4saken Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Για δεκαετιες διατηρουσαμε οικογενειακη επιχειρηση χωρις να εχουμε ποτε προσωπικο. Τα τελευταια δυο χρονια προσλαβαμε ενα ατομο με ενσημα, ολα τυπικα.30 χρονια σχεδον ποτε δεν ηρθε το ΙΚΑ να κανει ελεγχο για το αν διατηρουμε παρανομα προσωπικο και ουτε τα επομενα 2 χρονια... Ποια ειναι τα κριτηρια των (οποιων) ελεγχων που κανουν? Αν πχ εχει δηλωσει προσωπικο στο ΙΚΑ και απλα κανει παρατυπιες στο προσωπικο?Κανονικα δεν θα πρεπε να ελεγχουν τυχαια επιχειρησεις ασχετα με το αν απασχολουν η οχι προσωπικο? Τι ρωταω ε?
NikosKallithea Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Οι ελεγχοι γίνονται ματε απο καταγγελίες
kfyros Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 αν δεν έχεις εμπορικό μαγαζί λίγο δύσκολο να γνωρίσεις ποτέ ελεγκτή του ικα. καμιά φορά μπορεί κατά το φορολογικό έλεγχο να προκύψουν θέματα, και ο εφοριακός να κάνει καταγγελία στο ικα.αλλιώς, καρφωτές μόνο από ανταγωνιστές ή δυσαρεστημένο προσωπικό, και ας μην έχεις παράβαση.εκεί βέβαια τους τραβάς μηνύσεις και αγωγές αν θες να το τραβήξεις (και είναι επώνυμη η καταγγελία).
insomnia888 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δεν μπορείς να ξέρεις γιατί ήρθε το ΙΚΑ. Κάνουν και δειγματοληπτικους ελέγχους, δεν χρειάζεται να προηγηθεί καταγγελία. Αφού του κολλατε ενσημα δεν έχετε να φοβηθειτε κάτι και ούτε αυτός έχει λόγο να απευθυνθεί στο ΙΚΑ. Θα πήγαινε επιθεώρηση εργασίας αλλά δεν είναι αυτή η περίπτωση. Οπότε πιστεύω όλα ωραία και καλά. 1
4saken Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Το ερωτημα μου δεν ειναι για τα τελευταια 2 χρονια, οντως ημουν νομιμοτατος (θεωρω ανηθικο να μην βαζεις ενσημα για πολλους λογους) αλλα για τα προγουμενα 30 που θα μπορουσαμε να χαμε υπαλληλους μαυρους και το κρατος να χανει τοσα λεφτα...
gokuthelegend Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Όταν λες έλεγχος ΙΚΑ, μήπως εννοείς έλεγχος από την επιθεώρηση εργασίας; ή από το ΙΚΑ αυτό καθευατό; ρωτάω γιατί δεν έχω ακούσει ποτέ να κάνουν έλεγχο από το ΙΚΑ (μπορεί να κάνω και λάθος, δεν είμαι σίγουρος). Αν έρθουν από την επιθεώρηση εργασίας θα κοιτάξουν και άλλα πράγματα, όχι μόνο αν του κολλάς τα ένσημα. Για παράδειγμα μπορεί να έχεις δηλώσει ότι θα δουλεύει ένα συγκεκριμένο ωράριο αλλά μεταξύ σας να έχετε κανονίσει να έρχεται διαφορετικό ωράριο, εκεί θα σου κάνουν παρατήρηση με ότι αυτό συνεπάγεται. Το λέω γιατί είμαι παθών σαν υπάλληλος και είχα καταγγείλει τον εργοδότη στην επιθεώρηση εργασίας.
Βασίλης_29 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δεν υπάρχει στάνταρ τρόπος που ορίζουν πως θα κάνουν έλεγχο, αν εξαιρέσουμε καταγγελίες, συνήθως μαρκάρουν ποιες περιοχές έχουν υψηλό ποσοστό παραβατικότητας και περνάνε από εκεί.
insomnia888 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Το ερωτημα μου δεν ειναι για τα τελευταια 2 χρονια, οντως ημουν νομιμοτατος (θεωρω ανηθικο να μην βαζεις ενσημα για πολλους λογους) αλλα για τα προγουμενα 30 που θα μπορουσαμε να χαμε υπαλληλους μαυρους και το κρατος να χανει τοσα λεφτα... Δεν πάει τόσο πίσω το ΙΚΑ. Αν κάποιος δούλευε κάπου μαύρα, από τη στιγμή που θα φύγει έχει προθεσμία ενα χρονο να κάνει καταγγελία. Αν το κάνει μετά, η καταγγελία θα απορριφθεί ως εκπροθεσμη. Άσε το ΙΚΑ, την περαίωση της εφορίας να φοβάσαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα