Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Έχω ξεκινήσει και μαθαίνω Python με διάφορα tutorials στο διαδίκτυο και θέλω να αρχίσω να γράφω και μόνος μου.

Ξέρω ότι τα Macintosh έχουν εγκατεστημένα την Python και μπορούμε να τρέξουμε προγράμματα μέσω Terminal, αλλά θα προτιμούσα κάποιον IDE γιατί είναι και πιο βολικά και πιο "ευχάριστα" να γράφεις.

Έχετε να προτείνετε κάποιον;

Ευχαριστώ !!

Δημοσ.

προσωπικά βρίσκω πολύ άβολο και δυσάρεστο να χρησιμοποιώ οτιδήποτε άλλο εκτός Vim, παρόλα αυτά αν ψάχνεις για python IDE, αντικειμενικά η καλύτερη επιλογή είναι το Pycharm. Υπάρχει και community edition.

• Like 2
Δημοσ.

Μπορείς να δεις κι αυτό αν σε ενδιαφέρει η vim κατεύθυνση. Το έχει δει αυτό το βίντεο και είχα μάθει αρκετά πραγματάκια.

Δε θυμάμαι αν είχε προσαρμόσει κάποιο lint. Νομίζω δούλευα το pyflakesflake8 στο syntastic.

• Like 1
Δημοσ.

Ωχ είχα χρησιμοποιήσει κάπου παλαιότερα Vim και μου φαινόταν πολύ δύσχρηστο. 

Για ποιόν λόγο κάποιος να μάθει να χρησιμοποιεί το Vim και όχι κάποιον έτοιμο IDE ή ακόμα και το terminal?

Τι σου προσφέρει;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.

το vim είναι text editor. Το terminal δεν έχει σχέση ούτε με IDE, ούτε με text editors.

Για την ερώτησή σου google «why to learn vim»

Δημοσ.

Επίσης μην προσπαθήσεις να μάθεις vim ταυτόχρονα με python. Για την ακρίβεια μην προσπαθήσεις να μάθεις vim ενώ προσπαθείς να κάνεις οτιδήποτε άλλο που απαιτεί γράψιμο at the same time. Απλά θα σπάσουν τα νεύρα σου.

Δημοσ.

το vim είναι text editor. Το terminal δεν έχει σχέση ούτε με IDE, ούτε με text editors.
Για την ερώτησή σου google «why to learn vim»

Ανέφερα το terminal γιατί και εκεί μπορούσα να τρέξω py αρχεία ενώ πρώτα τα έχω γράψει με έναν editor.

Επίσης μην προσπαθήσεις να μάθεις vim ταυτόχρονα με python. Για την ακρίβεια μην προσπαθήσεις να μάθεις vim ενώ προσπαθείς να κάνεις οτιδήποτε άλλο που απαιτεί γράψιμο at the same time. Απλά θα σπάσουν τα νεύρα σου.

Ναι θυμάμαι οταν είχα ασχοληθεί παλαιότερα ότι όντως είχαν σπάσει τα νεύρα μου και το παράτησα :P

Κάπου μου είχε χρειαστεί σε ενα unix σύστημα (minix) και τελικά κατέληξα σε pico/nano. Αυτός πιστεύω είναι και ενας λόγος να μάθεις vi/vim ότι θα υπάρχει παντού.

Για το θέμα μου, 

κατέβασα το PyCharm και φαίνεται ωραίο, είναι αυτο που έψαχνα. 

Δημοσ.

Οι λόγοι είναι για productivity και configurability κυρίως, αλλά αν σε ενδιαφέρει όπως ειπώθηκε παραπάνω google «why vim».

Δημοσ.

Ναι, αν δεν χρησιμοποιείς 9 δάχτυλα δεν αξίζει να χρησιμοποιείς vim.

Πάντως να ξέρεις ότι το touch typing είναι καθαρά εξάσκηση. 10 λεπτά τη μέρα θέλει, και μόλις ψιλομάθεις που είναι τι, απλά να κάνεις full time switch. Σε λίγες μέρες θα γράφεις πιο γρήγορα από όσο φανταζόσουν και με πολύ υψηλότερα ποσοστά ακρίβειας.

• Like 3
Δημοσ.

Για το θέμα μου, 

κατέβασα το PyCharm και φαίνεται ωραίο, είναι αυτο που έψαχνα. 

Πάντως να ξέρεις πως το PyCharm έχει vim mode, αλλά δε θα σε βολέψει. JK :D

θα γράψω αργότερα γιατί Vim.

Δημοσ.

Πάντως να ξέρεις πως το PyCharm έχει vim mode, αλλά δε θα σε βολέψει. JK :D

θα γράψω αργότερα γιατί Vim.

Δεν είναι το γιατί, αλλά η ζωή ενός Vim user. Το γιατί μπορείς να το βρεις εύκολα στο google.

ACT I

Μέσα σε περίπου μισή ώρα βγάζεις τον vimtutor όπου μαθαίνεις τις βασικές εντολές.

Μέσα σε περίπου μία βδομάδα χρήσης (καταναγκαστικών έργων) μαθαίνεις να χρησιμοποιείς το 10% των βασικών εντολών που παρουσιάζει ο vimtutor και ήδη αρχίζεις να νιώθεις τη δύναμη.

Μετά θες κι άλλο, οπότε μπορεί να ξαναδείς τον vimtutor ή θα ψάχνεις how to.

Τέλος, θα έχεις εθιστεί τόσο πολύ που θα ψάχνεις να δεις αν κάνει τρελά πράγματα και όντως μπορείς να τα κάνεις. Έτσι θα φτιάξεις ένα δικό σου .vimrc, με το οποίο θα τρώγεσαι για μια ζωή.

Θα συνεχίσεις να ψάχνεις how to.

ACT II

Θα έχεις συνηθίσει τόσο πολύ στην ιδέα του όλα-με-το-keyboard, που θα αρχίζεις να ψάχνεις για εφαρμογές που δουλεύουν έτσι. Οπότε και θα εγκαταστήσεις tmux και προφανώς δε θα ενεργοποιήσεις την υποστήριξη για ποντίκι. Με το tmux Θα φας το πολύ 2-3 μέρες για να το συνθίσεις, αλλά όταν το κάνεις θα πιστεύεις πως έκανες την καλύτερη επένδυση για να συντροφεύσεις το vim.

Ξαφνικά το ποντίκι σου έχει αραχνιάσει και αγοράζεις touchpad (αν δεν έχεις laptop) για να βρεις χώρο και για το 10ο δάκτυλο (αν δεν το έχεις κάνει ήδη).

...(μέχρι εδώ έχω φτάσει εγώ προσωπικά, οπότε και μέχρι εδώ μου έχει ξεδιπλωθεί ο κόσμος του όλα στο terminal emu.)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...