Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορούμε να πούμε με ακρίβεια ποιες πόλεις είναι οι χειρότερες. Εξαρτάται το target group σου. Αν είσαι φοιτητής, αν είσαι μαθητής, αν είσαι εργαζόμενος, αν είσαι μεσήλικας με οικογένεια κλπ. Ο καθένας βλέπει διαφορετικά την καλή και την κακή πόλη, έχει άλλες ανάγκες.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, δεν έχετε άδικο σε αυτά που γράφετε, αλλά μην ξεχνάτε ότι η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα και η Θεσσαλονίκη η δεύτερη μεγαλύτερη της πόλη. Για να τη θεωρεί τη χειρότερη πόλη κάποιος αυτό σημαίνει ότι οι υπόλοιπες πόλεις της βορείου Ελλάδας είναι καλύτερες. Αλήθεια, είναι καλύτερη η Δράμα; Η Ξάνθη; Η Αλεξανδρούπολη;  Το Κιλκίς; Η Καστοριά; Η Κοζάνη; 

Το πιο πιθανό είναι να απαντήσετε όχι σε αυτά τα ερωτήματα. Συνεπώς ας μην διαβάζω υπερβολές του τύπου ότι η Θεσσαλονίκη είναι η χειρότερη πόλη.

Επεξ/σία από Lelouch
  • Απαντ. 417
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μα δεν αντεδρασα σε αυτες τις παρατηρησεις, με μερικες απο τις οποιες συμφωνω κι εγω εν μερει.( Και αν θελετε να συμπληρωσω κι αλλα πραγματα που με ενοχλουν στην πολη,δεν εχω προβλημα). Εγω αδυνατω να καταννοησω πως καποιου του φαινεται ως η χειροτερη πολη η Θεσσαλονικη,ενω μενει στην χαβουζα της πρωτευουσας. Κιαν δεν εχει παει σε καποιες απο αυτες τις πολεις που ανεφερα,παω πασο. Αλλα τι στο καλο,μονο σε εμας ερχεται για τουρισμο κι εβγαλε κ συμπερασμα οτι μονο για κανα 2 μερες "τουρισμο" αντεχει. Καλα το τελευταιο ερωτημα για το τι παραγει η πολη,φοβερα ευρηματικο.. Και πριν προλαβει καποιος να με χαρακτηρισει τοπικιστη,μακεδονομαχο ή "παοκτση", να πω οτι δεν ειμαι τιποτα απο τα τρια. Αντιθετως θα ηθελα κι εγω μια πολη πιο ανθρωπινη,με καλυτερες υποδομες,πιο μεγαλη ποικιλια στην ψυχαγωγια και την διασκεδαση κι αλλα πολλα,που θα εκαναν πιο ποιοτικη την ζωη. Αλλα μην τρελαθουμε,ξερω καλα απο Αθηνα,ενα χαος ειναι,δεν θαθελα να γινουμε κι εμεις ετσι.

Για αυτο συμφωνησα για το προτυπο της Βαρκελωνης,με την οποια απο οσες πολεις του εξωτερικου εχω επισκεφτει,βρηκα τις περισσοτερες ομοιοτητες,ομως ειναι και αλλα τα μεγεθη σιγουρα.

Δημοσ.

Οι ισοπεδωτικες δηλώσεις τυπου 'χαβουζα η Αθηνα' αποκαλύπτουν παρωπιδες και μονοπλευρες εμπειριες...ΔΕΝ γνωριζετε μια πολη αν την επισκεπτεστε περιστασιακά και τουριστικα. Την γνωριζετε οταν κυκλοφορειτε με τους ντοπιους, οταν εργαστειτε εκει, οταν μεινετε λιγο παραπανω, οταν χαθειτε στους δρομους της, οταν ανακαλυψετε τις ιδιαιτεροτητες της, οταν δεν βιαστειτε να την κρινετε...

• Like 6
Δημοσ.

Πάντως από ρυμοτομία είναι Νο1 η Ορεστιάδα. Μακράν. Και όχι μόνο για Ελλάδα.

Όταν κάθεσαι σε οποιοδήποτε σταυροδρόμι βλέπεις μέχρι έξω απο την πόλη.

Αυτό το έχω ξαναδεί σε κάποιες επαρχιακές πόλεις στο Μεξικό αλλά οχι σε τέτοιο βαθμό.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gpolic είπε

Πάντως από ρυμοτομία είναι Νο1 η Ορεστιάδα. Μακράν. Και όχι μόνο για Ελλάδα.

Όταν κάθεσαι σε οποιοδήποτε σταυροδρόμι βλέπεις μέχρι έξω απο την πόλη.

Αυτό το έχω ξαναδεί σε κάποιες επαρχιακές πόλεις στο Μεξικό αλλά οχι σε τέτοιο βαθμό.

Επειδή είναι απολύτως παράλληλοι και κάθετοι όλοι οι δρόμοι μεταξύ τους. Γενικά στην Αμερική οι περισσότερες πόλεις έτσι είναι χτισμένες, το οποίο είναι πολύ τακτοποιημένο και πρακτικό, αλλά το θεωρώ μονότονο. Πιο ωραία ρυμοτομία είναι να έχεις ένα κέντρο από το οποίο φεύγουν ακτινωτά οι δρόμοι και οι οποίοι τέμνονται από ένα μεγάλο κυκλικό δρόμο στα προάστια.

Δημοσ.

εεε ακτινωτό έχουμε!  την Ομόνοια! χαχαχα

Οταν χτίζεται μια πόλη που θα χρησιμοποιηθεί ως αποικία ναι, είναι συνηθισμένο να οργανώνεται με αυτό τον τροπο.

Στην κεντρική πλατεία μπαίνει η φρουρά, το διοικητήριο, κλπ και μετα τα υπόλοιπα γύρω γύρω.

Και η Ορεστιαδα απο το στρατο φτιαχτηκε για να υποδεχθεί προσφυγες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν έχεις υψομετρικές διαφορές δεν μπορείς να έχεις το αποτέλεσμα που αναφέρετε και το μεγαλύτερο ρόλο τον έχει πόσο νέα είναι η πόλη όπως λέει παραπάνω και ο φίλος.

Πχ ο Βόλος είναι όπως αναφέρει σε αντίθεση με Κοζάνη

Spoiler

5a902995edfc8_.JPG.5868e8235f07e40359f68e2b0a50e7f3.JPG

5a90299d05c9c_.JPG.24953981cf496d617789b4c577ef5590.JPG

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αυριο σκέφτομαι να κατεβω Θεσσαλονίκη για βολτα.

Εχετε να προτείνεται καποιο καλο μαγαζι με φαγητο, κρασι?

Και μετα καποιο μαγαζι για καφε

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καφέ στην παραλία, Λ.Νίκης. Κάνεις ένα πέρασμα και διαλέγεις, έχει ένα σωρό.

Για φαγητό αναλόγως τι ψάχνεις. 

Ελιά-Λεμόνι, Τρία Γουρουνάκια είναι δύο καλά εστιατόρια (για κρεατικά) με καλές τιμές...και τα δύο σε ένα στενό στην Ι. Δραγούμη είναι.

Μετά υπάρχει και το kitchen bar που έχει και πιο ποιοτικά κρασιά αλλά και κάπως πιο ακριβές τιμές (+ λίγο πιο εθνικ κουζίνα).

Φουλ του μεζέ κοντά στα λαδάδικα επίσης μια καλή ταβέρνα.

Δημοσ.

Ελια λεμονι, kitchen bar και χαλαρο μου αρεσαν  απ οσα ειδα στο ίντερνετ.

Απλα το χαλαρο ειναι πιο μακρια απο τα αλλα δυο, ειδα και το buck private cheffing, αλλα δεν τα ξερω καθολου σαν μαγαζια, είπα να παω καπου διαφορετικα αλλα με καπως λογικες τιμες.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Θεσσαλονικιός είμαι, αλλά και εγώ καμιά φορά κοιτάω και κανένα tripadvisor :P

Αυτό που είδες είναι μάλλον γκουρμέ και ακριβά εστιατόρια.

Αυτά που σου πρότεινα δεν είναι γκουρμέ, είναι στην μεσαία κατηγορία με καλές τιμές. Το kitchen bar λίγο καλύτερο. 

Δημοσ.
23 ώρες πριν, GenesisX είπε

Θεσσαλονικιός είμαι, αλλά και εγώ καμιά φορά κοιτάω και κανένα tripadvisor :P

Αυτό που είδες είναι μάλλον γκουρμέ και ακριβά εστιατόρια.

Αυτά που σου πρότεινα δεν είναι γκουρμέ, είναι στην μεσαία κατηγορία με καλές τιμές. Το kitchen bar λίγο καλύτερο. 

Πηγα στο ελια-λεμονη, διπλα ηταν τα τρια γουρουνακια, μπορεί να παω την άλλη φορα.

Πολυ καλο σερβις, καλες τιμες, εφαγα του σκασμού, ειδικα η μπριζολα σουβλας έσκισε.

Και μεγάλη ποικιλια κρασιων. Πήρα μαλαγουζια του ορφανου, αν και το πρωτο merlin ραπτη δεν το χε.

Ολα καλα. Αφησα και καλο τιπσ στο σερβιτορο, γιατι μ αρεσε η αντιμετωπιση του.

Σε ευχαριστώ για την προταση που εριξες. Με βγαλες ασπροπροσωπο.

Δημοσ.
Στις 21/2/2018 στις 5:33 ΜΜ, l337 είπε

Ο proponitis αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πράγματα στα οποία και συμφώνησα και είναι τα εξής:

α) κακή ρυμοτομία (αν και δεν καν στα σημαντικότερα ζητήματα αυτό για μένα),
β) ανύπαρκτες (εγώ θα έλεγα απλά κακές) υποδομές,
γ) ότι έχει παρακμάσει οικονομικά,
δ) ζει σε μεγάλο βαθμό από τους φοιτητές ενώ θα έπρεπε να ήταν πιο αυτόνομη και ανεξάρτητη.

Αντί να εστιάσουμε σε αυτά λοιπόν μου απαντάς με το παραπάνω νήνυμα όπου αναφέρεις πόση ώρα κάνεις να πας στη δουλειά σου και για το φθηνό φαγητό που ναι μεν είναι φθηνό αλλά λόγω της άδειας τσέπης του έλληνα οι περισσότεροι πλέον αυτό τρώνε.

Και μετά αναρωτιέσαι γιατί γράφω για ντρίπλές...

ΥΓ: Παρεπιπτόντως δεν συμφωνώ ότι είναι η χειρότερη πόλη, ούτε καν... αλλά υπάρχουν υπαρκτά προβλήματα και ορισμένα είναι τα παραπάνω.

Α) μια χαρά είναι ρυμοτομια. Τραβάς ευθεία κάτω βγήκες στη θάλασσα. Το λιμάνι με το ποσειδωνιο μια ευθεία είναι. 

Β) δε ξέρω στο σύνολο τι εννοούμε υποδομές οπότε θα βάλω μέσα τις συγκοινωνίες που είναι ανύπαρκτες

Γ) ενώ οι υπόλοιπες πόλεις ανθίζουν οικονομικά... Είναι συνολικό το φαινόμενο 

Δ) σε αυτό συμφωνώ 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...