defacer Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δεν υπάρχει καμιά αντίφαση, ΔΕΝ θα πάω καν να δουλέψω για τον τύπο που με δίνει 400-300-200-100-50. Παραπάνω είπες: Ναι αυτό ακριβώς, γιατί προφανώς για να δουλέψω σαν είλωτας και χρήματα που δεν μου προσφέρουν απολύτως τίποτα έχω ήδη ξεπουλήσει την ηθική μου και την αξιοπρέπεια μου. Συνεπώς αυτό με "ταρακουνάει" και πλέον χωρίς καμιά ηθική αναστολή πάω προς την "πτώση" μέχρι να μπορέσω να ορθοποδήσω και πάλι. Στάδιο στάδιο κάθε φορά. Και τώρα λες: Θα περάσω απευθείας στην "πτώση" γιατί και οι δυο περιπτώσεις για εμένα είναι ξεφτίλα. Θα έλεγα πως αυτό είναι αντίφαση επειδή στην αρχή έλεγες "αμα φτάσω να με αντιμετωπίζουν σα ζώο χέσε την ηθική" ενώ τώρα λες "άμα φτάσω να πιστεύω ότι δεν έχω μέλλον χέσε την ηθική". Πέρα του αν το να σε αντιμετωπίζουν σα ζώο δικαιολογεί ή όχι οτιδήποτε, νομίζω φανερά δε δικαιολογείσαι με τίποτα να χέσεις την ηθική επειδή πιστεύεις ότι οι επιλογές σου είναι απαράδεκτες με δικά σου κριτήρια (κόκκινη γραμμή). Βασικά είναι σα να λέω ότι αφού δε βρίσκω με 1500 ευρώ (προσωπική κόκκινη γραμμή) είμαι δικαιολογημένος να ληστεύω συνταξιούχους (απώλεια ηθικής). Δεν το λέω για να προκαλέσω, αλλά ηθικά είναι ακριβώς το ίδιο. Δεν έχει καμιά σημασία από πότε ξεκινάει να το κάνει. Το γεγονός ότι αποφάσισε και αυτός να το κάνει σε κάποια φάση δείχνει ότι ήδη έχει πτωχεύσει ηθικά και συνεπώς τον θεωρώ αναξιόπιστο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι μου ΑΝ αποφάσιζα ποτέ να δουλέψω γι αυτόν. Το ότι δεν έχει καμιά σημασία το από πότε το είπα εγώ. Εσύ μέχρι πρότινος έλεγες το αντίθετο ("γιατί αυτός το κάνει ήδη καιρό"). Πως είμαι υποκριτής; Από όσο ξέρω δεν εκμεταλεύτηκα κανέναν στο όνομα της οποιασδήποτε κρίσης για να πλουτίσω όπως κάνουν πολλοί. Το πώς το είπαμε παραπάνω. Τα περι εκμετάλλευσης στο όνομα της κρίσης είναι αυθαίρετη επιλογή του παραδείγματος που σε βολεύει για να πεις αυτό που σε βολεύει ("αυτοί είναι πιο κακοί άρα και γω δικαιολογημένος"). Αντιπαράδειγμα στο ίδιο επίπεδο: κατεβαίνεις π.χ. κέντρο Θεσ/νικη στους πλέον εμπορικούς δρόμους και βλέπεις ανοίκιαστα. Αυτοί που ήταν εκεί και έκλεισαν το έκαναν επειδή έτσι τους κάπνισε; Όχι, δεν έβγαιναν. Άρα αυτοί που έμειναν δεν είναι λογικό να υποθέσουμε ότι επίσης έχουν φάει γερό οικονομικό χαστούκι; Άρα το να περάσουν τα ζόρια εν μέρει και στους υπαλλήλους τους είναι "εκμετάλλευση"; Αρα εδώ λοιπόν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Γι αυτόν και την οικογένεια του είναι ΟΚ να κλέβει και να δίνει 400άρες αλλά για εμένα που τα 400 δεν εξασφαλίζουν ούτε τα βασικά με κάνει υποκριτή; Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο, μόνος σου το λες. Εγώ είπα, είμαι (γίνομαι βασικά) ξεφτίλας. Θυμάσαι; Εφτασα στην κόκκινη γραμμή μου και συνεπώς θα πράξω σαν ζώο που απειλείται με εξαφάνιση. Εκτός φυσικά και αν πιστεύεις ότι οι άνθρωποι δεν οδηγούνται σε extreme measures σε περίπτωση πραγματικής δυσκολίας. Μπλα μπλα, οι άλλοι είναι κακοί εγώ είμαι δικαιολογημένος. Αυτό που μου έγραψες στην παραπάνω παράγραφο κάνεις: ο σκοπός (σου) αγιάζει τα μέσα (σου). Hint: Το πρόβλημά μου δεν είναι ηθικής φύσεως, εκμετάλλευση, αξιοπρέπεια και λοιπά φαιδρά. Είναι καθαρά... αριθμητικό. Απλό ερώτημα είναι, δεν νομίζω ένας μορφωμένος δυτικός όπως εσύ να δυσκολευτείς να το διαχειριστείς. Αν το πρόβλημά σου είναι αριθμητικό τότε μάλλον βρίσκεσαι σε λάθος συζήτηση, γιατί το ερώτημα που έθεσε ο φίλος σου ο blues ήταν "καλύτερα να δουλεύεις για 50 ή τεμπέλης". Και σ' αυτό το ερώτημα έδωσα μια απάντηση. Αν το δικό σου πρόβλημα είναι "βγαίνει κανείς με 50 ή όχι", σου προτείνω να το εξωτερικεύεις εγκαίρως γιατί τώρα βρέχει λίγο εδώ και η τηλεπάθεια δε λειτουργεί πολύ καλά. -------- Στα πλαίσια του δίκαιου, απόψεις που σχετικές με τη συζήτηση για όποιον θέλει να τις συζητήσει ή ίσως απλά να δοκιμάσει μερικά ad hominem: Δεν έχω πολλή εμπειρία με κόσμο που ψάχνει δουλειά αλλά δε βρίσκει, όμως από αυτή που έχω (δύο άτομα): ο ένας ήταν πολύ επιλεκτικός (ήθελε μόνο 4ωρα και μόνο απογευματινά και φουλ κομπλε, χωρίς να έχει κάποια ιδιαίτερη δεξιότητα) και ο άλλος μάλλον δεν έψαχνε αρκετά ή με το σωστό τρόπο (ένα τρίτο πρόσωπο με πολύ παρόμοιο βιογραφικό δεν είχε θέμα να βρίσκει αξιοπρεπείς δουλειές). Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί που ψάχνουν για οτιδήποτε μοιάζει με λογική εργασία και δε βρίσκουν (θύματα των καιρών). Είμαι επίσης σίγουρος ότι υπάρχουν και αρκετοί που δε βρίσκουν δουλειά της προσωπικής αρεσκείας τους. Ο πατέρας μου επί αρκετά χρόνια δούλευε για αστεία νούμερα. Δεν έσκαβε βέβαια ο άνθρωπος, και δε θα μπορούσε να σκάβει στην ηλικία του, αλλά δε τον άκουσα ποτέ να λέει ότι τον εκμεταλλεύονται και γι' αυτό θα κάνει ΧΥΖ. Υπάρχουν εκμεταλλευτές που κατουράω στον τάφο τους. Υπάρχουν όμως και άλλοι που προσπαθούν να κρατήσουν τα ρολά ανεβασμένα όπως μπορούν. Το δυσθεώρητο ποσοστό της ανεργίας θα έπρεπε να είναι αρκετό για να καταλάβει όποιος έχει μυαλό ότι το πρόβλημα που μας καίει σα χώρα δεν είναι οι εκμεταλλευτές. Δυστυχώς ο βασικός σε κάποιες περιπτώσεις απλά δε φτάνει. Αλλά είναι αφελές να πιστεύει κανείς πως το ύψος του είναι ανεξάρτητο από τον αριθμό διαθέσιμων θέσεων εργασίας. Όποιος έχει εύκολες λύσεις να προτείνει για την κατάσταση της οικονομίας/ανεργίας παρακαλείται να τις μοιραστεί για να γελάσουμε όλοι μαζί.
ikaruga24 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Παραπάνω είπες: Ναι αυτό ακριβώς, γιατί προφανώς για να δουλέψω σαν είλωτας και χρήματα που δεν μου προσφέρουν απολύτως τίποτα έχω ήδη ξεπουλήσει την ηθική μου και την αξιοπρέπεια μου. Συνεπώς αυτό με "ταρακουνάει" και πλέον χωρίς καμιά ηθική αναστολή πάω προς την "πτώση" μέχρι να μπορέσω να ορθοποδήσω και πάλι. Στάδιο στάδιο κάθε φορά. Και τώρα λες: Θα περάσω απευθείας στην "πτώση" γιατί και οι δυο περιπτώσεις για εμένα είναι ξεφτίλα. Θα έλεγα πως αυτό είναι αντίφαση επειδή στην αρχή έλεγες "αμα φτάσω να με αντιμετωπίζουν σα ζώο χέσε την ηθική" ενώ τώρα λες "άμα φτάσω να πιστεύω ότι δεν έχω μέλλον χέσε την ηθική". Πέρα του αν το να σε αντιμετωπίζουν σα ζώο δικαιολογεί ή όχι οτιδήποτε, νομίζω φανερά δε δικαιολογείσαι με τίποτα να χέσεις την ηθική επειδή πιστεύεις ότι οι επιλογές σου είναι απαράδεκτες με δικά σου κριτήρια (κόκκινη γραμμή). Βασικά είναι σα να λέω ότι αφού δε βρίσκω με 1500 ευρώ (προσωπική κόκκινη γραμμή) είμαι δικαιολογημένος να ληστεύω συνταξιούχους (απώλεια ηθικής). Δεν το λέω για να προκαλέσω, αλλά ηθικά είναι ακριβώς το ίδιο. Μάλλον δεν κατάλαβες. Το ότι έφτασα να χρειαστεί να δουλέψω για έναν που δίνει 400 (δεν ξεκίνησα ακόμα αλλά οι επιλογές μου είναι αποκλειστικά ανάμεσα σε τέτοιους) αυτόματα θα με κάνει να ΜΗΝ πάω σε κανέναν από αυτούς και να περάσω απευθείας στην "πτώση" γιατί το θεωρώ το ίδιο ξεφτίλα. Και ναι, παραμένει το γεγονός ότι ο καθένας έχει τη δική του κόκκινη γραμμή, που όμως παρέλειψα να πω (γιατί θεώρησα ότι εννοείται) να είναι ανάλογη της όποιας κατάστασης του περιβάλλοντος που είσαι. Αν το περιβάλλον σου δείχνει ότι 1500 είσαι καλά τότε εσύ έχεις το πρόβλημα. Το ότι δεν έχει καμιά σημασία το από πότε το είπα εγώ. Εσύ μέχρι πρότινος έλεγες το αντίθετο ("γιατί αυτός το κάνει ήδη καιρό"). Γιατί αυτό είναι το σύνηθες. Η κλοπή δηλαδή. Το να κλέβεις ή να εκμεταλεύεσαι τον υπάλληλο σου υπέρ του δέοντος και καλά για το καλό της επιχείρησης. Αν πράγματι ήταν σωστός ΔΕΝ θα έκλεβε τα άτομα που του επιτρέπουν να απολαμβάνει μια καλή ζωή αλλά θα έβαζε ένα λουκετάκι και θα ξεκινούσε και πάλι από εκεί. Το πώς το είπαμε παραπάνω. Τα περι εκμετάλλευσης στο όνομα της κρίσης είναι αυθαίρετη επιλογή του παραδείγματος που σε βολεύει για να πεις αυτό που σε βολεύει ("αυτοί είναι πιο κακοί άρα και γω δικαιολογημένος"). Μιλάμε γενικά περί εκμετάλευσης. Αν δεν υπήρχε εκμετάλευση δεν θα κάναμε καν αυτήν την κουβέντα. Παρακάτω λοιπόν. Αντιπαράδειγμα στο ίδιο επίπεδο: κατεβαίνεις π.χ. κέντρο Θεσ/νικη στους πλέον εμπορικούς δρόμους και βλέπεις ανοίκιαστα. Αυτοί που ήταν εκεί και έκλεισαν το έκαναν επειδή έτσι τους κάπνισε; Όχι, δεν έβγαιναν. Άρα αυτοί που έμειναν δεν είναι λογικό να υποθέσουμε ότι επίσης έχουν φάει γερό οικονομικό χαστούκι; Άρα το να περάσουν τα ζόρια στους υπαλλήλους τους είναι "εκμετάλλευση"; Φυσικά και είναι εκμετάλευση. Δεν το ήξερα ρε φίλε ότι στα "ζόρια" και στα "χαστούκια" θα είμαστε μαζί αλλά στις "χαρές" και στα "πλούτη" θα είμαστε χώρια. Οι ηθικοί της υπόθεσης είναι αυτοί που είδαν ότι δεν βγαίνουν και το έκλεισαν. Οποιος δεν βγαίνει ας κάνει ότι νομίζει μόνος του χωρίς όμως να πάρει στο λαιμό του άλλους και κυρίως αυτούς που στην ουσία τον κρατάνε σε ένα Χ βιωτικό επίπεδο. Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο, μόνος σου το λες. Ε τότε τι μου την αναφέρεις την οικογένεια του; Μπλα μπλα, οι άλλοι είναι κακοί εγώ είμαι δικαιολογημένος. Αυτό που μου έγραψες στην παραπάνω παράγραφο κάνεις. Δεν είπα πουθενά ότι είμαι δικαιολογημένος. Είπα ξεκάθαρα ότι αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεων μου και επίσης αναγνωρίζω ότι αυτό που κάνω είναι ξεφτίλα. Προτιμώ όμως την ξεφτίλα που θα μου δώσει φράγκα παρά την ξεφτίλα που θα μου προσφέρει ο "ριγμένος" τύπος που θα μου κάνει και ντεμέκ χάρη να μου πληρώσει 400 ευρώ.
kirileman Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 γιατί το ερώτημα που έθεσε ο φίλος σου ο blues ήταν "καλύτερα να δουλεύεις για 50 ή τεμπέλης". Και σ' αυτό το ερώτημα έδωσα μια απάντηση. Ναι, έδωσες απάντηση ότι "καλύτερα να δουλεύεις για 50 ευρώ". Και εγώ σου έδωσα 3-4 ευκαιρίες να το ξανασκεφτείς και να αναθεωρήσεις. Θεωρητικά, ένας ευφυής άνθρωπος θα αναρωτιόταν: "Μα γιατί επιμένει τόσο αυτός; Μήπως έχω κάνει κάποιο λάθος στους υπολογισμούς μου;" Τελευταία φορά, λοιπόν. Θες να τα βάλεις κάτω και να ξαναδώσεις κάποια άλλη απάντηση στο ερώτημα του "φίλου" blues -που δεν τον ξέρω καν- για το αν είναι καλύτερα να δουλεύεις για 50 ευρώ ή να "τεμπελιάζεις" σπίτι; Και σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες ακόμα, το ερώτημα του blues αριθμητικής φύσεως ήταν. Γιατί όταν μιλάμε για μισθό και επιβίωση, μιλάμε για αριθμούς. Οπότε, μήπως εσύ έδωσες απάντηση σε λάθος ερώτημα; Καταλαβαίνω ότι αυτές οι συζητήσεις σου φαίνονται μπανάλ και ανιαρές, αλλά όλοι εμείς που με το ζόρι βγάζουμε το μήνα, δεν έχουμε χρόνο για φιλοσοφικές και φιλολογικές συζητήσεις. Έσοδα-έξοδα μετράμε.
Bspus Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Το παράδειγμα που φέρνεις προφανώς δεν είναι νόμιμο (ασφάλιση, απλήρωτες υπερωρίες κλπ). Επομένως δε μπαίνει στα πλαίσια του "που είναι απαραίτητα το κακό με τα 50 αν είναι νόμιμα". Επειδή αν αρχίσουμε να κάνουμε "παραχωρήσεις" του στυλ ελα μωρέ δεν πειράζει ένα απλήρωτο κλπ θα παίξουμε την κολοκυθιά, στα πλαίσια της κουβέντας τραβάω τη γραμμή στο 100% νόμιμο. Που είναι και η μόνη έννοια της λέξης "νόμιμο". "Σχεδόν νόμιμο" είναι σαν το γνωστό "σχεδόν έγκυος". Να τονίσω, αυτό ακριβώς ήταν το μόνο κριτήριο που με έκανε να επιλέξω να πω "νόμιμα": το ότι αυτός ο ορισμός είναι αντικειμενικός και δεν επιδέχεται παζάρια. Δε σημαίνει πως πιστεύω ότι το νόμιμο είναι αρκετό για να καλύψει τα έξοδα μια ζωής με ΧΥΖ κριτήρια όπως μπορεί καθένας να ορίζει το ΧΥΖ. Με αυτην την τοποθετηση δεν μπορω να διαφωνησω. Ομως αν καποιος θεωρει "αποδεκτες" μονο τις εργασιακες ευκαιριες που ειναι νομιμες (και οχι "νομιμες") ειναι πολυ πιθανον να διαπιστωσει οτι τελικα δουλειες δεν υπαρχουν. Γιατι εχω την εντυπωση οτι αυτοι που υποστηριζουν οτι δουλειες υπαρχουν για οποιον εχει αναγκη εχουν υποψη τους κυριως δουλειες που δεν πληρουν αυτα τα κριτηρια. Αλλα δυστυχως υπαρχει τετοια υπερπροσφορα εργατικου δυναμικου που πολλοι εργοδοτες δεν εχουν κανενα λογο να σεβαστουν την αξιωση καποιου για νομιμη εργασια. Με αλλα λογια, πολλοι που θα προσπαθησουν να βρουν δουλεια με τα κριτηρια σου (και με τα οποια συμφωνω απολυτα), they will price themselves out of the market. Εννοειται οτι δεν ισχυει για ολους. Παντα καποιοι για τον Α η Β λογο θα εχουν καλες θεσεις και θα τις αξιζουν και ολοι θα εχουμε καποιο παραδειγμα να σκεφτουμε. Αλλα θα ισχυει για πολλους. Ιδου λοιπον και η απορια μου. Αυτος που επιμενει να βρει δουλεια με τα κριτηρια σου και δε βρισκει πρεπει να υποκυψει και να ψαχνει και στις "σχεδον νομιμες" (που επειδη ειναι slippery slope θα καταληξουν καθολου νομιμες) η θα ειναι ο τεμπελης που ψαχνει τα παντα στο πιατο και δεν καταδεχεται να ριξει τα μουτρα του? 1
defacer Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Ναι, έδωσες απάντηση ότι "καλύτερα να δουλεύεις για 50 ευρώ". Και εγώ σου έδωσα 3-4 ευκαιρίες να το ξανασκεφτείς και να αναθεωρήσεις. Θεωρητικά, ένας ευφυής άνθρωπος θα αναρωτιόταν: "Μα γιατί επιμένει τόσο αυτός; Μήπως έχω κάνει κάποιο λάθος στους υπολογισμούς μου;" Τελευταία φορά, λοιπόν. Θες να τα βάλεις κάτω και να ξαναδώσεις κάποια άλλη απάντηση στο ερώτημα του "φίλου" blues -που δεν τον ξέρω καν- για το αν είναι καλύτερα να δουλεύεις για 50 ευρώ ή να "τεμπελιάζεις" σπίτι; Και σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες ακόμα, το ερώτημα του blues αριθμητικής φύσεως ήταν. Γιατί όταν μιλάμε για μισθό και επιβίωση, μιλάμε για αριθμούς. Οπότε, μήπως εσύ έδωσες απάντηση σε λάθος ερώτημα; Καταλαβαίνω ότι αυτές οι συζητήσεις σου φαίνονται μπανάλ και ανιαρές, αλλά όλοι εμείς που με το ζόρι βγάζουμε το μήνα, δεν έχουμε χρόνο για φιλοσοφικές και φιλολογικές συζητήσεις. Έσοδα-έξοδα μετράμε. Η ερώτηση του blues ήταν γελοία γιατί ήταν προφανής ο σκοπός της (κι αν δεν ήταν για κάποιους, νομίζω βλέποντας την απάντηση που νομίζει ότι μου έδωσε κλείνει αυτό το κεφάλαιο). Από αυτή τη γελοία ερώτηση μόνος μου εξήγα μια παρόμοια που ίσως να είχε κάποιο νόημα, και απάντησα κάνοντας σαφές το υπο ποιές συνθήκες θα μπορούσε αυτή η ερώτηση να είναι άξια οποιασδήποτε σοβαρής απάντησης. Δυστυχώς απο κει και πέρα απλά έχασα το χρόνο μου μαζί σας, εκτός του ikaruga που απαντάει σοβαρά (άσχετα αν διαφωνούμε πολύ ή αν μου φαίνονται εμένα οι απαντήσεις του ικανοποιητικές ή οτιδήποτε άλλο). Δε θα επαναληφθεί. Με αυτην την τοποθετηση δεν μπορω να διαφωνησω. [...] Ιδου λοιπον και η απορια μου. Αυτος που επιμενει να βρει δουλεια με τα κριτηρια σου και δε βρισκει πρεπει να υποκυψει και να ψαχνει και στις "σχεδον νομιμες" (που επειδη ειναι slippery slope θα καταληξουν καθολου νομιμες) η θα ειναι ο τεμπελης που ψαχνει τα παντα στο πιατο και δεν καταδεχεται να ριξει τα μουτρα του? Συμφωνώ μ' αυτά που λες. Όσο για την απορία σου: για μένα τεμπέλης είναι αυτός που ταυτόχρονα α) έχει οποιαδήποτε απαίτηση πέραν του νόμιμου, β) δε βρίσκει πουθενά δουλειά, γ) δεν αναπροσαρμόζει τις απαιτήσεις του. Αυτόν που θέλει απλά το νόμιμο, δεν το βρίσκει, και γι' αυτό δε δουλεύει, θα μπορούσα ίσως να τον πω άλλα πράγματα αναλόγως των περιστάσεων αλλά όχι τεμπέλη μόνο μ' αυτό το κριτήριο. Μόνο να ξεκαθαρίσω κάτι: αυτός που π.χ. μένει Θεσ/νικη και μπορεί να βρει εποχιακή δουλειά να μαζεύει ροδάκινα στη Βέροια και δεν πάει, παίζει πολύ άνετα να είναι τεμπέλης (δε το λέω με σιγουριά γιατί δεν ξέρω πλέον νούμερα).
bluesattack Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Ελα τωρα μεταξυ μας .Σαν αλεξιπτωτιστης επεσες στην κουβεντα για να προσφερεις την δοση... ρεαλισμου σου.Ελα μεταξυ μας παλι ,παρακολουθουσες την συζητηση και μολις ακουσες για το 50αρι ''αγανακτησες'' απο τις υπερβολες του λεγονται ? Και αυτο μεταξυ μας τωρα, δεν χρειαζεται να το ακουσει κανας αλλος μηπως διεκρινες και... ταξικο μισος στην συζητηση για τον μισθο των 400?
kirileman Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Η ερώτηση του blues ήταν γελοία γιατί ήταν προφανής ο σκοπός της (κι αν δεν ήταν για κάποιους, νομίζω βλέποντας την απάντηση που νομίζει ότι μου έδωσε κλείνει αυτό το κεφάλαιο). Από αυτή τη γελοία ερώτηση μόνος μου εξήγα μια παρόμοια που ίσως να είχε κάποιο νόημα, και απάντησα κάνοντας σαφές το υπο ποιές συνθήκες θα μπορούσε αυτή η ερώτηση να είναι άξια οποιασδήποτε σοβαρής απάντησης. Δυστυχώς απο κει και πέρα απλά έχασα το χρόνο μου μαζί σας, εκτός του ikaruga που απαντάει σοβαρά (άσχετα αν διαφωνούμε πολύ). Δε θα επαναληφθεί. Γελοία, γελοίος, πρέπει να τη λατρεύεις αυτή τη λέξη γιατί την επαναλαμβάνεις συνεχώς. Όσο για το χρόνο, ο χρόνος είναι σχετικός. Για μένα κύλησε εξαιρετικά ευχάριστα και γρήγορα, αφού αποκόμισα αρκετά και απόψε. Όπως το ότι, μπορεί τα 50 "νόμιμα" ευρώ το μήνα να μην είναι αρκετά για την επιβίωση κάποιου, αλλά τουλάχιστον σε καθιστούν ενεργό και παραγωγικό μέλος της κοινωνίας, αντί της αντιπαραγωγικής παραμονής στο σπίτι, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν την αυτοπεποίθησή σου, διευρύνουν τους ορίζοντες κοινωνικοποίησής σου, βελτιώνουν τη ψυχολογία σου και άλλα αναρίθμητα οφέλη που ένα ποστ δεν μπορεί έτσι απλά να καλύψει. Σε ευχαριστώ!!! Ούτε ο Φέλλος δεν θα μπορούσε να είναι τόσο περιεκτικά διδακτικός! 1
Tigran Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Εγώ απλά θα συστήσω να μην είστε απόλυτοι ούτε οι μεν, ούτε οι δε. Έχω βρεθεί και στις 2 θέσεις (άνεργος -/- λίγες ώρες δουλειάς με πολύ καλά λεφτά) και πραγματικά είναι δύσκολο να αποφύγεις να σκέφτεσαι με βάση την θέση που βρίσκεσαι εσύ ο ίδιος εκείνη τη στιγμή. Και μην παίρνετε παράδειγμα ποτέ τους γύρω σας. Δεν ξέρετε ο καθένας τι έχει στο μυαλό του και τι μπορεί να σας κρύβει/να μην λέει. Γνωστός μου μέχρι τα 28 δεν είχε δουλέψει ούτε 1 ημέρα και μπήκε στο δημόσιο πάνω στον τομέα των σπουδών του λόγω πτυχίων, μεταπτυχιακών κτλ.. Μέχρι τότε ήταν ο τεμπέλης και αγοραφοβικός που δεν καταδέχεται να κάνει οτιδήποτε εκτός αυτού που έχει σπουδάσει και τώρα είναι ο μάγκας που επέμενε και κατάφερε αυτό που ήθελε. Γνωστός της πρώην μου είχε τελειώσει πληροφορική και ήξερε προγραμματισμό, αλλά δεν έψαχνε καν δουλειά, γιατί δεν τον ικανοποιούσαν τα χρήματα στην Ελλάδα και γκρίνιαζε. Μετά από 3 χρόνια καθισιό και συντήρηση από τους γονείς, του σηκώθηκε μια μέρα κι άρχισε να στέλνει βιογραφικά εξωτερικό. Τώρα δουλεύει Πολωνία και παίρνει 1000€ το μήνα. Απίστευτα λεφτά για Βαλκανική[update: my mistake]χώρα. Ανάλογα με το ποια χρονική στιγμή θα πετύχεις τέτοια παραδείγματα, θα έχεις και αντίθετη εκτίμηση επί του θέματος. Η Ελλάδα είναι προβληματική χώρα από πολλές απόψεις στον εργασιακό τομέα και δεν είναι σωστό να φανατίζεστε με την μεν ή την δε άποψη. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2016 από Tigran 1
gokuthelegend Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Παιδιά εγώ θέλω να κάνω μια ερώτηση. Σύμφωνα με τα στατιστικά του ΟΑΕΔ, φέτος τον Φεβρουάριο υπήρχαν 894.000 άνεργοι που αναζητούσαν εργασία (ή "αναζητούσαν" εργασία). Εσείς που λέτε ότι υπάρχει δουλειά, γιατί όλοι αυτοί δεν βρίσκουν τίποτα; Όλοι τους είναι τεμπέληδες ή βολεμένοι από τους γονείς;
kirileman Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Παιδιά εγώ θέλω να κάνω μια ερώτηση. Σύμφωνα με τα στατιστικά του ΟΑΕΔ, φέτος τον Φεβρουάριο υπήρχαν 894.000 άνεργοι που αναζητούσαν εργασία (ή "αναζητούσαν" εργασία). Εσείς που λέτε ότι υπάρχει δουλειά, γιατί όλοι αυτοί δεν βρίσκουν τίποτα; Όλοι τους είναι τεμπέληδες ή βολεμένοι από τους γονείς; Το ερώτημα είναι άλλο: Ποιός κάλυψε τις θέσεις εργασίας που αυτοί οι τεμπέληδες άφησαν κενές; Κανείς; Είναι ακόμα ελεύθερες;
gokuthelegend Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Το ερώτημα είναι άλλο: Ποιός κάλυψε τις θέσεις εργασίας που αυτοί οι τεμπέληδες άφησαν κενές; Κανείς; Είναι ακόμα ελεύθερες; Μήπως μειώθηκαν οι θέσεις; Σίγουρα πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν ή έκαναν μείωση προσωπικού. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι άνοιξαν οι θέσεις. Επίσης υπάρχουν και νέοι που μόλις ενηλικιώθηκαν ή μόλις τελείωσαν τις σπουδές και ψάχνουν πρώτη φορά για εργασία, οπότε δεν προϋπήρχε κάποια απόλυση ή παραίτηση.
Aztec Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Πιστεύω πως όποιος θέλει να βρει δουλειά θα βρει αργά ή γρήγορα. Όπως κάποιος είπε νωρίτερα το θέμα είναι τι θυσίες μπορεί να κάνει καποιος για να το πετύχει. Όλα όσα λεμε ξεκινάνε από την πολυτέλεια να ζεις με τους γονείς . Διαφορετικά η λέξη θυσία θα αποκτούσε άλλο νόημα
kirileman Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Μήπως μειώθηκαν οι θέσεις; Σίγουρα πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν ή έκαναν μείωση προσωπικού. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι άνοιξαν οι θέσεις. Τί εννοείς Βίρνα; Μίλα ξεκάθαρα. Θες να πεις ότι δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας να πληρωθούν από αυτούς τους 800.000 (καταγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ) ανέργους; Και άρα δεν είναι τεμπέληδες; Μίλα Βίρνα! 1
the other one Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Όχι απαραίτητα, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις (και εκτός Ελλάδας) που δε συμβαδίζει. Αλλά η έκφραση "κόστος διαβίωσης" είναι από μόνη της λίγο φλου, νομίζω πως αν πάρεις 10 άτομα στην τύχη από το thread και ρωτήσεις τι σημαίνει θα πάρεις 10 διαφορετικές απαντήσεις. Και πέρα από το θεσμοθετημένο, είναι δύσκολο να βρεις σοβαρές τοποθετήσεις για το "ποιός θα πρέπει να είναι ο βασικός". Εφόσον λοιπόν δε συμβαδίζει απαραίτητα με το κόστος διαβίωσης ( το οποίο είναι και τόσο "φλου" άλλωστε ) υποθέτω δε σημαίνει και πολλα για κάποιον που καλείται να πάρει μια απόφαση για το αν αξίζει να πάει να δουλέψει για ένα ποσό του οποίο την αξία ο ίδιος ξέρει για τον εαυτό του και τις ανάγκες του καλύτερα από κάθε άλλο έτσι; άρα τι μας νοιάζει αν είναι "νόμιμο" στη προκειμένη; Δεν πιστεύω πάντως πως οι κυβερνήσεις πέφτουν με το που χαθεί η λαϊκή εμπιστοσύνη αν το πας εκεί. Ο λαός στήριξε τόσο πολύ το μνημόνιο επί Παπανδρεόυ για να στηθεί οικουμενική στα γρήγορα στην υποψία δημοψηφίσματος. Ψήφισε αργότερα Σαμαρά με την πρώτη ευκαιρεία "επαναδιαπραγμάτευσης" για να ψηφίσει μετά από 3 χρόνια τον επόμενο στη λίστα που θα του πετάξει αντιμνημονιακό πρόγραμμα. Είναι φανερό πια πως ο κόσμος τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά αντίθετος σε κάθε κυβερνητική πολιτική τα τελευταία χρόνια κι όμως ποτέ καμία κυβέρνηση δεν έπεσε γιατί έγιναν 2-3 μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις. Πιο πολύ νομίζω πως είναι θέμα του ότι ο κόσμος δεν θέλει για το χ-ψ λόγο να κινητοποιηθεί λόγω στερεοτύπων σχετικά με τον ακτιβισμό ή ό,τι άλλο παρά για το αν συτμφωνίε ή όχι με την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική.
gokuthelegend Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Τί εννοείς Βίρνα; Μίλα ξεκάθαρα. Θες να πεις ότι δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας να πληρωθούν από αυτούς τους 800.000 (καταγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ) ανέργους; Και άρα δεν είναι τεμπέληδες; Μίλα Βίρνα! Εννοώ ότι το νούμερο είναι αρκετά μεγάλο, αν υπάρχουν θέσεις γιατί υπάρχουν τόσοι άνεργοι; Ακόμη και να υπάρχουν τεμπέληδες, οι υπόλοιποι γιατί δεν βρίσκουν κάτι; Και οι 800,000 είναι τεμπέληδες; Ο τίτλος του θέματος λέει "όποιος θέλει δουλειά βρίσκει", οπότε υπάρχουν 800,000 άτομα που δεν θέλουν δουλειά (είναι τεμπέληδες, είναι βολεμένοι από τους γονείς, κλπ), σωστά; Επεξ/σία 11 Απριλίου 2016 από gokuthelegend
Προτεινόμενες αναρτήσεις