Γιάννης Platano Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Όλα τα λεγομενα μεχρι τωρα ΤΕΙ που ανηκαν στην Ανωτερη Τεχνολιγικη Εκπαιδευση εχουν αναβαθμιστεί σε Ανωτατα Τεχνολογικα Ιδρυματα ? Αλλου τα βλεπω σαν ΤΕΙ και αλλου σαν ΑΤΕΙ.
mylo Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 όλα το ίδιο απλά κάποια δεν έχουν αλλάξει την ονομασία. πχ δες το τει πειραια. ΑΕΙ πειραια τεχνολικου τομέα λέει 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Ανηκουν στην ανωτερη ή ανωτατη εκπαιδευση ?Μαλλον στη ανωτατη ετσι ?
nvel Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 τα ΤΕΙ δεν άνηκαν ποτέ στην ανώτερη εκπαίδευση, ιδρύθηκαν γενικά ως τριτοβάθμια και το 2001 ορίστηκαν ως ανώτατα 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 τα ΤΕΙ δεν άνηκαν ποτέ στην ανώτερη εκπαίδευση, ιδρύθηκαν γενικά ως τριτοβάθμια και το 2001 ορίστηκαν ως ανώτατα Μαλιστα...Ιχθυοκαλιεργεια κλπ και ηλεκτρολογια ή μηχανολογια και πολλα αλλα αξιολογα στον ιδιο κουβα !! 1
Tenshi Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Η ερώτηση,για να καταλάβω,είναι εγκυκλοπαιδικού χαρακτήρα ή ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο κύριε Γιάννη; Παρεμπιπτόντως, η ανεργία δέν κάνει διακρίσεις σε τίτλους,σχολές και χαρτιά,οπότε αν το δίλημμα έγκειται (για παράδειγμα) στο τι-θα-πεί-η-γειτονιά-που-το-παιδί-μου-πέρασε-ΤΕΙ,τσάμπα το brainstorming. Και όπως έχουμε υπερ-αλανύσει και σε άλλο νήμα,κωλόπαιδα οι του ΤΕΙ 6
Γιάννης Platano Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Η ερώτηση,για να καταλάβω,είναι εγκυκλοπαιδικού χαρακτήρα ή ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο κύριε Γιάννη; Παρεμπιπτόντως, η ανεργία δέν κάνει διακρίσεις σε τίτλους,σχολές και χαρτιά,οπότε αν το δίλημμα έγκειται (για παράδειγμα) στο τι-θα-πεί-η-γειτονιά-που-το-παιδί-μου-πέρασε-ΤΕΙ,τσάμπα το brainstorming. Και όπως έχουμε υπερ-αλανύσει και σε άλλο νήμα,κωλόπαιδα οι του ΤΕΙ Καθαρα εγκυκλοπιαδικη η ερωτηση . Η κορη μου τελειωσε Φιλοσοφικη , η μικρη μου περασε Παντειο περυσι και ο γιος μου πριν 5 χρονια ειχε περασει Τεχνολογια αντιρρυπανσης Κοζανη αλλα εκατσε μονο 3 μηνες . Μορια 4.500 !!!Αφου δεν το ειχε το διάβασμα χωρις αυτό να τον μειωνει σε κατι βεβαια... Και τα δυο μεγαλα μισθωμενοι υπαλληλοι είναι σε Τραπεζα και εταιρια κινητης . Δεν θεωρω με τιποτα κωλοπαιδα τα του ΤΕΙ ή ΑΤΕΙ αλλα δεν θεωρω στην πραξη ισοβαθμους ολους τους τιτλους σπουδων. Κατι που συμβαινει και σε αρκετα ΑΕΙ.
andreapaog328 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 όταν λες ισόβαθμους πως το εννοείς? με βάση τονομα? τα μόρια? το αντικείμενο? τι?
Tenshi Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Καθαρα εγκυκλοπιαδικη η ερωτηση . Η κορη μου τελειωσε Φιλοσοφικη , η μικρη μου περασε Παντειο περυσι και ο γιος μου πριν 5 χρονια ειχε περασει Τεχνολογια αντιρρυπανσης Κοζανη αλλα εκατσε μονο 3 μηνες . Μορια 4.500 !!!Αφου δεν το ειχε το διάβασμα χωρις αυτό να τον μειωνει σε κατι βεβαια... Και τα δυο μεγαλα μισθωμενοι υπαλληλοι είναι σε Τραπεζα και εταιρια κινητης . Δεν θεωρω με τιποτα κωλοπαιδα τα του ΤΕΙ ή ΑΤΕΙ αλλα δεν θεωρω στην πραξη ισοβαθμους ολους τους τιτλους σπουδων. Κατι που συμβαινει και σε αρκετα ΑΕΙ. Κάπου μπερδεύεσαι κύριε Γιάννη. Δέν ζήτησα να μου αναλύσεις το τι (και αν) έχουν σπουδάσει τα παιδιά σου.Δέν είναι η θέση μου να κάνω κάτι τέτοιο και ειλικρινά, δέν με ενδιαφέρει. Το ζήτημα ισότητας ΑΕΙ-(Α)ΤΕΙ το είχαμε θίξει σε ένα αρκετά μεγάλο νήμα παλιότερα.Ο χαρακτηρισμός "κωλόπαιδο", είχε προκύψει μεταξύ σοβαρού και αστείου, όταν μοιραία και εκείνο το thread εκτροχιάστηκε. Επαναλαμβάνω οτι ένας τίτλος σπουδών,άσχετα απο πιο εκπαιδευτικό ίδρυμα προέρχεται,έχει την ίδια αξία για έναν άνεργο στην Ελλάδα του 2016.Απο εκεί και πέρα,τα περι ισότητας-ισοβαθμίας λίγα μου λένε. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 όταν λες ισόβαθμους πως το εννοείς? με βάση τονομα? τα μόρια? το αντικείμενο? τι? Το αντικειμενο σπουδων . Κάπου μπερδεύεσαι κύριε Γιάννη. Δέν ζήτησα να μου αναλύσεις το τι (και αν) έχουν σπουδάσει τα παιδιά σου.Δέν είναι η θέση μου να κάνω κάτι τέτοιο και ειλικρινά, δέν με ενδιαφέρει. Το ζήτημα ισότητας ΑΕΙ-(Α)ΤΕΙ το είχαμε θίξει σε ένα αρκετά μεγάλο νήμα παλιότερα.Ο χαρακτηρισμός "κωλόπαιδο", είχε προκύψει μεταξύ σοβαρού και αστείου, όταν μοιραία και εκείνο το thread εκτροχιάστηκε. Επαναλαμβάνω οτι ένας τίτλος σπουδών,άσχετα απο πιο εκπαιδευτικό ίδρυμα προέρχεται,έχει την ίδια αξία για τον άνεργο στην Ελλάδα του 2016.Απο εκεί και πέρα,τα περι ισότητας-ισοβαθμίας λίγα μου λένε. Το εγραψα τι εχουν κανει για να ξακαθαρισω ότι η ερωτηση είναι καθαρα θεωρητικη. Για την ανεργια και την ισοπεδωση συμφωνω και επαυξάνω.Πιο φανταχτεροι τιτλοι σπουδων πολλες φορες είναι μειονέκτημα Εχουμε στη δουλεια αποφοιτο ΤΕΙ ηλεκτρολογιας που δεν το δηλωσε σε διαγωνισμο μεσω ΑΣΕΠ γιατι δεν θα ειχε δουλεια ενώ σαν ηλεκτροτεχνιτης δικτυων εχει Αυτό όμως σημαινει ότι μπηκε με 3 μισθολογικα κλιμάκια πιο κατω και αν δεν κανει μεταταξη μετα από 10 τουλάχιστον χρονια (πολύ δυσκολο) δεν θα εχει και μισθολογικη εξελιξη από το να ηταν με ΤΕΙ
testtesttest Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Μαλιστα...Ιχθυοκαλιεργεια κλπ και ηλεκτρολογια ή μηχανολογια και πολλα αλλα αξιολογα στον ιδιο κουβα !! δεν καταλαβαινω γιατι να μην ειναι στο ιδιο κουβα αυτα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 δεν καταλαβαινω γιατι να μην ειναι στο ιδιο κουβα αυτα. Καθαρα προσωπικη αποψη ότι δεν απαιτουν τις ιδιες σπουδες αυτά τα δυο αντικείμενα . Ουτε σε χρονια σπουδων αλλα και σε πολλα αλλα....Την στιγμη που με το υπαρχον συστημα είναι πολύ πιο δυσκολο να μπει καποιος σε ΤΕΙ με πανω από 15000 μορια ενώ σε αλλα με πολύ κατω από 10000 μου λεει κατι . Χωρις να ξαναπω ,ότι εχει μικροτερη ή περισσοτερη αξια καποιος. Επαναλαμβάνω καθαρα προσωπικη αποψη .
Valerie_ Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Κάπου εδώ να πω μιας και αναφέρθηκε ότι φίλος μου που τελείωσε Υδατοκαλλιέργειες στα Μουδανιά (πριν κλείσουν ) πήρε πτυχίο έκανε μεταπτυχιακό στην Μετεωρολογία ,δούλεψε στην ΕΜΥ και μετά έφυγε έξω γιατί δεν του άρεσε εδώ. οπότε γενικά ας μην κρίνουμε σχολές από το όνομα τους μόνο επειδή μπορεί να μας φαίνεται γελοίο ή ανάξιο να είναι στην ίδια λίστα με την μηχανολογία. 3
xifiassamsung Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Υπαρχουν σχολες κ σχολες,αλλες απλα καθεσαι 4 χρονια κ βγαινεις με πτυχιο κ αλλες τρεχεις 7-8 κ 10 κ παλι εισαι με τη ψυχη στο στομα ενω για τον κοσμο εξω εισαι "αιωνιος φοιτητης".Αλλου γραφεις οτι αρλουμπα σου κατεβει στην εξεταστικη κ περνας με 7αρια κ 8αρια,κ αλλου σκιζεσαι κ ιδρωνεις για ενα ρημαδι 5.Κ σου βγαινει το πτυχιο κωλοχαρτο με βαθμο 5 κ κατι ψιλα στο τελος κ συ εχεις βγαλει τον καρκινο ως τοτε. Κ μετα ψαχνεις για δουλεια.Κ βλεπεις παντου προυπηρεσια 3 ετη,5 ετη,αλλιως θαναι καμια θεση της πλακας με 500ε κ αν,"αμοιβη βασει παραγωγικοτητας","μπονους" κλπ φαιδρα εργασιακου μεσαιωνα. Κ οταν βρεις μια θεση,ναχεις κ τον καθε τυχαρπαστο που επειδη εχει το ταδε κονε θα στο παιζει ιστορια.Καθως το 80% της αγορας ετσι κινειται.Ο φιλος του φιλου του γνωστου κ παει λεγοντας. Δε ξερω αν αξιζει κ τι.Βλεπεις παιδια που δε σπουδασαν κατι κ εχουν στρωσει μια χαρα τη ζωη τους με το μεροκαματο,κ βλεπεις αλλα παιδια 27-28 χρονων ναναι ακομα "πιτσιρικια" χωρις τπτ ουσιαστικα,επειδη τρεχουν με μια σχολη η σε αστειες θεσεις πολυεθνικων που πληρωνουν με 500ε.Πτυχιουχους ετσι.
fotaras13 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 όλα το ίδιο απλά κάποια δεν έχουν αλλάξει την ονομασία. πχ δες το τει πειραια. ΑΕΙ πειραια τεχνολικου τομέα λέει Πανεπιστήμια τα τει... Πραγματικά είναι να γελάς. Ευτυχώς στην αγορά εργασίας πέρα από τα χίλια δυο προβληματα οι εργοδότες δε φαίνεται να παίρνουν στα σοβαρά τα ΤΕΙ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις