Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δηλαδη να υπαρχει ελεγχος σε καποιον που κερδιζει λεφτα λεγοντας τα ζωδια και τα ταρω ή διοργανώνοντας ψευτικους διαγωνισμούς θα κανει κακο στο δημοκρατικο μας πολιτευμα ?

Καλή προσπάθεια. Βέβαια, έχεις ακόμα δύο προτάσεις να κατανοήσεις από το κείμενο:

Ο έλεγχος για καταστολή οποιουδήποτε πράγματος είναι χαρακτηριστικό όχι και τόσο δημοκρατικών καθεστώτων.

Η ΜΟΝΗ λύση, που αποδίδει όχι μόνο στην πληροφόρηση αλλά και σε πολλαπλούς τομείς, είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ.

Τέλος, συνήθως ζητάνε έλεγχο όσοι επίσης θα επωφελούνταν πρώτοι από την παιδεία.

Δημοσ.

Το είπαμε αυτό. Αλλά η παιδεία δεν έρχεται μέσα σε μια μέρα. Η γιαγιά που μένει στην Πίνδο πως θα προστατεύει? Σα να μου λες ότι η αστυνομία δε θα πιάνει όσους οδηγούν μεθυσμένοι αλλά θα περιμένει να μορφωθουν για να μη το ξανακάνουν

Δημοσ.

Οταν αρχισουν να λιντσαρουν την καθε ηλιθια Βικυ Χατζηβασιλειου με διαφημισεις που βγαζουν ματι οτι ειναι απο απατεωνες, τότε θα μπορει καποιος να πει οτι γινεται ελεγχος σε τηλεοραση/διαδικτυο κλπ

Δημοσ.

Σα να μου λες ότι η αστυνομία δε θα πιάνει όσους οδηγούν μεθυσμένοι αλλά θα περιμένει να μορφωθουν για να μη το ξανακάνουν

Ό,τι να 'ναι. Πώς κολλάει ο μεθυσμένος οδηγός σε θέμα ΠΟΥ ΕΣΥ ΑΝΟΙΞΕΣ και λες για έλεγχο σε internet και κανάλια;

Φυσικά και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σαν να σου λέω αυτό. ΕΣΥ το άνοιξες το θέμα και ΔΕΝ είναι για μεθυσμένους οδηγούς ή τον έλεγχο γενικότερα.

Δημοσ.

Όχι δεν πρέπει να υπάρχει έλεγχος στα ΜΜΕ και ίντερνετ. Πρέπει να υπάρχει έλεγχος στα προϊόντα και στους τσαρλατανους.

• Like 1
Δημοσ.

Τυχαίνει να είναι περιπτώσεις αδικηματων και τα 2 και στη μία συμφωνείς να τιμωρείται ενώ στην άλλη όχι. που είναι το δύσκολο?

Δημοσ.

Το είπαμε αυτό. Αλλά η παιδεία δεν έρχεται μέσα σε μια μέρα. Η γιαγιά που μένει στην Πίνδο πως θα προστατεύει? Σα να μου λες ότι η αστυνομία δε θα πιάνει όσους οδηγούν μεθυσμένοι αλλά θα περιμένει να μορφωθουν για να μη το ξανακάνουν

Καμία σχέση το ένα με το άλλο... 

Επίσης οι ηλικιωμένοι που μένουν στην επαρχία δεν είναι ηλίθιοι. Μπορεί κάποιοι άνθρωποι να είναι ηλίθιοι η και εύπιστοι αλλά αυτό δε νομίζω ότι έχει να κάνει με την ηλικία η με τη μόρφωση. 

Δημοσ.

Τυχαίνει να είναι περιπτώσεις αδικηματων και τα 2 και στη μία συμφωνείς να τιμωρείται ενώ στην άλλη όχι. που είναι το δύσκολο?

Ωρέ θα μας τρελάνεις;

Και το να σκοτώσεις άνθρωπο είναι αδίκημα και το να ρίξεις πυρηνικά είναι αδίκημα και και και.

Εάν θέλεις να συζητήσεις ΓΕΝΙΚΑ για τον έλεγχο, κάνε αντίστοιχο θέμα ή άλλαξε τον τίτλο. Εδώ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΕΘΕΣΕΣ τον τίτλο λέμε για INTERNET και ΚΑΝΑΛΙΑ.

Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις αυτό; Φαντάσου να μην είχες κάνει εσύ το θέμα δηλαδή!

Δημοσ.

Γιατί μπερδεύεσαι? Αν ένα μαγαζί σου πουλήσει ψεύτικο ρολόι θες να τιμωρηθεί ή όχι? Αν ένα κανάλι σου προωθεί ένα βραχιόλι που σε κάνει σουπερμαν γιατί να μην ελέγχεται και να κοροϊδεύει εκατόμυρια κόσμο?

Δημοσ.

Το έγραψε το παπί παραπάνω ξεκάθαρα, αλλά μάλλον ακόμα κι έτσι δεν ήταν αρκετό για να γίνει σε όλους κατανοητή η διαφορά ανάμεσα στο ελέγχω παπατζήδες και ελέγχω μέσα επικοινωνίας.

Δημοσ.

Οι χιλιαδες πληροφοριες που λαμβανουμε καθε λεπτο απο ολα τα μεσα πρεπει να υποκεινται σε καποιο ελεγχο ?

πχ τα καναλια εχουν γινει μεσα πωλησης θαυματουργων υγρων δια πασαν νοσον και @@@αν

ο καθενας διαφημιζει οξεα βραχιολια φαρμακα βοτανα κλπ που στην καλυτερη απλα να χανεις τα λεφτα σου και στη χειροτερη να προκαλεις βλαβες στην υγεια σου

Τζογος παιχνιδια απατες ζωδια  ....

Απο την αλλη στο ιντερνετ ο καθενας φτιαχνει ενα site και δημοσιευει οτι του ερθει οπως ψευδεις και παραπλανητικες ειδησεις, τσοντες ...... με σκοπο τα κλικ κλπ

Ο καθενας εχει δικαιωμα να πουλαει την απατη του χωρις να τον πειραζει κανεις ?

αυτό γίνεται γιατί για να γίνει κάτι πρέπει κάποιος να τους κάνει μήνυση, και κανείς δε μπαίνει στο κόπο να σπαταλήσει χρόνο ή και χρήμα για αυτά τα πράγματα.

και πάλι αυτό σε πείραξε ? τα μουφομπλογκ φαίνονται από χιλιόμετρα μακρυά... και μόνο από τους τίτλους των λινκ που ποστάρουν οι άλλοι, καταλαβαίνεις αν πρόκειται για τέτοιο, και δεν τα ανοίγεις καν.

τώρα για τα σκευάσματα, αυτό γινόταν ανέκαθεν.

να σου θυμίσω το νερό του καματερού και τη φραπελια ?

εμένα αυτό που με ενοχλεί είναι η οδηγική συμπεριφορά των Ελλήνων.

τις 3 τελευταίες μέρες ειδικά βλέπω συνέχεια τύπους να οδηγούν ανάποδα!

• Like 1
Δημοσ.

Ο κρατικος ελεγχος για την "προστασια" των πολιτων ειναι μια πολυ καλη βιτρινα για να βαλεις χερι στην ελευθερια της εκφρασης. Κι αν δεν συμμορφωθουν οι "παραβατες" στελνεις και ενα ταγμα κουκουλοφορων. 

Δηλαδη μεχρι να μορφωθει ο μεσος Ελληνας για τα οικονομικα να σταματησουμε να δημοσιευουμε οικονομικες αναλυσεις, σωστα; Ισα ισα που η ελευθερη διακινηση της πληροφοριας βοηθαει στη μορφωση κι οχι το αντιθετο. Γιατι η παιδεια που παρεχει το κρατος δεν ειναι η απολυτη αληθεια, εκφραζει την αποψη εως ενα βαθμο του υπουργειου. Οταν ομως η πληροφορια διαδιδεται ελευθερα, μπορει ο Χ πολιτης να συγκρινει τις διαφορες αποψεις και να κρινει ποια θεωρει ως σωστη. Αλλιως παραγεις ατομα που εχουν υποστει πλυση εγκεφαλου. 

Οταν υπαρχει παραπλανητικη διαφημιση υπαρχουν ακομα και σημερα μηχανισμοι που προστατευουν τους πολιτες, για αυτο πχ ο Φικιωρης εξαφανιστηκε. Αλλο αυτο, αλλο εχω καποιον να ελεγχει τα παντα πριν δημοσιευθουν. 

Και στο κατω κατω, το να πειθεις ηλιθιους ή αμορφωτους να σε ακολουθησουν ειναι τακτικη δεκαδων επιτηδειων εδω και παρα πολλα χρονια. Καποιοι πειθουν τους ηλιθιους οτι θα τους πουν αν τους απαταει το αλλο τους μισο, καποιοι παλι πειθουν τους ηλιθιους οτι υπαρχουν λεφτοδεντρα. Και ισα ισα οι πρωτοι κοστιζουν και πολυ λιγοτερο...

Δημοσ.

Ναι πρέπει. Έχω κουραστεί να βλέπω στον τοίχο μου στο fb hoaxes ή "ειδήσεις" του τύπου "Έκτακτο χτύπησαν οι σειρήνες!", "Πού θα πέσει ο μετεωρίτης", "Μόλις κηρύχθηκε μερική επιστράτευση" και "δείτε τί έπιασε μόλις έβαλε το χέρι του στο κυλοτακι της φίλης του". Ένας ψιλοελεγχος δεν βλάπτει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...