Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας μετανομαστει το τοπικ και να το ονομασετε το στεκι των Αθεων , απο την στιγμη που οποιοσδηποτε γραψει κατι διαφορετικο ειρωνευεστε και κανετε χαβαλε

Μη δινεις σημασια

Δε θυμασαι απο το δημοτικο ? Οποιος εβριζε θεους Παναγιες πιστευε οτι ηταν ο μαγκας της ταξης

Δημοσ.

Ας μετανομαστει το τοπικ και να το ονομασετε το στεκι των Αθεων , απο την στιγμη που οποιοσδηποτε γραψει κατι διαφορετικο ειρωνευεστε και κανετε χαβαλε

Well... Κάτι δεν λες... ;)

Π.χ., έχει μεγάλη διαφορά το: "Εγώ πιστεύω στον X θεό" με το: "Ο X θεός είναι αληθινός".

Στο πρώτο, κανείς (λογικός) άνθρωπος δεν μπορεί να πει τίποτα. Γούστο σου, μαγκιά σου, μπράβο σου στην τελική. Όχι απλά είσαι απόλυτα ελεύθερος να το κάνεις, αλλά όλοι οι άλλοι έχουν κάθε υποχρέωση να το αποδεχθούν (εφόσον δεν παρανομείς κτλ κτλ).

Στο δεύτερο, κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος θα σου πει ότι είσαι λάθος. Απλά, κοφτά, ωραία και καθαρά. Είσαι λάθος, λες βλακείες, κτλ κτλ.

Οπότε, μην το παίζετε θιγμένες παρθένες όσοι θρησκόληπτοι προάγετε το δεύτερο και λέτε ότι οι άλλοι σας χλευάζουν. Σας χλευάζουν επειδή λέτε ανυπόστατα και προσπαθείτε να τα περάσετε ως αλήθειες.

Από την άλλη, οι περισσότεροι από αυτούς που σας χλευάζουν όταν λέτε το "ο Χ θεός είναι αληθινός", όταν πείτε απλά και όμορφα ότι "εγώ πιστεύω στον Χ θεό, δεν με νοιάζει εάν είναι αληθινός ή όχι, εγώ πιστεύω", θα υπερασπιστούν το δικαίωμά σας να το κάνετε.

• Like 3
Δημοσ.

Οσο ζεις απο την πρωτη μερα, καθε μερα εξελιζεις μια προσωπικοτητα, ενα ειναι, ποτε δεν θα εισαι αυτος που ησουν χθες, η προσωπικοτητα και το πνευμα επηρεαζεται απο το χωροχρονικο συνεχες και για το σωμα μας ειναι ενας συνεχης αγωνας κατα της εντροπιας, ως οτου το ανθρωπινο σωμα πλεον δεν μπορει να την ισορροπησει και πεθαινει, καταστρεφεται και μαζι και τα δεδομενα που συνιστουν την προσωπικοτητα μας, το πνευμα μας, τις αναμνησεις, τις γνωσεις μας. Πρακτικα η υλη ανακυκλωνεται και πιθανοτατα γινεται μερος καποιου αλλου οργανισμου, οσο για τα δεδομενα που ειναι ηλεκτρικη ενεργεια μετατρεπονται σε καποιο αλλο ειδος ενεργειας, δεν χανονται ποτε, αλλα ειναι πρακτικα αδυνατο να υπαρξουν ξανα ολα μαζι ως ηλεκτρικη ενεργεια σε εναν κενο βιολογικο ή μη εγκεφαλο και να ξαναζωντανεψουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Well... Κάτι δεν λες... ;)

Π.χ., έχει μεγάλη διαφορά το: "Εγώ πιστεύω στον X θεό" με το: "Ο X θεός είναι αληθινός".

Στο πρώτο, κανείς (λογικός) άνθρωπος δεν μπορεί να πει τίποτα. Γούστο σου, μαγκιά σου, μπράβο σου στην τελική. Όχι απλά είσαι απόλυτα ελεύθερος να το κάνεις, αλλά όλοι οι άλλοι έχουν κάθε υποχρέωση να το αποδεχθούν (εφόσον δεν παρανομείς κτλ κτλ).

Στο δεύτερο, κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος θα σου πει ότι είσαι λάθος. Απλά, κοφτά, ωραία και καθαρά. Είσαι λάθος, λες βλακείες, κτλ κτλ.

φηλε μου κανεις δε σας ειπε να πιστευεται στον θεο η οτιδιποτε τετοιο

οφηλεις ομως να σεβεσε τα πιστευω του απεναντι και να μη τα χλεβαζεις

ειναι οπως και με τους ομοφιλοφυλους δικαιωμα τους να κανουν οτι θελουν αλλα σπιτι τους

καλος η κακος η κοινωνια μας ετσι λειτουργει

ελευθερια ναι αλλα πρωτα απο ολα ΣΕΒΑΜΣΟΣ

• Like 4
Δημοσ.

φηλε μου κανεις δε σας ειπε να πιστευεται στον θεο η οτιδιποτε τετοιο

οφηλεις ομως να σεβεσε τα πιστευω του απεναντι και να μη τα χλεβαζεις

ειναι οπως και με τους ομοφιλοφυλους δικαιωμα τους να κανουν οτι θελουν αλλα σπιτι τους

καλος η κακος η κοινωνια μας ετσι λειτουργει

ελευθερια ναι αλλα πρωτα απο ολα ΣΕΒΑΜΣΟΣ

WTF?

Τι κωδικό και username έχεις στο account σου; Κάποιος στο χάκαρε.

Εγώ έχω βάλει για password 8 τελείες. Εάν έχεις λιγότερες, βάλε και εσύ 8. Σπάει πιο δύσκολα.

• Like 1
Δημοσ.

Σας έχω νέα,δεν υπάρχει Θεός αλλά Θεά,θηλυκό είναι,τουλάχιστο σε αυτή τη περιοχή του σύμπαντος.

• Like 1
Δημοσ.

Μα εγώ δε σε ρωτάω πως λειτουργεί ο εγκέφαλος...Αυτά είναι γνωστά.

Τι τον εκκινεί για πρώτη φορά σε ρωτάω.Και γιατί όταν σταματήσει δεν αναστρέφεται ο εγκεφαλικός θάνατος.Τι είναι αυτό που χάνεται;

Αυτό δεν μπορείς να το απαντήσεις,γιατί πολύ απλά δεν ξέρουμε.

Αν γνωρίζαμε θα μπορούσαν να γίνουν αναστάσεις,ακόμη και βδομάδες μετά το θάνατο,αρκεί βέβαια να μην έχουν πειραχτεί τα όργανα.

1. Υπονοείς ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη στιγμή που εκκινείται ο εγκέφαλος, λες και ως όργανο προκύπτει στιγμιαία ολοκληρωμένος και παίρνει κάπως μπροστά...

2. Υπονοείς ότι τα εγκεφαλικά μας κύτταρα μπορούν να επιβιώσουν τη στιγμή που σταματούν να λαμβάνουν οξυγόνο (και που σταματούν να αποβάλουν το πλεονάζων CO2), ότι δηλαδή παραμένουν ως δομή και ως σύστημα ως έχουν και πως συνεχίζουν να λειτουργούν και να επικοινωνούν μεταξύ τους, διατηρώντας συνάψεις, επί βδομάδες μάλιστα...

3. Υπονοείς ότι δε ξέρουμε τι είναι αυτό που χάνεται (αιμάτωση, τροφοδοσία με οξυγόνο, σάκχαρα κλπ, και εν τέλει νευρικές συνάψεις).

• Like 2
Δημοσ.

Εγω παντως ειμαι της αποψης οτι κατι ανωτερο μας οριζει , δε μπορω να του δωσω ονομασια ή υποσταση φυσικα απο την στιγμη που δε το εχω δει , αλλα ετσι πιστευω. 

Δημοσ.

Το λογικό αυτό είναι. Το να έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά από το τίποτα μόνο τυχαία και χωρίς κανένα σκοπό μόνο και μόνο για να ζήσει κάποιος για να φάει 80 κοκορετσια και μετά τέλος είναι λίγο άκυρο. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν γίνεται χωρίς κάποιο σκοπό. Δυστυχώς ή ευτυχώς πρέπει να παίξουμε στο παιχνίδι της ζωής το ρόλο που μας αντιστοιχεί ώστε να συμμετέχουμε στην εξελικτική πορεία που μας έχει επιβληθεί να ακολουθησουμε μέσω της αναπαραγωγής. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα δεν το ξέρει κανείς

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εγω παντως ειμαι της αποψης οτι κατι ανωτερο μας οριζει , δε μπορω να του δωσω ονομασια ή υποσταση φυσικα απο την στιγμη που δε το εχω δει , αλλα ετσι πιστευω. 

Το λογικό αυτό είναι. [...]

Kοιτάξτε, ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ό,τι θέλει, όπου θέλει και να το αλλάζει όποτε θέλει. 

Αλλά ας μην βαφτίζουμε τις ιδεοληψίες/προκαταλήψεις μας ως "λογικό"... 

• Like 3
Δημοσ.

Kοιτάξτε, ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ό,τι θέλει, όπου θέλει και να το αλλάζει όποτε θέλει. 

Γι'αυτο και χρησιμοποιησα το ρημα πιστευω... Ο καθενας τωρα εχει διαφορετικη αποψη φυσικα. Αφου δεν εχει αποδειχτει κατι τεκμηριωμενο , δηλαδη ουτε οτι υπαρχει αλλα ουτε κι οτι δεν υπαρχει κατι ανωτερο που τα καθοριζει ολα, ολες οι αποψεις μπορει να ειναι σωστες. Απλα εγω δε πιστευω πως ολα εχουν γινει τοσο τυχαια κι οτι η ζωη ειναι απλως ενα τυχαιο συμβαν που δε καταληγει πουθενα,παρα στο απολυτο τιποτα. Ειναι στα αληθεια δυνατον τελικα να ειναι τοσο απλο και τυχαιο ? Θα ηταν πολυ δυσαρεστο σιγουρα κατι τετοιο παντως :P

Δημοσ.

Το λογικό συμπέρασμα δεν είναι προκατάληψη. Ο καθένας ανάλογα με τη λογική του κρίση μπορεί να βγάλει κάποια συμπεράσματα. Πχ Αν βρεθείς κλεισμενος σε ένα υπόγειο και έχεις ένα σφυρί μια πυξίδα και ένα φακό δεν πρέπει να σκεφτείς ότι κάποιος σε έβαλε εκεί και κάτι πρέπει να κάνεις με αυτά? Ή θα πεις ότι αυτά ήταν τυχαία χωρίς καμία σημασία ?

Αν πραγματικά όλα αυτά είναι για το τίποτα δεν έχει απολύτως καμία αξία να ζούμε και πρέπει να πεθανουμε όλοι να λήξει εδώ η τυχαία αυτή βλακεια

Δημοσ.

Γι'αυτο και χρησιμοποιησα το ρημα πιστευω... Ο καθενας τωρα εχει διαφορετικη αποψη φυσικα. Αφου δεν εχει αποδειχτει κατι τεκμηριωμενο , δηλαδη ουτε οτι υπαρχει αλλα ουτε κι οτι δεν υπαρχει κατι ανωτερο που τα καθοριζει ολα, ολες οι αποψεις μπορει να ειναι σωστες. Απλα εγω δε πιστευω πως ολα εχουν γινει τοσο τυχαια κι οτι η ζωη ειναι απλως ενα τυχαιο συμβαν που δε καταληγει πουθενα,παρα στο απολυτο τιποτα. Ειναι στα αληθεια δυνατον τελικα να ειναι τοσο απλο και τυχαιο ? Θα ηταν πολυ δυσαρεστο σιγουρα κατι τετοιο παντως :P

Το λογικό συμπέρασμα δεν είναι προκατάληψη. Ο καθένας ανάλογα με τη λογική του κρίση μπορεί να βγάλει κάποια συμπεράσματα. Πχ Αν βρεθείς κλεισμενος σε ένα υπόγειο και έχεις ένα σφυρί μια πυξίδα και ένα φακό δεν πρέπει να σκεφτείς ότι κάποιος σε έβαλε εκεί και κάτι πρέπει να κάνεις με αυτά? Ή θα πεις ότι αυτά ήταν τυχαία χωρίς καμία σημασία ?

Αν πραγματικά όλα αυτά είναι για το τίποτα δεν έχει απολύτως καμία αξία να ζούμε και πρέπει να πεθανουμε όλοι να λήξει εδώ η τυχαία αυτή βλακεια

Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν παραδεχοσαστε ευθεως την πιστη σας, και το γυροφερνεται ο ενας με τυχαια συμβαντα και ο αλλος με πυξιδες και φακους.Δεν ειναι ντροπη ουτε κανεις θα σας κατηγορησει.Πειτε απλα ειμαι χριστιανος και πιστευω στην μετα θανατον ζωη.Τοσο δυσκολο ειναι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...