιοδήποτε και να είναι το αποτέλεσμα. Πέρα απο αυτά αν μπορώ να δώσω μερικές συμβουλές είναι: Σωστή διατροφή Καλός ύπνος Σημαντική και η άσκηση πίστεψέ με. Καλή οργάνωση διαβάσματος Οπωσδήποτε διαλείμματα. Μετά απο ένα σημείο και μετά όσο και να πιέζεις τον εαυτό σου δεν αποδίδεις.. Και θετική σκέψη Καλή δύναμη και καλή τύχη (Δεν λέω επιτυχία γιατί είμαι σίγουρος οτι θα πετύχεις τους στόχους σου αν βάλεις τα δυνατά σου) 5
dionisis1925 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Πλησιάζει ο καιρός για τις εξετάσεις λοιπον, και αρχίζει η ενταση. Άγχος και διαβασμα συστηματικό από δω και πέρα αλλά δεν ξέρω πως μπορώ να ανταποκριθώ. Έχω ήδη αρχίσει και κουράζομαι και νιώθω πως αποδίδω με διάφορα λιγότερο από ότι στην αρχή και λίγο μετά τα Χριστούγεννα. Πλέον δυσκολεύομαι να μάθω απέξω θεωρια, να σκεφτώ γρήγορα και νιώθω συνεχώς κουρασμένος. Θα ήθελα προτάσεις για το πως μπορώ να το αντιμετωπίσω αυτό από όσους έχουν βρεθεί στην ίδια κατάσταση με μένα. Να βγεις έξω και να ξελαμπικάρεις,πήγαινε να πιεις κανένα ποτάκι,πήγαινε cinema,κάνε κάτι για να βγεις λίγο από την ρουτίνα του διαβάσματος. 2
GiwrgosP- Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Καλά όλα αυτά αλλά ο χρόνος πιέζει. Στο σημείο που ειμαι, για να τα κάνω όλα αυτά πρέπει να κόψω από το διαβασμα (πράγμα που με αγχώνει φυσικα). Αυτό που νιώθω εγώ τώρα είναι πως χρειάζομαι μια βδομάδα διακοπες, αλλά που να βρεθεί αυτή η πολυτέλεια. Και για βιταμίνες που πρότεινε γιατρός δεν βλέπω να βοηθάνε ιδιαίτερα.Αχ καλοκαίρι αργεις! (ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές.) 1
dionisis1925 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Καλά όλα αυτά αλλά ο χρόνος πιέζει. Στο σημείο που ειμαι, για να τα κάνω όλα αυτά πρέπει να κόψω από το διαβασμα (πράγμα που με αγχώνει φυσικα). Αυτό που νιώθω εγώ τώρα είναι πως χρειάζομαι μια βδομάδα διακοπες, αλλά που να βρεθεί αυτή η πολυτέλεια. Και για βιταμίνες που πρότεινε γιατρός δεν βλέπω να βοηθάνε ιδιαίτερα.Αχ καλοκαίρι αργεις! (ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές.) Αρχηγέ επειδή δουλεύω σε νοσοκομείο , στις πανελλήνιες έρχονται παιδιά με συμπτώματα άγχος/στρες και καταλήγουν σε νευρολόγο και ψυχίατρο χωρίς πραγματικό πρόβλημα υγείας και είναι κρίμα. Βρες ένα ΠαρασκευοΣάββατο να χαλαρώσεις , να ξεθολώσεις είναι αναγκαίο. 3
GiwrgosP- Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Η αλήθεια είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση έχει αλλάξει κατά πολύ την ψυχολογία μου σε βαθμό που να φοβάμαι να κάνω λάθος ακόμα και στον προφορικό λόγο με φίλους και γονεις. Βλέπω το λαθος στα πάντα ως συντελεστή αποτυχίας. Θα προσπαθώ πάντως κάθε βδομάδα να ξεφεύγω λίγο (όσο αυτό είναι δυνατό...)
livefreeordie Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 το πιο σημαντικο ειναι να μη κλεινεσαι μεσα και διαβαζεις ατελειωτες ωρες. γιατι ετσι κουραζεσαι κι εσυ και το μυαλο σου. διαβασε με συστημα και διαλλειματα , χωρισε την υλη σε κομματια και βαζε στοχους μεχρι ποτε θα εχεις τελειωσει το ταδε μεχρι το ταδε , να βγαινεις συχνα εστω και για μια ωρα για μια βολτα ωστε να ξελαμπικαρεις και κυριως να μην ανγχωνεσαι γιατι δεν αποδιδεις. επισης να τρως υγειινα κι οχι οτι σαβουρα να'ναι , παιζει ρολο στην αποδοση σου κι αυτο κι ειδικα στην συγκεντρωση. 2
ParhsG Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Μην γενικεύουμαι. Μερικοί αποδίδουν διαβάζοντας ώρες ατελείωτες γιατι ούτε burnout παθαίνουν ούτε κουράζονται.. απλά δεν είναι όλοι έτσι
livefreeordie Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Μην γενικεύουμαι. Μερικοί αποδίδουν διαβάζοντας ώρες ατελείωτες γιατι ούτε burnout παθαίνουν ούτε κουράζονται.. απλά δεν είναι όλοι έτσι οι περισσοτεροι το παθαινουν παντως ενα κοκομπλοκο οταν διαβαζουν ατελειωτες ωρες κι ειναι κλεισμενοι μεσα. παντα κανει καλο μια βολτα ακομη και σε αυτους που το αντεχουν 1
d_gkal Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Εγώ στις πανελλήνιες δε διαβασα, δεν αγχωθηκα, δεν κουράστηκα Μη με περνετε* ως παράδειγμα
Holism Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Οτι έχεις διαβάσει, αυτό θα γράψεις οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για κάτι που είναι προκαθορισμένο
stavi Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 τίποτα απο αυτά δεν λες στον εαυτό σου έχω δώσει πανελληνιες και πήγα πολύ καλά you focus on the goal τα υπόλοιπα ειναι για τους Losers 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Το πιο σημαντικο ειναι τα διαλειμματα. Ειναι απαραιτητα για να καθαριζει λιγο το μυαλο σου και να παιρνεις τα πανω σου. Δεν λεμε να πας σε κλαμπ και να γυρισεις ξημερωματα. Αλλα Σαββατο βραδυ βγες δυο ωρες για ενα ποτο, καλο θα σ κανει. Υπαρχουν και μερικοι που βγαινουν απο το δωματιο μονο για χεσιμο. Δεν βλεπω βεβαια πως το να αποκοπεις απο τον εξω κοσμο σε βοηθαει τελικα στο στοχο σου. Και ναι, ειναι αληθεια οτι δεν ειναι το τελος του κοσμου. 18 χρονων εισαι και να αποτυχεις μια φορα, τι εγινε; Σε πηραν τα χρονια; Κανενας που πηγε αγχωμενος δεν απεδωσε καλα. Ξερω ατομο που εδωσε 3 φορες για να πετυχει το στοχο του. Δεν επαθε τιποτα. Ουτε καταστραφηκε η ζωη του, ουτε ειναι δυστυχισμενος.
4saken Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 36 χρονων και απορω πως καταφερα να μαθω την Ιστορια απ εξω... 160 ειχα γραψει!Για να μαθω τωρα μια σελιδα μαλλον θα μου παρει 2 μερες και αν... Μαγκα θελει καλη διαχειριση, αν τα δινεις ολα στους πρωτους μηνες καποια στιγμη ειναι λογικο να κλαταρεις.Ξερω δεν ειναι ευκολο με ολα τα διαγωνισματα κτλ στα φροντιστηρια, δοκιμασε μεθαυριο 25η η την Κυριακη να μην ασχοληθεις καθολου με τα βιβλια.Θα δεις μεγαλη διαφορα την επομενη μερα.Καλη επιτυχια! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Το πολύ άγχος μπορεί να είναι καταστροφικό για τις πανελλήνιες. Πολύ καλός φίλος (τεχνολογική κατεύθυνση πέρυσι) ενώ διάβαζε του σκοτωμου, ήξερε ότι θέμα υπήρχε σε φυσική,μαθηματικά,αεπ και το αοδε το ήξερε νεράκι και γενικώς το παιδί δεν πιανοταν είχε τόσο άγχος που όταν τον έβλεπα ετρεμε. Ο χαρακτήρας του είχε κάνει στροφή 180 μοιρών. Εεε με τέτοιο άγχος πήγε και στις Πανελλήνιες και ούτε 13000 δεν έγραψε το παιδί. Βέβαια να πω εδώ ότι ο πατέρας του τον πιεζε πάρα πολυ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα