Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 12,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 24/08/2025 at 21:28, mongol_chief said:

Οποιαδήποτε από τις 5060 ti? Τι διαφορές έχουν πέρα από τα μοντέλα με τα έξτρα fans?

https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=GeForce+rtx+5060+ti+16gb

Πάνε πιο κοντά στα 450€ έως και 600€ απ' ότι βλέπω... Εντάξει δεν είναι απαγορευτική διαφορά αν πάει 100€ επάνω

Για το δικό σου σύστημα (pci-e 3.0?) θα προτιμούσα την amd 9060xt 16gb.

Ειναι ~εφαμιλλη και έχει 16 lanes-ειναι και ~75ευρω φθηνοτερη

Επίσης είδα στο video των hardware Canucks κάποια θεματικά με 5060 ti και pci-e 3.0.

Δες το και εσύ.

Δημοσ.

Έχω ξεμείνει με την GTX 1060 6GB στο παρακάτω σύστημα.

AMD Ryzen 5 7600X
TUF GAMING B650-PLUS WIFI
32GB RAM
1440p Monitor

Είμαι ανάμεσα στις παρακάτω 5070 Ti (μιας και πάλι θα την κρατήσω για χρόνια).
https://www.e-shop.gr/vga-gigabyte-geforce-rtx-5070ti-gddr7-16gb-gaming-oc-p-PER.260118
https://www.e-shop.gr/vga-msi-geforce-rtx-5070ti-trio-oc-gaming-16gb-gddr7-retail-p-PER.263730

Ποια θα προτείνατε (είναι λίγο υπερκοστολογημένες αλλά δεν θέλω να μπλέξω με άγνωστα skroutzομάγαζα) ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/9/2025 στις 3:22 ΜΜ, @topos είπε

Για το δικό σου σύστημα (pci-e 3.0?) θα προτιμούσα την amd 9060xt 16gb.

Ειναι ~εφαμιλλη και έχει 16 lanes-ειναι και ~75ευρω φθηνοτερη

Επίσης είδα στο video των hardware Canucks κάποια θεματικά με 5060 ti και pci-e 3.0.

Δες το και εσύ.

Το θέμα ότι με Nvidia κάρτα έχω το κεφάλι μου ήσυχο λόγω cuda, αν η αναβάθμιση ήταν καθαρά για λόγους gaming την άκουγα την amd σαν εναλλακτική. Δεν την έχω κάνει ακόμη την αναβάθμιση οπότε τα θεματάκια που αναφέρεις σίγουρα θα τα κοιτάξω.

update: Απ' ότι είδα στο βίντεο αν αναβαθμίσεις τους drivers στην 577 έκδοση και μετά δεν υπάρχει πια θέμα. Θα έχω το νου μου πάντως γιατί όπως ανέφερα, δεν βιάζομαι ακόμη να κάνω την αναβάθμιση.

Επεξ/σία από mongol_chief
Δημοσ.

Καλησπέρα. Λέω να αναβαθμίσω και εγώ και λόγω οικονομικών κοιτάζω προς sapphire 9060xt. 

Η ερώτηση είναι αν αξίζει σε αυτή την κατηγορία η nitro+. Η διαφορά τιμής είναι 30-40€ (αν και η pulse είναι κάτω απο 400). Είδα στο tpu πως η pulse έχει οριακά καλύτερες θερμοκρασίες στις μνήμες, μάλλον λόγω samsung. Αυτό ισχύει για όλες τις κάρτες, ή είναι θέμα τύχης; Υπάρχει περίπτωση η nitro να έρθει με samsung μνήμες;

Το σύστημα αποτελείται απο b450, ryzen 5600 και rx6600, be quiet 500w psu, σε 1440p.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dazed&confused είπε

Καλησπέρα. Λέω να αναβαθμίσω και εγώ και λόγω οικονομικών κοιτάζω προς sapphire 9060xt. 

Η ερώτηση είναι αν αξίζει σε αυτή την κατηγορία η nitro+. Η διαφορά τιμής είναι 30-40€ (αν και η pulse είναι κάτω απο 400). Είδα στο tpu πως η pulse έχει οριακά καλύτερες θερμοκρασίες στις μνήμες, μάλλον λόγω samsung. Αυτό ισχύει για όλες τις κάρτες, ή είναι θέμα τύχης; Υπάρχει περίπτωση η nitro να έρθει με samsung μνήμες;

Το σύστημα αποτελείται απο b450, ryzen 5600 και rx6600, be quiet 500w psu, σε 1440p.

Το τι θα σου τύχει κανεις δε μπορεί να ξέρει και να είναι σίγουρος.

Από εδώ και πέρα πάντως όλοι samsung βάζουν λένε. Hellhound 9070 αρχές Αυγούστου φόραγε sammy που πήρα. Αλλά και πάλι η διαφορά είναι 4-5 βαθμούς σε σχέση με hynix που δεν είναι κάτι συνταρακτικό. Πιο πολύ διαφοροποιείται από υλοποίηση σε υλοποίηση. Η δικιά μου είναι ψιλοχάλι (βαράει 80ρια) ενώ υπάρχουν άλλες με hynix κιόλας που μπορεί να μένουν στους 75.

Δε ξέρω αν αξίζει τα παραπάνω λεφτά η nitro, 9060xt είναι μικρός πυρήνας klein mein.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, dazed&confused είπε

Φίλε μου επειδή είμαι κι εγώ με ryzen 5600 και rx 6600 αλλά σε 1080p, μπορείς να μου πεις πως τα πάει το σύστημα σου σε 1440p gaming ;

Πιο πολύ με ενδιαφέρουν cs2 , rocket league, Valorant, rdr2  και η σειρά Assasin's Creed. Στα single player με σταθερά 40+ fps σε medium είμαι οκ. 

Έχουν πέσει αρκετά σε τιμή τα  2Κ monitor και σκέφτομαι να τσιμπήσω ένα.   

Παρεμπιπτόντως την κάρτα που κοιτάς την έχει crazy sundays το e-shop στα 370 ευρώ με 3 χρόνια εγγύηση.

Επεξ/σία από fotaras76
Δημοσ.
3 ώρες πριν, fotaras76 είπε

Πιο πολύ με ενδιαφέρουν cs2 , rocket league, Valorant, rdr2  και η σειρά Assasin's Creed. Στα single player με σταθερά 40+ fps σε medium είμαι οκ. 

Δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω, καθώς δεν έχω τα games. Tο πιο πρόσφατο AC που έπαιξα ήταν το Syndicate, το οποίο ήταν ΟΚ. 

Ενδεικτικά ΑΑΑ, το cyberpunk χωρίς upscale, τρέχει στα 55 fps όλα medium, με high textures. Το Starfield σε medium preset έχει 30-35 fps. 

Για 1080 ήταν τίμια η 6600, στα 1440 θέλει υποχωρήσεις. 

Γενικότερα πλέον παίζω παλιά games γιατί δεν μπορεί η κάρτα και γιατί δεν με ενδιαφέρουν τόσο τα νέα. Ουσιαστικά η αναβάθμιση θα γίνει για Alan Wake 2, space marine 2 και control (δεν το έχω ευχαριστηθεί με την 6600). 

4 ώρες πριν, fotaras76 είπε

Παρεμπιπτόντως την κάρτα που κοιτάς την έχει crazy sundays το e-shop στα 370 ευρώ με 3 χρόνια εγγύηση.

Ευχαριστώ για το heads up! 

4 ώρες πριν, fotaras76 είπε

Έχουν πέσει αρκετά σε τιμή τα  2Κ monitor και σκέφτομαι να τσιμπήσω ένα.   

Αξίζει. Ακόμα και παλιά games όπως το new vegas, είναι απόλαυση σε μεγαλύτερη ανάλυση!

• Like 1
Δημοσ.
Στις 5/9/2025 στις 2:25 ΠΜ, mongol_chief είπε

Το θέμα ότι με Nvidia κάρτα έχω το κεφάλι μου ήσυχο λόγω cuda, αν η αναβάθμιση ήταν καθαρά για λόγους gaming την άκουγα την amd σαν εναλλακτική. Δεν την έχω κάνει ακόμη την αναβάθμιση οπότε τα θεματάκια που αναφέρεις σίγουρα θα τα κοιτάξω.

update: Απ' ότι είδα στο βίντεο αν αναβαθμίσεις τους drivers στην 577 έκδοση και μετά δεν υπάρχει πια θέμα. Θα έχω το νου μου πάντως γιατί όπως ανέφερα, δεν βιάζομαι ακόμη να κάνω την αναβάθμιση.

καλησπέρα, είμαι ανάμεσα στην 9060xt και την 5060ti για αναβάθμιση της gpu με χρήση gaming. Έχω και εγώ pci 3.0 motherboard b450.
Αξίζει τελικά η 5060ti για pci 3.0 motherboard? Η καλύτερη απόδοση της 5060ti ισχύει ακόμα και σε παλία μητρική?
Αυτό με τον driver που λες ότι λύνει το θέμα με την 5060ti και pci 3, ισχύει γιατί δεν βρήκα να λένε κάτι τέτοιο?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Στις 11/9/2025 στις 7:45 ΜΜ, Bill_1991 είπε

καλησπέρα, είμαι ανάμεσα στην 9060xt και την 5060ti για αναβάθμιση της gpu με χρήση gaming. Έχω και εγώ pci 3.0 motherboard b450.
Αξίζει τελικά η 5060ti για pci 3.0 motherboard? Η καλύτερη απόδοση της 5060ti ισχύει ακόμα και σε παλία μητρική?
Αυτό με τον driver που λες ότι λύνει το θέμα με την 5060ti και pci 3, ισχύει γιατί δεν βρήκα να λένε κάτι τέτοιο?

Ευχαριστώ.

16G φαντάζομαι (και ελπίζω) , 

το μόνο που χρειάζεται να σκεφτείς είναι αν ασχοληθείς με optiscaler για να περνάς FSR4 σε παιχνίδια που δεν έχουν . Αν όχι , δε χρειάζεται να ασχοληθείς με AMD προς το παρών . 

Για pcie3 , περισσότερο θα είχες θέμα αν ξέμενες απο vram και φόρτωνε απο ram μέσω της pcie αλλά 99% , όταν ξεμένεις , απλά δεν παίζεται το παιχνίδι ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, korakios είπε

16G φαντάζομαι (και ελπίζω) , 

το μόνο που χρειάζεται να σκεφτείς είναι αν ασχοληθείς με optiscaler για να περνάς FSR4 σε παιχνίδια που δεν έχουν . Αν όχι , δε χρειάζεται να ασχοληθείς με AMD προς το παρών . 

Για pcie3 , περισσότερο θα είχες θέμα αν ξέμενες απο vram και φόρτωνε απο ram μέσω της pcie αλλά 99% , όταν ξεμένεις , απλά δεν παίζεται το παιχνίδι ...

Καλησπέρα, ναι για 16gb έκδοση μιλάω Θα ήθελα να αποφύγω το optiscaler και να είμαι με dlss.                                   

Από ότι έχω δει η 5060ti 16gb σε pcie 3.0 τρέχει σε x8 σωστά? Όχι σε x16?

Όμως και πάλι η απώλεια σε fps θα είναι μόνο στην περίπτωση που είπες όταν ξεμένει από vram? 

Αν ισχύουν τα παραπάνω στην 5060ti 16gb η μείωση στα fps, θα είναι ~5% ,όπως έχω δει και στο techpowerup,σωστά?  Ευχαριστώ  

Επεξ/σία από Bill_1991
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε σύστημα με

FX8350

Gigabyte GA 990XA UD3

16GB DDR3 1866Mhz

HD7770 GPU

Sata SSD

τι θα μπορούσαμε να βάλουμε για επιτάχυνση γραφικών με ότι νεότερο codec κυκλοφορεί (AV1, κ.λ.π.) με χαμηλή κατανάλωση, χαμηλό θόρυβο και χαμηλό κόστος.

Το pc πλέον κάνει δουλειές γραφείου , ταινίες youtube κ.λ.π.

Για gaming υπάρχει άλλο, όποτε δεν με ενδιαφέρουν gaming κάρτες ....  Και παθητικής ψύξης μου κάνει.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Σε σύστημα με

FX8350

Gigabyte GA 990XA UD3

16GB DDR3 1866Mhz

HD7770 GPU

Sata SSD

τι θα μπορούσαμε να βάλουμε για επιτάχυνση γραφικών με ότι νεότερο codec κυκλοφορεί (AV1, κ.λ.π.) με χαμηλή κατανάλωση, χαμηλό θόρυβο και χαμηλό κόστος.

Το pc πλέον κάνει δουλειές γραφείου , ταινίες youtube κ.λ.π.

Για gaming υπάρχει άλλο, όποτε δεν με ενδιαφέρουν gaming κάρτες ....  Και παθητικής ψύξης μου κάνει.

Μεταχειρισμένη 1030/1050.

Αν σε νοιάζουν AV1 encode και τέτοια μάλλον b570 στα 200.

• Like 1
Δημοσ.
On 13/09/2025 at 10:16, ilos said:

Μεταχειρισμένη 1030/1050.

Αν σε νοιάζουν AV1 encode και τέτοια μάλλον b570 στα 200.

και a380 ακομα (υπαρχει και η α310 αλλα εχει μονο 10ευρω διαφορα τιμης οποτε δεν αξιζει).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...