Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή πόσο διαρκεί ο κύκλος και είσαι 2 χρόνια διαχειριστής; 

Σε εμάς ευτυχώς ο διαχειριστής είναι μόνιμος, εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια, σε πολυκατοικία με πάνω από 20 διαμερίσματα. Χαράς το κουράγιο του. 

Συνήθως τα "κλειστά" διαμερίσματα πληρώνουν μισά κοινόχρηστα, σε κάποιες κατηγορίες τουλάχιστον, όπως η θέρμανση. Ασανσέρ, που είναι και το κύριο έξοδο, δεν πληρώνει αφού είναι ημιυπόγειο. Καλά μου φαίνεται 12 ευρώ το μήνα.

Αυτό για τα καλοριφέρ δεν ξέρω αν ισχύει, δηλαδή αν παίζει ρόλο αν είναι ανοιχτά ή κλειστά. Μάλλον για να τον ψαρώσει το είπε.

Ο νόμος λέει τα κλειστά πληρώνουν κανονικά την κεντρική θέρμανση. Για το ημιυπόγειο και το ασανσέρ δεν ξέρω σίγουρα, τα υπόγεια όμως πληρώνουν κανονικά γιατί και αυτοί το χρησιμοποιούν (θεωρητικά έστω). Μόνο το ισόγειο γλιτώνει.

Το ξέρω επειδή έχει γνωστός μου κλειστή υπόγα σε σκατοπεριοχή και κάθε μήνα είναι κατά μέσο όρο 40-50 ευρώ τα κοινόχρηστα.

Δημοσ.

Αυτή η γυφτιά με τα απλήρωτα κοινόχρηστα μόνο στην Ελλάδα υπάρχει; Ή έτσι είναι και στο εξωτερικό;

Και μην ακούσω ότι φταίει η κρίση... τα ίδια γινόντουσαν και πριν 10 χρόνια.

Άσε που για κάποιον περίεργο λόγο συνήθως δεν πληρώνουν αυτοί που αποδεδειγμένα έχουν να πληρώσουν... σαν τους φόρους ένα πράγμα. Πληρώνουν το μερτικό τους τα συνεπή κορόιδα.

Δημοσ.

Υπάρχει κ η απέναντι όχθη. Δεν είμαι διαχειριστής, δεν έχουμε αποθεματικο και όμως πληρώνω το πετρέλαιο θέρμανσης ολόκληρης της πολυκατοικίας μετρητά και τα παίρνω μετά από 6 μήνες όταν τα έχουν μαζέψει. Πέρυσι δεν πήρα χρήματα και τώρα μετά από 13 μήνες, θα δω πόσα μένουν από τα κοινόχρηστα μου που δεν πλήρωσα, για να έρθουν μια η άλλη. +φυσικά το πετρέλαιο του 2016

Αν δεν το έκανα εγώ, δεν θα είχε θέρμανση ολόκληρη η πολυκατοικία και εγώ φυσικά που τη θέλω!

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται πλέον να γίνει κανένα δικαστήριο. Ο διαχειριστής μπορεί να πάει στο ειρηνοδικείο με τα ανεξοφλητα ειδοποιητηρια και ο δικαστής να εκδώσει Διαταγή Πληρωμής στο πι και φι. Διαδικασίες εξπρές.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή πόσο διαρκεί ο κύκλος και είσαι 2 χρόνια διαχειριστής; 

Σε εμάς ευτυχώς ο διαχειριστής είναι μόνιμος, εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια, σε πολυκατοικία με πάνω από 20 διαμερίσματα. Χαράς το κουράγιο του. 

Τα σενάρια είναι:

1) Έχει πολύ ελεύθερο χρόνο (πχ συνταξιούχος) κι έτσι έχει ένα τρόπο να περνάει την ώρα του.

2) Γουστάρει να κανονίζει αυτός γιατί αισθάνεται "αρχηγός" ή ότι μόνο αυτός τα κάνει καλά ("αν έλειπα εγώ από κει μέσα θα είχε καταρρεύσει το κτήριο")

3) Βγάζει κάποιο (μικρό ή μεγάλο) όφελος.

Ειδικά για το τελευταίο, έχοντας υπάρξει διαχειριστής, να πω ότι με προσέγγισαν πέραν της μίας φοράς με διάφορες "προτάσεις".

"Δώσε μου 200 κι εσύ πες μου αν θες να βάλω στην απόδειξη κάτι παραπάνω" (υδραυλικός μετά από επισκευή αποχέτευσης).

"Έξι μηνιαίες συντηρήσεις δωρεάν ή 300 ευρώ μετρητά στον διαχειριστή" (προσφορά για αλλαγή συντηρητή ασανσέρ)

Και αυτά είναι δύο από αυτά που μου πρότειναν άλλοι. Σκέψου σε πόσα άλλα θα μπορούσε να έχω το "κατιτίς" αν ήμουν τέτοιος τύπος

• Like 2
Δημοσ.

Αυτή η γυφτιά με τα απλήρωτα κοινόχρηστα μόνο στην Ελλάδα υπάρχει; Ή έτσι είναι και στο εξωτερικό;

Άσε που για κάποιον περίεργο λόγο συνήθως δεν πληρώνουν αυτοί που αποδεδειγμένα έχουν να πληρώσουν... σαν τους φόρους ένα πράγμα. Πληρώνουν το μερτικό τους τα συνεπή κορόιδα.

Αυτά να έρθεις να τα πεις στην οικογένεια του φίλου μου που 2 γονείς και 3 αδέρφια προσπαθούσαν να ζήσουν με 500 και κάτι ευρώ. Όλα τα αδέρφια άνεργα, μόνο ο ένας έκανε κάποιες μεμονωμένες ημέρες σερβιτόρος σε καφετέριες και έβγαζε ένα 70αρι-100αρι το μήνα. Τελικά έφυγε ο φίλος μου στην Αγγλία και τους στέλνει λεφτά για να πληρώνουν κοινόχρηστα φόρους και χαράτσια.

Γύφτος είναι το κράτος που έρχεται και ζητάει λεφτά από τον πολίτη χωρίς να εξετάζει τις ανάγκες του και το ύψος του εισοδήματός του.

Δημοσ.

Πριν 10 χρόνια στην πολυκατοικία μου κανείς δεν χρωσταγε. Υπήρχε μόνο μουρμουρα για το αποθεματικό αλλά στο τέλος πλήρωναν και όσοι αντιδρούσαν.

Σήμερα άστα. Ναι, φταίει η οικονομική κρίση. Όταν από την γενιά των 750 ευρώ που διαμαρτύρονταν, φτάσαμε στη γενιά των 240 ευρώ που το βουλωνει, ο κάθε λογαριασμός που έρχεται είναι εφιάλτης. Υπάρχει οικογένεια στην πολυκατοικία που πηγαίνει πλέον κάθε εβδομάδα στη λαϊκή μόλις τελειώσει και μαζεύουν τις πατάτες και τα κρεμμύδια που είναι πεσμένα στο δρόμο. Υπάρχει μεγάλη φτώχεια, αλλά υπάρχει ακόμα αξιοπρέπεια και πολλοί δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής...όχι για πολύ ακόμα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...