marpan Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 καλησπερα σε ολους! ζω σε χωριο με περιπου 2000 κατοικουσ κ σκεφτομαι να ανοιξω ενα πρατηριο αρτου.ψωμι,καφε,σφολιατεσ κλπ. γνωριζει καποιος ποιο ειναι περιπου το κοστος της επιχειρησης? ευχαριστω πολυ!
zio10 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δεν έχει φούρνο - καφετέρια εκεί που είσαι; Αν όχι είναι μακριά το πιο κοντινό τέτοιο μαγαζί;
marpan Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 υπαρχουν 2 φουρνοι στο χωριο αλλα κ οι δυο υπολειτουργουν...ελαχιστα πραγματα απο τυροπιτες κλπ κ αυτα πολλες φορες μπαγιατικα.κ απο ψωμι κανα δυο ποικιλιες.η διπλανη κωμοπολη εχει 3-4 και δουλευουν ολοι φουλ
zio10 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 υπαρχουν 2 φουρνοι στο χωριο αλλα κ οι δυο υπολειτουργουν...ελαχιστα πραγματα απο τυροπιτες κλπ κ αυτα πολλες φορες μπαγιατικα.κ απο ψωμι κανα δυο ποικιλιες.η διπλανη κωμοπολη εχει 3-4 και δουλευουν ολοι φουλ Είσαι αγαπητός ας πούμε εκεί στο χωριό; Πιστεύεις ότι θα θελήσουν να σε βοηθήσουν αν κάνεις κάτι τέτοιο; Λογικά πάντως το πρατήριο έχει σαφώς μικρότερο κέρδος από το να έφτιαχνες μόνος σου το ψωμί και τα υπόλοιπα αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να το ανοίξεις. Τα σφολιατοειδή μπορείς να τα παίρνεις κατεψυγμένα και να τα ψήνεις εσύ. Να μην τα παίρνεις εντελώς έτοιμα. Νομίζω και πιο φρέσκα θα είναι και πιο φτηνά θα σου έρχονται. Αλλά θα πρέπει να αγοράσεις περισσότερο εξοπλισμό. 2
marpan Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 αυτο σκεφτομουν κ εγω.νομιζω οτι ειναι δυσκολο να τα φτιαχνω μονη μου.θεωρω οτι θα μπορουσε να δουλεψει γιατι ολοι ξανουν παραπονα για τους δυο φουρνους που υπαρχουν.δεν εχω ομως ιδεα τι κοστος θα ειχε..
zio10 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 αυτο σκεφτομουν κ εγω.νομιζω οτι ειναι δυσκολο να τα φτιαχνω μονη μου.θεωρω οτι θα μπορουσε να δουλεψει γιατι ολοι ξανουν παραπονα για τους δυο φουρνους που υπαρχουν.δεν εχω ομως ιδεα τι κοστος θα ειχε.. Νομίζω πρέπει να το ψάξεις εσύ αυτό... να βρεις δηλαδή ένα μαγαζί να δεις τι ενοίκιο έχει. Να υπολογίσεις ΟΑΕΕ, φόρους κλπ με έναν λογιστή συν τα άλλα έξοδα, ρεύματα κλπ (πιο παλιά σε μέρη με κάτω από 2000 κατοίκους έπαιρνες απαλλαγή από το ΤΕΒΕ, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα). Μετά να βρεις 2-3 καλούς φούρνους και να δεις αν μπορείτε να συνεργαστείτε και σε τι τιμές. 1
marpan Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια.αν καποιος αλλος εχει εμπειρια παρακαλω ας πει τη γνωμη του. 1
Pokemon640 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Το ακριβό κομμάτι είναι ο εξοπλισμός, γιατί ο επαγγελματικός φούρνος δεν είναι και φτηνός. Οι τιμές ξεκινάνε από 600-800 ευρώ και φτάνουν τα 22 χιλιάδες, ανάλογα τη χωρητικότητα. Βέβαια ένα πρατήριο άρτου θέλει μεγάλη χωρητικότητα για να προλαβαίνει να βγάζει τα ψωμιά και τις τυρόπιτες έγκαιρα.Από την άλλη αν το ψάξεις πολύ καλά, θα βρεις επαγγελματικό εξοπλισμό σε τιμή χώμα (στα μεταχειρισμένα). Π.χ. μια εσπρεσιέρα που κανονικά έχει 2,5 χιλιάρικα μπορείς να τη βρεις και με 600-1000Ευρώ περίπου. Είτε από χρυσή ευκαιρία είτε από άλλα καταστήματα Αθήνα-Θεσσαλονίκη που πουλάνε εξοπλισμό για εστιατόρια ελαφρά μεταχειρισμένα.
marpan Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Το ακριβό κομμάτι είναι ο εξοπλισμός, γιατί ο επαγγελματικός φούρνος δεν είναι και φτηνός. Οι τιμές ξεκινάνε από 600-800 ευρώ και φτάνουν τα 22 χιλιάδες, ανάλογα τη χωρητικότητα. Βέβαια ένα πρατήριο άρτου θέλει μεγάλη χωρητικότητα για να προλαβαίνει να βγάζει τα ψωμιά και τις τυρόπιτες έγκαιρα. Από την άλλη αν το ψάξεις πολύ καλά, θα βρεις επαγγελματικό εξοπλισμό σε τιμή χώμα (στα μεταχειρισμένα). Π.χ. μια εσπρεσιέρα που κανονικά έχει 2,5 χιλιάρικα μπορείς να τη βρεις και με 600-1000Ευρώ περίπου. Είτε από χρυσή ευκαιρία είτε από άλλα καταστήματα Αθήνα-Θεσσαλονίκη που πουλάνε εξοπλισμό για εστιατόρια ελαφρά μεταχειρισμένα. Το ακριβό κομμάτι είναι ο εξοπλισμός, γιατί ο επαγγελματικός φούρνος δεν είναι και φτηνός. Οι τιμές ξεκινάνε από 600-800 ευρώ και φτάνουν τα 22 χιλιάδες, ανάλογα τη χωρητικότητα. Βέβαια ένα πρατήριο άρτου θέλει μεγάλη χωρητικότητα για να προλαβαίνει να βγάζει τα ψωμιά και τις τυρόπιτες έγκαιρα. Από την άλλη αν το ψάξεις πολύ καλά, θα βρεις επαγγελματικό εξοπλισμό σε τιμή χώμα (στα μεταχειρισμένα). Π.χ. μια εσπρεσιέρα που κανονικά έχει 2,5 χιλιάρικα μπορείς να τη βρεις και με 600-1000Ευρώ περίπου. Είτε από χρυσή ευκαιρία είτε από άλλα καταστήματα Αθήνα-Θεσσαλονίκη που πουλάνε εξοπλισμό για εστιατόρια ελαφρά μεταχειρισμένα.
zio10 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Το ακριβό κομμάτι είναι ο εξοπλισμός, γιατί ο επαγγελματικός φούρνος δεν είναι και φτηνός. Οι τιμές ξεκινάνε από 600-800 ευρώ και φτάνουν τα 22 χιλιάδες, ανάλογα τη χωρητικότητα. Βέβαια ένα πρατήριο άρτου θέλει μεγάλη χωρητικότητα για να προλαβαίνει να βγάζει τα ψωμιά και τις τυρόπιτες έγκαιρα. Από την άλλη αν το ψάξεις πολύ καλά, θα βρεις επαγγελματικό εξοπλισμό σε τιμή χώμα (στα μεταχειρισμένα). Π.χ. μια εσπρεσιέρα που κανονικά έχει 2,5 χιλιάρικα μπορείς να τη βρεις και με 600-1000Ευρώ περίπου. Είτε από χρυσή ευκαιρία είτε από άλλα καταστήματα Αθήνα-Θεσσαλονίκη που πουλάνε εξοπλισμό για εστιατόρια ελαφρά μεταχειρισμένα. Εγώ κατάλαβα ότι θέλει να τα παίρνει έτοιμα ψημένα. Άρα δεν θα χρειαστεί πολύ εξοπλισμό πέρα από θερμοθαλάμους, ράφια, πάγκους και τέτοια. Μηχανή εσπρέσο δεν δίνουν και οι εταιρείες που πουλάνε τον καφέ;
marpan Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 22 χιλιαδες....?????μαλλον παιζουν μεγαλες διαφορες στις τιμες.πρεπει να κανω μια ερευνα αγορας να δω αν μπορω να διαθεσω τα χρηματα που χρειαζονται.τα μεταχειρισμενα ειναι πολυ καλη λυση παντως.εκτος κ αν τρεξει καποια επιδοτηση εσπα κ κολλησει εκει.γιατι ξερω οτι ζητανε καινουριο εξοπλισμο Εγώ κατάλαβα ότι θέλει να τα παίρνει έτοιμα ψημένα. Άρα δεν θα χρειαστεί πολύ εξοπλισμό πέρα από θερμοθαλάμους, ράφια, πάγκους και τέτοια. Μηχανή εσπρέσο δεν δίνουν και οι εταιρείες που πουλάνε τον καφέ; Σκεφτομαι να ψηνω εγω τυροπιτες κλπ.το ψωμι δεν ξερω πως γινεται.μπορω να το παιρνω κ ετοιμο ψημενο λογικα 1
zio10 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Ο καινούργιος εξοπλισμός είναι πανάκριβος πάντως...
zio10 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Μετα απο τα 22 χιλιαρικα το εμπεδωσα... Μην είσαι τόσο απαισιόδοξη...ξεκινάνε από 600-800€ είπε, δεν πας απευθείας στα 22 χιλιάρικα!
marpan Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Χμμμ...σωστο απλα με σοκαρε το ποσο...τελος παντων ευχαριστω κ παλι για τις πληροφοριες.μακαρι να κερασω τυροπιτα κ καφε συντομα! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα