agamoi-thytai Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Μην γράφετε για εθελοντισμό. Δεν θα σας πληρώνουν, αφού μπορείτε και τσάμπα.
bedazzled Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Μην γράφετε για εθελοντισμό. Δεν θα σας πληρώνουν, αφού μπορείτε και τσάμπα. Και πως θα χτίσουν τις πυραμίδες δούλων τους οι μανατζαρέοι;
defacer Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Είναι καλό τελικά να γράφουμε τέτοια γενικά πράγματα; (Ενδιαφέροντα, χόμπι κλπ). Μόνο αν το βιογραφικό είναι στην κατηγορία "είμαι καλό παιδί πάρτε με" που είπε ο groot. Κι εκεί δηλαδή όχι ότι ασχολείται κανείς αλλά εντάξει yolo. Έχω φίλους που στο βιογραφικό τους γράφανε και τον αν είναι ελεύθεροι ή παντρεμένοι, έχει νόημα κάτι τέτοιο; (ψαχνονταν Γερμανία, πλέον εργάζονται εκεί) Επίσης κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω, όταν έχεις και σπουδές (master κλπ) και θες να στείλεις για παράδειγμα σε εργοστάσιο για τη γραμμή παραγωγής ή σε σούπερ μάρκετ τα γράφεις ή θα θεωρηθείς overqualified? Για ελεύθεροι/παντρεμένοι να πω την αλήθεια δεν ξέρω αν κάπου κάπως έχει νόημα, αλλά α) μου φαίνεται unprofessional και β) μου φαίνεται μέχρι και παράνομο να δώσουν οποιαδήποτε σημασία σ' αυτό. Για το δεύτερο βασικά ναι. Δείχνεις ότι είσαι ο τύπος που έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες από σουπερ μάρκετ (αλλιώς γιατί θα έκανες master?) και επομένως δε λέει να σε πάρουν αφού με την πρώτη ευκαιρία που θα σου δοθεί θα χρειαστεί να ψάχνουν πάλι. Πολύ πιθανό και αυτό, πως το αντιπαρερχεσαι όμως; Το κρατάς μυστικό. Προφανώς θα πρέπει να είσαι απελπισμένος για να φτάσεις εκεί, πράγμα που υπογραμμίζει το πόσο δίκιο έχουν να μη θέλουν να σε πάρουν. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Είναι καλό τελικά να γράφουμε τέτοια γενικά πράγματα; (Ενδιαφέροντα, χόμπι κλπ). Δεν υπαρχει ενας "γενικος κανονας", εξαρταται απο την εκαστοτε περιπτωση, τι ζητουν, φυση της εργασιας, κλπ, κλπ.. Παραδεχομαι παντως οτι, σε περιπτωσεις που εχω βοηθησει, να γινει μια <αρχικη επιλογη> στους υποψηφιους, ωστε να κληθουν μετα, ναι ηταν κατι που -τουλαχιστον εγω- το κοιταγα @ βιογραφικα τους (οπου βεβαιως ειχαν αναφερθει) Ακομη και σε εργασιακες καταστασεις, οπου δεν θα υπηρχε καμια συνδεση των χομπι/ενδιαφεροντων με την εργασια. Συγκεκριμενο παραδειγμα: χαρακτηριστικα ατομο, που ειχε σημειωσει Αικιντο και Αυτοαμυνα, για θεση γραφιστα τοτε! Δεν υπηρχε περιπτωση, να μην "προτεινω" να τον δουμε περαιτερω. Θα μου πειτε, ενδεχομενως, πως αυτο ειναι μια υποκειμενικη παρορμηση(sic), μα εδω προσθεστε οτι: δεν περιοριζοταν μονο σε εμενα [που ειχα σχετικη ενασχοληση] 1
Κάβουρας Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Έχω δει και βιογραφικό 17 σελίδες... Παλι καλα που δεν το στειλε και το ειδα πρωτα.
idomeneas7 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Έχω δει και βιογραφικό 17 σελίδες... Παλι καλα που δεν το στειλε και το ειδα πρωτα. Ενα τέτοιο είχε κάποιος που μας έκανε κάτι τελειωμένα σεμινάρια. Είχε βάλει μέσα όλα τα σεμινάρια που είχε διδάξει και όλα όσα είχε παρακολουθήσει. Μετά έλεγε με γλοιώδες ύφος "δεν πειράζει αν το δικό σας δεν είναι τόσο μεγάλο, είστε μικροί ακόμα". Ετσι, όποιος δεν έχει για μεγάλο αμάξι πρέπει να αντισταθμίσει αλλιως... 1
groot Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Έχω δει και βιογραφικό 17 σελίδες... Παλι καλα που δεν το στειλε και το ειδα πρωτα. Τουλάχιστον 7 σελίδες είναι ΟΚ για έναν που μόλις έχει τελειώσει PhD και δεν βάζει μέσα το "ξέρω golf, ping pong και κάνω γιόγκα". Αυτό όμως είναι το Full CV.
fotaras13 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Τουλάχιστον 7 σελίδες είναι ΟΚ για έναν που μόλις έχει τελειώσει PhD και δεν βάζει μέσα το "ξέρω golf, ping pong και κάνω γιόγκα". Αυτό όμως είναι το Full CV. 7 σελίδες είναι οκ; Ναι, για να χάσεις τη θέση... Τραγικό για 2 πτυχία και 2 ξένες γλώσσες ή με προυπηρεσια στο τηλεφωνικο κεντρο του ΟΤΕ επίσης κάποιοι να γράφουν την ιστορία της ζωής τους... Και μετά να απορρούν γιατί δεν τους κάλεσαν για συνέντευξη... Δύο σελίδες μαξ πρέπει να είναι το βιογραφικό. Με περισσότερες δεν ασχολούνται καν τις περισσότερες φορές. Αυτό μου το σφύριξε γνωστή από HR φαρμακευτικής εταιρίας. 2
YourTrueLegend Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Τι 7 και 17 σελιδες CV λετε; MAX 2 σελιδες για ατομα εως 30-35 ετων, εκτος αν εχετε 4-5 πτυχια, εχετε κανει καμια 10ρια ερευνες/projects/δημοσιευσεις και εχετε αλλαξει και 5 εργοδοτες. Αν ειναι να ξεπερασετε 2 σελιδες για να γραψετε τι ειδικοτητα ειχατε στο στρατο, τι χομπι ειχατε, τι χομπι εχετε τωρα και τι στοχους εχετε για τη ζωη σας, τοτε μην απορρησετε που δε θα σας καλεσει κανεις, εκτος απο καναν τυρογαλά εργοδοτη που δεν ξερει που του παν τα 4. Εγω ειμαι σε φαση που σβηνω λεπτομερειες που θεωρω σημαντικες για το CV μου απλα για να το κρατησω στις 2 σελιδες. Για ελεύθεροι/παντρεμένοι να πω την αλήθεια δεν ξέρω αν κάπου κάπως έχει νόημα, αλλά α) μου φαίνεται unprofessional και β) μου φαίνεται μέχρι και παράνομο να δώσουν οποιαδήποτε σημασία σ' αυτό.Kαι νοημα εχει για τους λογους που αναφερθηκαν ηδη και κανενα HR δεν δινει δεκαρα για το πώς σου φαινεται εσενα. Το αν ειναι ηθικο/ανηθικο ειναι το τελευταιο πραγμα που αφορα το εκαστοτε HR/επιχειρηση. Αρκει να ειναι νομιμο να ζητανε ή/και να λαμβανουν υποψιν την οικογενειακη κατασταση του υποψηφιου. Η πιο σωστα, να καλυπτονται νομικα. Και καλυπτονται. Γιατι απλουστατα ποτε δεν μαθαινεις τους λογους για τους οποιους σε αποριπτουν για να θεσεις ειτε νομικο, ειτε ηθικο θεμα.
groot Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Μάλιστα... Αυτά θεωρώ ότι τα γράφουν άνθρωποι που δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν Academic από Industrial/Commercial CV και Full CV από Short CV. Γιατί αλλιώς... θα μπορούσε κανείς κακοπροαίρετος να πει "τι τσαμπουνάτε ωρέ;". Έτσι, με καλή πίστη, αναρωτιέμαι... πώς, εφόσον δεν υπάρχει η γνώση αυτή, περιμένει κανείς να φτιάξει κάτι καλό; Και γιατί δεν μαθαίνει αλλά θεωρεί πως ήδη ξέρει αφού αυτό που ήδη ξέρει αποδεικνύεται ανεπαρκές, βάσει αποτελεσμάτων; Υ.Γ. 10 δημοσιεύσεις είναι ΟΚ για άνθρωπο που μόλις έχει τελειώσει PhD. Επίσης, σίγουρα θα έχει συμμετάσχει σε 3 projects. Αλλά αυτό φαντάζομαι ότι το ξέρατε. Όπως επίσης ότι κάτι τέτοιο θα σταθμιζόταν από τον παραλήπτη του CV... 1
YourTrueLegend Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Για πες μας εσυ τις εμπειριες σου λοιπον. Εισαι ακαδημαικος και προτεινεις 7 σελιδες CV? Εισαι στο industrial/commercial κομματι ? Εισαι HR καπου ? Tι θεσεις βρηκες εσυ και οι γνωστοι σου πασαροντας 7σελιδα βιογραφικα που δεν βρισκουν οι υπολοιποι "αχαρακτηριστοι" με τα 2σελιδα CV? Αν δε θες να απαντησεις στα παραπανω για λογους πχ εμπιστευτικοτητας, δεκτο αλλα παρεπεμψε μας καπου που να προτεινεται η συνταξη 7σελιδων βιογραφικων για αναζητηση εργασιας για να μαθουμε κι εμεις. edit για το edit σου. Αρα μιλας για ακαδημαικους. Δηλαδη για ενα μικρο ποσοστο υποψηφιων. Και επειδη ισχυει αυτο για τους ακαδημαικους (ενα 5-10% max), εσυ ηρθες εδω να το γενικευσεις και να πεις λαλακες του υπολοιπους του 90% δε συντασουν 7σελιδα CV. Γυρνα το PhD σου πισω (αν εχεις). 1
dimitrisOP Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Εγώ προσωπικά τα στριμωξα σε μια σελίδα από 1,5 που ήταν , δεν ξέρω εάν είναι και σωστό αυτό
Papakaliati Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 2 σελιδες απο μενα( 3 με cover letter), μια η αρχικη μονο τα σημαντικα προσωπικα στοιχεια, επαγγελματικη εμπειρια με αναλυση σε 2 γραμμες μαξ, μετα πτυχια. Στην δευτερη σελιδα αναλυεις τις ικανοτητες σου (competency profile), τα αντικειμενα των προηγουμενων εργασιακων σου εμπειριων και αναλυεις τυχων projects σου ετσ. Τριτη σελιδα το cover letter, χωρις σχεδον καμια επαναλυψη των στοιχειων που εχεις ηδη δωσει, και να μην ειναι παραπανω απο την μιση σελιδα, δεν ειναι εκθεση ιδεων ουτε επαναληψη των δυο πρωτων σελιδων. Αυτα εχοντας 3 προηγουμενες δουλειες να αναλυσω. Αμα καποιος εχει περισσοτερες μπορει να μεγαλωσει το competency profile του. Αλλα η πρωτη σελιδα, το καθαρο cv, δεν υπαρχει λογος να χρειαζεται 2 σελιδες. Πρεπει να εχεις μια επικεφαλιδα κοινη για ολες τις σελιδες ( η στο κατω μερος του cv), που θα εχει τα στοιχεια σου ( ονομα, τηλεφωνο, mail, διευθυνση etc).
groot Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Για πες μας εσυ τις εμπειριες σου λοιπον. Εισαι ακαδημαικος και προτεινεις 7 σελιδες CV? Εισαι στο industrial/commercial κομματι ? Εισαι HR καπου ? Tι θεσεις βρηκες εσυ και οι γνωστοι σου πασαροντας 7σελιδα βιογραφικα που δεν βρισκουν οι υπολοιποι "αχαρακτηριστοι" με τα 2σελιδα CV? Αν δε θες να απαντησεις στα παραπανω για λογους πχ εμπιστευτικοτητας, δεκτο αλλα παρεπεμψε μας καπου που να προτεινεται η συνταξη 7σελιδων βιογραφικων για αναζητηση εργασιας για να μαθουμε κι εμεις. edit για το edit σου. Αρα μιλας για ακαδημαικους. Δηλαδη για ενα μικρο ποσοστο υποψηφιων. Και επειδη ισχυει αυτο για τους ακαδημαικους, εσυ ηρθες εδω να το γενικευσεις και να πεις λαλακες του υπολοιπους. Γυρνα το PhD σου πισω (αν εχεις , διοτι με τετοια λογικη που εχεις παιζεται). Το να σε παραπέμψω κάπου είναι αυτομάτως λάθος γιατί υπάρχει μεγάλο diversity. Το ίδιο και το να πω "ποιος είμαι εγώ και τι καπνό φουμάρω", μιας και κάλλιστα θα μπορούσα να λέω βλακείες. Αυτό όμως που σίγουρα μπορείς εσύ να κάνεις είναι να ρωτήσεις κάποιον γνωστό σου τι βιογραφικά παίζουν στις προκηρύξεις του ΕΣΠΑ και λοιπών χρηματοδοτικών έργων καθώς και να κάνεις μία αναζήτηση μόνος σου για Academic CV, Commercial CV, Full CV και Short CV. Το να το κάνω εγώ για εσένα υποβιβάζει την νοημοσύνη σου. Υ.Γ. Και για να σε βοηθήσω, υπάρχει και το academia stack exchange. Εκεί θα μπορείς να πάρεις αρκετές γνώμες. Υ.Γ.2 Δεν ξέρω που είδες την χρήση της λέξης "αχαρακτήριστοι" από εμένα. Προφανώς πουθενά. Οπότε, μην γράφεις τέτοια γιατί υποτιμάς και προσβάλεις αρκετούς ανθρώπους (μαζί και τον εαυτό σου).
YourTrueLegend Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Το να σε παραπέμψω κάπου είναι αυτομάτως λάθος γιατί υπάρχει μεγάλο diversity. Το ίδιο και το να πω "ποιος είμαι εγώ και τι καπνό φουμάρω", μιας και κάλλιστα θα μπορούσα να λέω βλακείες. Αυτό όμως που σίγουρα μπορείς εσύ να κάνεις είναι να ρωτήσεις κάποιον γνωστό σου τι βιογραφικά παίζουν στις προκηρύξεις του ΕΣΠΑ και λοιπών χρηματοδοτικών έργων καθώς και να κάνεις μία αναζήτηση μόνος σου για Academic CV, Commercial CV, Full CV και Short CV. Το να το κάνω εγώ για εσένα υποβιβάζει την νοημοσύνη σου. Υ.Γ. Και για να σε βοηθήσω, υπάρχει και το academia stack exchange. Εκεί θα μπορείς να πάρεις αρκετές γνώμες. Εγω ζητησα απο εσενα να υποστηριξεις την γνωμη σου που θετεις εδω μεσα ως δεδομενο στην αγορα εργασιας. Αν ηταν να ζητησω απο αλλους να υποστηριξουν ή να διαψευσουν αυτα που λες εσυ, δε θα στο ζηταγα καν. Αναμενω λοιπον καποια συγκεκριμενη παραπομπη που να δινει αυτον τον κανονα (οπως το παρουσιαζεις) των 7σελιδων βιογραφικων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα