mylo Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 σε ορισμένες χώρες είναι απαραίτητο το cv να έχει και φωτογραφία, χρειάζεται συγκεκριμένου τύπου φωτογραφία πχ ταυτότητας ή πας σε φωτογράφο και ξέρει αυτός? βλέπω πως αρκέτοι προσθέτουν ένα μικρό κομμάτι το οποίο αναφέρουν ως στόχο. πχ λόγω των σπουδων στα οικονομικα επιδιόκω θέση σε λογιστήριο κλπ. είναι απαραίτητο? αν ναι το βάζουμε στην αρχή ή στο τέλος?
YourTrueLegend Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Φωτο βγαζεις και μονος σου αν θες, μια σωστη επαγγελματικη φωτογραφια. Το νοημα ειναι να κοψει φατσα ο εργοδοτης, ουτε να περασεις απο διασυνοριακο ελεγχο, ουτε να διασταυρωσουν αν εισαι εσυ το πραγματικο προσωπο, so δεν ειναι αναγκη να πληρωνεις φωτογραφους. Για το αλλο περι στοχων, νταξει αν δεν εχεις να γεμισεις αλλιως το CV σου, βαλε αυτο το κομματι στο τελος, χωρις να πλατιαζεις ομως. Φροντισε ο στοχος που θα αναφερεις να εχει σχεση με το αντικειμενο της θεσης. Μην βαλεις πχ ως στοχο "να γινω αρχιλογιστης" σε βιογραφικο που θα στειλεις για θεση τεχνικου Η/Υ.
Speculoos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Σε ποιες χώρες είναι απαραίτητη η φωτό στο cv;
Papakaliati Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Σε ποιες χώρες είναι απαραίτητη η φωτό στο cv; Δεν θα έλεγα απαραίτητη, αλλά συνηθίζεται σε κάποιες χώρες, πχ Γερμανία. Τσέκαρε στο ίντερνετ, είναι ανάλογα το επάγγελμα τι θα φοράς, γενικώς όμως με ένα σακάκι, πουκάμισο και ωραίο χαμόγελο είσαι καλυμμένος.
idomeneas7 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δεν έχετε ιδέα τι φωτογραφίες βάζουν μερικοί. Με κάτι γυαλιά - μύγα στο κεφάλι, σε μπουζούκια να φαίνονται οι καπνοί γύρω, από διακοπές, σέλφι στην τουαλέτα, γυναίκες βάζουν ολόσωμες... 1
bedazzled Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Επίσης στην Ελλάδα πέφτει πολύ κουτσομπολιό σε CV με photos... όσοι έχουν επαφή με σχετικά τμήματα γνωρίζουν. Χώρια ότι ψάχνουν το email στο FB... 1
defacer Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 σε ορισμένες χώρες είναι απαραίτητο το cv να έχει και φωτογραφία, χρειάζεται συγκεκριμένου τύπου φωτογραφία πχ ταυτότητας ή πας σε φωτογράφο και ξέρει αυτός? Δε χρειάζεται να πας σε κανέναν, αρκεί να έχεις φωτογραφική κι ένα ΟΚ μέρος να σε βγάλει κάποιος φωτογραφίες. Tips: To background να είναι τελείως ουδέτερο, σα να μην υπάρχει ένα πράγμα. Αν έχει κάποιο feature που "επιτρέπεται", φρόντισε οι γραμμές του να είναι κάθετες ή παράλληλες με το θέμα για να μην αποσπάει την προσοχή. Βγάζεις πολλές για να διαλέξεις. Πάρα πολλές, δεν κοστίζει τίποτα. Τζινάκι σακάκι, κανένα προβληματάκι. Το θέμα να είναι κεντραρισμένο στο κάδρο και να υπάρχει κενός χώρος προς όλες τις κατευθύνσεις για να μπορείς να κάνεις μετά crop ακριβώς εκεί που θέλεις χωρίς να σε περιορίζει η φωτογραφία που έβγαλες. Τις προάλλες λοιπόν έτυχε να κάνω αυτό ακριβώς το πράγμα για τον (πλέον πρώην) manager μου. Ορίστε μία με μηδέν επεξεργασία ως παράδειγμα. βλέπω πως αρκέτοι προσθέτουν ένα μικρό κομμάτι το οποίο αναφέρουν ως στόχο. πχ λόγω των σπουδων στα οικονομικα επιδιόκω θέση σε λογιστήριο κλπ. είναι απαραίτητο? αν ναι το βάζουμε στην αρχή ή στο τέλος? Λογικά αναφέρεσαι στο λεγόμενο objective. Αν το βάλεις τότε πάντα στην αρχή, αλλά AFAIK θεωρείται ντεμοντέ. Προσωπικά αντί για κάτι τέτοιο ("τι θέλω") βάζω ένα "professional summary" ("ποιός είμαι"). Ιδιαίτερα αν δεν είσαι νιούφης το objective μου ακούγεται κάπως -- πρώτον στο τι θέλεις παίζει πολύ βασικότερο ρόλο η θέση στην οποία στέλνεις αίτηση και δεύτερον αν θέλεις να συζητήσεις κάτι τέτοιο η κατάλληλη στιγμή σίγουρα δεν είναι πριν το interview. Δεν έχετε ιδέα τι φωτογραφίες βάζουν μερικοί. Με κάτι γυαλιά - μύγα στο κεφάλι, σε μπουζούκια να φαίνονται οι καπνοί γύρω, από διακοπές, σέλφι στην τουαλέτα, γυναίκες βάζουν ολόσωμες... Κλαίωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω 1
agamoi-thytai Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Καλά, είδα CV σήμερα με φωτό ναζιαρικη από FB. Δεν την παλεύει ο κόσμος.
fotaras13 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Στόκοι υπάρχουν παντού. Υπάρχει όμως και σοβαρός κόσμος που στέλνει βιογραφικά σε σοβαρές εταιρείες. Εννοείται αν μου ζήταγαν βιοογραφικό με φωτογραφία θα κατέφευγα σε φωτογράφο. Είναι βέβαια και για τι δουλειά μιλάμε. Το να πας για ταμίας στα τζαμπο ή ως υπαλληλάκος της καρπαζιάς στο πλαίσιο στείλε φώτο και με μαγιό. Κλαην μαην...
Βασίλης_29 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δεν έχετε ιδέα τι φωτογραφίες βάζουν μερικοί. Με κάτι γυαλιά - μύγα στο κεφάλι, σε μπουζούκια να φαίνονται οι καπνοί γύρω, από διακοπές, σέλφι στην τουαλέτα, γυναίκες βάζουν ολόσωμες... Ε οχι δεν το πιστεύω οτι γίνονται σε βιογραφικά αυτά! Αν μου έλεγες για linkedin να πω οκ.
zio10 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δεν έχετε ιδέα τι φωτογραφίες βάζουν μερικοί. Με κάτι γυαλιά - μύγα στο κεφάλι, σε μπουζούκια να φαίνονται οι καπνοί γύρω, από διακοπές, σέλφι στην τουαλέτα, γυναίκες βάζουν ολόσωμες... Ε οχι δεν το πιστεύω οτι γίνονται σε βιογραφικά αυτά! Αν μου έλεγες για linkedin να πω οκ. Εγώ έχω ξαναγράψει ότι η πρώτη που είχα βάλει ήταν από καφετέρια και φαινόταν και ο καφές με το καλαμάκι.... Νομίζω πως οι μικρές φωτογραφίες που βγάζουν τα φωτογραφεία είναι η ασφαλέστερη επιλογή πάντως αν πρέπει να βάλεις φωτογραφία. 1
panosno1com Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Τους λες να στη βαλουν και σε φλασακι ,profit , ουτε να σκαναρεις τη φωτο ούτε να βγαζεις φωτο τη φωτο με το κινητο να τη περασεις στο pc
mylo Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δε χρειάζεται να πας σε κανέναν, αρκεί να έχεις φωτογραφική κι ένα ΟΚ μέρος να σε βγάλει κάποιος φωτογραφίες. Tips: To background να είναι τελείως ουδέτερο, σα να μην υπάρχει ένα πράγμα. Αν έχει κάποιο feature που "επιτρέπεται", φρόντισε οι γραμμές του να είναι κάθετες ή παράλληλες με το θέμα για να μην αποσπάει την προσοχή. Βγάζεις πολλές για να διαλέξεις. Πάρα πολλές, δεν κοστίζει τίποτα. Τζινάκι σακάκι, κανένα προβληματάκι. Το θέμα να είναι κεντραρισμένο στο κάδρο και να υπάρχει κενός χώρος προς όλες τις κατευθύνσεις για να μπορείς να κάνεις μετά crop ακριβώς εκεί που θέλεις χωρίς να σε περιορίζει η φωτογραφία που έβγαλες. Τις προάλλες λοιπόν έτυχε να κάνω αυτό ακριβώς το πράγμα για τον (πλέον πρώην) manager μου. Ορίστε μία με μηδέν επεξεργασία ως παράδειγμα. Λογικά αναφέρεσαι στο λεγόμενο objective. Αν το βάλεις τότε πάντα στην αρχή, αλλά AFAIK θεωρείται ντεμοντέ. Προσωπικά αντί για κάτι τέτοιο ("τι θέλω") βάζω ένα "professional summary" ("ποιός είμαι"). Ιδιαίτερα αν δεν είσαι νιούφης το objective μου ακούγεται κάπως -- πρώτον στο τι θέλεις παίζει πολύ βασικότερο ρόλο η θέση στην οποία στέλνεις αίτηση και δεύτερον αν θέλεις να συζητήσεις κάτι τέτοιο η κατάλληλη στιγμή σίγουρα δεν είναι πριν το interview. Κλαίωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω τη είναι αυτό? για ελλάδα δε το συζητω, δε βάζω φωτό. κυρίως για έξω
Speculoos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δεν θα έλεγα απαραίτητη, αλλά συνηθίζεται σε κάποιες χώρες, πχ Γερμανία. Δεν περίμενα την Γερμανία τόσο πίσω σε τέτοια θέματα. Σε χώρες που έχω φάει ψωμί όπως η Ολλανδία, η Ιρλανδία, το Βέλγιο αλλά και η Αγγλία και η Ελβετία είναι μεγάλο νο νο να βάλεις φωτογραφία στο βιογραφικό σου. Τέτοια βιογραφικά τρώνε απόρριψη με τη μία. Ασε που σηκώνει μεγάλη κουβέντα σχετικά με διακρίσεις, σεξισμό κτλ. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα