NinjaMan Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Λοιπόν, έχω ένα κουτί lenovo (36,5cm ύψος - 37cm μήκος) και έναν σκληρό δίσκο 150gb core 2 duo e2200 2.2ghz, 1gb ram ddr2 667mhz . Οπότε με τα λεφτά που έχω θέλω να πάρω mobo, cpu, ram, psu και μπορώ με τα λεφτά που θα περισσέψουν να πάρω μια used 1gb ddr5 gpu ή να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι για να πάρω μια καινούρια. Από επεξεργαστές σκεφτόμουν *Σκέφτηκα και για amd a10 7850k αλλά εκεί θα πληρώσω και aftermarket ψύκτρα και δεν έχω δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης να έβαζα έναν celeron g3900 ή έναν dual core g4400 που είναι της καινούριας τεχνολογίας skylake και κατ'επέκταση μπορώ να αναβαθμίσω σε κάτι πολύ καλύτερο μελλοντικά. Το θέμα είναι ότι διάβαζα πως δεν θα δω μεγάλη διαφορά από ram ddr3 1333mhz σε ddr4 2133mhz για παράδειγμα, για την Dota 2 που τις θέλω εγώ και ίσως και για λίγο video edit με Sony Vegas. α) Επίσης αν βάλω έναν ssd σε τι θα μου χρησιμεύσει πέρα από καλύτερα loading times, πιστεύετε ότι αξίζει; β) Τέλος, αξίζει να βάλω μια καλύτερη motherboard αντί την πιο φθηνή που θα βρω για τον σκοπό που το θέλω; Υποθέτω ότι το μέγεθος κουτιού που έχω εγώ είναι mini tower άρα μόνο για mini ATX και συνεπώς δεν αξίζει να αγοράσω κάποιο φθηνό midi tower αλλά να πάω μια και καλή σε ένα full μόλις μαζέψω τα λεφτά μου; *Αυτό το comment μου το έγραψε ένας τυπάς όταν έγραψα ότι ψάχνω φτηνό κουτί για dota 2 και θέλω να μου πείτε την γνώμη σας. Έχει ακούσει ποτέ κανείς σας τι είναι το Vulkan; Και επίσης για να μπορείς να δεις 100hz στην οθόνη σου αν τα υποστηρίζει πρέπει να τα υποστηρίζει και η μητρική/κάρτα γραφικών σου, το γράφει αυτό κάπου; file h dota einai CPU bound game...opote tha sou proteina na pas se Skylake toulaxiston 4 threads h 4 cores ( 6*** series kai proteinw 6700k) kai ram 8< GB dinontas megaliteri emfasi kai oso poio polla Ghz mporeis...epeiseis epeidi erxete to Vulkan stin Dota na ksereis oti oso poio poloi Cores/Threads toso to kalitero. meta prepei na deis gia HZ (na sou anaparagei ta Fps) se othoni 90-120 ama vreis tha paizeis allo game na kses... epeiseis to latency othonis/mouse/keyboard paizoun polli megalo rolo gia responce sto gameplay. exw filo pou anebike apo 4k sta 5k logo olwn aftwn. molis vgei kai to Vulkan tha ta sarwsei ola gt tha doume kati katwstaria (100%) utilize olwn twn cores/threads...opote tote tha katalaboume ti pragmatika simenei "dota 2 reborn" kai ase tous alous na lene "lol" enw stin ousia klene Προτείνετέ μου ένα-ένα κομμάτια από το eshop για να φτάσετε τα 290€. Τέλος, gpu δεν θα χρειαστώ γιατί απ'ότι είδα έχουν πολύ δυνατά ενσωματωμένα γραφικά η 6ης γενιάς οπότε σε 1920x1080 όλα low θα είμαι κομπλέ με 50-60 fps μέχρι το καλοκαίρι. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2016 από NinjaMan
madnifestah Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 εγώ θα πήγαινα εδώ. στα 302 χωρίς κουτί. αλλά.. super flower τροφοδοτικό 450 που θα σου επιτρέψει να βάλεις μια καλή κάρτα στο μέλλον. micro b150 μητρική,ddr 4 ram, 240 gb γρήγορο ssd για τα παιχνίδια/λειτουργικό αφού παίζεις Mmorg, καλό επεξεργαστή (καλύτερα θα ήταν με έναν i3 6100 βέβαια αλλά πάει +80 ευρώ πάνω κάτω) και τέλος αν αλλάξεις κουτί ένα πανέμορφο zalman στα 56 ευρώ με 5 ανεμιστήρες μέσα (μόνο αυτοί κάνουν 25+ ευρώ) πολύ καλό air flow και cable managment.. σκέψου το...
NinjaMan Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Φίλε λέω να πάρω αυτά που μου προτείνεις χωρίς τον ssd και στα ίδια λεφτά σκεφτόμουν να βάζαμε 600αρι τροφοδοτικό της coolermaster (http://www.e-shop.gr/psu-coolermaster-elite-series-600w-p-PER.814997). Την ραμ 8αρα σε 1 στικ για να κερδίσω slot και αναρωτιέμαι αν αξίζει να επενδύσω σε πιο ακριβή μητρική ή όχι. Άμα δεν βάλουμε κουτί και ssd βγαίνει στο budget και ο 6100 πάντως απλά δεν ξέρω αν θα δω καμιά τρελή διαφορά στην dota. Επίσης επειδή είχα πολλά χρόνια να ασχοληθώ με όλα αυτά βίδες κτλπ. ό,τι αγοράσω τα έχουν στην συσκευασία τους ή όχι; Γιατί αν δεν τα έχουν με συμφέρει καλύτερα να αγοράσω και καινούριο κουτί με την επιλογή να μου τα συναρμολογήσουν στο eshop, σωστά; Α, και κάτι ακόμα: θα χρειαστεί να αγοράσω και aftermarket ψύκτρα ή την έχει στο κουτί του ο cpu; Είδα αυτή: http://www.e-shop.gr/coolermaster-rr-tx3e-22pk-r1-hyper-tx3-evo-p-PER.806761. Η υδρόψυξη πόσο πιο κοστοβόρα είναι για να την συντηρείς και αξίζει να την κάνεις σε g3258;
Fulgore Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Φίλε λέω να πάρω αυτά που μου προτείνεις χωρίς τον ssd και στα ίδια λεφτά σκεφτόμουν να βάζαμε 600αρι τροφοδοτικό της coolermaster (http://www.e-shop.gr/psu-coolermaster-elite-series-600w-p-PER.814997). Την ραμ 8αρα σε 1 στικ για να κερδίσω slot και αναρωτιέμαι αν αξίζει να επενδύσω σε πιο ακριβή μητρική ή όχι. Άμα δεν βάλουμε κουτί και ssd βγαίνει στο budget και ο 6100 πάντως απλά δεν ξέρω αν θα δω καμιά τρελή διαφορά στην dota. Τι να το κανεις το μεγαλυτερο τροφοδοτικο.Να το εχεις να καθεται???Για μενα οντως βγαλε τον Ssd απεξω και χτυπα μια καρτουλα μεταχειρισμενη τυπου 7770/7790,R7 260,Gtx 650,650ti,750 κλπ με τα χρηματα αυτα και εισαι αρχοντας. Κουτι επισης μπορεις και φθηνοτερο τυπου http://www.e-shop.gr/case-raijintek-arcadia-midi-tower-black-p-PER.813212 Και αν το pc προοριζεται αποκλειστικα για Dota και τιποτα αλλο(γιατι για πιο δυνατα παιχνιδια θα χρειαστει μετα να αλλαξεις και τροφοδοτικο,επεξεργαστη,καρτα γραφικων κλπ),τοτε καλυτερα σε Amd Apu οπως ανεφερες πιο πανω με υψηλα χρονισμενες Ram. 1
NinjaMan Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Οι διαστάσεις που έχει το δικό μου κουτί lenovo (36,5cm ύψος - 37cm μήκος) δεν αρκούν; Επίσης το 450αρι τροφοδοτικό σίγουρα θα με φτάσει; Στην Intel cpu μπορεί να γίνει όπως στην amd να συνδυάσω ενσωματωμένα γραφικά με crossfire με την έξτρα κάρτα γραφικών;
Fulgore Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Στα ιδια χρηματα με το παραπανω Super Flower μπορεις να βαλεις και κατι απο Thermaltake πχ http://www.e-shop.gr/psu-thermaltake-w0392re-hamburg-530w-p-PER.650961 http://www.e-shop.gr/psu-thermaltake-sps-530mpcbeu-smart-se-series-530w-cm-87--p-PER.640644 Να δεχεται και καμια καρτα γραφικων πανω
Aten-Ra Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Γιατί δεν περιμένετε μέχρι τον Ιούνιο να πάρετε μια ΑΜ4 με ένα Quad Core BristolRidge APU που θα παιζει DΟΤΑ 2 σε 1080p Ultra και μετά θα μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση μέχρι και 8-core ΖΕΝ και να βάλετε όποια dGPU θέλετε.
Fulgore Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Γιατί δεν περιμένετε μέχρι τον Ιούνιο να πάρετε μια ΑΜ4 με ένα Quad Core BristolRidge APU που θα παιζει DΟΤΑ 2 σε 1080p Ultra και μετά θα μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση μέχρι και 8-core ΖΕΝ και να βάλετε όποια dGPU θέλετε. Γιατι ο αλλος για να ρωταει για τωρα σημαινει οτι θελει το Pc αμεσα....Μεχρι τον Ιουνιο,με αγνωστες τιμες/ημερομηνια/διαθεσιμοτητα,τι θα κανει???Θα βλεπει το ταβανι του δωματιου του?? 4
Aten-Ra Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Αφού ήδη έχει τον Core 2, ούτε δυο μήνες δεν θα περιμένει μέχρι να βγουν οι ΑΜ4.
NinjaMan Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Αξίζει ο i3 6100 χωρίς κάρτα γραφικών μέχρι το καλοκαίρι ή να πάω σε g4400, 8gb ddr4 μαζί με μια τούμπανη μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών; Επεξ/σία 16 Απριλίου 2016 από NinjaMan
jgeorgiou Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 ο Ι3 6100 παίζει σε 720p μόνο το DOTA2 εγώ θα πήγαινα σε ένα μέτριο επεξεργαστή π.χ. g4400 και θα έπαιρνα μια vga τουλαχιστον 750ΤΙ όσον αφορά τον Ιουνιο .... θα .... θα .,.... όταν ακούς για πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι
madnifestah Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Φίλε λέω να πάρω αυτά που μου προτείνεις χωρίς τον ssd και στα ίδια λεφτά σκεφτόμουν να βάζαμε 600αρι τροφοδοτικό της coolermaster (http://www.e-shop.gr/psu-coolermaster-elite-series-600w-p-PER.814997). Την ραμ 8αρα σε 1 στικ για να κερδίσω slot και αναρωτιέμαι αν αξίζει να επενδύσω σε πιο ακριβή μητρική ή όχι. Άμα δεν βάλουμε κουτί και ssd βγαίνει στο budget και ο 6100 πάντως απλά δεν ξέρω αν θα δω καμιά τρελή διαφορά στην dota. Επίσης επειδή είχα πολλά χρόνια να ασχοληθώ με όλα αυτά βίδες κτλπ. ό,τι αγοράσω τα έχουν στην συσκευασία τους ή όχι; Γιατί αν δεν τα έχουν με συμφέρει καλύτερα να αγοράσω και καινούριο κουτί με την επιλογή να μου τα συναρμολογήσουν στο eshop, σωστά; Α, και κάτι ακόμα: θα χρειαστεί να αγοράσω και aftermarket ψύκτρα ή την έχει στο κουτί του ο cpu; Είδα αυτή: http://www.e-shop.gr/coolermaster-rr-tx3e-22pk-r1-hyper-tx3-evo-p-PER.806761. Η υδρόψυξη πόσο πιο κοστοβόρα είναι για να την συντηρείς και αξίζει να την κάνεις σε g3258; ψήκτρα έχουν μέσα όλοι οι box επεξεργαστές. οι ιντελ δεν ανεβάζουν τόσο μεγάλη θερμοκρασία λόγο χαμηλότερης κατανάλωσης. Όσο για την υδρόψυξη, μιλάμε μόνο για overclock + hard core gaming οπότε όχι... με την stock Και 2-3-5 fan στο κουτί θα είσαι μια χαρά. τα κουτιά έχουν όλα τα απαραίτητα μέσα για της συνδέσεις. ένας ssd έχει μεγάλη διαφορά όταν μιλάμε για mmorg Παιχνίδια (wow/dota/lol/lineage κτλ) για τα load times και για τροφοδοτικό ένα ποιοτικό 450-550 όπως τα παραπάνω που προτάθηκαν είναι υπέρ αρκετό για της περισσότερες κάρτες γραφικών,για την χρήση που το θέλεις. δεν θα βάλεις r9 390 για να παίζεις dota. (κουτί και τροφοδοτικό ίσος και η μητρική (ανάλογα το socket) πάντως είναι επένδυση μιας και δεν αλλάζονται σε πιθανές αναβαθμίσεις οπότε μην "κόψεις" από εκεί..
NinjaMan Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Οι διαστάσεις που έχει το δικό μου κουτί lenovo (36,5cm ύψος - 37cm μήκος) δεν αρκούν; Αξίζει να μπω στην διαδικασία να χτίσω κουτί για την cpu g3258 overclocked ή θα με καλύψει ο g4400;
madnifestah Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 όχι ότι θα έχεις πρόβλημα.. ξέρεις ακριβός το μοντέλο του? πόσα χρόνια το έχεις? προσωπικά δεν θα λυπόμουν πάντως 56 euro για ενα κουτί σαν αυτό http://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=975 Με 5 fans και φίλτρα για σκόνη μπροστά και κάτω για το τροφοδοτικό, ηχομονωτικά pad κ.α ο G4400 έχει καλλίτερες επιδόσεις σίγουρα και για μερικούς μήνες πιστεύω θα κάνεις την δουλειά σου μια χαρά. με μια κάρτα στο μέλλον θα έχεις ένα δυνατό μηχάνημα που θα παίζει αξιοπρεπώς τα πάντα. επίσης ποια οθόνη έχεις τώρα?
NinjaMan Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Πίστεψέ με δεν πρόκειται να λυπηθώ τα λεφτά για το κουτί zalman neo που μου έβαλες παραπάνω γιατί είναι πολύ κυριλέ και μου άρεσε. Απλά το θέμα είναι ότι τώρα έχω εύκαιρα 300 ευρώ για αυτό σκέφτηκα να αγόραζα τα βασικά και το καλοκαίρι να έπαιρνα το καινούριο κουτί μαζί με μια κάρτα γραφικών. Αν είναι να αλλάξω επεξεργαστή μέσα σε ένα 6μηνο ίσως να έβαζα και τον πιο φτηνό απ'όλους που είναι ο celeron g3900; Η οθόνη που έχω είναι μια philips 22": http://www.philips.gr/c-p/22PFL3403_10/56-cm-22-inch-hd-ready/specificationsΑπ'ότι βλέπω έχει μέγιστη ανάλυση 1680x1050p. Δηλαδή δεν πρέπει να βάλω και καμία πολύ δυνατή gpu γιατί δεν θα αξιοποιούνται πλήρως οι δυνατότητες της λόγω της οθόνης, σωστά; Κατά την γνώμη σας αξίζει μελλοντικά να αγοράσω και οθόνη που υποστηρίζει υψηλότερη ανάλυση και 100hz ρυθμό ανανέωσης πχ., δηλαδή θα δω διαφορά ή για την dota η ανάλυση που έχω ήδη είναι αρκετή; Επίσης με προβλημάτισε κάποιος που μου είπε ότι η dota είναι cpu bound, άρα με έναν i5 750 (έχω έναν που θέλει να μου πουλήσει μεταχειρισμένο pc με αυτό τον επεξεργαστή με 12gb ram στα 250, χωρίς gpu) θα έχω καλύτερη απόδοση απ'ότι με έναν g4400 γιατί είναι διπύρηνος χωρίς hyperthreading; Επεξ/σία 18 Απριλίου 2016 από NinjaMan
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα