Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στη Λάρισα πλέον φεύγουν ουσιαστικά τα αυτοκίνητα από το κέντρο πια καθώς ανακαινίζονται 4-5 κεντρικοί δρόμοι οπότε καμιά 500αριά παρκαρισμένα αυτοκίνητα θα φύγουν από το κέντρο.

Λογικά μιλάμε για τη μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει σε επαρχιακή πόλη φαντάζομαι.

• Απαντ. 417
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, totem_lost είπε

Επίσης δεν αναφέρθηκε η Πρέβεζα. Αξίζει μια βόλτα;

%CE%A0%CE%A1%CE%95%CE%92%CE%95%CE%96%CE%

Δεν εχει κατι ενδιαφερον για μενα,πρκατικα αδιαφορη πριν 2 χρονια που ειχα παει.

Δημοσ.

Η χειροτερη πολη της Ελλαδας ειναι η Θεσσαλονικη, οσο και να τσιριζουν οι φιλοι μας οι Βορειοελλαδιτες. Το προβλημα της Θεσσαλονικης ειναι οτι ειναι μια επαρχιακη πολη, με πληθυσμο μεγαλουπολης. Μου αρεσει πολυ να παω εκδρομη, να κατσω δυο μερες και να κανω "τουρισμο", αλλα για ζωη ειναι απαλευτη. 

-Εχει ανυπαρκτες υποδομες

-Εχει τραγικη ρυμοτομια (ριξτε μια ματια πως ειναι εξω πολεις των 800Κ κατοικων)

-Εχει παρακμασει τελειως οικονομικα

Η Θεσσαλονικη επρεπε να ειναι το αντιστοιχο της Βαρκελωνης ή του Μαντσεστερ εστω. Να εχει δικη της οικονομια, να παραγει πλουτο. Αντιθετα η Θεσσαλονικη στηριζει την επιβιωση της στο ΑΠΘ. Ξεζουμιζουν φοιτητες και επιβιωνουν. Φαινεται και απο τα μαγαζια της που μεγαλος αριθμος τους ειναι προσαρμοσμενα στα γουστα των φοιτητων (φτηνο φαγητο-χαμηλης ποιοτητας). Αυτο της δινει ζωντανια αλλα πραγματικα, τι προοπτικη αναπτυξης εχει η Θεσσαλονικη; Ειναι κριμα παιδια απο τη Β. Ελλαδα που αναγκαζονται να γινουν εσωτερικοι μεταναστες και να κατεβουν στην Αθηνα ελπιζοντας να βρουν δουλεια. Αν αυριο το ΑΠΘ εφτιαχνε ενα suburban campus και εφευγε απο το κεντρο της Θεσσαλονικης, η πολη θα ερημωνε...

Πριν με καταραστειτε, σκεφτειτε λιγο βγαζοντας τα ΠΑΟΚτσιδικα γυαλια σας. Τι εχει η οικονομια της Θεσσαλονικης; Τι παραγει; 

• Like 6
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε

Η χειροτερη πολη της Ελλαδας ειναι η Θεσσαλονικη, οσο και να τσιριζουν οι φιλοι μας οι Βορειοελλαδιτες. Το προβλημα της Θεσσαλονικης ειναι οτι ειναι μια επαρχιακη πολη, με πληθυσμο μεγαλουπολης. Μου αρεσει πολυ να παω εκδρομη, να κατσω δυο μερες και να κανω "τουρισμο", αλλα για ζωη ειναι απαλευτη. 

-Εχει ανυπαρκτες υποδομες

-Εχει τραγικη ρυμοτομια (ριξτε μια ματια πως ειναι εξω πολεις των 800Κ κατοικων)

-Εχει παρακμασει τελειως οικονομικα

Η Θεσσαλονικη επρεπε να ειναι το αντιστοιχο της Βαρκελωνης ή του Μαντσεστερ εστω. Να εχει δικη της οικονομια, να παραγει πλουτο. Αντιθετα η Θεσσαλονικη στηριζει την επιβιωση της στο ΑΠΘ. Ξεζουμιζουν φοιτητες και επιβιωνουν. Φαινεται και απο τα μαγαζια της που μεγαλος αριθμος τους ειναι προσαρμοσμενα στα γουστα των φοιτητων (φτηνο φαγητο-χαμηλης ποιοτητας). Αυτο της δινει ζωντανια αλλα πραγματικα, τι προοπτικη αναπτυξης εχει η Θεσσαλονικη; Ειναι κριμα παιδια απο τη Β. Ελλαδα που αναγκαζονται να γινουν εσωτερικοι μεταναστες και να κατεβουν στην Αθηνα ελπιζοντας να βρουν δουλεια. Αν αυριο το ΑΠΘ εφτιαχνε ενα suburban campus και εφευγε απο το κεντρο της Θεσσαλονικης, η πολη θα ερημωνε...

Πριν με καταραστειτε, σκεφτειτε λιγο βγαζοντας τα ΠΑΟΚτσιδικα γυαλια σας. Τι εχει η οικονομια της Θεσσαλονικης; Τι παραγει; 

Γιατί, τι παράγει η Ελλάδα σαν σύνολο;

• Like 4
Δημοσ.

Οι χειρότερες πόλεις που επισκέφθηκα με διαφορά είναι τα Γιαννιτσά και Γρεβενά. Όσο για την Αθήνα και τον Πειραιά.. Χρλρλααααπ..Φτού! Το Ηράκλειο υπήρξε σάπιο αλλά από τους Ολυμπιακούς και μετά έχει γίνει αγνώριστο και συνεχίζει και ομορφαίνει. Οι πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας για μένα είναι η Καβάλα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Κέρκυρα και τα Χανιά. Θα έβαζα και τα Γιάννενα αλλά μου αρέσει να βλέπω ορίζοντα και θάλασσα για να ανοίγει η ψυχή μου.

Δημοσ.

Καλα, εχει πολλα στραβα η πολη,αλλα οχι και η χειροτερη.. δηλαδη κατω απο Λαμια,Τριπολη,Καρδιτσα,Κορινθος,Κοζανη,Αργος,Ηρακλειο ετσι για να σκεφτω προχειρα μερικες ..

Αν οντως το πιστευεις,τοτε απλα δειχνεις εμπαθεια. Δηλαδη η Αθηνα για παραδειγμα ειναι παραδειγμα ρυμοτομιας? Κιαν δεν ειχε γινει το μετρο και κανα δυο διορθωτικα μετρα για την Ολυμπιαδα,ουτε για "τουρισμο" δεν θα κατεβαιναμε..

Θα συμφωνησω για την παρακμη και για το οτι πολυς κοσμος φευγει αναγκαστικα λογω ελλειψης οικονομικων ευκαιριων(οχι πλεον προς Αθηνα βεβαια,αλλα για το εξωτερικο). Το προτυπο της Βαρκελωνης θα ηταν ενας καλος οδηγος ισως,αν ειχε την δυνατοτητα η πολη μιας πραγματικης αυτοδιαχειρισης(και τους καταλληλους ανθρωπους στις σωστες θεσεις) και οχι να λειτουργει ως ο φτωχος συγγενης της πρωτευουσας. Φυσικα αυτα δεν προκειται να αλλαξουν,τουλαχιστον οχι συντομα. Τουλαχιστον θα εχουμε καποια στιγμη μετρό κι εμεις.. (επισης δεν ειμαστε ολοι παοκτσηδες..)

Ον τοπικ τωρα,εχω μεινει σε διαφορες πολεις, Χανια,Ρεθυμνο,Λαρισα,Καβαλα κι αλλου (και Αθηνα για 2 χρονια). Αγαπημενες πολεις το Ναυπλιο και ο Βολος (κυριως λογω Πηλιου),οπου εχω παει αμετρητες φορες. Αλλα πανεμορφα ειναι και τα Γιαννενα,που οσες φορες και να παω δεν τα χορταινω κι ειναι και τα Ζαγοροχωρια διπλα

Δημοσ.

Μόνο και μόνο που ταυτίζει την πόλη με τον Παοκ, δείχνει ότι η επαφή του με την Θεσσαλονίκη προέρχεται από ταινίες και εφημερίδες :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλές οι ντρίπλες ώστε να εστιάσουμε στα ανούσια αλλά όσα έγραψε -και είναι η ουσία- δυστυχώς ισχύουν. Με παοκ ή χωρίς.

Επεξ/σία από l337
  • Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, l337 είπε

Καλές οι ντρίπλες ώστε να εστιάσουμε στα ανούσια αλλά όσα έγραψε -και είναι η ουσία- δυστυχώς ισχύουν. Με παοκ ή χωρίς.

Ποια είναι τα ανούσια; Η Αθήνα δεν είναι η Αθήνα που ξέραμε και φυσικά κανένας Έλληνας πλέον, δεν θα βρεί επαγγελματική στέγη εκεί αλλα στο εξωτερικό. Εγώ εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη και κάνω ένα δεκάλεπτο-εικοσάλεπτο βαριά μέχρι το χώρο εργασίας μου, όταν φίλοι μου στην Αθήνα θέλουν ώρα-δίωρο για ίδιες αποστάσεις. Απο τη μία πλευρά της πόλης μια ευθεία απ'το λιμάνι, βγήκες Καλαμαριά ποια ρυμοτομία για την Κοζάνη μιλάει ή για την Καβάλα; Το φτηνό φαγητό μόνο στη Θεσσαλονίκη ακμάζει η σε κάθε πόλη και χωριό το τελευταίο διάστημα, που η τσέπη του Έλληνα είναι μονίμως άδεια; Οι φοιτητές τρώνε στα γυράδικα ή βλέπεις οικογένεις με παιδιά;

Ποιές ντρίμπλες  και ιστορίες μας λές τώρα;

ακου η χειρότερη.. Γελάνε και οι πέτρες!

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, radiohead είπε

Ποια είναι τα ανούσια; Η Αθήνα δεν είναι η Αθήνα που ξέραμε και φυσικά κανένας Έλληνας πλέον, δεν θα βρεί επαγγελματική στέγη εκεί αλλα στο εξωτερικό. Εγώ εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη και κάνω ένα δεκάλεπτο-εικοσάλεπτο βαριά μέχρι το χώρο εργασίας μου, όταν φίλοι μου στην Αθήνα θέλουν ώρα-δίωρο για ίδιες αποστάσεις. Απο τη μία πλευρά της πόλης μια ευθεία απ'το λιμάνι, βγήκες Καλαμαριά ποια ρυμοτομία για την Κοζάνη μιλάει ή για την Καβάλα; Το φτηνό φαγητό μόνο στη Θεσσαλονίκη ακμάζει η σε κάθε πόλη και χωριό το τελευταίο διάστημα, που η τσέπη του Έλληνα είναι μονίμως άδεια; Οι φοιτητές τρώνε στα γυράδικα ή βλέπεις οικογένεις με παιδιά;

Ποιές ντρίμπλες  και ιστορίες μας λές τώρα;

ακου η χειρότερη.. Γελάνε και οι πέτρες!

Ο proponitis αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πράγματα στα οποία και συμφώνησα και είναι τα εξής:

α) κακή ρυμοτομία (αν και δεν καν στα σημαντικότερα ζητήματα αυτό για μένα),
β) ανύπαρκτες (εγώ θα έλεγα απλά κακές) υποδομές,
γ) ότι έχει παρακμάσει οικονομικά,
δ) ζει σε μεγάλο βαθμό από τους φοιτητές ενώ θα έπρεπε να ήταν πιο αυτόνομη και ανεξάρτητη.

Αντί να εστιάσουμε σε αυτά λοιπόν μου απαντάς με το παραπάνω νήνυμα όπου αναφέρεις πόση ώρα κάνεις να πας στη δουλειά σου και για το φθηνό φαγητό που ναι μεν είναι φθηνό αλλά λόγω της άδειας τσέπης του έλληνα οι περισσότεροι πλέον αυτό τρώνε.

Και μετά αναρωτιέσαι γιατί γράφω για ντρίπλές...

ΥΓ: Παρεπιπτόντως δεν συμφωνώ ότι είναι η χειρότερη πόλη, ούτε καν... αλλά υπάρχουν υπαρκτά προβλήματα και ορισμένα είναι τα παραπάνω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...