tsifotis Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Χαιρετε,Υπαρχει απορια για την εξης περιπτωση με νεο αμπαλο και πελαγωμενο κληρονομο:Ιδιοκτητης ακινητων πεθαινει και αφηνει ως κληρονομια 2 μαγαζακια (ημιυπογεια) και 2 γκαρσονιερες (τα σπιτια ηταν χρεπια που θελανε πολλα λεφτα να επισκευαστουν) ως κληρονομια ολα ξενοικιαστα (εκτος του ενος μαγαζιου). Στο ενα μαγαζι απο αυτα (το ξενοικιαστο) εμφανιζεται ο διαχειριστης στον κληρονομο και ισχυριζεται οτι εδω και 8+ χρονια τα κοινοχρηστα ηταν απληρωτα και φτανουν στα 1200+ ευρω. Αν και στο μαγαζι δεν βρισκοταν υποψηφιος για να νοικιαστει ειχε μεσα δυο μικρα σωματα καλοριφερ και λεει οτι ειχαν ξεχαστει ανοιχτα. Ολα αυτα τα 8+ χρονια κατα δηλωση του διαχειριστη ο ιδιοκτητης ολο ελεγε θα τα πληρωσει αργοτερα και δεν τα πληρωνε.Νομιζω τα κοινοχρηστα επιβαρυνουν το διαμερισμα αλλα κι αυτος περιμενε 8 χρονια και δεν εκανε τιποτα; οταν εφτασε ξερω γω στα 3 χρονια ή 500 ευρω δεν ασχοληθηκε με κανα εξωδικο; Ή δε σκεφτηκε να βαλει κλειδαρα να τα κλεισει; ή εστω να τον παρακαλεσει να κλεισει τα σωματα να μην ανεβαινει το ποσοΟ αποθανων δεν ειχε γυναικα παιδια ωστε να βρεθει μαρτυρια ή χαρτια εξοφλησης.Στα υπολοιπα ακινητα υπαρχουνε μονο νορμαλ χρεη των τελευταιων μηνων (λογω νοσοκομειων κτλ), δηλαδη δεν ηταν κακοπληρωτης, ειχαν να το λενε.Τι γινεται σε μια τετοια περιπτωση; εμπιστευομαστε τα λογια του διαχειριστη;Ή να παρει ειρωωικη απαντηση απο τον κληρονομο "ε καλα 8+ χρονια περιμενες, περιμενε αλλα 8 χρονια και βλεπουμε"Επισης, ετσι για την ιστορια εαν δεν γινει αποδοχη κληρονομιας (δεν εχει γινει ακομα) και παει στην τραπεζα ξερω ΄γω, ο νεος ιδιοκτητης παλι θα ξεκινησει χρωστωντας κοινοχρηστα;Ελπιζω να μην απαιτουνται παραπανω απο δυο αναγνωσεις του ποστ για την κατανοηση του θεματος
NikosKallithea Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Να του πειτε να παει δικαστικά αν θελει τα λεφτα και οτι εσείς δεν αναγνωρίζετε τίποτα. 1
idomeneas7 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δεν πάει στην τράπεζα, πρέπει να αποποιηθούν κατά σειρά όλοι οι κληρονόμοι (ανήψια, αδέρφια, γονεις, εγγόνια κλπ) και μετά πάει στο κράτος. Ο διαχειριστής έχει χαρτιά να το αποδείξει? Γιατί 8 χρόνια συνεχόμενα καλοριφερ θα ήταν 1.200.000 ευρώ, όχι 1.200. 2
notist Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Καλημέρα.Διαχειριστής σε πολυκατοικία είμαι και 2 πράγματα έχω να πω.Πρώτον οι οφειλές επιβαρύνουν το διαμέρισμα.Δεύτερον εφόσον εκδίδει κοινόχρηστα και δίνει τις ειδοποιήσεις θα έχει και τις αποδείξεις,που παίρνει όποιος πληρώσει.Εμένα στην πολυκατοικία χρωστάνε όλοι,άλλος 1 μήνα,άλλοι 6 μήνες,άλλοι 1 χρόνο.Τι εξώδικο να κάνω?Τους αφήνω σημείωμα με κάθε έκδοση,βάζω ανακοίνωση για τις οφειλές,και περιμένω.Αν τους δω λένε δεν έχω τώρα,θα προσπαθήσω κτλ.Δεν είναι τόσο απλό. Τώρα για την περίπτωση αν τα ακίνητα δεν αξίζουν θέλουν επισκευές δεν νοικιάζονται και έχουν πολλές οφειλές,υπάρχει και η αποποίηση κληρονομιάς.
sphinxgr Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Όντως όπως είπαν και οι απο πάνω, το πρώτο είναι να δεις ότι υπάρχουν τα χαρτιά των κοινοχρήστων (βέβαια αυτός μπορεί να πάει να τα εκτυπώσει πάλι από την αρχή και να ζητάει ότι γουστάρει) Στα 8 χρόνια τα 1200 είναι 150€/χρόνο. 12€ το μήνα. Δεν είναι κάτι φοβερό. Το θέμα είναι κατά πόσον λέει την αλήθεια ο Διαχειριστής. Σε δική μου περίπτωση που χρώσταγε διαμέρισμα (αρκετά), έκαναν δικαστηριο και πουλήθηκε το σπίτι για να πληρώσει τα χρωστούμενα στην πολυκατοικία
41ex Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Όταν αλλάζει ο διαχειριστής γίνεται συνέλευση κα απολογισμός και καταγράφεται τι χρωστάει κάθε διαμέρισμα. Για να το λέει μάλλον θα ισχύει, ζήτησε του να σου δείξει τα προηγούμενα πρακτικά ή κάτι άλλο που να το αποδεικνύει. Πάντως αν ο κόμπος φτάσει στο χτένι και πάει δικαστικά αν έχει έστω κι ένα χαρτί θα δικαιωθεί γιατί εσύ δεν έχεις τίποτα! Πες του ότι θα τα εξοφλήσεις σιγά σιγά όταν αρχίσεις να εκμεταλλεύεσαι το ακίνητο κι έχεις έσοδα, αφού περίμενε τόσο καιρό μάλλον θα το δεχτεί. Όντως 1200 για 8 χρόνια είναι λογικό ποσό ακόμα και για υπόγειο.
DrLo Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Γιατί 8 χρόνια συνεχόμενα καλοριφερ θα ήταν 1.200.000 ευρώ, όχι 1.200. Προφανώς εννοεί σώματα κεντρικής θέμρανσης, όχι ηλεκτρικά (που έτσι κι αλλιώς δε θα έμπαιναν στα κοινόχρηστα)
idomeneas7 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Προφανώς εννοεί σώματα κεντρικής θέμρανσης, όχι ηλεκτρικά (που έτσι κι αλλιώς δε θα έμπαιναν στα κοινόχρηστα) Καλοριφέρ με τόσο λίγα λεφτά δεν παίζει. Τα 12 ευρώ το μήνα είναι ήδη ελάχιστα για ρεύμα, καθαρίστρια, ασανσέρ, επισκευές, κλπ.
christopoulosc Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Άσχετη ερώτηση προς τους έμπειρους όσον αφορά τη διαχείριση....Πολυκατοικία εφταώροφη,με ιδιοκτήτες και ενοικιαστές μοιρασμένους (εγώ ιδιοκτήτης),στον τελευταίο όροφο μένει κατασκευαστής...Χρησιμοποιείτο εταιρεία διαχείρισης με την οποία τσακώθηκε η πλειοψηφία διότι τους θεωρούσε κλέφτες,και πλειοψηφικά τους έστειλαν....Βάσει κανονισμού πολυκατοικίας,η διαχείριση πρέπει να εναλλάσσεται.δουλεύω πολλές ώρες και δεν την παλεύω με τίποτα να αναλάβω ΠΟΤΕ.... Τί μπορούν να μου κάνουν σε περίπτωση άρνησης;
sphinxgr Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Προσωπικά θα πρότεινα ότι το πιο λογικό είναι να υπάρχει μισθός στο διαχειριστή του τύπου 1-2€ / διαμέρισμα το μήνα ώστε να βγάζει >30€/μήνα. Με αυτό τον τρόπο σίγουρα κάποιοι θα δέχονταν και εθελοντικά. Πόσο μάλλον όταν μερικούς μήνες δεν κάνει απολύτως τίποτα και δεν βγάζει καν κοινόχρηστα. Σε 2 πολυκατοικίες που έχω σχέση και δεν θέλω να ασχοληθώ με κοινόχρηστα, το έχω προτείνει και το έχουν δεχθεί μια χαρά. Τεράστιο πρόβλημα είναι σε κάτι πολυκατοικίες με περισσότερα των 20 διαμερισμάτων. Εκεί είναι μάλλον αδύνατο να είσαι διαχειριστης
Anorymous Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Τεράστιο πρόβλημα είναι σε κάτι πολυκατοικίες με περισσότερα των 20 διαμερισμάτων. Εκεί είναι μάλλον αδύνατο να είσαι διαχειριστης εμενα σε πολυκατοικια με σχεδον 50 διαμερισματα μετα απο 1 χρονο που δεν βρισκαμε ακρη πηγαμε σε εταιρεια , ειλικρινα λυπηθηκα το παιδι που ερχοταν καθε 3ης και λιγο να παρει τα κοινοχρηστα.
notist Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Συνολικά θα πω τα εξής μιας και είμαι διαχειριστής 2 χρόνια τώρα,σε πολυκατοικία 9 διαμερισμάτων.Πάντα σύμφωνα με το καταστατικό της κάθε πολυκατοικίας σχεδόν σε όλες κάνει κύκλο ο διαχειριστής σε όλους,ειδικά τους ιδιοκτήτες.Εμάς ας πούμε ξεκίνησε από τους οικοπεδούχους πρώτα και μετά στους ιδιοκτήτες.Σε ενοικιαστή δεν έχει πάει ακόμα.Σαφώς και μπορείς να αρνηθείς,αλλά δεν είναι κρίμα να την πληρώνουν οι ίδιοι συνέχεια?Εντάξει δεν είναι και καμιά φοβερή δουλειά,θέλει δικό σου χρόνο,και φυσικά να είναι συνεπείς στην καταβολή των κοινοχρήστων οι υπόλοιποι.Γιατί αν δεν πληρώνουν και δεν μπορείς εσύ να πληρώσεις τις υποχρεώσεις της πολυκατοικίας τι θα κάνεις?Θα βάλεις από τα δικά σου αν έχεις?η θα τα αφήσεις απλήρωτα και θα έχεις πέρα από τα δικά σου έξοδα και το άγχος των λογαριασμών της πολυκατοικίας? Τώρα για το μισθό του διαχειριστή είναι μια ιδέα που δίνει κάποιο μικρό κίνητρο...αλλά σε μικρές πολυκατοικίες όπως εμάς με 9 διαμερίσματα 8 χωρίς εμένα με 2-3 ευρώ τι να κάνει? δηλ.από 16 έως 24 ευρώ το μήνα...συν το γεγονός ότι δεν δικαιολογείται πουθενά.Μόνο στο αβαβά...Αλλά τι λέω?Εδώ δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα τους,εμένα θα πληρώνουν?χαχαχα
Miracle Worker Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δηλαδή πόσο διαρκεί ο κύκλος και είσαι 2 χρόνια διαχειριστής; Σε εμάς ευτυχώς ο διαχειριστής είναι μόνιμος, εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια, σε πολυκατοικία με πάνω από 20 διαμερίσματα. Χαράς το κουράγιο του. Καλοριφέρ με τόσο λίγα λεφτά δεν παίζει. Τα 12 ευρώ το μήνα είναι ήδη ελάχιστα για ρεύμα, καθαρίστρια, ασανσέρ, επισκευές, κλπ. Συνήθως τα "κλειστά" διαμερίσματα πληρώνουν μισά κοινόχρηστα, σε κάποιες κατηγορίες τουλάχιστον, όπως η θέρμανση. Ασανσέρ, που είναι και το κύριο έξοδο, δεν πληρώνει αφού είναι ημιυπόγειο. Καλά μου φαίνεται 12 ευρώ το μήνα. Αυτό για τα καλοριφέρ δεν ξέρω αν ισχύει, δηλαδή αν παίζει ρόλο αν είναι ανοιχτά ή κλειστά. Μάλλον για να τον ψαρώσει το είπε.
notist Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δηλαδή πόσο διαρκεί ο κύκλος και είσαι 2 χρόνια διαχειριστής; Σε εμάς ευτυχώς ο διαχειριστής είναι μόνιμος, εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια, σε πολυκατοικία με πάνω από 20 διαμερίσματα. Χαράς το κουράγιο του. Κοίταξε εγώ είμαι ο τέταρτος που έχω αναλάβει από το 2007 που μπήκαμε μέσα.Κανονικά θα έπρεπε να ήμουν πρώτος επειδή είμαι ένας από τους οικοπεδούχους,αλλά όσο μπορούσα το απέφευγα,ώσπου τελικά ήρθε η σειρά μου,και μάλλον βλέπω να είμαι σαν τον δικό σας,και εγώ για 20 χρόνια γιατί δεν ενδιαφέρεται κανένας χαχαχα.Όλοι κάνανε από 2 χρόνια χωρίς να σου πω την αλήθεια,αν λέει το καταστατικό την διάρκεια...θα το κοιτάξω.Πάντως πράγματι χαράς το κουράγιο του.Είναι μερικοί που τους αρέσει.Τι να πω..
tsifotis Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Ευχαριστω για τις απαντησεις, αν και το προβλημα παραμενει, αφου δεν ειναι σιγουρο οτι δε μπορει να επιβεβαιωθει οτι ο διαχειριστης αν λεει ψεματα, γιατι κανενας αλλος διαχειριστης δεν μιλησε για χρεη ετων του αποθανωντα. Επισης ασχετο, σε αλλη περιπτωση ενας που νοικιαζε το μαγαζι ειπε οτι πληρωνε 180 ( οπως ελεγε το συμβολαιο του 2004 που σ εκεινη τη γειτονια οχι μαγαζι αλλα ουτε μιση γκαρσονιερα δεν επαιρνες - προφανως το καναν για λογους εφοριας) κι οχι 500 οπως ελεγε ο ιδιοκτητης οσο ζουσε και ζητησε να μεινει τοσο. Τελικα αποδειχτηκε σε βιβλιαριο οτι ηταν απ αυτον οντως 500 καθε μηνα και για την κουτοπονηρια του δεν εγινε φυσικα εκπτωση και μετακομισε σε διπλανο αδειο μαγαζι. Αυτο το λεω γιατι σε περιπτωση εργενη αποθανωντα, βρισκονται κατα καιρους επιτήδειοι να εκμεταλευτουν την κατασταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα