NoiSy MaN Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Ενταξει εχω το mech quality σε ultra. Σαν τι αλλο; Το μονο που ειμαι σιγουρος οταν ξεκινησα το Battlefield1 πριν 3 μηνες περιπου τα επαιζα σχεδον ολα στα ultra και αυτο ειναι σιγουρο και ξαφνικα αναγκαστικα να τα κατεβασω. Μεχρι και format εκανα και τωρα εκτος απο browsers εχω μονο το παιγνιδι στον δισκο. Δεν ξερω τελικα βοηθαει στο παιγνιδι το freesynch;;; 2560x 1440 Με την ίδια κάρτα? Τότε προφανώς και κάπου αλλού είναι το θέμα.. Τι να σου πω είναι και πολλοί οι παράγοντες στα πισιά, μπας και έχεις συνδέσει την οθόνη στη mobo 2k είναι το full hd btw αλλά παντού το χρησιμοποιούν λάθος. Επειδη δεν τα ξερω καλλα ειναι η πρωτη φορα που θα αγορασω καρτα γραφικων μπορει καποιος να μου εξηγηση για της καταναλωσεις η να με παραπέμψει σε μια σελιδα για να καταλαβω.Αν οι διαφορες στην καταναλωση της 580 με 1060 ειναι μικρες(σε καταναλωση ρευματος) φυσικα και θα προτιμήσω την 580 λογω freesync. noob Το freesync είναι σημαντικότερο από τη διαφορά που έχουν στην κατανάλωση. 2
tanasen01 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Επειδη δεν τα ξερω καλλα ειναι η πρωτη φορα που θα αγορασω καρτα γραφικων μπορει καποιος να μου εξηγηση για της καταναλωσεις η να με παραπέμψει σε μια σελιδα για να καταλαβω.Αν οι διαφορες στην καταναλωση της 580 με 1060 ειναι μικρες(σε καταναλωση ρευματος) φυσικα και θα προτιμήσω την 580 λογω freesync. noob Οι διαφορές στην κατανάλωση από οικονομικής πλευράς είναι ελάχιστες. Τώρα από άποψη απαιτήσεων ισχύος τροφοδοτικού δες αυτή τη λίστα http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page362.htm 1
cpttony Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα, [...] και καλύτερου driver support μιας και τώρα η amd που έχω είναι στην κατηγορία legacy και δεν έχει υποστήριξη εδώ και 1-1.5 χρόνο. Επίσης ίσως στο μέλλον να ασχοληθώ και με CUDA αν τελικά καταλήξω σε Nvidia οπότε είναι και αυτός ένας παράγοντας για την επιλογή. [...] Η κάρτα σου μπήκε στην κατηγορία Legacy, όχι γιατί η AMD δεν έχει καλό driver support, απλώς ήταν όντως παλιά. Η AMD υποστηρίζει πλήρως με drivers όλες τις κάρτες GCN αρχιτεκτονικής (όλες θαρρώ μετά την σειρά 6xxxx). [...] Οθόνη δεν έχω σκοπό να αλλάξω ίσως μέσα στο επόμενο εξάμηνο να πάρω μια δεύτερη 24άρα 1080p. [...] Εδώ τώρα είσαι όντως σε δίλημμα, όχι στις κάρτες αυτές καθ' αυτές οι κάρτες, γιατί με όποια και αν επιλέξεις θα είσαι εντάξει, αλλά με το τι "τις περιτριγυρίζουν". Με την 580 μπορείς όπως εκμεταλλευτείς το FreeSync (εφόσον θα αλλάξεις και οθόνη), αλλά χάνεις τα CUDA και vice versa. Κατά την γνώμη μου εκεί πρέπει να βασίσεις την επιλογή σου. Τι θα έρθει σε πρώτη μοίρα, με το FreeSync θα έχεις μια πιο smooth gaming εμπειρία, αλλά με τα CUDA ίσως γίνεται πιο γρήγορα η δουλειά σου (αν μιλάμε σε επαγγελματικό ή μη). Τώρα, αν θες ωμά νούμερα, που δεν λένε και πολλά, κάποια δείχνουν μπροστά την μια με 1-2% και πότε την άλλη. Για μένα μια τέτοια διαφορά είναι αμελητέα. Σωστή υποστήριξη DX12, Vulkan σε παιχνίδια θα καθυστερήσουμε να δούμε ωβρέως, έχω την εντύπωση. Ξαναλέω γνώμη μου! EDIT: Τώρα που το είδα, νομίζω πρέπει να αλλάξεις και τροφοδοτικό. 2
Geobe Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Η κάρτα σου μπήκε στην κατηγορία Legacy, όχι γιατί η AMD δεν έχει καλό driver support, απλώς ήταν όντως παλιά. Η AMD υποστηρίζει πλήρως με drivers όλες τις κάρτες GCN αρχιτεκτονικής (όλες θαρρώ μετά την σειρά 6xxxx). Δε λέω ότι δεν είναι παλιά η 6950 (όντως από την σειρα 7xxx και μετά είναι σε GCN και υποστηρίζονται) απλά από μεριάς nvidia που έχω στο λαπτοπ (525Μ) παίρνω κανονικά drivers. Επίσης σκέφτομαι και την καλύτερη υποστήριξη που έχουν σε linux. Εδώ τώρα είσαι όντως σε δίλημμα, όχι στις κάρτες αυτές καθ' αυτές οι κάρτες, γιατί με όποια και αν επιλέξεις θα είσαι εντάξει, αλλά με το τι "τις περιτριγυρίζουν". Με την 580 μπορείς όπως εκμεταλλευτείς το FreeSync (εφόσον θα αλλάξεις και οθόνη), αλλά χάνεις τα CUDA και vice versa. Κατά την γνώμη μου εκεί πρέπει να βασίσεις την επιλογή σου. Τι θα έρθει σε πρώτη μοίρα, με το FreeSync θα έχεις μια πιο smooth gaming εμπειρία, αλλά με τα CUDA ίσως γίνεται πιο γρήγορα η δουλειά σου (αν μιλάμε σε επαγγελματικό ή μη). Τώρα στα υπόλοιπα μάλλον θα έβαζα πιο ψηλά το cuda από το freesync μιας και δεν πρόκειται να αλλάξω ή να προσθέσω δεύτερη οθόνη άμεσα. EDIT: Τώρα που το είδα, νομίζω πρέπει να αλλάξεις και τροφοδοτικό. Το τροφοδοτικό είναι κάτι που το σκέφτομαι αν θα πρέπει να το αλλάξω ειδικά στην περίπτωση της GTX1060 γιατί και η 6950 που έχω είναι ενεργοβόρα και δεν είχα ποτέ μέχρι στιγμής πρόβλημα (Το σύστημα είναι από την πρώτη στιγμή σε UPS). Επίσης αν θα αλλάξω τροφοδοτικό λέω να δώσω το πολύ 60-80ευρώ. Προτάσεις για κάποιο που να με καλύπτει σε αυτό το εύρος χρημάτων είναι ευπρόσδεκτες. Αν δεν προκύψει κάτι άλλο πάω για GTX1060. Μεταξύ των δύο που ανέφερα ή και άλλων έχετε να προτείνετε κάποια περισσότερο?
Millennium Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Συμφωνώ μ'αυτά που λες, όμως θέλω να πάρω το maximum αυτού του ποσού και σε 1-2 χρόνια που θα γίνει η επόμενη αναβάθμιση να προσθέσω πιο λιγότερα. Περα απο το θεμα ισορροπιας και το Freesync που χανεις χωρις το δευτερο και αναλογη amd καρτα πιθανον να εχεις frame skipping στα 75Hz. Επειδη δεν τα ξερω καλλα ειναι η πρωτη φορα που θα αγορασω καρτα γραφικων μπορει καποιος να μου εξηγηση για της καταναλωσεις η να με παραπέμψει σε μια σελιδα για να καταλαβω.Αν οι διαφορες στην καταναλωση της 580 με 1060 ειναι μικρες(σε καταναλωση ρευματος) φυσικα και θα προτιμήσω την 580 λογω freesync. noob Δε κανουν καμμια πρακτικη διαφορα οι καταναλωσεις.Το τροφοδοτικο σου σηκωνει και καποιο oc με τετοιο hardware και οποια καρτα αναφερθηκε.Κοιτας σε RX 570,480,580 (αναλογως και τα χρηματα) για το συστημα και την οθονη σου. 2
cpttony Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δε λέω ότι δεν είναι παλιά η 6950 (όντως από την σειρα 7xxx και μετά είναι σε GCN και υποστηρίζονται) απλά από μεριάς nvidia που έχω στο λαπτοπ (525Μ) παίρνω κανονικά drivers. Επίσης σκέφτομαι και την καλύτερη υποστήριξη που έχουν σε linux. Νομίζω μια υποτυπώδη υποστήριξη δίνει στις πολύ παλιές σειρές. Αν δεν προκύψει κάτι άλλο πάω για GTX1060. Μεταξύ των δύο που ανέφερα ή και άλλων έχετε να προτείνετε κάποια περισσότερο? Θα έλεγα καλύτερα αυτή ή αυτή (review εδώ) (παρόμοιες διαστάσεις με την 6950) ή την Asus που αναφέρεις. Από AMD την Sapphire. Το τροφοδοτικό είναι κάτι που το σκέφτομαι αν θα πρέπει να το αλλάξω ειδικά στην περίπτωση της GTX1060 γιατί και η 6950 που έχω είναι ενεργοβόρα και δεν είχα ποτέ μέχρι στιγμής πρόβλημα (Το σύστημα είναι από την πρώτη στιγμή σε UPS). Επίσης αν θα αλλάξω τροφοδοτικό λέω να δώσω το πολύ 60-80ευρώ. Προτάσεις για κάποιο που να με καλύπτει σε αυτό το εύρος χρημάτων είναι ευπρόσδεκτες. Ρώτα εδώ. 1
aslanG7 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Περα απο το θεμα ισορροπιας και το Freesync που χανεις χωρις το δευτερο και αναλογη amd καρτα πιθανον να εχεις frame skipping στα 75Hz. Δε κανουν καμμια πρακτικη διαφορα οι καταναλωσεις.Το τροφοδοτικο σου σηκωνει και καποιο oc με τετοιο hardware και οποια καρτα αναφερθηκε.Κοιτας σε RX 570,480,580 (αναλογως και τα χρηματα) για το συστημα και την οθονη σου. Εξαρχεις ειπα να παω για αγορα της 570 αλλα αφου μου λετε οτι η 580 ειναι καλυτερη και δεν εχουν τοση διαφορα στην καταναλωση ρευματος θα προτιμήσω μια 580 αλλα ποια?
cabdik Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 επειδη κι εγω ειμαι σε ψαξιμο πλεον για νεα καρτα γραφικων, το μπατζετ ειναι περι τα 200€ και σκεφτομαι προς τα που να παω. θα ηθελα μια 580, αλλα τα βλεπω σκουρα..... απο πλευρας μπατζετ εννοω. αρα μαλλον θα συμβιβαστω με καποια 570 αλλα ποια εκδοση...?? τι λετε?
cpttony Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 @cabdik Η 570 (και η 470), έχει πάρει την ανιούσα τιμολογιακά. Θα ελεγα αυτές τις δύο, οι υπόλοιπες έχουν υπερβολικές τιμές, όχι ότι αυτές είναι καλύτερες. 2
cabdik Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 @cabdik Η 570 (και η 470), έχει πάρει την ανιούσα τιμολογιακά. Θα ελεγα αυτές τις δύο, οι υπόλοιπες έχουν υπερβολικές τιμές, όχι ότι αυτές είναι καλύτερες. αυτες τις 2 τις εχω δει και τις εχω στα υποψιν...! αν υπαρχει κι απο εξωτερικο καποια καλυτερη προταση, ακομα και καποια 580... γιατι οχι.....?
Chrysostomos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 αυτες τις 2 τις εχω δει και τις εχω στα υποψιν...! αν υπαρχει κι απο εξωτερικο καποια καλυτερη προταση, ακομα και καποια 580... γιατι οχι.....? μκε 200 ευρώ,ούτε από έξω δε τις παίρνεις τις 580 1
cpttony Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 αυτες τις 2 τις εχω δει και τις εχω στα υποψιν...! αν υπαρχει κι απο εξωτερικο καποια καλυτερη προταση, ακομα και καποια 580... γιατι οχι.....? Ας πούμε amazon.de που βλέπω, η ίδια Asus στα 193 (+ μεταφορικά). Η μόνη (μαζί με μία ΙΤΧ της Sapphire) κάτω από 200 ευρώ. Εικάζω και σε άλλα Ευραπαικά μαγαζιά τόσο πάνω-κάτω είναι οι τιμές για τις φθηνές 570. Για 580 που αναφέρεις, ούτε λόγος.
cabdik Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 η 1060 3gb αξιζει τον κοπο η να παω σε 570 4gb..? γιατι μαλλον για Expedition το κοβω...!!!
cpttony Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 η 1060 3gb αξιζει τον κοπο η να παω σε 570 4gb..? γιατι μαλλον για Expedition το κοβω...!!! Ίδιες τιμές, ίδιες αποδόσεις με 570. Προσωπικά, δεν θα πήγαινα λόγω 3GB VRAM. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα