Jimys2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Ενα ειναι το φαγητο. Κριθαροτο λαχανικων. Σε 15 λεπτα ειναι ετοιμο!
iordanis77 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Η λύση είναι απλή: Βρίσκεις τα videos του Πετρετζίκη στο youtube όπου κάνει κάποιες συνταγές που έχει ανεβάσει στο site του. Και ο Πετρεζικης απο που τις βρισκει τις συνταγες?
Belisarius Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Και ο Πετρεζικης απο που τις βρισκει τις συνταγες? Είτε παρουσιάζει συνταγές που βρίσκει στο διαδίκτυο, είτε τις έχει εμπνευστεί ο ίδιος, είτε κάνει κλασικές συνταγές. Μάλιστα κατά 99 τοις εκατό οι συνταγές του βγαίνουν πολύ επιτυχημένες γιατί κάνει αμέτρητα πειράματα στην ίδια συνταγή με διάφορα υλικά και αναλογίες. Θα τον ακούσεις πολλές φορές στα video του να λέει οτι δοκίμασε με διάφορους τρόπους να φτιάξει το συγκεκριμένο πιάτο και κατέληξε οτι έτσι γίνεται καλύτερο. Για παράδειγμα το απόγευμα έφτιαξα τα brownies που πρότεινε τελευταία τα οποία βγήκαν άψογα. Ανέφερε οτι δοκίμασε να τα κάνει και με καστανή ζάχαρη και με μαύρη ζάχαρη αλλά είδε οτι μόνο με λευκή τα brownies παραμέναν φρέσκα χωρίς να σκληρύνουν μετά την 2η ή 3η μέρα. Νομίζω οτι όσοι δεν έχουν ιδιαίτερη εμπειρία με την μαγειρική, αξίζει να ξεκινήσουν με συνταγές που προτείνει βλέποντας βήμα-βήμα πως τις φτιάχνει στο video και στο description υπάρχει link με τις ακριβείς αναλογίες και τις οδηγίες στο site του. Έκανα μια συνταγη του πετρετζικη, χωρις βιντεο (νομιζω δεν ειχε βιντεο για αυτη), μια τυροπιτα και βγηκε μια χαρά! Με την αδερφή μου έχουμε δοκιμάσει πάρα πολλές συνταγές από τον Άκη και πραγματικά βγαίνουν όπως σου λέει. Ούτε κρύβει πράγματα, σου λέει ακριβώς τι να κάνεις και δίνει χρήσιμες συμβουλές. Είναι έμπνευση ο τύπος. 2
iordanis77 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Μάλιστα κατά 99 τοις εκατό οι συνταγές του βγαίνουν πολύ επιτυχημένες γιατί κάνει αμέτρητα πειράματα στην ίδια συνταγή με διάφορα υλικά και αναλογίες. Θα τον ακούσεις πολλές φορές στα video του να λέει οτι δοκίμασε με διάφορους τρόπους να φτιάξει το συγκεκριμένο πιάτο και κατέληξε οτι έτσι γίνεται καλύτερο. Κι εσυ τον πιστευεις? τι ποιο ευκολο να αντιγραψει απο εναν παλιο τσελεμεντε. Οι τυποι αυτοι(οι τηλεμαγειρες) παρουσιαζονται στο κοινο ως καποιοι σπουδαιοι, ενω κανουν κατι που θα μπορουσε να το κανει οποιοσδηποτε.
thomasG4 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Κι εσυ τον πιστευεις? τι ποιο ευκολο να αντιγραψει απο εναν παλιο τσελεμεντε. Οι τυποι αυτοι(οι τηλεμαγειρες) παρουσιαζονται στο κοινο ως καποιοι σπουδαιοι, ενω κανουν κατι που θα μπορουσε να το κανει οποιοσδηποτε. Λίγο ισοπεδωτικός, δεν νομίζεις; Δεν είναι όλοι το ίδιο. Και εγώ πιστεύω ότι ο Πετρετζίκης είναι απο τους λίγους σοβαρούς μάγειρες που βγαίνουν στη TV. Μπορεί να μην έχει βραβεία Michelin ,αλλά έχει το τρόπο του να τα λέει πολύ απλά και κατανοητά που μέχρι και ο πιο άσχετος μπορεί να φτιάξει τις συνταγές του. 2
agamoi-thytai Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Τι τρώτε ώρες ώρες ; Έτοιμα φαγητά από ΣΜ; Σήμερα έχει προβατίνα βραστή που θα γίνει κόκκινη σούπα. Σιγούλια, σιγούλια χωρίς χύτρα. 2
Belisarius Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Κι εσυ τον πιστευεις? τι ποιο ευκολο να αντιγραψει απο εναν παλιο τσελεμεντε. Οι τυποι αυτοι(οι τηλεμαγειρες) παρουσιαζονται στο κοινο ως καποιοι σπουδαιοι, ενω κανουν κατι που θα μπορουσε να το κανει οποιοσδηποτε. Είναι δεδομένο ότι κάνει πολλές δοκιμές στις συνταγές του, δεν το λέει έτσι. Και δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω από την στιγμή που βγαίνουν οι συνταγές που προτείνει πολύ πετυχημένες. Πχ για τα Brownies δεν υποστήριξε ότι η συνταγή είναι δική του αλλά οτι έψαξε να βρει την καλύτερη και την παρουσίασε. Για το είδος ζάχαρης το έψαξε επειδή πολλοί ψάχνουν να αντικαταστήσουν την επεξεργασμένη με ακατέργαστη. Ακόμα και για την εκπομπή "Κάντο όπως ο Άκης" έχει πει ότι τα γυρίσματα διαρκούσαν ώρες κάνοντας δοκιμές. Δεν είναι ότι κάνει κάτι μαγικό, απλά μας διευκολύνει. Υπάρχουν πολλοί μάγειρες στο youtube για να εμπνευστεί κάποιος και ο Άκης είναι ένας από αυτούς. Λίγα υλικά, απλές τεχνικές, εγγυημένο αποτέλεσμα. Δεν νομίζω ότι θέλει κάποιος που δεν ασχολείται με την μαγειρική κάτι περισσότερο. 1
ΜΙχαλιεςς Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) O Ακης ειναι ενας καλος τηλεοπτικος μαγειρας για να δει κ να φτιαξει καποιος τις συνταγες του Αναλυει την συνταγη του κ σε κατευθύνει σωστα ετσι ωστε να μην εχεις αποριες Δεν ξερω αν ειναι δικες του η οχι οι συνταγες που κανει κ δεν με ενδιαφερει κ ιδιαιτερα αλλα αν δει καποιος το ΄βιογραφικο΄ του θα καταλαβει πως δεν εχει μεγαλη εμπειρια απο κουζινα κ για εμενα δεν μπορει να χαρακτηριστει ΄σεφ΄ Ειναι 31 ετων,εχει σπουδασει σε ΤΕΙ+στρατος+σχολη μαγειρικης+κανα 2 χρονια στην Αγγλια...τελειωσε καπου στα 25 κ αμεσως μπηκε στα τηλεοπτικα δρωμενα αρα ποτε προλαβε να γινει σεφ;;;Στα 2 χρονια στην Αγγλια;; Απλα εχει μια καλη ομαδα που τον κατευθυνει κ εχουν φτιαξει εναν καλο ΄τηλεοπτικο σεφ΄.. Στο θεμα μας : συμφωνω με maus,ειναι μια καλη γρηγορη λυση αυτο που προτεινε!! Επισης μπορει να παρει τονο κ να κανει παραλαγες..Να φτιαξει μια κοκκινη σαλτσα με τονο-πιπεριες κ μακαρονια/να τον συνδυασει με ρυζι ετσι ΄ωμο΄ που ειναι/να κανει τονοσαλατες... Μπορεις να κανεις μπριζολες η κοτοπουλο στον φουρνο με διαφορα υλικα μεσα (υπαρχουν πολλα στο νετ) Κανε ευκολα γλυκα οπως cheesecake/τιραμισου..κ εδω υπαρχουν πολλες συνταγες στο νετ Γενικα πειραματισου με βιντεακια στο νετ Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2016 από ΜΙχαλιεςς 3
evabb Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Προτείνω το εξής, αυτό που μαγειρεύω τώρα βασικά. Πάρε μοσχάρι και κόφτο σε κομματάκια. Τσιγάρισε το σε ένα κατσαρολάκι για λίγο αφού πρώτα έχεις πετάξει μέσα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο. Μετά ρίξε 2-3 ντομάτες αφού τις έχεις κόψει σε μπλέντερ. Άστο να γίνει καλά. Μπορείς να προσθέσεις μέσα διάφορα μυρωδικά/μπαχαρικά. Εγώ βάζω ελάχιστο έως καθόλου από το κλασσικό αλάτι. Ή αλλιώς θα βάλω λίγο αλάτι Ιμαλα'ί'ων. Τσιλι σε σκόνη, πιπέρι, μπούκωβο (καυτερό) και μερικά άλλα που δεν θυμάμαι την ονομασία τους. Βράσε ρύζι μπασμάτι ή ''θείο Μπεν''. Μπορείς να βάλεις πάνω την σάλτσα από το κρέας. Είναι λουκούμι. υπαρχει καποιος εμπεριστατομενος λογος γι αυτο ή ειναι απλα για την ποζερια; 4
mylo Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 υπαρχει καποιος εμπεριστατομενος λογος γι αυτο ή ειναι απλα για την ποζερια; Κάτι σαν τον ανθο αλατιού
parsifal Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Συνταγή δική μου εύκολη, πεντανόστιμο αποτέλεσμα, ταΐζει 2 άτομα για 2 μέρες! ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ PLUS! Υλικά ----- Ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα συσκευασία 1 κιλού 3 μικρές πατατούλες κομμένες σε κυβάκια 2 φλιτζανάκια του καφέ καλαμπόκι (αν δεν έχουν τα ανάμεικτα) 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο ή λυωμένο στο multi 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο 2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ ή 3 φρέσκια σάλτσα τομάτα 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 1 κύβος για ζωμό κρέατος (μοσχάρι ή κοτόπουλο) 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 2 πρέζες αλάτι 2 πρέζες πιπέρι Εκτέλεση -------- Σε κατσαρόλα με την εστία της κουζίνας στο φουλ, ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το καλαμπόκι και τα ανάμεικτα λαχανικά. Ανακατεύουμε για 3 έως 4 λεπτά και ρίχνουμε τον τοματοπελτέ, τις πατάτες, τη ζάχαρη, τον άνηθο και 2 ποτήρια νερό. Προσθέτουμε τον κύβο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να βράζει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την εστία στο 1/3 και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 40 λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι και το αφήνουμε άλλα 20 λεπτά για να εξατμιστεί το πολύ νερό και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
iordanis77 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Αυγοφετες Πόσες φετες κοβεις το αυγο? Εγω συνηθως 4, κανω ενα σταυρο δηλαδη. Αν ειναι πιο μικρες, ο κροκος κινδυνευει να βγει εξω. Συνταγή δική μου εύκολη, πεντανόστιμο αποτέλεσμα, ταΐζει 2 άτομα για 2 μέρες! Και χορταινετε δυο ατομα μόνο με 3 μικρες πατατουλες και τα ζαρζαβατικα? Εγω αν ετρωγα μόνο αυτο για 2 ημερες θα ειχα λιποθυμησει απο τη πεινα 1
zio10 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Πόσες φετες κοβεις το αυγο? Εγω συνηθως 4, κανω ενα σταυρο δηλαδη. Αν ειναι πιο μικρες, ο κροκος κινδυνευει να βγει εξω. Τέτοιες αυγόφετες εννοεί 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις