Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μην ανησυχεις.Δεν προκειται να καταρρευσει το φιλελευθερο μοντελο , μην χασεις και τον υπνο σου αν μαθεις οτι και στην Αγγλια παιζουν ρολο οι γνωριμιες καποιες φορες  :-D

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ειχαν τα προσοντα αλλα παρομοια προσοντα θα ειχαν εκ ατομα στον πλανητη.Προτιμηθηκαν ομως λογω της γνωριμιας σας.

Αν δεν ειναι αυτο τρανη αποδειξη ποιο ειναι ? 

wot mate?

Δηλαδή τα υπόλοιπα άτομα είχαν κάνει αίτηση στην εταιρία του alex

αλλά αυτός είπε "τι να τους κάνω, θα πάρω τους δικούς μου που πίναμε μπύρες πριν ένα μήνα";;

Αν δεν είχαν κάνει αίτηση στου alex, τότε γιατί να μην προτιμηθούν οι άλλοι που είχαν κάνει αίτηση;;

Απόδειξη στο ότι για να προτιμηθείς κάπου, πρέπει να κάνεις και αίτηση....

Δεν ξέρει ο Μηλαράκος ή ο Σιαομινάκος αν θέλεις να δουλέψεις εκεί όταν δεν υπάρχει αίτηση.

Το επαγελματίας χωρίς γνωριμίες δεν βγάζει νόημα πάντως.

Για να το πω πιο απλοϊκά/γενικευμένα επαγγελματίας ίσον τρία πράγματα

1/3 --> ικανότητες/εμπειρία

1/3 --> τυπικά προσόντα

1/3 --> networking/build-relationship/επικοινωνιακές-δεξιότητες

Φυσικά αν η θέση δεν είναι τόσο client-facing τότε περισσότερο ρόλο θα παίξουν τα υπόλοιπα.

Αλλά αν κάποιος θέλει να πάρει θέση μόνο με sk1llz τότε η οδός είναι κάποιο college/πανεπιστήμιο που

είναι top region/brand-name/target-school όπου εκεί μέσα κάνουν ξέφρενο πάρτυ σα λυσσασμένα τα

networking events (

)

Εγώ δηλαδή δεν έχω δει κανέναν να μου λέει "μην με κάνεις add στο linkedin γιατί δουλεύω μόνο με ικανότητες".

Μην ανησυχεις.Δεν προκειται να καταρρευσει το φιλελευθερο μοντελο , μην χασεις και τον υπνο σου αν μαθεις οτι και στην Αγγλια παιζουν ρολο οι γνωριμιες καποιες φορες  :-D

Ανέβα Λονδίνο τότε.

Εκεί που οι γνωριμίες στο τρίμηνο έχουν παλιώσει και μετά το 6μηνο ζήτημα να μένετε στην ίδια πόλη.

Ο νεοφιλελευθερισμός πως μπλέχτηκε με το αν οι γνωριμίες βοηθάνε στην εύρεση εργασίας;

Αυτά μάλλον θα τους λένε να κάνουν στα σεμινάρια κομματικής ευκαιρίας.

Πως να γυρίσουν τούμπα τη συζήτηση και να το φέρνουν εκεί που θέλουν.

(στο κάτω κάτω όλα είναι θέμα μυαλού. Αν το πιστέψεις, πραγματοποιήθηκε!!)

Τι κάποιες; Που ζεις; Σου λέω, στους barmen είναι 99% η γνωριμία.

Σε πάω κόντρα.

Στις barwomen είναι 100% τα squats.

Δεν με πιστεύεις;

Δες στο facebook την Jen Selter

Δημοσ.

wot mate?

Δηλαδή τα υπόλοιπα άτομα είχαν κάνει αίτηση στην εταιρία του alex

αλλά αυτός είπε "τι να τους κάνω, θα πάρω τους δικούς μου που πίναμε μπύρες πριν ένα μήνα";;

Αν δεν είχαν κάνει αίτηση στου alex, τότε γιατί να μην προτιμηθούν οι άλλοι που είχαν κάνει αίτηση;;

Απόδειξη στο ότι για να προτιμηθείς κάπου, πρέπει να κάνεις και αίτηση....

Δεν ξέρει ο Μηλαράκος ή ο Σιαομινάκος αν θέλεις να δουλέψεις εκεί όταν δεν υπάρχει αίτηση.

Σοφιστειες.

Τρεχαλατε τωρα , ο Καμερον στηριζεται πανω σας  :-D

Δημοσ.

Σοφιστειες.

Τρεχαλατε τωρα , ο Καμερον στηριζεται πανω σας  :-D

Αυτά μάλλον θα τους λένε να κάνουν στα σεμινάρια κομματικής ευκαιρίας.

Πως να γυρίσουν τούμπα τη συζήτηση και να το φέρνουν εκεί που θέλουν.

(στο κάτω κάτω όλα είναι θέμα μυαλού. Αν το πιστέψεις, πραγματοποιήθηκε!!)

Μα ποιος είμαι τέλος πάντων;

Δημοσ.

Παρε και τον defacer που πηγαινετε να δωσετε ενα motivation speech στο ΤΕD για την σκληρη εργασια και την ανταγωνιστικοτητα  :-D

Δημοσ.

Παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο και μπορούν να βοηθήσουν σε πολλές περιπτώσεις. Ακόμα και στο εξωτερικό που δεν έχω εμπειρία εργασίας έχω διαβάσει πολλές φορές κι εδώ μέσα πόσο σημαντικές είναι οι «συστάσεις» από κάποιον γνωστό, οι γνωριμίες δηλαδή. Δεν το βρίσκω παράλογο.

Βασικά δλδ στο εξωτερικό όλα τόσο αξιοκρατικά που κανείς δε βολεύει το γνωστό του και "μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά" όπως νομίζουν πολλοί; :)

Γνωρισα ενα παλικαρι ο οποιος μου ειπε οτι ο καθηγητης με τον οποιο συνεργαστηκε στο διδακτορικό ουσιαστικά του έδωσε δουλειά στο εξωτερικό σε ένα ερευνητικό κέντρο... Ναι μπορεί να ήταν έξυπνο παιδί, σωστή προσωπικότητα, να χε τα προσόντα κλπ αλλά αν δεν ήταν ο καθηγητής του τη θέση αυτή δεν θα την έπαιρνε.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων (σχεδόν πάντα δλδ) οι γνωριμίες μετράνε από μέτρια έως "συγχαρητήρια επιλεχθήκατε για τη θέση"...

Το αστείο είναι που κάποιοι πιστεύουν ότι το ρουσφέτι ισχύει μόνο στο δημόσιο, ενώ στον ιδιωτικό τομέα γίνεται το πάρτυ της αρκούδας με γνωστούς γνωστών κλπ. Προσέχτε μιλάω μόνο για το ρουσφέτι το οποίο είναι μέσα στο αίμα μας, δεν μιλάω για το αν πρεπει να απολυθουν οι δ.υ ή αν πρέπει να τους κόψουμε τα εφαπαξ μπλα μπλα και τις γνωστες παραφιλολογιες που αναμασάτε κάποιοι...

Δε θελω να γραψω ιστορίες τώρα για ιδιωτικο τομεα γιατί έχω δει πάρα πολλά...

• Like 2
Δημοσ.

Βασικά δλδ στο εξωτερικό όλα τόσο αξιοκρατικά που κανείς δε βολεύει το γνωστό του και "μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά" όπως νομίζουν πολλοί; :)

Γνωρισα ενα παλικαρι ο οποιος μου ειπε οτι ο καθηγητης με τον οποιο συνεργαστηκε στο διδακτορικό ουσιαστικά του έδωσε δουλειά στο εξωτερικό σε ένα ερευνητικό κέντρο... Ναι μπορεί να ήταν έξυπνο παιδί, σωστή προσωπικότητα, να χε τα προσόντα κλπ αλλά αν δεν ήταν ο καθηγητής του τη θέση αυτή δεν θα την έπαιρνε.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων (σχεδόν πάντα δλδ) οι γνωριμίες μετράνε από μέτρια έως "συγχαρητήρια επιλεχθήκατε για τη θέση"...

Το αστείο είναι που κάποιοι πιστεύουν ότι το ρουσφέτι ισχύει μόνο στο δημόσιο, ενώ στον ιδιωτικό τομέα γίνεται το πάρτυ της αρκούδας με γνωστούς γνωστών κλπ. Προσέχτε μιλάω μόνο για το ρουσφέτι το οποίο είναι μέσα στο αίμα μας, δεν μιλάω για το αν πρεπει να απολυθουν οι δ.υ ή αν πρέπει να τους κόψουμε τα εφαπαξ μπλα μπλα και τις γνωστες παραφιλολογιες που αναμασάτε κάποιοι...

Δε θελω να γραψω ιστορίες τώρα για ιδιωτικο τομεα γιατί έχω δει πάρα πολλά...

Έτσι γίνεται το απόλυτα επιτυχημένο πολιτικοποιημένο attack.

bluesattack για σένα λέω ρε που κάτι προσπαθείς να κάνεις αλλά καταλήγεις να σε παίρνουν gangbang στο κράξιμο.

Πάρε από εδω μαθήματα δεξιότητας από τον fotaras13 που ανέπτυξε (και μπράβο του) αυτό το skillset.

Στο έβαλα και με χρωματάκια για να στο απλοποιήσω. Τώρα μένει να πιάσω τον defacer να πάμε τσάρκα στο TED. Έχω πρόχειρο και θέμα "Trolls: And How To Spot Them".

defacer ψήσου γιατί ξέμεινα από γνωριμίες (και σταμάτα να βλέπεις την Jen σε παρακαλώ!)

Δημοσ.

70% ικανοτητα και 30% γνωριμιες καπου εκει βλεπω εγω την επιτυχια.Τωρα αν εισαι στοκος, αλλα εχεις ταλεντο να αξιοποιεις τις γνωριμιες σου το μονο που θα καταφερεις ειναι να αλλαζεις δουλεια καθε εξαμηνο.Για τον ιδιωτικο τομεα μιλαω, γιατι αν παμε στον δημοσιο οι πιο πολλοι ειναι στην κατηγορια των στοκων χωρις ομως να χανουν την δουλεια τους.

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι σε μια δουλειά, φεύγω, κάνω αίτηση σε μια άλλη δουλειά και ο νέος εργοδότης παίρνει τηλέφωνο τον παλιό και τον ρωτάει τι παίζει με εμένα. Ο παλιός του δίνει recommendation πως λέγεται και τελικά παίρνω την νέα θέση.

Σε τι κατηγορία είμαι σύμφωνα με εσάς;

:mellow:

Δημοσ.

Είμαι σε μια δουλειά, φεύγω, κάνω αίτηση σε μια άλλη δουλειά και ο νέος εργοδότης παίρνει τηλέφωνο τον παλιό και τον ρωτάει τι παίζει με εμένα. Ο παλιός του δίνει recommendation πως λέγεται και τελικά παίρνω την νέα θέση.

Νεοφιλελές τουλάχιστον...
Δημοσ.

Αφου δεν επρεπε να σου δωσει αποζημιωση, γιατι να πει κακο λογο.

• Like 1
Δημοσ.

Σε αυτό που ψάχνει το thread και σε αυτά που έχουν αναφερθεί, ανακατεύονται τρεις παράγοντες:

1) Εξειδίκευση που απαιτείται για την δουλειά

2) Ερμηνεία στρατηγικών αποφάσεων από όργανα διοίκησης

3) Το εγγενές bias που οφείλεται στις αυξημένες πιθανότητες επανάληψης για κάτι

Το 1) το έχει αναλύσει πλήρως ο Alex_000 και ο defacer. Εάν θέλεις να γίνεις σερβιτόρος, αποθηκάριος, πωλητής στο πλαίσιο, τηλεφωνητής-ρια, μπουφετζής κτλ, δηλαδή εάν στοχεύεις σε θέση που δεν απαιτεί κανενός είδους επιστημονικής ή τεχνολογικής κατάρτισης, τότε το μόνο που μένει για να σε διαλέξουν είναι το να έχουν εχέγγυο για το ποιος είσαι. Αυτό, το εχέγγυο, είτε έρχεται μέσω προσωπικής γνωριμίας ή μέσω εγγύησης από τρίτους των οποίων η γνώμη έχει αρκετή βαρύτητα για το συγκεκριμένο task.

Το 2) είναι κλασική νοοτροπία ανθρώπων που ποτέ δεν έχουν βρεθεί σε θέσεις αποφάσεων ή δεν μπορούν να δουν την πλήρη εικόνα. Π.χ., στο παράδειγμα του ΟΡ, μπορώ να σκεφτώ x λόγους για να διαλέξουν κάποιον applicant όπως αυτός περιγράφεται στο OΡ. Από άμεσες χρηματοδότησης για ένα state-of-the-art research topic μέχρι specialized skills τα οποία είναι απαραίτητα για κάτι που υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Φυσικά, (μιλώντας για Ελλάδα) αυτό γίνεται αντιληπτό ως "δεν ξέρουν αυτοί, ο λόγος που το κάνανε ήταν επειδή είναι της κλίκας". Φυσικά και ο καθένας που δεν είναι στην αρμόδια θέση ξέρει περισσότερο τα ρίσκα που πρέπει να παρθούν από όσους είναι στην προαναφερόμενη θέση. Άρα τι πιο λογικό από το γεγονός ότι αυτοί που είναι σε θέση ευθύνης οργανισμών ή/και επιχειρήσεων που πάνε καλά, να μην ξέρουν τι κάνουν; Μα ο οργανισμός/επιχείρηση πάει καλά από τύχη ή από γνωριμίες και αυτός. Οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις, το βράδυ και όταν όλοι κοιμούνται, παίρνουν ανθρώπινη μορφή και κάνουν networking. Κάτι σαν transformers.

Το 3) αφορά το γεγονός όπου κάποιος που συχνά επιτυγχάνει σε έναν τομέα στο παρελθόν, είναι αρκετά πιο πιθανό να επιτύχει στον ίδιο τομέα στο μέλλον. Πέρα από έναν fancy τρόπο να δικαιολογείται το bias των αποφάσεων, είναι και μία αλήθεια. Π.χ. εάν έχεις να επιλέξεις που θα δώσεις λεφτά για risky επενδύσεις, θα τα δώσεις σε αυτούς που στο παρελθόν έχουν ξαναπάρει τέτοια χρηματοδότηση και τα πήγαν καλά.

Άρα (και tl;dr), οι γνωριμίες παίζουν ρόλο στην ΑΝΕΥΡΕΣΗ εργασίας μόνο όταν η εργασία δεν απαιτεί διανοητικά προσόντα ή/και εξειδικευμένες επιστημονικές - τεχνολογικές γνώσεις. Μπορεί το να βρει ένας εργασία ως αποθηκάριος να του είναι απολύτως απαραίτητο για την διαβίωσή του, αλλά αποθηκάριος θα γίνει. Για τι να τον κρίνουν; Για το πόσες επιστημονικές γνώσεις έχει; Και κλάιν... εάν δεν έρθει αυτός, θα έρθει ο επόμενος. Κουτιά θα σηκώνει ο ένας, κουτιά και ο άλλος. Και όταν μειωθεί το error rate στα ρομποτικά συστήματα και γίνουν πιο φθηνά, δεν θα χρειάζονται καν αποθηκάριοι.

Όπως είχε γραφτεί (από εμενα και τον alex_000) σε ένα άλλο thread... η εργασία θέλει αποφάσεις ΚΑΙ ΣΤΗΝ σωστή χρονική στιγμή. Όταν από τα 12 μέχρι και τα 25 του κάποιος πάρταρε και μινάριζε (LOL το "μινάριζε" δεν χτυπάει στον spell checker) τότε έπαιξε και έχασε. Είχε 13 χρόνια να σοβαρευτεί, εκ των οποίων 13ων χρόνων στα 7 (πάνω από το 50%) ήταν ενήλικος.

Τέλος, επειδή σε μία οργανωμένη κοινωνία με έμφαση στην κοινωνική πολιτική δεν πρέπει να τιμωρεί κανείς όσους δεν είχαν την σύνεση να κάνουν ορθές επιλογές, πάντα υπάρχουν λύσεις. Αλλά, σίγουρα, το να κατηγορεί κανείς τους άλλους για τις δικές του λάθος (εκ του αποτελέσματος) επιλογές, δεν είναι μία από αυτές.

• Like 3
Δημοσ.

@Groot

Στην περίπτωση που κάποιο επάγγελμα απαιτεί εξειδικευμένες επιστημονικές-τεχνολογικές γνώσεις αλλά παράλληλα υπάρχει υπερπροσφορά ικανών εργαζομένων, πιστεύεις ότι εκεί μπορεί να αυξηθεί σημαντικά η σημασία της γνωριμίας;

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...