zio10 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Τετοοιες ερωτησεις θα επρεπε να τις κανουμε στο οφισιολ οφ τοπικ καθως δεν παιζεται να παιχθουν πολλες σελίδες αναλυσης του θέματος. Οποτε, μια παρομοια ερώτηση.. Να πουμε και για τους Αμερικανούς που αποκαλούνται ο ενας τον αλλον ντιουντ, και στην Ελλάδα. Αυτη η λέξη. Εχει παρει τη θεση της στη λέξη.. Μ@λ@κ@ς.. Δεν ήξερα ότι έχει τέτοιο νόημα.
Glikos Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 xouexoue.jpg αχχαχαχα πλάκα κάνω εεεεεεεεεε Είμαι 50 kg @ ή έχω 50 kg @@?
Vapir Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Είμαι 50 kg @ ή έχω 50 kg @@? χαχαχα όχι ρε τρελέ , τυχαίο το νούμερο , νόμιζα οτι το ήξερες 1
Moderators stormrain Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Aπο τις 12 και μετα λεω καλησπερα. Γελαω πολυ οταν μου λενε καλημερα στις 3 το μεσημερι ξερωγω. Φαση, μεγαλε σαπιζες, ξυπνησες και ευχεσαι να εχω καλη ημερα ενω η δικη μου ειναι ηδη στη μεση και εχει παει στραβα οπως θα πρεπε? Στην πυρα. Η πιο κουφη ατακα που μου ειπαν προχθες ειναι "καλη αυριανη". Αλλα oμολογω μου αρεσε λιγο και σκεφτομαι να την υιοθετησω 3
adi32 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Το καλησπερα ειναι απο τη στιγμη που αρχιζει να δυει ο ηλιος Το λεμε συνηθως οταν καλουμε καποιον μετα τις 12 οταν τον αποχαιρεταμε πχ στις 3-5 ισως ειναι πιο σωστο το καλο απογευμα Αυτο που δεν μπορω ειναι στο ραδιοφωνο που στις 12 το βραδυ παιρνουν και λενε καλημερα
4saken Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Το ποτε λεμε καλησπερα δεν ειναι το θεμα...Το θεμα ειναι οταν ο Αγγλος σου λεει at lunchtime. Εγω mate τρωω 2-3, που θες να ξερω ποτε τρως εσυ? 1
zio10 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Το ποτε λεμε καλησπερα δεν ειναι το θεμα...Το θεμα ειναι οταν ο Αγγλος σου λεει at lunchtime. Εγω mate τρωω 2-3, που θες να ξερω ποτε τρως εσυ? 12-1 1
Laurelien Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Εμενα παντα μου λενε 'καλησπερα' μετα τις 12. Αν κι οπως το κοβω επειδη βγαινει απο το 'καλη εσπερα' ισως θα επρεπε να το λεμε οταν δυει ο ηλιος.
zio10 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Εμενα παντα μου λενε 'καλησπερα' μετα τις 12. Αν κι οπως το κοβω επειδη βγαινει απο το 'καλη εσπερα' ισως θα επρεπε να το λεμε οταν δυει ο ηλιος. Πιστεύω ότι αυτοί που λένε καλησπέρα μετά τις 12 το μεσημέρι λένε και καλημέρα μετά τις 12 το βράδυ 1
Glikos Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 χαχαχα όχι ρε τρελέ , τυχαίο το νούμερο , νόμιζα οτι το ήξερες hahaha!
taazz Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Η λογική είναι ότι πρόκειται για μια ευχή για μελλοντικό γεγονός που είτε μόλις ξεκίνησε, είτε πρόκειται να συμβεί σύντομα, όπως το καλή αρχή, καλή θέαση, καλά να περάσεις, καλή όρεξη, καλή χώνεψη, καλό ταξίδι, καλή χρονιά κλπ. Δεν αφορά μόνο αποχαιρετισμό και δεν καταλαβαίνω γιατί τα καλημέρα/καλησπέρα πρέπει να διαφέρουν. Δεν είμαι ειδικός στο θέμα, προσωπικά έχω την αντίθετη συνήθεια. Όταν συναντάς κάποιον τότε ο χαιρετισμός έχει να κάνει με το παρόν, όταν χωρίσουν οι δρόμοι σας τότε μπορείς ευχηθείς για μελλοντικές ώρες στην μέρα το οποίο δείχνει και ενδιαφέρον για τον άνθρωπο που συναναστρέφεσαι.
gatokoritso Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 οποτε μου βγει.εχει τυχει να λεω κ καλησπερα και εννια το πρωι.αν μ τη πει κανεις απλα απαντω οτι ειμαι ωρα τοκυο ακομα κ δν εχω συνδεθει μ ψωροκωσταινα.
Laurelien Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 οποτε μου βγει.εχει τυχει να λεω κ καλησπερα και εννια το πρωι.αν μ τη πει κανεις απλα απαντω οτι ειμαι ωρα τοκυο ακομα κ δν εχω συνδεθει μ ψωροκωσταινα. δεν φτανει που τους χαιρετας εχουν και παραπονο
nikospapadopoulos33 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 και εγώ μετά τις 12 λέω καλησπέρα.. και μετά τις 8 καλό βράδυ!
Joshua21 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Aπο τις 12 και μετα λεω καλησπερα. Γελαω πολυ οταν μου λενε καλημερα στις 3 το μεσημερι ξερωγω. Φαση, μεγαλε σαπιζες, ξυπνησες και ευχεσαι να εχω καλη ημερα ενω η δικη μου ειναι ηδη στη μεση και εχει παει στραβα οπως θα πρεπε? Στην πυρα. Καλή-ημέρα σου εύχονται, και στις 3 το μεσημέρι είναι ακόμη ημέρα, απόλυτα λογικό είναι. Αν δουλεύεις 8ωρο, η ευχή "καλή δουλειά" είναι αποδεκτή μόνο τις 1-2 πρώτες ώρες του 8ωρου, ενώ την 6η ώρα πχ είναι για γέλια? Αν ήσουν Άγγλος και να σου έλεγαν good-morning στις 3 και γελούσες θα το καταλάβαινα, η ευχή θα ήταν εντελώς εκτός χρόνου, εδώ στην Ελλάδα όμως λέμε καλή-ημέρα και όχι καλό-πρωϊνό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα