Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έτσι μάλιστα πες στα @@ μου ο κόσμος τα ζώα κτλπ, κοιτάω τον εαυτούλι μου και οι υπόλοιποι ας πάνε να @@. If it tastes good, its good! Αυτό που ζητάω από την αρχή είναι τουλάχιστον να μη λέμε ψέματα στον ευατό μας, μόνο αυτό. Πάτε να φάτε και το σκύλο σας, ζωάκι είναι και αυτό ψυχή δεν έχει; Καλά δεν ξέρω αν έχει ψυχή αλλά τις βιταμίνες και τα διατροφικά στοιχεία σίγουρα τα έχει!

Τώρα θα αρχίσω και γω να ξανατρώω κρέας γιατί είμαι άντρας, μάγκας , με κάνει έξυπνο και δυνατό. Κάτσε να παραγγείλω τα 3 πιτόγυρα μου να στανιάρω γιατί έτσι πρέπει, έτσι μου είπαν,έτσι με μεγάλωσαν. Και αυτό θα κάνω και μαγκιά μου.

Και γιατί να αλλάξω; Τι είμαι χαζός; Οι άλλοι που δεν αλλάζουν χαζοί είναι; Και αν αλλάξω και με κοροϊδεύουν; Άσε μας τώρα δεν είναι για μένα αυτά...

yummy

pig-head.jpg

1523044-heads-of-just-slaughtered-cows.j

Έχω μια υποψία οτι από το:

ο Α τρώει κρέας

στο:

άρα ο Α λέει τα παρακάτω,

@@ μου ο κόσμος τα ζώα κτλπ, κοιτάω τον εαυτούλι μου και οι υπόλοιποι ας πάνε να @@. If it tastes good, its good!

..

Πάτε να φάτε και το σκύλο σας, ζωάκι είναι και αυτό ψυχή δεν έχει; Καλά δεν ξέρω αν έχει ψυχή αλλά τις βιταμίνες και τα διατροφικά στοιχεία σίγουρα τα έχει!

..

... τρώω κρέας γιατί είμαι άντρας, μάγκας , με κάνει έξυπνο και δυνατό. Κάτσε να παραγγείλω τα 3 πιτόγυρα μου να στανιάρω γιατί έτσι πρέπει, έτσι μου είπαν,έτσι με μεγάλωσαν. Και αυτό θα κάνω και μαγκιά μου.

Και γιατί να αλλάξω; Τι είμαι χαζός; Οι άλλοι που δεν αλλάζουν χαζοί είναι; Και αν αλλάξω και με κοροϊδεύουν; Άσε μας τώρα δεν είναι για μένα αυτά...

κάνεις ένα τεράστιο λογικό άλμα,

αλλά η αλήθεια είναι οτι άργησε να γραφτεί το self-righteousness του vegetarian και το πόσο καλύτερος είμαι από εσάς που δεν τρώω κρέας οπότε αναμενόμενο ήταν.

:-)

• Like 3
  • Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Πάντως αν έβγαινε ένα χάπι του 1 ευρώ και περιείχε ΟΛΑ τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε για 1 μέρα, δεν διαφωνώ ότι θα ήταν μια χαρά λύση.

Και χρόνο θα γλιτώναμε στον πολυάσχολο Δυτικό κόσμο και θα εξαλειφόταν η πείνα σε παγκόσμιο επίπεδο... βέβαια θα έπεφτε τρελή ανεργία στον κλάδο των τροφίμων.

Που και που θα τρώγαμε και κανονικό φαγητό, έτσι για αλλαγή... η ρουτίνα/μονοτονία είναι βαρετή.

Και κατσαρολες δε θα πλεναμε.  :-D

Το φαγητο και τα περιξ αυτου ειναι πολλα περισσοτερα απο την επιβιωση!

Δημοσ.

Το φαγητο και τα περιξ αυτου ειναι πολλα περισσοτερα απο την επιβιωση!

Εμμμμ ναι, δεν γίνεται να βγεις ραντεβουδάκι με γκόμενα και να χαπακωθείτε στο εστιατόριο! :P

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Καλα επιπτωσεις απο ολες τις φαρμες και ολα αυτα τα ζωα υπαρχουν. Το νερο και η ενεργεια που χρειαζεσαι για την παραγωγη τους η αντισοιχη για την ιδια ποσοσητα τροφης απο χορτοφαγικη διατροφη (το οπιο δεν ειναι μονο χορτα αλλα πατατες, οσπρια κτλ) ειναι πολυ μικροτερη. Οποτε το επιχειρημα οτι δεν προκαλουν τιποτα ειναι ακυρο. Και για να μην γινω γραφικος ψαξτε βιντεο για το πως μεγαλονται και σκοτωνονται τα ζωα στις φαρμες (μην μου πεις η φαρμα του μπαρμπαγιαννη δεν το κανει ετσι γιατι αυτος αντε να ταιζει το 0,00000000000000000001 του πλυθησμου). 

εγω καταλαβαινω την αναγκη για την παραγωγη και καταναλωση κρεατος διαφωνω 10000% με τον τροπο που γινεται αυτο.

http://www.independent.co.uk/environment/climate-change/cow-emissions-more-damaging-to-planet-than-co2-from-cars-427843.html

Οτι η κρεατοφγια δεν ειναι "θρησκεια" η οποια βγαζει πολλα παραπανω απο οποιαδηποτε αλλη κατηγορια (βιγκαν, βετζετεριαν κτλ)

Επισης χιλιαδες χρονια πριν εκτος του οτι δεν γινοταν στον βαθμο και ο πληθυσμος ηταν κατα πολυ λιγοτερος η ζωη που εκαναν τοτε δεν εχει καμια σχεση με τη ζωη που κανουμε τωρα οποτε ακυρη συγκριση.

Δημοσ.

Άμα το δούμε το θέμα από την περιβαλλοντική άποψη σίγουρα υπάρχουν μεγάλες συνέπειες της κρεοφαγίας στο περιβάλλον.

Αλλά αν το δούμε από την άποψη των vegan που ελπίζουν να αλλάξουν τον κόσμο και να εξαλείψουν τον πόνο,πιστεύω ότι είναι εντελώς άκυρο το σκεπτικό.

Πρώτον η δύναμη που έχουν στον αριθμό των ζώων που υποφέρουν και τελικά θανατώνονται είναι πολύ μικρή,αφού το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν έχει τέτοιες ανησυχίες.

Και δεύτερον η οδύνη και ο πόνος είναι μέρος της φύσης.Χιλιάδες πλάσματα βασανίζονται και πεθαίνουν κάθε λεπτό που περνάει.Και δε μιλάω γι'αυτά που ευθύνεται ο άνθρωπος.Μιλάω γενικά για τη φύση.Τα έντομα που πεθαίνουν βασανιστικά στα δίχτυα αραχνών, τα ποντίκια που καταλήγουν στο στόμα των φιδιών,οι αετοί που πιάνουν τους λαγούς και πάει λέγοντας.

Η άποψη μου είναι ότι αξίζει κανείς να είναι χορτοφάγος αλλά όχι για να σώσει τα ζώα.Όπως εξήγησα παραπάνω αυτό είναι ανέφικτο.

Αλλά προοδεύοντας κάποιος πνευματικά μπορεί να επιλέξει να ζει ειρηνικά ο ίδιος.Να το κάνει για τον εαυτό του. Να μη βάζει στο σώμα του τροφή που είναι αποτέλεσμα πόνου και βασανισμού.Να έχει καθαρή τη συνείδηση του και να ζει χαρούμενος..

Μόνο έτσι έχει νόημα κατά την άποψη μου.

Το να το βλέπεις μπακαλίστικα και να λες έσωσα 5 αγελάδες και 10 κότες δεν έχει κανένα νόημα.

Κάτι παρόμοιο με τον ηθικό ξεπεσμό της κοινωνίας.

Αν βρίσκεσαι σε μια κοινωνία κλεφτών,το να μην κλέβεις ο ίδιος δε θα κάνει καμία διαφορά στο σύνολο αφού όλοι οι άλλοι θα εξακολουθούν να κλέβουν.Όμως αν επιλέξεις να ζεις τίμια θα είσαι ο ίδιος ήσυχος και κάθε μέρα που περνά θα ανταμείβεσαι  ηθικά,όντας ο ίδιος χαρούμενος.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Οσα συμβαινουν στη φυση μεταξυ ζωων ειναι τελειως διαφορετικο θεμα με το τι κανουμε εμεις. Εκει εκτος του οτι λειτουργουν καθαρα με το ενστικτο ειναι θεμα επιβιωσεις και κυνηγανε. Εμεις δεν κυνηγαμε και ουτε εχουμε το ενστικτο της επιβιωσης. Το αγοραζουμε απο ενα ψυγειο στο χασαπη. Επισης ο ανθρωπος μπορει να ζησει (το κοιταω καθαρα απο αποψη θερμιδων κτλ οχι αν το θελει, του αρεσει ή οχι κτλ) μπορει να ζησει χωρις αυτα η αραχνη, ο αετος κτλ οχι!

Οσο για το αλλο που λες για εμενα ειναι αστεια λογικη το κανει αυτος αρα με το να λειτουργω μονο εγω ετσι δεν θα αλλαξει κατι. Οχι, αν το κανεις εσυ μπορει να επηρεασεις και εμενα, και μετα εμεις αλλους 2 και αυτοι καποιους αλλους και στο τελος να ειναι ολα αλλιως.

Αυτη η λογικη που αναφερεις ισχυει στην ελλαδα το κανει αυτο αρα θα το κανω και εγω και για αυτο ειμαστε ενα μπουρδελο

Δημοσ.

Οσο για το αλλο που λες για εμενα ειναι αστεια λογικη το κανει αυτος αρα με το να λειτουργω μονο εγω ετσι δεν θα αλλαξει κατι. Οχι, αν το κανεις εσυ μπορει να επηρεασεις και εμενα, και μετα εμεις αλλους 2 και αυτοι καποιους αλλους και στο τελος να ειναι ολα αλλιως.

Αυτη η λογικη που αναφερεις ισχυει στην ελλαδα το κανει αυτο αρα θα το κανω και εγω και για αυτο ειμαστε ενα μπουρδελο

Γενικά είμαι της λογικής να προσπαθώ να κάνω εγώ το σωστό.Δε με νοιάζει τι συμβαίνει στην κοινωνία.

Καλώς ή κακώς έχω πολύ μικρές προσδοκίες από το μέσο άνθρωπο.Και επίσης πιστεύω οτι καθένας πρέπει να παλέψει μόνος του για να καταφέρει μετά από μεγάλη μάχη να βελτιωθεί και να γίνει καλύτερος άνθρωπος.

Αν όλοι βελτίωναν τον εαυτό τους αυτομάτως ο κόσμος θα γινόταν καλύτερος.

Άλλαξε τον εαυτό σου για να αλλάξεις τον κόσμο λέει ένα ρητό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...