Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οι συστατικές επιστολές

Καινούριο φρούτο αυτό.

"Μα αν δεν είχα τη συστατική επιστολή του καθηγητή, δεν θα με έπαιρναν στη θέση ερευνητή"

(βέβαια εκτός από τη συστατική επιστολή, αυτός που το λέει, είχε παράλληλα κάνει 1-2-3-4 χρόνια "πνευματική δουλειά" στο πτυχίο/μεταπτυχιακό του. Λεπτομέρειες)

Σαν του barmen υπάρχουν ένα κάρο ακόμα διαφορετικά επαγγέλματα όπου η γνωριμία παίζει καθοριστικό ρόλο. Αρα...

Και σε τραπεζικό τομέα οι περισσότεροι τονίζουν το "networking networking networking" αλλά συνηθίζουν να κοιτάνε παράλληλα για ένα πασίγνωστο mba/degree (με βαθμούς ΑΑΑ+ ή 700+ στο GMAT για να μπεις) ή κάτι παρεμφερές.

Οπότε για μένα η γνωριμία δεν παίζει καθοριστικό ρόλο για να πάρεις τη θέση. Η γνωριμία είναι το fast track για να κλείσεις ραντεβού για συνέντευξη (που είναι η ευκαιρία να δείξεις/αποδείξεις τις επαγγελματικές σου ικανότητες).

Λέγοντας τα παραπάνω, πάντα υπάρχει κάποιο είδος bias ή ένα φαινόμενο "θα προσλάβω όποιον γουστάρω" ή "αυτόν που γουστάρει το team" χωρίς να σημαίνει ότι θα προσλάβει το άτομο που θα κάνει ζημιά στην εταιρία ή θα κόψει μισθό σε έναν που δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα project.

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι σχέση έχουν το networking, οι συστατικές επιστολές και το LinkedIn με το "μπήκε στην δουλειά με βισμα", "ή θέση άνοιξε συστημένη", " βάζουν αγγελία για τα μάτια του κόσμου" και άλλα"?

..

Οτι κάποιοι τα θεωρούν 100% το ίδιο πράμα.

Δημοσ.

Τι σχέση έχουν το networking, οι συστατικές επιστολές και το LinkedIn με το "μπήκε στην δουλειά με βισμα", "ή θέση άνοιξε συστημένη", " βάζουν αγγελία για τα μάτια του κόσμου" και άλλα"?

Αυτα ειναι online βιογραφικο-οαεδ , online συνεδριο επαγγελματιων με καποιες επικοινωνιακες παπαριτσες για το πως θα πλασαριστει καποιος καλυτερα η για το πως θα επιλεξει καποιος  γρηγοροτερα (δηλαδη οχι παπαριτσες, ειναι βασισμενες σε ολοκληρη επιστημη, αρκει να μην φθανουν σε γραφικες αμερικλανιες)

Αυτα δεν μπαινουν στην χαρντκορ κατηγορια ''γνωριμιες'' .Εκτος αν καποιος πετυχε τυχαια στο linkedin  τον ''alex '' που ηταν συμφοιτητες στο κολλεγιο ξερω γω η οι πατεραδες τους επιναν μαζι μπραντι στον ναυτικο ομιλο.

Παιδια πειτε το, βγαλτε το απο μεσα σας.Και στην πιο εξωστρεφη οικονομια , σε μια οικονομια που βασιζεται σε υψηλα καταρτιζομενο εργατικο δυναμικο , ακομα και στην πιο πολυτισμικη πρωτευουσα, ακομα και στην χωρα που τα πανεπιστημια ειναι αμεσα συνδεδεμενα με την αγορα εργασιας , στην τελικη ο Κωστας μπορει να προτεινει τον  πολυπτυχιουχο (η μπορει και οχι ) Νικο γιατι απλα και μονο ειναι φιλαρακια.Πειτε το , δεν θα παθει βαβα ο καπιταλισμος  :-D

Δημοσ.

Τρολαρεις τώρα? Ποιος εδώ μέσα είπε ότι δεν είναι πιθανό κάποιος να προτινει τον φίλο του στην εταιρια που εργάζεταί?

Επίσης τι σκατα σχεση έχει ο καπιταλισμός?

• Like 2
Δημοσ.

Aν δεν καταλαβαινεις τι σχεση εχει ο καπιταλισμος εγω δεν μπορω να σε βοηθησω.Εσυ τι πιστευεις ? Ποιος θα προτιμηθει σε μια μεγαλη μια μεγαλη ναυτιλικαη η πετρελαιακη εταιρεια.O X με τα τρια πτυχια η ο Ζ με τα δυο πτυχια και πατερα γερουσιαστη ?

Δημοσ.

Aν δεν καταλαβαινεις τι σχεση εχει ο καπιταλισμος εγω δεν μπορω να σε βοηθησω.Εσυ τι πιστευεις ? Ποιος θα προτιμηθει σε μια μεγαλη μια μεγαλη ναυτιλικαη η πετρελαιακη εταιρεια.O X με τα τρια πτυχια η ο Ζ με τα δυο πτυχια και πατερα γερουσιαστη ?

Ααααα..! Αυτόν τον Νίκο και Κώστα έλεγες; Τα παιδιά των γερουσιαστών;

στην τελικη ο Κωστας μπορει να προτεινει τον  πολυπτυχιουχο (η μπορει και οχι ) Νικο γιατι απλα και μονο ειναι φιλαρακια.

Δημοσ.

Οχι δεν λεω μονο τα παιδια των γερουσιαστων.Αφου ειναι τοσο αξιοκρατικο το συστημα , αφου στο αμερικανικο ονειρο ο καθενας μπορει να αναδειχθει με την σκληρη δουλεια γιατι αλλος πηγαινει στα καλυτερα ιδιωτικα πανεπιστημια της ελιτ, και αλλος πνιγεται στα φοιτητικα δανεια η παλευει με τα δημοσια σχολεια ? Η εβαλα δυσκολα ? 

• Like 1
Δημοσ.

Πρώτα μπλέκεις τις γνωριμίες, μετα το οικονομικο σύστημα, μετά τους πατεράδες γερουσιαστες, μετά τα πανεπιστήμια, μετα το αμερικανικο ονειρο..

Οτιδήποτε αρκεί να μην βάλουμε το κωλαράκι μας κάτω να δουλέψουμε έτσι :D ?

• Like 1
Δημοσ.

Βαθύς αναστεναγμός.

Ναι υπάρχουν πολλά επαγγέλματα/περιβάλλοντα όπου η γνωριμία παίζει καθοριστικό ρόλο. Και υπάρχουν και πολλά όπου δεν παίζει.

Εντάξει ο άλλος είναι τρολ και αδυνατεί να κάνει συζήτηση, μόλις βρει ευκαιρία πετάει τα γνωστά "η γιαγιά μου είναι 90 χρονών και δεν έχει περίοδο, άκου τα εσύ που λες ότι η περίοδος είναι θέμα για τις γυναίκες".

Εσένα το point σου ποιό είναι; Το ότι η απάντηση εξαρτάται από το επάγγελμα αν μιλάμε για συγκεκριμένο επάγγελμα δε μπορεί να είναι, γιατί αυτό το είπαμε ήδη με τους barmen. Άρα τι;

Βαθύς αναστεναγμός times two.

Το point είναι ότι πάει ανάλογα το επάγγελμα. Σε άλλα μετράει λίγο, σε άλλα είναι ο μοναδικός λόγος που υπάρχεις σε αυτή τη θέση. Είναι αφελές όμως να πιστεύει κάποιος ότι οι γνωριμίες δεν παίζουν ρόλο. Στην τελευταία μου δουλειά παράδειγμα πήγα χωρίς να ξέρω κανέναν, πήγα μίλησα, "να σε δούμε" μου είπαν. Εκείνη τη στιγμή πέρασε πελάτης που με ήξερε, μιλήσαμε λίγο και γύρισε και είπε στον μέλλοντα εργοδότη μου "να ξέρεις παίρνεις όπλο στη δούλεψη σου τώρα". Εδώ πέρα τι έπαιξε; Γνωριμία; Τύχη; Skills; Αν αντίθετα ο πελάτης δεν με γούσταρε και παρά τα skills μου έλεγε στον εργοδότη "καλά με αυτόν θα δουλέψεις; Κάνε το σταυρό σου καλύτερα"...τι θα γινόταν;

• Like 1
Δημοσ.

Πρώτα μπλέκεις τις γνωριμίες, μετα το οικονομικο σύστημα, μετά τους πατεράδες γερουσιαστες, μετά τα πανεπιστήμια, μετα το αμερικανικο ονειρο..

Οτιδήποτε αρκεί να μην βάλουμε το κωλαράκι μας κάτω να δουλέψουμε έτσι :D ?

Οτιδηποτε  ωστε να μην χειροκροταμε σαν  χανοι  τα νεοφιλελευθερα παραμυθια που λετε  με τις ισες ευκαιριες, την αξιοκρατια , την σκληρη δουλεια , και τις περιβοητες θεωριες για τους τεμπεληδες- αυτους που εχουν πιασει την ζωη απο τα μαλλια.  κλπ. :-D

Δημοσ.

Το point είναι ότι πάει ανάλογα το επάγγελμα. Σε άλλα μετράει λίγο, σε άλλα είναι ο μοναδικός λόγος που υπάρχεις σε αυτή τη θέση. Είναι αφελές όμως να πιστεύει κάποιος ότι οι γνωριμίες δεν παίζουν ρόλο. Στην τελευταία μου δουλειά παράδειγμα πήγα χωρίς να ξέρω κανέναν, πήγα μίλησα, "να σε δούμε" μου είπαν. Εκείνη τη στιγμή πέρασε πελάτης που με ήξερε, μιλήσαμε λίγο και γύρισε και είπε στον μέλλοντα εργοδότη μου "να ξέρεις παίρνεις όπλο στη δούλεψη σου τώρα". Εδώ πέρα τι έπαιξε; Γνωριμία; Τύχη; Skills; Αν αντίθετα ο πελάτης δεν με γούσταρε και παρά τα skills μου έλεγε στον εργοδότη "καλά με αυτόν θα δουλέψεις; Κάνε το σταυρό σου καλύτερα"...τι θα γινόταν;

Είπε τέτοιο πράγμα και ο εργοδότης δεν τον ρώτησε "γιατί; που το στηρίζεις αυτό;";

Κι αν όντως δεν ρώτησε τίποτα, τότε εσύ πως ξέρεις ότι ο εργοδότης είναι σε θέση να αξιολογήσει τα skills σου; επειδή απλά του είπε ο πελάτης "πάρε τον";

Για πες τι έπαιξε

Οτιδηποτε  ωστε να μην χειροκροταμε σαν  χανοι  τα νεοφιλελευθερα παραμυθια που λετε  με τις ισες ευκαιριες, την αξιοκρατια , την σκληρη δουλεια , και τις περιβοητες θεωριες για τους τεμπεληδες- αυτους που εχουν πιασει την ζωη απο τα μαλλια.  κλπ. :-D

Πες την αλήθεια

Το μόνο πράγμα που δούλεψε σκληρά σε σένα ήταν το σπερματοζωάριο που σε δημιούργησε

Δημοσ.

Μήπως θες να χειροκροταμε εμείς σαν χανοι τα κομμουνιστικά παραμύθια; Το τόσο αγγελικά πλασμένο και ιδανικό κομμουνιστικό σύστημα που διακατέχεται από αξιοκρατία πάνω απ'όλα ε; Τί πετάς όρους όπως φιλελευθερισμος και νεοφιλελευθερισμος αφού δεν φαίνεται να ξέρεις καλά καλά τί εμπεριέχουν;

Άντε, ας κλειδωθεί κι αυτό το θρεντ αφού θες να το τραβήξουμε σε πολιτικο-οικονομικα μονοπάτια.

Ακόμα περιμένω την αριστερά που ψηφισατε μερικοί να μας δείξει τον σωστό δρόμο. Κάτι δεν λειτουργεί και τόσο καλά όμως ε;

• Like 3
Δημοσ.

Πες την αλήθεια

Το μόνο πράγμα που δούλεψε σκληρά σε σένα ήταν το σπερματοζωάριο που σε δημιούργησε

Προς τι οι χαρακτηρισμοι ? Σου χαλασα την φαντασιωση οτι βρισκεσαι πολυ ψηλα στην τροφικη αλυσιδα ? Που να ηξερες αφελεστατε ποσοι ειναι πανω απο εσενα, και μαλιστα λογω γνωριμιων και ονοματος  :-D

Μήπως θες να χειροκροταμε εμείς σαν χανοι τα κομμουνιστικά παραμύθια; Το τόσο αγγελικά πλασμένο και ιδανικό κομμουνιστικό σύστημα που διακατέχεται από αξιοκρατία πάνω απ'όλα ε; Τί πετάς όρους όπως φιλελευθερισμος και νεοφιλελευθερισμος αφού δεν φαίνεται να ξέρεις καλά καλά τί εμπεριέχουν;

Άντε, ας κλειδωθεί κι αυτό το θρεντ αφού θες να το τραβήξουμε σε πολιτικο-οικονομικα μονοπάτια.

Ακόμα περιμένω την αριστερά που ψηφισατε μερικοί να μας δείξει τον σωστό δρόμο. Κάτι δεν λειτουργεί και τόσο καλά όμως ε;

Ποιος μιλησε για  κομμουνισμο βρε πανασχετη.Ιδιες ευκαιριες εχει καποιος που θα παει να σπουδασει στο εξωτερικο, ιδιες καποιος που ο πατερας του ειναι ανεργος και δεν θα παει ουτε σε τει ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...