groot Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Εάν κανείς εστιάζει στο να μάθει παπαγαλία, τότε το άγχος είναι λογικό να υπάρχει αλλά, από την άλλη, κάνει και κακό. Αυτό δεν το αποφεύγεις σε μερικά μαθήματα.... Η καλύτερη προσέγγιση είναι κανείς να εστιάσει στην γνώση και ιδιαίτερα στα μαθήματα που προσφέρονται για αυτό, δηλαδή: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Πληροφορική (εάν το δίνουν) κτλ. Η έκθεση είναι εύκολο μάθημα αρκεί ο μαθητής και έχει επενδύσει πάνω στην λογοτεχνική του εκπαίδευση αλλά και στην γραπτή επικοινωνία. Τέλος, σε κάθε περίπτωση η ξεκούραση αποδίδει. Αλλά ξεκούραση όχι "παίζω video games", "βλέπω ταινίες". Ξεκούραση = δεν κάνω τίποτα. Κοιτάω το ταβάνι.
livefreeordie Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Το πολύ άγχος μπορεί να είναι καταστροφικό για τις πανελλήνιες. Πολύ καλός φίλος (τεχνολογική κατεύθυνση πέρυσι) ενώ διάβαζε του σκοτωμου, ήξερε ότι θέμα υπήρχε σε φυσική,μαθηματικά,αεπ και το αοδε το ήξερε νεράκι και γενικώς το παιδί δεν πιανοταν είχε τόσο άγχος που όταν τον έβλεπα ετρεμε. Ο χαρακτήρας του είχε κάνει στροφή 180 μοιρών. Εεε με τέτοιο άγχος πήγε και στις Πανελλήνιες και ούτε 13000 δεν έγραψε το παιδί. Βέβαια να πω εδώ ότι ο πατέρας του τον πιεζε πάρα πολυ... κατι τετοια ακουω και λυπαμαι πολυ. αρκετα συχνα φταινε οι γονεις που πιεζουν. Τέλος, σε κάθε περίπτωση η ξεκούραση αποδίδει. Αλλά ξεκούραση όχι "παίζω video games", "βλέπω ταινίες". Ξεκούραση = δεν κάνω τίποτα. Κοιτάω το ταβάνι. αμα το μονο που κανει ειναι να διαβαζει και για διαλλειμα να κοιταει το ταβανι θα σαλταρει σιγουρα οχι βιντεο games αλλα μια ταινια κακο δεν κανει. το καλυτερο βεβαια να πηγαινει καμια βολτα. ή χαλαρωση με λιγη μουσικη. βεβαια για μενα πρεπει να υπαρχουν και καποιες μερες που θα διαβασει ελαχιστα εως και καθολου και θα κανει μονο πραγματα που του αρεσουν. για να ειναι πιο ορεξατος μετα. αυτο το πραγμα να πεφτεις με τα μουτρα το τελευταιο χρονο λες και τελειωνει εκει η ζωη σου ποτε δε το καταλαβα.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Εάν κανείς εστιάζει στο να μάθει παπαγαλία, τότε το άγχος είναι λογικό να υπάρχει αλλά, από την άλλη, κάνει και κακό. Αυτό δεν το αποφεύγεις σε μερικά μαθήματα.... Η καλύτερη προσέγγιση είναι κανείς να εστιάσει στην γνώση και ιδιαίτερα στα μαθήματα που προσφέρονται για αυτό, δηλαδή: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Πληροφορική (εάν το δίνουν) κτλ. Η έκθεση είναι εύκολο μάθημα αρκεί ο μαθητής και έχει επενδύσει πάνω στην λογοτεχνική του εκπαίδευση αλλά και στην γραπτή επικοινωνία. Τέλος, σε κάθε περίπτωση η ξεκούραση αποδίδει. Αλλά ξεκούραση όχι "παίζω video games", "βλέπω ταινίες". Ξεκούραση = δεν κάνω τίποτα. Κοιτάω το ταβάνι. Αυτο ο αδερφος μιας φιλης μου μου ελεγε οτι χαλαρωνει παιζοντας video games και προσπαθουσα να του εξηγησω οτι νομιζε οτι χαλαρωνει, αλλα εκει τιποτα να επιμενει...
censOred Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Το πολύ άγχος μπορεί να είναι καταστροφικό. Αυτο ο αδερφος μιας φιλης μου μου ελεγε οτι χαλαρωνει παιζοντας video games και προσπαθουσα να του εξηγησω οτι νομιζε οτι χαλαρωνει, αλλα εκει τιποτα να επιμενει... Ο καθε άνθρωπος χαλαρώνει διαφορετικά.Αλλος παιζει videogames,αλλος παιζει μπασκετ,αλλος διαβαζει λογοτεχνία,αλλος κοιτάει το νταβανι.Μην ειστε απολυτοι!
GiwrgosP- Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 36 χρονων και απορω πως καταφερα να μαθω την Ιστορια απ εξω... 160 ειχα γραψει!Για να μαθω τωρα μια σελιδα μαλλον θα μου παρει 2 μερες και αν... Μαγκα θελει καλη διαχειριση, αν τα δινεις ολα στους πρωτους μηνες καποια στιγμη ειναι λογικο να κλαταρεις.Ξερω δεν ειναι ευκολο με ολα τα διαγωνισματα κτλ στα φροντιστηρια, δοκιμασε μεθαυριο 25η η την Κυριακη να μην ασχοληθεις καθολου με τα βιβλια.Θα δεις μεγαλη διαφορα την επομενη μερα.Καλη επιτυχια! Όταν όμως έχουμε τα φροντιστήρια που όπου δουν κενό και αργειες πλακώνουν οι ευκεριες για ξεκούραση είναι περιορισμένες έως ανύπαρκτες. (Όπως τα Χριστούγεννα που μας έλεγαν από την μια ότι θα ξεκουραστούμε και ότι από την άλλη χρειάζεται 8ωρο διαβασμα την μέρα για επανάληψη ) Τέλος πάντων.
livefreeordie Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 36 χρονων και απορω πως καταφερα να μαθω την Ιστορια απ εξω... 160 ειχα γραψει!Για να μαθω τωρα μια σελιδα μαλλον θα μου παρει 2 μερες και αν... Μαγκα θελει καλη διαχειριση, αν τα δινεις ολα στους πρωτους μηνες καποια στιγμη ειναι λογικο να κλαταρεις.Ξερω δεν ειναι ευκολο με ολα τα διαγωνισματα κτλ στα φροντιστηρια, δοκιμασε μεθαυριο 25η η την Κυριακη να μην ασχοληθεις καθολου με τα βιβλια.Θα δεις μεγαλη διαφορα την επομενη μερα.Καλη επιτυχια! δε νομιζω πως στεκει αυτο. σιγουρα δε θα τα μαθαινες με την ιδια ευκολια αλλα μπορεις. γιατι και το μυαλο σου ειναι και πιο ωριμο. υπαρχουν ανθρωποι που συνεχιζουν να σπουδαζουν και σε πολυ μεγαλες ηλικιες. μεχρι και πανελλαδικες δινουν (ξερω καποιον που εδωσε στα 45 του!!) βεβαια ειναι και στον ανθρωπο.
*nenya* Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Τόση δαιμονοποίηση των video games από μέλη τεχνολογικού φόρουμ δεν την περίμενα! Μάλιστα, το είδαμε κι αυτό... Καθένας χαλαρώνει όπως γουστάρει. Αν εγώ π.χ. δεν μπορώ να χαλαρώσω παίζοντας ποδόσφαιρο δεν σημαίνει ότι για άλλους δεν λειτουργεί μ'αυτόν τον τρόπο. Το ίδιο και τα video games. Νόμιζα ότι τα προηγούμενα μηνύματα τα έγραψαν 60άρηδες :Ρ TS, υπομονή, λίγος καιρός έμεινε. Προσπάθησε να βάλεις στο πρόγραμμά σου πραγματάκια που σε χαλαρώνουν, να τρέφεσαι σωστά και να κοιμάσαι αρκετά. Κάνε και καμία εξέταση να δεις μήπως σου λείπει σίδηρος κλπ. 1
kaliakman Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Να πω και εγω τι έκανα στην περίπτωση σου.. Λογικά έχεις κρατήσει απουσίες(Όλες ιδανικά!) ωστέ να μπορείς να τις κάνεις τώρα στο τέλος.Αυτό είχα κάνει για να μπορώ να διαβάσω αλλά δεν το είχα παρατήσει τελειώς το σχολείο. Ειδικά μαθηματικά κατεύθυνσης που είχαμε αστέρι καθηγητή δεν έχανα μάθημα όπως και επίσης όποτε υπήρχε διαγώνισμα/προετοιμασία ήμουν εκεί. Άκου τώρα πρόγραμμα που είχα.. Ξύπνημα στις 8μιση μαζί με τσάι ..9-12 ΑΟΔΕ που είναι θεωρητικό και δεν χρειαζόταν πολύ μυαλό.. Μετά 1 ώρα περπάτημα/ποδήλατο.Μπάνιο και φαγητό τελειώνα κάπου στις 2. 2-6 μαθηματικά/φυσική, 6-(αναλόγως) φροντιστήριο,το βράδυ καμιά ώρα ΑΕΠΠ (μιας είχα διαβάσει αρκετά στις αρχές δεν είχα πρόβλημα). Σχεδόν κάθε μέρα το βράδυ είτε 2 επεισόδια σειράς ή ταινία για να ηρεμήσω από όλη την ημέρα,ύπνο,repeat. Και κάπως έτσι πέρασαν οι τελευταίοι μήνες πριν δώσω. Επίσης αυτό που λένε πολλοι,αποφάσισε δύο-τρείς μέρες σε αυτούς τους μήνες που δεν θα κάνεις ΤΙΠΟΤΑ. Όταν λέω τίποτα το εννοώ. Αν μπορείς να βγείς και να γυρνοβολάς σαν τον χαζό δεξιά αριστερά ή ακόμα καλύτερα να πας μια μονοήμερη για να ξεχαστείς τελείως. Επίσης διαγωνίσματα και θέματα.. Και πάλι διαγωνίσματα..Όταν έχεις τελειώσει την ύλη δεν έχει νοήμα να κάνεις τις σούπερ ντούπερ ασκήσεις,έτσι και αλλιώς αυτές έπρεπε να έχουν γίνει στα μέσα της χρονίας,όσο το να λύνεις θέματα και να τριφτείς με το χρόνο και την δυσκολία.Ελπίζω να βοήθησα!! (και να μην είσαι θεωρητική γιατί τότε τα περισσότερα είναι άχρηστα μιας και είναι διαφορετικό το διάβασμα..) 2
21cm Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Αν τις υπόλοιπες χρονιές είσουν καφενείο και στην τρίτη λυκείου ξεκίνησες το διάβασμα είναι λογικό να μην τραβάς. Και το διάβασμα ένα είδος άθλησης είναι.Όσο πιο πολύ έχεις αθληθεί σε όλα τα μαθητικά σου χρόνια τόσο πιο εύκολο θα είναι το διάβασμα στην τρίτη λυκείου. Όταν το αφήνεις σε αφήνει και αυτό!
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Τόση δαιμονοποίηση των video games από μέλη τεχνολογικού φόρουμ δεν την περίμενα! Μάλιστα, το είδαμε κι αυτό... Καθένας χαλαρώνει όπως γουστάρει. Αν εγώ π.χ. δεν μπορώ να χαλαρώσω παίζοντας ποδόσφαιρο δεν σημαίνει ότι για άλλους δεν λειτουργεί μ'αυτόν τον τρόπο. Το ίδιο και τα video games. Νόμιζα ότι τα προηγούμενα μηνύματα τα έγραψαν 60άρηδες :Ρ TS, υπομονή, λίγος καιρός έμεινε. Προσπάθησε να βάλεις στο πρόγραμμά σου πραγματάκια που σε χαλαρώνουν, να τρέφεσαι σωστά και να κοιμάσαι αρκετά. Κάνε και καμία εξέταση να δεις μήπως σου λείπει σίδηρος κλπ. Τα περισσότερα ποστ μου είναι στα console games... Οπότε δεν θεωρώ ότι δαιμονοποιώ το gaming ως άνθρωπος. Παρ' όλα αυτά δεν σημαίνει ότι συμφωνώ οτι είναι και ότι καλύτερο κατά τη διάρκεια εξετάσεων. Και συμφωνώ ότι ο καθένας χαλαρώνει όπως γουστάρει, το θέμα είναι αν όντως χαλαρώνει και "ξεκουραζεται" ο εγκέφαλος του. Ένας γιατρός θα μπορούσε να το εξηγήσει καλύτερα από επιστημονικής αποψεως.
*nenya* Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Και ένας άλλος γιατρός θα μπορούσε να εξηγήσει πώς τα games βοηθάνε στην σκέψη και όχι μόνο Με λίγα λόγια ναι, υπάρχουν πολλές κ διάφορες έρευνες ανάλογα ποιά οπτική θες να εξετάσεις. Το θέμα όμως είναι τί νιώθει ο καθένας μας ότι τον ξεκουράζει. Δηλαδή αν εμένα με ξεκουράζει ανά δύο μέρες να παίζω 6 ώρες τί θα μου πεις; 'Ααα όχι, ο γιατρός λέει ότι δεν σε ξεκουράζει άρα όντως δεν ξεκουραζεσαι!' Κι εγώ τότε γιατί νιώθω refreshed με αυτή μου την συνήθεια; You see my point.
splashboogie Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Να πω και εγω τι έκανα στην περίπτωση σου.. Λογικά έχεις κρατήσει απουσίες(Όλες ιδανικά!) ωστέ να μπορείς να τις κάνεις τώρα στο τέλος.Αυτό είχα κάνει για να μπορώ να διαβάσω αλλά δεν το είχα παρατήσει τελειώς το σχολείο. Ειδικά μαθηματικά κατεύθυνσης που είχαμε αστέρι καθηγητή δεν έχανα μάθημα όπως και επίσης όποτε υπήρχε διαγώνισμα/προετοιμασία ήμουν εκεί. Άκου τώρα πρόγραμμα που είχα.. Ξύπνημα στις 8μιση μαζί με τσάι ..9-12 ΑΟΔΕ που είναι θεωρητικό και δεν χρειαζόταν πολύ μυαλό.. Μετά 1 ώρα περπάτημα/ποδήλατο.Μπάνιο και φαγητό τελειώνα κάπου στις 2. 2-6 μαθηματικά/φυσική, 6-(αναλόγως) φροντιστήριο,το βράδυ καμιά ώρα ΑΕΠΠ (μιας είχα διαβάσει αρκετά στις αρχές δεν είχα πρόβλημα). Σχεδόν κάθε μέρα το βράδυ είτε 2 επεισόδια σειράς ή ταινία για να ηρεμήσω από όλη την ημέρα,ύπνο,repeat. Και κάπως έτσι πέρασαν οι τελευταίοι μήνες πριν δώσω. Επίσης αυτό που λένε πολλοι,αποφάσισε δύο-τρείς μέρες σε αυτούς τους μήνες που δεν θα κάνεις ΤΙΠΟΤΑ. Όταν λέω τίποτα το εννοώ. Αν μπορείς να βγείς και να γυρνοβολάς σαν τον χαζό δεξιά αριστερά ή ακόμα καλύτερα να πας μια μονοήμερη για να ξεχαστείς τελείως. Επίσης διαγωνίσματα και θέματα.. Και πάλι διαγωνίσματα..Όταν έχεις τελειώσει την ύλη δεν έχει νοήμα να κάνεις τις σούπερ ντούπερ ασκήσεις,έτσι και αλλιώς αυτές έπρεπε να έχουν γίνει στα μέσα της χρονίας,όσο το να λύνεις θέματα και να τριφτείς με το χρόνο και την δυσκολία. Ελπίζω να βοήθησα!! (και να μην είσαι θεωρητική γιατί τότε τα περισσότερα είναι άχρηστα μιας και είναι διαφορετικό το διάβασμα..) Aμα σου πω ότι δίνουν 4 μαθήματα, ότι το αοδε είναι γενικής κτλπ Τι θα πεις;
kaliakman Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Aμα σου πω ότι δίνουν 4 μαθήματα, ότι το αοδε είναι γενικής κτλπ Τι θα πεις; Δεν έχω ασχοληθεί με το καινούριο σύστημα(Λίγο που είδα φαίνεται μεγάλη @@) αλλά λογικά μπορεί να κάνει το ίδιο πχ και να αντικαταστήσει το ΑΟΔΕ με έκθεση..
SIP1995 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Σε καταλαβαίνω. Στην ίδια κατάσταση είμαι και εγώ (για 2η φορά μάλλιστα). Φυσικά θα δώσω με το απλιό σύστημα και από την κατεύθυνση που ήμουν, θεωρητική.
Holism Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δηλαδή αν εμένα με ξεκουράζει ανά δύο μέρες να παίζω 6 ώρες τί θα μου πεις; 'Ααα όχι, ο γιατρός λέει ότι δεν σε ξεκουράζει άρα όντως δεν ξεκουραζεσαι!' Κι εγώ τότε γιατί νιώθω refreshed με αυτή μου την συνήθεια; *nenya in true life*
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα