Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά το καλημέρα και μέχρι το βράδυ λέω χαίρεται κ εγώ.

Δεν σταματάω να γελάω όταν μου λένε καλησπέρα. Το θεωρώ πολύ "κυριλέ", πολύ yfse lorant γενικά πολύ κάπως. Κάπως σαν το βίντεο στο 0:15 

• Like 1
  • Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι πως ειναι λιγο ακυρο 1 τη νυχτα να πεις καλημερα ενω θελει 5 ωρες τουλαχ ακομα να φεξει,οπως κ 1 το μεσημερι καλησπερα κ εξω να λυσομαναει ο ηλιος κ το φως.Απλα ειναι μια τυπικη προσεγγιση που δεν εχει πρακτικη εφαρμογη.Το ρολοι την καθοριζει.

Απλα αν θα μιλησουμε επισημα σε καποιον πχ συνεντευξη,δε θα πας να του πεις 3 το μεσημερι καλημερα μαν μου,γιατι θα σε περασει για τεμπελη που κοιμαται ως τις 1.

Ομοιως κ στο νυχτερινο ωραριο.

Αλλα μεταξυ φιλων λεμε τα νορμαλ.

Οπως σωστα λεει στο αρθρο αν δεν ξυπνησω η δεν κοιμηθω δεν εχει αλλαξει η μερα.

Δημοσ.

Και εγώ ως ευχή για κάτι που έρχεται σύντομα ή μόλις ήρθε το βλέπω. Πχ, οι εργάτες συναντιούνται στις 5 τα χαράματα και λένε "καλημέρα" ενώ είναι ακόμα νύχτα. Παρασκευή βράδυ ευχόμαστε "Καλό ΣΚ" ενώ είναι ακόμα Παρασκευή, όπως και το Σάββατο το πρωί αν αποχαιρετήσουμε κάποιον. Στην ίδια λογική, από τις 12 το μεσημέρι και μετά θα ευχηθώ "καλησπέρα" και όχι "καλημέρα" γιατί η μέρα σχεδόν τελειώνει, το χειμώνα. Γιατί τους καλοκαιρινούς μήνες και επειδή ο ήλιος έχει πολύ δρόμο ακόμα, καθυστερώ να πω "καλησπέρα", θα την πω από τις 3 και μετά.

Δημοσ.

Και εγώ ως ευχή για κάτι που έρχεται σύντομα ή μόλις ήρθε το βλέπω. Πχ, οι εργάτες συναντιούνται στις 5 τα χαράματα και λένε "καλημέρα" ενώ είναι ακόμα νύχτα. Παρασκευή βράδυ ευχόμαστε "Καλό ΣΚ" ενώ είναι ακόμα Παρασκευή, όπως και το Σάββατο το πρωί αν αποχαιρετήσουμε κάποιον. Στην ίδια λογική, από τις 12 το μεσημέρι και μετά θα ευχηθώ "καλησπέρα" και όχι "καλημέρα" γιατί η μέρα σχεδόν τελειώνει, το χειμώνα. Γιατί τους καλοκαιρινούς μήνες και επειδή ο ήλιος έχει πολύ δρόμο ακόμα, καθυστερώ να πω "καλησπέρα", θα την πω από τις 3 και μετά.

καλή λογική αλλά μόνο σαν χαιρετισμό αποχώρησης έχει λογική.

Δημοσ.

Η λογική είναι ότι πρόκειται για μια ευχή για μελλοντικό γεγονός που είτε μόλις ξεκίνησε, είτε πρόκειται να συμβεί σύντομα, όπως το καλή αρχή, καλή θέαση, καλά να περάσεις, καλή όρεξη, καλή χώνεψη, καλό ταξίδι, καλή χρονιά κλπ. Δεν αφορά μόνο αποχαιρετισμό και δεν καταλαβαίνω γιατί τα καλημέρα/καλησπέρα πρέπει να διαφέρουν.

• Like 2
Δημοσ.

Και μια η ωρα το βραδυ να πεις καλημερα στεκει.

Διοτι στην ουσια ευχεσαι την λεξη.. Να εχουμε καλη μερα, οχι απαραιρητα ξαστερια,αλλα να ειμαστε καλα.

Το ιδιο και στη κΚαλησπέρα. Ευχεσαι στον κοσμο να εχουμε καλο απόγευμα η βραδυ.

Δεν ειναι δηλαδη μια έκφραση, πιστεύω, που δηλώνει το παρόν, αλλα το άμεσο μελλον...

Δημοσ.

Ότι μου έρθει λέω αναλόγως τα κέφια , συνήθως τους γράφω όλους μέχρι να μου μιλήσουν κ να απαντήσω απο ευγένεια  

Αλλα γιατί να πεις καλημέρα καλησπέρα όταν μπορείς να λες "επ τι λέει?" "γεια " "γεια σου" "τζαααααααα" "φσσσσσσσσσσσ ολ γκαλά?" 
βάλτε λίγη ποικιλία στη ζωή σας και μοντέλο να γ...μάτε κάθε μέρα στο τέλος θα νομίσετε οτι γ...μάτε γαριδάκια (άγευστα) 

Δημοσ.

Και μια η ωρα το βραδυ να πεις καλημερα στεκει.

Διοτι στην ουσια ευχεσαι την λεξη.. Να εχουμε καλη μερα, οχι απαραιρητα ξαστερια,αλλα να ειμαστε καλα

Η ευχή που δίνεις είναι (και) προσωπική. Αυτό σημαίνει ότι αν ο άλλος πάει για ύπνο εκείνη την ώρα, προφανώς δε στέκει. Αν ξεκινάει βάρδια και θα ξημερωθεί, το καλημέρα έχει νόημα, γιατί για εκείνον στη 1 το βράδυ ξεκινάει η μέρα.

Δημοσ.

Πειτε και λιγα λογια για την αγγλικη λεξη welcome οπου εχει δυο εννοιες η μια παρακαλω η αλλη καλωςηρθατε.

Να πούμε και για το «γεια» που είναι και για να υποδεχτείς κάποιον και για να τον χαιρετήσεις! :P

Καλησπέρα λέω μετά τις 3-4 το μεσημέρι, χαίρεται νομίζω ότι δεν έχω πει ποτέ σε κάποιον!

Δημοσ.

Απο τις 12:00 και μετά στην εταιρία, είτε στο προφορικό λόγο, είτε στο γραπτό, λέμε "Καλησπέρα".

Το ίδιο κάνω και ο ίδιος στην καθημερινότητά μου.

Δημοσ.

Ότι μου έρθει λέω αναλόγως τα κέφια , συνήθως τους γράφω όλους μέχρι να μου μιλήσουν κ να απαντήσω απο ευγένεια  

Αλλα γιατί να πεις καλημέρα καλησπέρα όταν μπορείς να λες "επ τι λέει?" "γεια " "γεια σου" "τζαααααααα" "φσσσσσσσσσσσ ολ γκαλά?" 

βάλτε λίγη ποικιλία στη ζωή σας και μοντέλο να γ...μάτε κάθε μέρα στο τέλος θα νομίσετε οτι γ...μάτε γαριδάκια (άγευστα) 

-Ο σημερινός μας καλεσμένος είναι από το χώρο των τεχνών και θα μας μιλήσει για τη νέα του ποιητική συλλογή. Καλημέρα σας.

-Τζαααααα

Δημοσ.

Να πούμε και για το «γεια» που είναι και για να υποδεχτείς κάποιον και για να τον χαιρετήσεις! ν!

Τετοοιες ερωτησεις θα επρεπε να τις κανουμε στο οφισιολ οφ τοπικ καθως δεν παιζεται να παιχθουν πολλες σελίδες αναλυσης του θέματος. Οποτε, μια παρομοια ερώτηση..

Να πουμε και για τους Αμερικανούς που αποκαλούνται ο ενας τον αλλον ντιουντ, και στην Ελλάδα. Αυτη η λέξη. Εχει παρει τη θεση της στη λέξη.. Μ@λ@κ@ς..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...