Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε θέλω να κάνω τον διαιτητή, αλλά κατά μία έννοια έχετε και οι δύο δίκιο.

Από τη στιγμή που ο νόμος λέει ότι δεν επιτρέπεται διάκριση με βάση το φύλο ή την οικογενειακή κατάσταση, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ερωτηθεί ο υποψήφιος για την οικογενειακή του κατάσταση. Εφόσον δεν παίζει ρόλο ως προσόν για την πρόσληψη, ο μόνος λόγος είναι για να γίνει διάκριση, άρα είναι παράνομο. Στην Αγγλία που έκανα πρόσφατα την αντίστοιχη εκπαίδευση εκεί που δουλεύω, ήταν από τις πιο βασικές οδηγίες ότι δεν επιτρέπεται η ερώτηση, γιατί μετά μπορεί άνετα να κάνει ένσταση ο υποψήφιος και να έχεις μπελάδες.

Από την άλλη, για τα ελληνικά δεδομένα, αμφιβάλω αν έχει νόημα να κάνεις ένσταση για τέτοιο λόγο. Με την νοοτροπία και τον ρυθμό απονομής δικαιοσύνης, ακόμα κι αν δικαιωθείς, θα έχεις βγει στη σύνταξη μέχρι να βγει απόφαση... Επίσης οι διαδικασίες συνέντευξης είναι πιο "χαλαρές".

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φίλιππε πλήρως κατανοητό αυτό.

Όταν όμως μπαίνω στη διαδικασία να βρω και να παραθέσω ΦΕΚ και ο άλλος συνεχίζει να κάνει quote "καλύπτονται νομικά", μάλλον έχει μια διαφορετική έννοια της λέξης "νομικά" στο μυαλό του από την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Επίσης είναι φανερό πως καμία εταιρεία με ένα Α μέγεθος ή/και στελεχωμένη από σωστούς επαγγελματίες δε θα ρωτούσε ποτέ κάτι τέτοιο. Ακριβώς όπως είπες, θα ήταν μέρος του training το τι πράγματα δεν ρωτάμε.

Και στην τελική, στα πλαίσια του θέματος εδώ ξεκινήσαμε από την ερώτηση "γράφουμε οικογενειακή κατάσταση μήπως;". Και η σωστή απάντηση είναι όχι, δεν γράφουμε, όπως ακριβώς δε γράφουμε και αν πάσχουμε από κάποια χρόνια πάθηση, και για τον ίδιο λόγο. Αυτό είναι αντικειμενικό. Απο κει και πέρα ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι του αρέσει.

Δημοσ.
Και στην τελική, στα πλαίσια του θέματος εδώ ξεκινήσαμε από την ερώτηση "γράφουμε οικογενειακή κατάσταση μήπως;". Και η σωστή απάντηση είναι όχι, δεν γράφουμε, όπως ακριβώς δε γράφουμε και αν πάσχουμε από κάποια χρόνια πάθηση, και για τον ίδιο λόγο. Αυτό είναι αντικειμενικό. Απο κει και πέρα ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι του αρέσει.

Εντελώς συμφεροντολογικά πάντως, αν είναι εμφανές από το βιογραφικό ότι είσαι άνδρας εργένης, έχεις μάλλον καλύτερες πιθανότητες να προσληφθείς.

Δημοσ.

Μιας συναδέλφου της είχαν πει σε παλιότερη εταιρεία πως για να ξεκινήσει πρέπει να υπογράψει πως δεν θα κάνει παιδί στα επόμενα 5 χρόνια. Δεν δέχτηκε και έφυγε αλλά αναρωτιέμαι τι θα το έκαναν το χαρτί σε περίπτωση που υπέγραφε και έμενε έγκυος.

Δημοσ.

Εντελώς συμφεροντολογικά πάντως, αν είναι εμφανές από το βιογραφικό ότι είσαι άνδρας εργένης, έχεις μάλλον καλύτερες πιθανότητες να προσληφθείς.

Εντελώς συμφεροντολογικά μπορείς να βάλεις μέσα στην πρόταση και λευκός καυκάσιος και πάλι θα ισχύει. Πιθανότατα και ΧΟ όταν μιλάμε για Ελλάδα. Αυτό δε σημαίνει ότι αν ρωτούσε κανείς να γράψω ότι είμαι λευκός ή μαύρος θα του λέγαμε να το κάνει ή ότι υπάρχει λογική πίσω από το να το κάνει.

Μιας συναδέλφου της είχαν πει σε παλιότερη εταιρεία πως για να ξεκινήσει πρέπει να υπογράψει πως δεν θα κάνει παιδί στα επόμενα 5 χρόνια. Δεν δέχτηκε και έφυγε αλλά αναρωτιέμαι τι θα το έκαναν το χαρτί σε περίπτωση που υπέγραφε και έμενε έγκυος.

Κωλόχαρτο;

Σοβαρά τώρα χωρίς να το έχω ψάξει μέχρι αηδίας, δεν είναι σχεδόν προφανές ότι αυτό το χαρτί θα είχε περίπου τόση αξία όση ένα που λέει ότι δέχομαι να προσληφθώ με μικρότερο μισθό από τον βασικό;

Δημοσ.

Ας παραθέσω κ εγώ τη γνώμη μου επί του θέματος. Συνιστώ να βάζετε φωτογραφία στα cv σας. Η δύναμη της εικόνα είναι αναμφισβήτητη και επιτρέπει στον παραλήπτη να οπτικοποιήσει το προφίλ σας.  

Έπειτα, η πρώτη ανάγνωση  του βιογραφικού σας  πιθανότατα θα είναι διαγώνια (screening). Επομένως το βιογραφικό θα πρέπει να έχει τέτοια δομή που να επιτρέπει στον αναγνώστη να βρει τα key points με την πρώτη ματιά, να είναι ευκολοδιάβαστο και aéré που λένε στην Γαλλία.  

Γενικά αν το βιογραφικό σε συνδυασμό με το συνοδευτικό σημείωμα απαντούν στα ερωτήματα «ποιος είμαι», «τι κάνω», «τι έχω κάνει»,  κ «γιατί εμένα κι όχι τους άλλους 100 που έχουν στείλει για την ίδια θέση» είστε σε καλό δρόμο, αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντα recruiter. 

Δημοσ.

εγώ κατω απο το τέλος του βιογραφικού μου έχω γράψεικαι δυο τρία λόγια για μένα ...του τυπου θα θελα να μιήσουμε απο κοντά κλπ...είμαι άτομο συνεργάσιμο κλπ κλπ λίγα πράγματα για τον εαυτό μου

το κάνει λίγο πιο προσιτο νομίζω

Δημοσ.
Σοβαρά τώρα χωρίς να το έχω ψάξει μέχρι αηδίας, δεν είναι σχεδόν προφανές ότι αυτό το χαρτί θα είχε περίπου τόση αξία όση ένα που λέει ότι δέχομαι να προσληφθώ με μικρότερο μισθό από τον βασικό;

Αρα ποιος ειναι ο λογος υπαρξης του? Να τρομαξει την εργαζομενη και να την αποθαρρυνει?

Δημοσ.

Αρα ποιος ειναι ο λογος υπαρξης του? Να τρομαξει την εργαζομενη και να την αποθαρρυνει?

Ενα πιθανο σεναριο ειναι αυτο και το επομενο σεναριο ειναι να μην τους ζητησει αδεια ή οποιοδηποτε αλλο δικαιωμα ακολουθει την εγκυμοσυνη.

Στα ορια του νομου παιζει παντως, αλλα απο τη στιγμη που το υπογραφει... Το θεμα ειναι να του τραβηξει την καταγγελια πριν υπογραψει.

Δημοσ.

Ενα πιθανο σεναριο ειναι αυτο και το επομενο σεναριο ειναι να μην τους ζητησει αδεια ή οποιοδηποτε αλλο δικαιωμα ακολουθει την εγκυμοσυνη.

Στα ορια του νομου παιζει παντως, αλλα απο τη στιγμη που το υπογραφει... Το θεμα ειναι να του τραβηξει την καταγγελια πριν υπογραψει.

Έχω την εντύπωση ότι υπερισχύει ο νόμος άσχετα με το τι έχει υπογράψει

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως αντίστοιχη ερώτηση μου είχε κανει κι εμένα εργοδότρια εδω - αν και ποτε σκοπεύω να κάνω παιδιά - μπορεί οι Γερμανοί να είναι εντελως politisch korrekt και τυπικοί σε σχέση με τους έλληνες εργοδότες αλλά αυτές οι ερωτήσεις γίνονται παντού, υπόγεια και μέσα στη συζήτηση... μέχρι να συνειδητοποιησεις δηλαδή οτι έγινε πρεπει να την απαντήσεις. Και επειδή για εδώ τουλαχιστον είμαι ενημερωμένη, εχεις δικαίωμα όχι απλά να μην την απαντήσεις, αλλά και να πεις ψέματα. Η παραπανω βεβαίωση δεν υπαρχει ουτε στα πιο τρέλα όνειρα του εργοδότη.

• Like 1
Δημοσ.

Μετά λέμε γιατί έχουμε υπογεννητικότητα... με τέτοια νοοτροπία και στην Γερμανία, δεν μου κάνει εντύπωση που χρειάζονται τόσους μετανάστες.

Δημοσ.

Ίσως υπολογίζουν πως θα πρέπει να στερηθούν την υπάλληλο για κάμποσους μήνες, πάνω που θα άρχιζε να προσαρμόζεται και να αποδίδει.

Δημοσ.

Χαίρω πολύ ρε Zio... και η εθνική οικονομία θα στερηθεί μελλοντικούς εργαζόμενους που θα πληρώνουν εισφορές για τους μελλοντικούς συνταξιούχους. Η πυραμίδα απαιτεί εισροή μελών για να συντηρηθεί, αλλιώς καταρρέει απότομα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...