CrisCrisCris Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Πάρε μια άλλη καλή πάστα π.χ. Arctic ΜΧ4 και βάλε. Σε όσους επεξεργαστές 6500 έχω βάλει ΜΧ4 καθαρίζοντας βέβαια την πάστα της στοψ ψύκτρας σε εφαρμογές γραφείου δεν ανέβασε πάνω από 30 ή ελάχιστα πάνω από 30. Τζάμπα η αγορά νέας ψύκτρας. Το θέμα είναι πως θα αγοραστεί κάρτα γραφικών και θα τρέχουν και παιχνίδια.Ο υπολογιστής δεν είναι καθαρά για εφαρμογές γραφείου.Ίσως φταίω εγώ που δεν το ανέφερα, απλά θα αγοραστεί σε λίγο καιρό, για αυτό είμαι με την ενσωματωμένη και για αυτό κοιτάω τις θερμοκρασίες και ψάχνομαι για καλύτερη ψύξη του cpu.
jgeorgiou Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 είσαι σίγουρος ότι ακούς την ψύκτρα του Ι5? μήπως ακούς τους ανεμηστήρες του κουτιού ή του τροφοδοτικού? έχω Ι5 6500 , τον δουλεύων "βαριά" εφαρμογές γραφείου με την ενσωματωμένη και είναι αθόρυβος με την μαμισια ψύκτρα
noobowarrior Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Eιμαι ο μονος που νομιζω οτι η 212 κανει περισσοτερο θορυβο απο τη στοκ η τον ιδιο?Ισως να ειναι καλο και το airflow μου.Απλα επειδη δεν ασχοληθηκα με oc στον i7 ισως για αυτο να μην καταλαβα και διαφορα.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 @ noobowarrior Πού και πού ρίξε κανένα καθάρισμα το ανεμιστηράκι και πρόσεχε να το κουμπώνεις σωστά πάνω στο σώμα. Έχεις μπερδέψει όμως τον θόρυβο με τη θερμοκρασία όταν μιλάς για oc. Γιά κάν'το λιανά, τις ίδιες θερμοκρασίες έχεις με την stock;
CrisCrisCris Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 είσαι σίγουρος ότι ακούς την ψύκτρα του Ι5? μήπως ακούς τους ανεμηστήρες του κουτιού ή του τροφοδοτικού? έχω Ι5 6500 , τον δουλεύων "βαριά" εφαρμογές γραφείου με την ενσωματωμένη και είναι αθόρυβος με την μαμισια ψύκτρα Ναι.Σίγουρα δεν είναι το τροφοδοτικό γιατί δεν γυρίζει καν ο ανεμιστήρας από τη λειτουργία που έχει.Όταν bootαρει το pc ο ανεμιστήρας του 6500 ξεκινάει 2-3 δετερόλεπτα αφου ξεκινήσουν τα υπόλοιπα ανεμιστήρια αυξάνοντας τον συνολικό θόρυβο και ο θόρυβος που κάνει συνεχίζει επ άπειρον καθώς έχω παρατηρήσει πως στη συνέχεια δεν μειώνεται.Σαφώς και δεν είναι εντελώς ήσυχο καθώς μιλάμε για 3+2+1=6 ανεμιστήρες.
noobowarrior Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 @ noobowarrior Πού και πού ρίξε κανένα καθάρισμα το ανεμιστηράκι και πρόσεχε να το κουμπώνεις σωστά πάνω στο σώμα. Έχεις μπερδέψει όμως τον θόρυβο με τη θερμοκρασία όταν μιλάς για oc. Γιά κάν'το λιανά, τις ίδιες θερμοκρασίες έχεις με την stock; Το κουτι μου ειναι στην πενα φιλε μου,απλως ποτε ο επεξεργαστης δεν ξεπερασε τους 62 βαθμους ακομα και με την στοκ ψυχτρα για να την αναγκασει να κανει θορυβο.Ισως οι ανεμιστηρες του haf 932 advance να καλυπτουν το θορυβο της ψυχτρας.Για αυτο μιλησα για το airflow.Παντα στοκ με τη μανισια ειχα μαξ 62 σε συνθηκες gaming και με τη 212 58.Και ολα κουμπωμενα σωστα με σωστες ποσοτητες παστας κτλ
BlueBlood7 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Ναι.Σίγουρα δεν είναι το τροφοδοτικό γιατί δεν γυρίζει καν ο ανεμιστήρας από τη λειτουργία που έχει.Όταν bootαρει το pc ο ανεμιστήρας του 6500 ξεκινάει 2-3 δετερόλεπτα αφου ξεκινήσουν τα υπόλοιπα ανεμιστήρια αυξάνοντας τον συνολικό θόρυβο και ο θόρυβος που κάνει συνεχίζει επ άπειρον καθώς έχω παρατηρήσει πως στη συνέχεια δεν μειώνεται.Σαφώς και δεν είναι εντελώς ήσυχο καθώς μιλάμε για 3+2+1=6 ανεμιστήρες. Μήπως δεν έχεις ορίσει σωστά από το BIOS? Μήπως έχεις ορίσει ψηλά τις στροφές?
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Το κουτι μου ειναι στην πενα φιλε μου,απλως ποτε ο επεξεργαστης δεν ξεπερασε τους 62 βαθμους ακομα και με την στοκ ψυχτρα για να την αναγκασει να κανει θορυβο.Ισως οι ανεμιστηρες του haf 932 advance να καλυπτουν το θορυβο της ψυχτρας.Για αυτο μιλησα για το airflow.Παντα στοκ με τη μανισια ειχα μαξ 62 σε συνθηκες gaming και με τη 212 58.Και ολα κουμπωμενα σωστα με σωστες ποσοτητες παστας κτλ Δέν ξέρω τί να σου πώ, περίεργο μου φαίνεται. Απ'την αρχή έτσι ή το διαπίστωσες στην πορεία; Περιττό να ρωτήσω άν την έβαλες σωστά ως προς τη θέση ε;
CrisCrisCris Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Μήπως δεν έχεις ορίσει σωστά από το BIOS? Μήπως έχεις ορίσει ψηλά τις στροφές? Όχι δεν το έχω πειράξει και είναι ρυθμιζμένο στη μέση οι στροφές δεν νομίζω ότι έχουν οριστεί λάθος απο τα bios.
BlueBlood7 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Όχι δεν το έχω πειράξει και είναι ρυθμιζμένο στη μέση οι στροφές δεν νομίζω ότι έχουν οριστεί λάθος απο τα bios. Τι θα πει στη μέση οι στροφές? Σε ποιο mode είναι επιλεγμένο? Έχει 4 mode(Silent Standard, Performance, Full Speed) + το customize. Τι απ όλα είναι επιλεγμένο και για ποιο fan? Cpu Fan 1 ή Cpu Fan 2?
CrisCrisCris Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Τι θα πει στη μέση οι στροφές? Σε ποιο mode είναι επιλεγμένο? Έχει 4 mode(Silent Standard, Performance, Full Speed) + το customize. Τι απ όλα είναι επιλεγμένο και για ποιο fan? Cpu Fan 1 ή Cpu Fan 2? Στο standard είναι, απλά το έχει σε 4 γραμμές τις οποίες τις αυξάνεις π.χ. 1 Silent, 2 Standard κτλ.Στο Cpu Fan 2 γιατί σε αυτό το έχω συνδέσει.
BlueBlood7 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Στο BIOS και στο HW Monitor πάνε στο Fan-Tasting Tuning. Στη συνέχεια επέλεξε το CPU Fan 2 και πάνω δεξιά το customize και κατέβασε τι γραμμές πιο κάτω έτσ ώστε να γίνει πιο αθόρυβο.
CrisCrisCris Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Στο BIOS και στο HW Monitor πάνε στο Fan-Tasting Tuning. Στη συνέχεια επέλεξε το CPU Fan 2 και πάνω δεξιά το customize και κατέβασε τι γραμμές πιο κάτω έτσ ώστε να γίνει πιο αθόρυβο. Αυτό εννοούσα στη μέση, απλά είναι στο ez mode που είναι πιο απλοποιημένο, το οποίο όμως είναι το standard. Το customize δημιουργεί αυτούς τους διαλόγους.Τι ακριβώς εννοείς να πειράξω; Επίσης φαντάζομαι πως δεν έχεις μείνει μόνο στο θόρυβο αλλά θυμάσαι και το πρόβλημα με τις θερμοκρασίες. Το λέω γιατί πιστεύω ότι με αυτές τις ρυθμίσεις απλά θα εξομαλύνουμαι μόνο τα db.
BlueBlood7 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Μα στο γράφω τι να κάνεις. Δες το βιντεάκι. Επίσης μπορείς να επιλέξεις Silent αντί του Standard.
CrisCrisCris Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Μα στο γράφω τι να κάνεις. Δες το βιντεάκι. Επίσης μπορείς να επιλέξεις Silent αντί του Standard. Το είδα, απλά δεν το έπιασα με την πρώτη. Να σαι καλά. Μόνο που όταν μπαίνω στο Fan- Tasting κολλάνε τα bios και δεν μπορώ να το ρυθμίσω από εκεί αλλά μόνο από εκεί που βλέπεις στην δεύτερη φωτογραφία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα