Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/6/2025 στις 12:02 ΜΜ, Morosana είπε

Όλες οι μεγάλες εταιρείες έχουν την οικονομική και την καλή σειρά. Γενικά οι "ακριβές" σειρές βγαίνουν 10 15€  παραπάνω στη μεγάλη συσκευασία αλλά συνήθως είναι πλενομενα, έχουν 1 λίτρο παραπάνω χρώμα, στρώνουν καλύτερα , παίρνουν μεγαλύτερη αραίωση οπότε δεν κερδίζεις κάτι επιλέγοντας το οικονομικό. Για θέμα οικολογικού αφού δεν πρόκειται να βάψεις και να χρειαστεί να κοιμηθείς μέσα την επόμενη μέρα μην δώσεις ιδιαίτερη σημασία. Πάντα η καλύτερη εταιρεία είναι αυτή που έχει το κοντινότερο χρωματοπωλειο στο χώρο που πρόκειται να βάψειις γιατί αρκετοί την έχουν πατήσει επιλέγοντας μια σούπερ ντουπερ απόχρωση από "ψαγμενη' μάρκα που πιθανότατα διάλεξε η γυναίκα τους από κάποιο site διακόσμησης  και αν χρειαστούν να συμπληρώσουν κάνα κιλό κάνουν χιλιόμετρα 😛

Επίσης αφου δεν θες να ξεσηκώνεις ολόκληρο νοικοκυριό με συχνά βαψιματα να αποφύγεις τα λεγόμενα χρώματα της χρονιάς που θα τα βαρεθείς σύντομα. 

Για εταιρίες ρωτάω γιατί εδώ που είμαι έβαψα με μιας γνωστής εταιρίας υποτίθεται το ακριβό της χρώμα το παιδικό δωμάτιο πριν μερικά χρόνια και είναι σαν να χρησιμοποίησα ότι πιο φθηνό υπάρχει..
Δεν κάλυπτε με τίποτα και δεν έκανα κάποια τρομερή αλλαγή χρώματος από κάτι που κιτρίνιζε ελαφρώς σε ανοιχτό σωμόν κοντινές θεωρητικά αποχρώσεις.
Όταν το έβαφα πέρασα αρκετά χέρια μέχρι που τελείωσε ο κουβάς. Μετά τον ένα χρόνο άρχισε να ξεθωριάζει παρόλο που δεν το χτυπάει ο ήλιος απείθειας και όποτε χρειάστηκε να καθαριστεί και να πλύνουμε σημείο του τοίχου με σφουγγάρι βγαίνει σαν να έχω βάψει με υδρόχρωμα η ασβέστη...

Εχω αρκετά καταστήματα κοντά είτε σιδηροπωλεία είτε αποκλειστικά με χρώματα, έκανα μια επίσκεψη  να δω τι έχουν και μόνο ένα μου κίνησε το ενδιαφέρον.
Ασχολείται με μονώσεις κτιρίων και χρώματα έχει αρκετή γκάμα κυρίως επιλεγμένα προϊόντα από κάθε εταιρία σε δομικά υλικά, χρώματα, μονωτικά... ήταν οι μονοί που γνώριζαν απαντήσανε σε ερωτήσεις και με πληροφόρησαν και για πράγματα που δε γνώριζα.
Στα υπόλοιπα ήταν απλά πωλητές με πολύ περιορισμένες γνώσεις του τύπου να διαβάσω να δω τι γράφει το δοχείο να σου πω...
Για παράδειγμα το master easy clean το δίνει πολύ τα τελευταία χρόνια σε ξενοδοχεία εκεί που πριν κάθε σεζόν έβαφαν πλέον όσοι το χρησιμοποιούν βάφουν ανα 3 χρόνια, είναι πολύ ανθεκτικό στο πλύσιμο με αντοχή και στα απορρυπαντικά.
Τα ακριβά χρώματα όπως P&L, moore...  Ο τενεκές σε γαλόνια είναι το original εισαγωγής και γιαυτό κοστίζει πανάκριβο,  στον πλαστικό κουβά είναι βάσεις ελληνικών εταιριών οι τοπ σειρές τους με μια ενδιάμεση τιμή ανάμεσα στο original και τι πραγματικά είναι χρωματίζονται και βάση το χρωματολογιό τής γνωστής εταιρίας, στην ουσία πληρώνεις το brand.  Παρόλα αυτά ένα λευκό αν και σε πλαστικό κουβά ελληνικό rebrand το προτείνει για ταβάνια αν κάποιος είναι διαθέσιμος να δώσει κάτι παραπάνω. Στρώνει πολύ καλά και εύκολα δίνει καλό λευκό αποτέλεσμα χωρίς πολλά χέρια και ιδιαίτερη προσπάθεια...

Επεξ/σία από Deu164
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Deu164 είπε

Για εταιρίες ρωτάω γιατί εδώ που είμαι έβαψα με μιας γνωστής εταιρίας υποτίθεται το ακριβό της χρώμα το παιδικό δωμάτιο πριν μερικά χρόνια και είναι σαν να χρησιμοποίησα ότι πιο φθηνό υπάρχει..
Δεν κάλυπτε με τίποτα και δεν έκανα κάποια τρομερή αλλαγή χρώματος από κάτι που κιτρίνιζε ελαφρώς σε ανοιχτό σωμόν κοντινές θεωρητικά αποχρώσεις.
Όταν το έβαφα πέρασα αρκετά χέρια μέχρι που τελείωσε ο κουβάς. Μετά τον ένα χρόνο άρχισε να ξεθωριάζει παρόλο που δεν το χτυπάει ο ήλιος απείθειας και όποτε χρειάστηκε να καθαριστεί και να πλύνουμε σημείο του τοίχου με σφουγγάρι βγαίνει σαν να έχω βάψει με υδρόχρωμα η ασβέστη...

Εχω αρκετά καταστήματα κοντά είτε σιδηροπωλεία είτε αποκλειστικά με χρώματα, έκανα μια επίσκεψη  να δω τι έχουν και μόνο ένα μου κίνησε το ενδιαφέρον.
Ασχολείται με μονώσεις κτιρίων και χρώματα έχει αρκετή γκάμα κυρίως επιλεγμένα προϊόντα από κάθε εταιρία σε δομικά υλικά, χρώματα, μονωτικά... ήταν οι μονοί που γνώριζαν απαντήσανε σε ερωτήσεις και με πληροφόρησαν και για πράγματα που δε γνώριζα.
Στα υπόλοιπα ήταν απλά πωλητές με πολύ περιορισμένες γνώσεις του τύπου να διαβάσω να δω τι γράφει το δοχείο να σου πω...
Για παράδειγμα το master easy clean το δίνει πολύ τα τελευταία χρόνια σε ξενοδοχεία εκεί που πριν κάθε σεζόν έβαφαν πλέον όσοι το χρησιμοποιούν βάφουν ανα 3 χρόνια, είναι πολύ ανθεκτικό στο πλύσιμο με αντοχή και στα απορρυπαντικά.
Τα ακριβά χρώματα όπως P&L, moore...  Ο τενεκές σε γαλόνια είναι το original εισαγωγής και γιαυτό κοστίζει πανάκριβο,  στον πλαστικό κουβά είναι βάσεις ελληνικών εταιριών οι τοπ σειρές τους με μια ενδιάμεση τιμή ανάμεσα στο original και τι πραγματικά είναι χρωματίζονται και βάση το χρωματολογιό τής γνωστής εταιρίας, στην ουσία πληρώνεις το brand.  Παρόλα αυτά ένα λευκό αν και σε πλαστικό κουβά ελληνικό rebrand το προτείνει για ταβάνια αν κάποιος είναι διαθέσιμος να δώσει κάτι παραπάνω. Στρώνει πολύ καλά και εύκολα δίνει καλό λευκό αποτέλεσμα χωρίς πολλά χέρια και ιδιαίτερη προσπάθεια...

Για μάρκα πάντα η καλή σειρά της Vitex είναι safe bet και με πολλές αποχρώσεις δεν είδα κάτι καλύτερο ή χειρότερο σε αντίστοιχη σειρά της Benjamin 

Ένα λάθος που πιστεύουν αρκετοί είναι πως αν βάψουν με ένα χρώμα πιο σκούρο από αυτό που ήδη υπάρχει θα καλυφθεί εύκολα ενώ στην ουσία συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Όσο πιο φωτεινό  είναι το αρχικό χρώμα τόσο πιο δύσκολο είναι να το καλύψει το πιο σκούρο γιατί φωτίζει και θες περισσότερα χέρια. Αν είχες περάσει πρώτα αστάρι θα σου έκανε τη ζωή πολύ πιο εύκολη αλλά είναι αρκετοί που το προσπερνούν γιατί το θεωρούν έξτρα κόστος και έξτρα κόπο 

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Deu164 είπε

μια φορα εκανα το λαθος με benjamin Και αλλη μια φορα με kraft. Νερομπουλια και τα δυο. Ουτε καλυπτουν και τρεχουν κατω.
Neopal μονο και για παντα. 

Δημοσ.
Στις 13/12/2024 στις 8:04 ΠΜ, eidikos33 είπε

68 τμ σπίτι χωρίς να βάψει πόρτες εκτός από μια ντουλάπα ξύλινη και χωρίς χρώματα δικά του 800 ευρώ είναι καλή τιμή θεωρείτε?

Τελικά με πόσα το έβαψες;

Εγώ θέλω να βάψω ένα υπνοδωμάτιο, το σαλόνι και το μπάνιο, περίπου 55 τμ όλα μαζί, και έχω πάρει τέσσερις προσφορές. Δεν περίμενα τέτοια διακύμανση.

450 έως 650 ευρώ, χωρίς τα χρώματα.

Θα πήγαινα με τον φτηνότερο, αλλά μου είπε ότι χρειάζεται 4 ημέρες το λιγότερο! Εννοείται και οι τέσσερις είναι από προτάσεις γνωστών και είναι επαγγελματίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...