Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Άντε πάλι με το περίφημο "δεν ξέρουμε τι γίνεται μετά". Μια χαρά ξέρουμε. Απλά, μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να το δεχτούμε. Τρομάζουμε, φοβόμαστε, πονάμε. Κλαίμε, όταν χάνουμε έναν δικό μας άνθρωπο γιατί, κατά βάθος, ξέρουμε. 3
anwnymh29 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Μιλαμε για την υπαρξη ψυχης πως μπορει αυτο να το αποδειξει η επιστημη?
Ghost_Rider Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Άντε πάλι με το περίφημο "δεν ξέρουμε τι γίνεται μετά". Μια χαρά ξέρουμε. Απλά, μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να το δεχτούμε. Τρομάζουμε, φοβόμαστε, πονάμε. Κλαίμε, όταν χάνουμε έναν δικό μας άνθρωπο γιατί, κατά βάθος, ξέρουμε. ναι οντως αηδια καταντησε κυκλους κανουμε στο ιδιο θεμα
livefreeordie Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 εντελως κυκλους. αμα θελετε να ειστε τοσο απολυτοι σε ζητηματα που δεν υπαρχουν απαντησεις , ας ειστε. ξερω πως δεν προκειται να αλλαξετε γνωμη οσοι εχετε πεισματικα πιστεψει πως ολη η ζωη ειναι ενα τυχαιο συμβαν. το σωστο ομως ειναι να μην ειναι κανεις απολυτος , αλλο εχω αποψη περι του θεματος κι αλλο ξερω κι ολοι οι αλλοι ειστε βλακες.... δε μιλαμε για πραγματα που υπαρχουν γραμμενα κι αποδεδειγμενα , γιαυτο και το τοπικ ηταν εξαρχης ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ κι οχι ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ. 1
suffocater Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Oι ενδειξεις μεχρι τώρα δειχνουν πως απλά κασώνουμε.Κ μετά,τελος.Σκουλικια.Game over.Η επιστημη δεν μπορει να αποδειξει πως κατι ΔΕΝ υπαρχει.Δεν μπορει να αποδειξει πως δεν υπάρχει ο σουπερμαν,ή το ιπτάμενο μακαρονοτέρας.Άρα το πιο συνετο ειναι να μην λέμε με ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ πως κάτι δεν υπάρχει.Απλα,η πιθανότητα να μην υπάρχει οντως κάτι,ειναι ΤΟΣΟ μεγάλη που πολλοί δηλώνουν βέβαιοι.(καταχρηστικά και λανθασμένα,imo)"Bertrand Russell — 'I believe that when I die I shall rot, and nothing of my ego will survive. " 1
livefreeordie Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Oι ενδειξεις μεχρι τώρα δειχνουν πως απλά κασώνουμε. Κ μετά,τελος. Σκουλικια.Game over. Η επιστημη δεν μπορει να αποδειξει πως κατι ΔΕΝ υπαρχει. Δεν μπορει να αποδειξει πως δεν υπάρχει ο σουπερμαν,ή το ιπτάμενο μακαρονοτέρας. Άρα το πιο συνετο ειναι να μην λέμε με ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ πως κάτι δεν υπάρχει. Απλα,η πιθανότητα να μην υπάρχει οντως κάτι,ειναι ΤΟΣΟ μεγάλη που πολλοί δηλώνουν βέβαιοι.(καταχρηστικά και λανθασμένα,imo) "Bertrand Russell — 'I believe that when I die I shall rot, and nothing of my ego will survive. " Η πιο σωστη διατυπωση που διαβασα ισως! Απλως με μια διορθωση. Η επιστημη δεν μπορει να αποδειξει ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Αλλο το ενα αλλο το αλλο , γιατι ειναι σαν να λες κι εσυ πως οντως δεν υπαρχει κι ειναι σιγουρο. Η επιστημη μπορει να αποδειξει ισως σε 1000 χρονια αν υπαρχει οντως ή οχι. αυτο δε μπορεις να το ξερεις.
adi32 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Θα μπορούσα να δεχτώ την ένστασή σου (ως στάση, διότι επί της ουσίας δεν θα έπαυε να είναι αβάσιμη) αν σε είχαν ενοχλήσει εξίσου οι τοποθετήσεις του στυλ "δεν μπορεί να είναι αυτό όλο, και να ταλαιπωρούμαστε άδικα". Εκεί, όμως, είχες πρόβλημα να δεχτείς το απόλυτο "δεν μπορεί". Δεν ρώτησες "γιατί δεν μπορεί;" Και γιατί δεν ρώτησες; Επειδή συμπίπτει με αυτό που πιστεύεις. Ο γαϊδαρός δεν μπορεί να πετάξει γιατί δεν έχει φτερά. Αυτή η ζωή γιατί δεν μπορεί να είναι ό,τι έχουμε να ζήσουμε, και μετά φινίτο; Επειδή προσκρούει στην ηθική σου θεώρηση; Λυπάμαι, αλλά αυτό δεν είναι ισχυρό επιχείρημα. Σε ενα κοσμο που η συντριπτικη πλειοψηφια δυστυχει Εσυ ας πουμε θα συμβουλευες τους αλλους να κανουν παιδια ? Δηλ εχει νοημα η διαιωνιση του ειδους ειτε υπαρχει κατι ανωτερο ειτε οχι ? 1
suffocater Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Η πιο σωστη διατυπωση που διαβασα ισως! Απλως με μια διορθωση. Η επιστημη δεν μπορει να αποδειξει ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Αλλο το ενα αλλο το αλλο , γιατι ειναι σαν να λες κι εσυ πως οντως δεν υπαρχει κι ειναι σιγουρο. Η επιστημη μπορει να αποδειξει ισως σε 1000 χρονια αν υπαρχει οντως ή οχι. αυτο δε μπορεις να το ξερεις. Οχι,εγω αυτο που εγραψα ηθελα να γραψω.Η επιστημη απ την φυση της,οπως λειτουργει,δεν μπορει να αποδειξει την μη υπαρξη.(to disprove) Το να αποδειξει την υπαρξη του κατι,του οτιδηποτε (to prove),ισως το κανει καποια στιγμη με καποια νεα μεθοδο. Γι αυτο μπορεις να πεις με βεβαιοτητα πως κατι υπαρχει,αλλα οχι πως κατι δεν υπαρχει. Σε ενα κοσμο που η συντριπτικη πλειοψηφια δυστυχει Εσυ ας πουμε θα συμβουλευες τους αλλους να κανουν παιδια ? Δηλ εχει νοημα η διαιωνιση του ειδους ειτε υπαρχει κατι ανωτερο ειτε οχι ? Εσυ πηγες τωρα στο νοημα της ζωης.Ψιλοασχετο
livefreeordie Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Οχι,εγω αυτο που εγραψα ηθελα να γραψω. Η επιστημη απ την φυση της,οπως λειτουργει,δεν μπορει να αποδειξει την μη υπαρξη.(to disprove) Το να αποδειξει την υπαρξη του κατι,του οτιδηποτε (to prove),ισως το κανει καποια στιγμη με καποια νεα μεθοδο. Γι αυτο μπορεις να πεις με βεβαιοτητα πως κατι υπαρχει,αλλα οχι πως κατι δεν υπαρχει. ναι αυτο θελω να πω κι εγω , το διατυπωσα λαθος Εσυ πηγες τωρα στο νοημα της ζωης. Ψιλοασχετο δεν ειναι ασχετο. γιαυτο λεμε για τον θανατο. ποιο το νοημα της ζωης αν η καταληξη ειναι απλα ο θανατος?(σε περιπτωση που ο θανατος ειναι το απολυτο τιποτα , οπως υποτιθεται λεμε) 1
μπιπ μπιπ Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Εγώ νομίζω ότι ζούμε σε μια ψευδαίσθηση πάντως. Δεν υπάρχει ούτε ζωή, ούτε θάνατος. Τσάμπα χτυπιέστε και μαλώνετε. 1
livefreeordie Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Εγώ νομίζω ότι ζούμε σε μια ψευδαίσθηση πάντως. Δεν υπάρχει ούτε ζωή, ούτε θάνατος. Τσάμπα χτυπιέστε και μαλώνετε. matrix ?
TriLoBiTe Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Εγώ νομίζω ότι ζούμε σε μια ψευδαίσθηση πάντως. Δεν υπάρχει ούτε ζωή, ούτε θάνατος. Τσάμπα χτυπιέστε και μαλώνετε. Το έχει πει πρώτη η φραμπάλα, μετά εγώ, και last but not least ο Σταμάτης ο Γονίδης. 1
GabrielConnor Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Μιλαμε για την υπαρξη ψυχης πως μπορει αυτο να το αποδειξει η επιστημη? Δεν είναι δουλειά της επιστήμης να αποδείξει την ύπαρξη της ψυχής. Το βάρος της απόδειξης βαραίνει αυτόν που κάνει τον ισχυρισμό.
tritonas00 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Παιδια οσοι περασετε/ουμε απο Αδη μερια, να δωσουμε ενα χερακι στον ψημενο τον Σισυφο να σηκωσει εκεινη τη ρημαδα την πετρα...
zio10 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Άντε πάλι με το περίφημο "δεν ξέρουμε τι γίνεται μετά". Μια χαρά ξέρουμε. Απλά, μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να το δεχτούμε. Τρομάζουμε, φοβόμαστε, πονάμε. Κλαίμε, όταν χάνουμε έναν δικό μας άνθρωπο γιατί, κατά βάθος, ξέρουμε. Δεν ξέρουμε και είναι ξεκάθαρο ότι δεν ξέρουμε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις