Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 417
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
31 minutes ago, 4saken said:

Το Ηρακλειο πρεπει να ειναι η πιο ασχημη παραθαλασσια πολη της Ελλαδας.

Έχει και καταπληκτικό νερό, εμφιαλωμένο! 😛

Δημοσ.
8 ώρες πριν, chsam είπε

Εισαι σιγουρος γιαυτο;;;; τοπ παραλιες σε μια ωρα;Το θεωρεις συν να κανεις μια ωρα σε νησι για ανεκτη παραλια;Ασε που το ηρακλειο ειναι μια μικρη αθηνα...μαυρα χαλια ειναι σε σχεση με την υπολοιπη κρητη.Οι πιο χαλια παραλιες ειναι ακριβως εκει που λες.Εκτος κ αν δεν εχεις παει αλλου στην κρητη...

Στην Κρήτη και στο Ηράκλειο έζησα 6 χρόνια. Δεν είπα ότι κάνεις μια ώρα. Είπα στη μια ώρα. Δλδ υπάρχουν πολύ καλές παραλίες και στα 15 λεπτά (Ψαρομούρα-Αγια Πελαγια) και στα 30 και στα 45 και στα 60. Σε ακτίνα μιας ώρας δλδ έχεις αμέτρητες επιλογές σε Ηράκλειο-Ρέθυμνο-Λασίθι. Ειδικά στον νότο του Ηρακλείου έχει απίστευτες (Μάταλα-Αγιοφάραγγο-Ληστής--Τρυπητή-Λέντας κτλπ) 
Αυτό το μαύρα χάλια το λες πάλι σαν εμφάνιση και συμφωνώ. Εγώ μιλάω για ζωή και βιοτικό επίπεδο. Συν η ομορφιά και συμφωνώ αλλά ποια πόλη της χώρας ειναι όμορφη δλδ? Και δεν μιλάω για μικρές γιατί εκεί λείπουν τα άλλα 10-20 θετικά που έχει το Ηράκλειο. Την ομορφιά την κοιτάω αν πάω κάπου 2-3 μέρες. 
Εγώ αναφέρομαι σε πόλη που είναι καλή για να ζήσει κάποιος μόνιμα και το Ηράκλειο είναι απ'τις λίγες πόλεις που αξίζουν και μάλιστα για όλες τις ηλικίες. Και σαν φοιτητική ζωή έχει πολύ καλή...και για εργένη μετέπειτα...και για οικογένεια. 
Αν είναι για διακοπές το καλοκαίρι ναι φυσικά τα Χανιά και το Ρέθυμνο ειναι πιο όμορφα. Αλλά ας πάει κάποιος να ζήσει Χανιά το χειμώνα και ας έρθει να μου πει μετά. 
Ρέθυμνο μονο για φοιτητική ζωή που όντως είναι τοπ γι'αυτο...ειδικά για άντρα με τις αναλογίες να είναι 1 φοιτητής για 7 φοιτήτριες. 

• Like 3
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Backpacker είπε

Επίσης στη μια ώρα έχει σχεδόν όλη την Κρήτη που έχει τις τοπ παραλίες της χώρας

Εκτος του οτι οι τοπ παραλιες (της Κρητης και οχι της Ελλαδας) ειναι 3-4 ωρες απο το Ηρακλειο, οι πιθανοτητες να βγεις ζωντανος απο τους κωλοδρομους ειναι αρκετα χαμηλοτερες απο την υπολοιπη Ελλαδα.

Δημοσ.

Ναυπλιο;Μόνο για τους τουρίστες είναι πανέμορφη.

Τόσες κατσαρίδες και ποντίκια στον δρόμο δεν έχω δει πουθενά.Ασε τον χειμώνα με τα εργοστασια πυρήνα την βρώμα που έχει.

Ηράκλειο;Η μόνη πόλη που δεν μπορούσα να προσανατολιστώ με τίποτα.Πολυ κακη ρυμοτομία.,Μεγάλο νησί η Κρήτη αλλά νησί που στις κακοκαιρίες μένεις αποκλεισμένος απο τη υπόλοιπη Ελλάδα.,Κρητικοί ,ανθρωποι που θα γίνουν χαλί να τους πατήσεις.Αλλά άλλοι τόσοι που είναι ακόμα βουνίσιοι με την κακή έννοια .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ομορφια:Ζακυνθος,ναυπλιο,περιοχες αθηνας-αττικης

Σκατα:Θηβα,πυργος,οι περισσοτερες βορειες πολεις(σερρες ανεκτη)

34 χρονια σε βορεια ελλαδα και 3 σε νοτια,η νοτια πολυ ανωτερη απο ομορφια

Επεξ/σία από ougxar
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/2/2018 στις 11:05 ΠΜ, ProponitisTouKanape είπε

Τι εχει η οικονομια της Θεσσαλονικης; Τι παραγει; 

Η βιομηχανικη ζωνη της Σινδου εχει πολλα εργοστασια

Επεξ/σία από archer100
Δημοσ.

Σαν Θεσσαλονικός και με μητέρα από Λάρισα, θα συμφωνήσω με τα παιδιά στην προηγούμενη σελίδα. Η Θεσσαλονίκη έχει πάψει να είναι λειτουργική πόλη. Αυτή τη στιγμή έχεις: κάκιστες συγκοινωνίες, 4-5 χρόνια φτιάχνουν μια αερογέφυρα στην εσωτερική περιφερειακή, περιφερειακό καρμανιόλα, 3-4 αρτηρίες που διασχίζουν την πόλη και όπως είναι φυσικό είναι πάντα γεμάτες, δεν ξέρω και εγώ πόσα χρόνια έργα μετρό, μετανάστες στο ωραίο κατά τα άλλα κέντρο, ελάχιστες θέσεις πάρκινγκ. Η παραλία είναι όμορφη αλλά θεωρώ πως όλες οι παραλίες είναι. Μετακόμισα πριν 2 χρόνια σε περιφερειακό δήμο και βρήκα την υγειά μου σε 2-3 θέματα. Αν δεν παρκάρω μια μέρα μπροστά από το σπίτι μου θα μου κακοφανεί. Από εκεί που έκανα στην Τούμπα 20-30 λεπτά να βρω. Και πάλι, για μια απόσταση 9 χιλιομέτρων που είναι η δουλειά μου (Καλοχώρι), το πρωί κάνω 20-25 λεπτά γιατί φρακάρει το φανάρι της Σταυρούπολης και στην επιστροφή κάνω 30-35 λεπτά γιατί ακόμη να παραδώσουν μια μαμημένη αερογέφυρα εδώ και τόσα χρόνια. Γυρνάω σπίτι σιχτιρίζοντας και με νεύρα. Αν δε, πάω από Καλοχώρι στην Τούμπα στο πατρικό, έχω κάνει και μία ώρα. 

Το κέντρο της Λάρισας δεν απέχει πολύ από αυτό της Θεσσαλονίκης. Αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητο δηλαδή είναι κλάμα. Εξαιρώντας τη ζέστη, τη βρίσκω πολύ καλή επιλογή γιατί προσφέρει ισορροπία σχεδόν σε όλα. Οκ, έχεις αρκετές επιλογές για διασκέδαση, αλλά αν προέρχεσαι από Αθήνα - Θεσσαλονίκη, δεν θα σου κάνουν εύκολα εντύπωση. Οι συγγενείς μου μένουν Γιάννουλη, που αν εξαιρέσεις λίγο την καγκουριά, στην ουσία είναι σαν χωριό 5 λεπτά από την πόλη. Τα παιδιά ακόμη παίζουν στις πλατείες, γυρνάνε αργά, δεν φοβάσαι να τα αφήσεις έξω. Οι ρυθμοί σαφώς πιο χαλαροί από αυτές των μεγαλουπόλεων. Θα πήγαινα άνετα να μείνω. 

Στα 33 πλέον, ενθουσιάζομαι με ένα καλό ουίσκι, σε ένα ωραίο μπαράκι με μια καλή παρέα. Ούτε κλάμπινγκ, ούτε μπουζούκια. Θα πάω μια φορά στο τόσο, έτσι για την παρέα, αλλά και να μην ξαναπάω που λέει ο λόγος, δεν θα με πολυνοιάξει. Αναζητώ με λίγο λόγια ποιότητα ζωής. Και από όσα βλέπω και βιώνω, μόνο η επαρχία ή οι περιφερειακές περιοχές των μεγαλουπόλεων μπορούν να στην προσφέρουν. 

• Like 4
Δημοσ.

Για μενα φοιτητης δε μπορει να κρινει οπου ειχαμε παει τοτε βλεπαμε με αλλα κριτηρια . Αμα μεγαλωσεις και δεν εχεις τσαμπα αρχιζεις να βλεπεις .Ηρακλειο αμα δεις ποσο σκ@τα ειναι δημοτικες αρχες και τοπικοι αρχοντες με τα reserve προνομια τους καταλαβαινεις γιατι δε παμε καλα .Πχ αμα εχεις κυκλοφοριακο δε πας να  κλείσεις - μπετοναρεις  κανεις choke points και μετα να γεμίζεις κυκλικους κομβους . Δε κανεις 20 χρονια ενα αχρηστο φραγμα , δε δημιουργεις νεκρους στους δρομους για να χωσεις διοδια κτλ κτλ .  Αλλοι περιφερειακοι δημοι οπως Τρικαλα ειναι προτυπο ενω μεγαλες παραθαλασσιες  πολεις σαπιζουν .

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, koulkos είπε

Σαν Θεσσαλονικός και με μητέρα από Λάρισα, θα συμφωνήσω με τα παιδιά στην προηγούμενη σελίδα. Η Θεσσαλονίκη έχει πάψει να είναι λειτουργική πόλη. Αυτή τη στιγμή έχεις: κάκιστες συγκοινωνίες, 4-5 χρόνια φτιάχνουν μια αερογέφυρα στην εσωτερική περιφερειακή, περιφερειακό καρμανιόλα, 3-4 αρτηρίες που διασχίζουν την πόλη και όπως είναι φυσικό είναι πάντα γεμάτες, δεν ξέρω και εγώ πόσα χρόνια έργα μετρό, μετανάστες στο ωραίο κατά τα άλλα κέντρο, ελάχιστες θέσεις πάρκινγκ. Η παραλία είναι όμορφη αλλά θεωρώ πως όλες οι παραλίες είναι. Μετακόμισα πριν 2 χρόνια σε περιφερειακό δήμο και βρήκα την υγειά μου σε 2-3 θέματα. Αν δεν παρκάρω μια μέρα μπροστά από το σπίτι μου θα μου κακοφανεί. Από εκεί που έκανα στην Τούμπα 20-30 λεπτά να βρω. Και πάλι, για μια απόσταση 9 χιλιομέτρων που είναι η δουλειά μου (Καλοχώρι), το πρωί κάνω 20-25 λεπτά γιατί φρακάρει το φανάρι της Σταυρούπολης και στην επιστροφή κάνω 30-35 λεπτά γιατί ακόμη να παραδώσουν μια μαμημένη αερογέφυρα εδώ και τόσα χρόνια. Γυρνάω σπίτι σιχτιρίζοντας και με νεύρα. Αν δε, πάω από Καλοχώρι στην Τούμπα στο πατρικό, έχω κάνει και μία ώρα. 

Το κέντρο της Λάρισας δεν απέχει πολύ από αυτό της Θεσσαλονίκης. Αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητο δηλαδή είναι κλάμα. Εξαιρώντας τη ζέστη, τη βρίσκω πολύ καλή επιλογή γιατί προσφέρει ισορροπία σχεδόν σε όλα. Οκ, έχεις αρκετές επιλογές για διασκέδαση, αλλά αν προέρχεσαι από Αθήνα - Θεσσαλονίκη, δεν θα σου κάνουν εύκολα εντύπωση. Οι συγγενείς μου μένουν Γιάννουλη, που αν εξαιρέσεις λίγο την καγκουριά, στην ουσία είναι σαν χωριό 5 λεπτά από την πόλη. Τα παιδιά ακόμη παίζουν στις πλατείες, γυρνάνε αργά, δεν φοβάσαι να τα αφήσεις έξω. Οι ρυθμοί σαφώς πιο χαλαροί από αυτές των μεγαλουπόλεων. Θα πήγαινα άνετα να μείνω. 

Στα 33 πλέον, ενθουσιάζομαι με ένα καλό ουίσκι, σε ένα ωραίο μπαράκι με μια καλή παρέα. Ούτε κλάμπινγκ, ούτε μπουζούκια. Θα πάω μια φορά στο τόσο, έτσι για την παρέα, αλλά και να μην ξαναπάω που λέει ο λόγος, δεν θα με πολυνοιάξει. Αναζητώ με λίγο λόγια ποιότητα ζωής. Και από όσα βλέπω και βιώνω, μόνο η επαρχία ή οι περιφερειακές περιοχές των μεγαλουπόλεων μπορούν να στην προσφέρουν. 

Συμφωνώ. Ίδια ηλικία και γω.  Πιστεύω απ'τα 30φευγα και μετά το ιδανικό είναι αυτό. Λειτουργικές και φθηνές πόλεις κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα. Χαλκίδα πχ  στο νότο..και Κατερίνη-Σέρρες στον Βορρά. Φθηνές πόλεις με πολύ χαμηλό κόστος ζωής...μικρές αποστάσεις...ποιοτικό φαγητό...ασφάλεια...και έχεις και την μεγαλούπολη σε λιγότερο από μια ώρα για τις επιλογές και τα γούστα μια στο τόσο. Δλδ το να ζει κάποιος στις Σέρρες έχει όλες τις επιλογές της Σαλονίκης. Πιο σύντομα ειμαι απ'το κέντρο των Σερρών στο κέντρο της Σαλονίκης από οτι ένας απ'την Γλυφάδα στο κέντρο της Αθήνας. 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 26/4/2016 στις 10:21 ΜΜ, alex_000 είπε

Η Θεσσαλονίκη είναι παράδεισος αν εξαιρέσουμε το επαγγελματικο (εκεί είναι κολαση)

Και τα φανάρια...για να βγεις απο αυτή την Λαγκαδά χτυπάς και μια αγιότητα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/4/2016 στις 5:15 ΜΜ, GabrielConnor είπε

Χειρότερη πολη στην Ελλάδα (μακράν): Πύργος

Καλύτερη πόλη (από αυτές στις οποίες έχω ζήσει): Πάτρα

+1 για Πύργο

Τα κακά πέρα του ότι ειναι μια αδιάφορη πόλη

Οι εκάστοτε δήμαρχοι κοιτάνε πρώτα να ειναι καλά η πλατεία Σάκη Καράγιωργα και αφήνουν την υπόλοιπη πόλη να ρημάζει χωρίς έργα , χωρίς τίοτα

Παντού ετοιμόρροπα σπίτια, Χάλια ρυμοτομία, ανομία σε ότι αφορά το κυκλοφοριακό και τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς.

Αδιαφορία από τον κόσμο στα πάντα (ακόμα θυμάμαι την εποχή πριν 3-4 χρόνια που είχαν να μαζέψουν 7-8 μήνες τα σκουπίδια)

Απουσιάζουν πολλές ειδικότητες γιατρών από αυτήν την πόλη, πχ αλλεργιολόγοι, διαβητολόγοι κλπ

Υπερβολικά πολλές καφετέριες και σουβλατζίδικα για τόσο λίγο πληθυσμό

Υγρασία , υγρασία και γενικά κλίμα καταθλιπτικό

Τα καλά

Βρίσκεις πάντα να παρκάρεις ακόμα και μέρα μεσημέρι σε μικρή απόσταση από το κέντρο. Και να μην βρεις εχει ανοιχτο παρκινγκ με 2 ευρώ όλη τη μέρα.

Τα έχεις όλα στα πόδια σου και σε μικρή απόσταση. 

Γενικά έχει μεγάλη αγορά.

Επεξ/σία από ΜΑΝΩΛΗΣ1
  • 9 μήνες μετά...
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...