DrLo Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Πάω και εγώ σήμερα να αγοράσω αρνάκι για το Πάσχα. Πάω σε γνωστό SM (στο χασάπικο) με προσφορά στο αρνί και ζητάω 6 κιλά αρνί τεμαχισμένο (όχι ολόκληρο) Του λέω μπούτια σε μερίδες... και μου πετάει το αμίμητο !!!! "Θα πρέπει να πάρετε και το κεφάλι " Κόκαλο εγώ... " γιατί του λέω" ? "Έτσι είναι " μου λέει... Να μην τα πολυλογώ αρνούμαι να πάρω το κεφάλι και έρχεται και ο υπεύθυνος του χασάπικου και μου κάνει "έτσι είναι.. εδώ είναι χασάπικο και λειτουργούν οι κανόνες της κρεαταγοράς...." "Εγώ δεν ήρθα στην κρεαταγορά ήρθα σε SM που είναι ΑΕ, αυτό που μου λές είναι παράνομο... δεν γίνεται να μου επιβάλεις τι θα αγοράσω" Μετά απο μανούρα μου τα έβαλε χωρίς το κεφάλι... και ρωτάω εγώ... είναι σωστό? είμαι παράλογος που διαμαρτυρήθηκα? Αν ήτανε έτσι δεν θα έπρεπε να αναφέρεται στην προσφορά και σε ταμπελάκια και μεγάλες ταμπέλες που είχανε ουτος ή άλλως αναρτημένες στους τοίχους και έξω από το κατάστημα ότι είναι υποχρεωτική η αγορά του κεφαλιού όταν παίρνεις τεμαχισμένο και όχι ολόκληρο ? Να στείλω παράπονα στην εταιρία ?? Φυσικά και είσαι παράλογος. Η τιμή που σου δίνει είναι η "μέση" τιμή που πουλιέται ένα αρνί ... όχι το μέρος που θες εσύ. Γι αυτο το λόγο είναι άλλη η τιμή ενος γουρουνιου και άλλη των μπριζόλων, άλλη του κοτοπουλου και άλλη της μεριδας μπουτια. Υπο τη λογική σου εγώ θα σου έδεινα μονο κεφάλια ... και αυτά, technically speaking, είναι αρνί. Συγχωρήσε όμως γιατί προφανώς δε ξέρεις από αυτα αν στον κατάλογο τους αναφέρεται σαν "ολόκληρο" θεωρώ λογικό να πρέπει να το πάρεις όπως είναι , αν πάλι πουλιέται με το κιλό τότε όχι Και ανα κιλό να είναι εξαρταται σαν κιλό τίνως αναφερεταιβη τιμή Η προσφορά έγραφε ολόκληρο ή τεμαχισμένο Εξάλου και στο χασάπη της γειτονιάς να πάς, όταν παίρνεις αρνί δε σου λέει υποχρεωτικά και το κεφάλι .... Εκτός αν το πάρεις ολόκληρο.. Δηλαδή αν ζήταγα 1 κιλό αρνί θα έπρεπε να πάρω και το κεφάλι που είναι άλλο 1 κιλό ?? Τεμαχισμένο δε σημαίνει ότι διαλέγεις κομμάτια. Σημαίνει οτι σου κανει τη διευκολυνση να στο κοψει αυτος σε κομμάτια αντι να παιδευσαι εσυ Btw: το ότι είναι ΑΕ .... που κολλάει? Δηλαδή αμα ήταν ΕΠΕ τι θα αλλαζε? 5
Tsino Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Αφού είναι έτσι ρε παιδιά για ποιο λόγο είχαν τεμαχισμένα αρνιά στη βιτρίνα και τα πουλάγανε ανά κομμάτι? Και στα τεμαχισμένα (κομμάτια) είχανε την τιμή της προσφοράς. Μπορούσες να πάρεις μόνο ένα μπούτι στην τιμή της προσφοράς... Εγώ δεν ζήτησα ολόκληρο αρνί, 3 μπούτια ζήτησα Anyway αφού ήμουνα λάθος θα το ξέρω για την επόμενη φορά Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας Οι ειρωνείες είναι περιττές, συζήτηση κάνουμε.
cosmos000 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Εγώ δεν κατάλαβα τίποτα... αρνί τεμαχισμένο σημαίνει παίρνεις όλο το αρνί και για ευκολία στο τεμαχίζει ο χασάπης και εννοείται και το κεφάλι μέσα. Τώρα αν εσύ πήρες 3 μπούτια και υπήρχε όπως λες και η επιλογή να αγοράσει κάποιος με την τιμή της προσφοράς και σκέτο ένα μπούτι μόνο του...το κεφάλι όντως πού κολλάει??Εδώ αφήνεις θώρακα και τέταρτο μπούτι...
Tsino Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Μα εκεί είναι η δική μου ένσταση Cosmos, έδινε την επιλογή να πάρεις κομμάτι μόνο του αρνιού και όχι ολόκληρο... Αν ήτανε για ολόκληρο δεν θα μιλούσα...
zio10 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Επίσης ο επόμενος που θα έπαιρνε κομμάτια και όχι ολόκληρο αρνί δεν θα έπαιρνε κεφάλι; Απλά πρέπει να το φορτωθεί κάποιος δηλαδή;
Joshua21 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Αφού είναι έτσι ρε παιδιά για ποιο λόγο είχαν τεμαχισμένα αρνιά στη βιτρίνα και τα πουλάγανε ανά κομμάτι? Προφανώς επειδή τυγχάνει τα s/m να πουλάνε εκτός από ολόκληρο αρνί και αρνίσιο μπούτι, κότσι, σπάλα, εντόσθια, παϊδάκια, μπριζόλες, κεφαλάκι, λαιμό, αλλά και κατσίκι, και κοτόπουλο, και χοιρινό και δξ τι άλλο. Επίσης στη βιτρίνα βάζουν ότι έχουν προς πώληση, που το περίεργο? Και στα τεμαχισμένα (κομμάτια) είχανε την τιμή της προσφοράς. Κάτσε γιατί σε χάνω, τι σημαίνει "τεμαχισμένα (κομμάτια)"? Μπορούσες να πάρεις μόνο ένα μπούτι στην τιμή της προσφοράς... Αυτό πως ακριβώς προκύπτει? Η ταμπέλα της προσφοράς τι ακριβώς έγραφε? Έγραφε "αρνί ολόκληρο ή τεμαχισμένο μόνο 5,xx€ το κιλό", ή έγραφε "αρνί ότι κομμάτι και να πάρεις 5,xx€/κιλό"? Λίγο χλωμό να έγραφε το δεύτερο... Μήπως μπορείς να μας δείξεις το link της προσφοράς, ή τουλάχιστον να μας πεις ποιο s/m ήταν να τη βρούμε μόνοι μας? Εγώ δεν ζήτησα ολόκληρο αρνί, 3 μπούτια ζήτησα Οπότε το λογικό θα ήταν να πάρεις την τιμή που είχε το μπούτι, και όχι την τιμή που είχε το ολόκληρο αρνί. 1
volos27 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 σαν να πας στον ψαρα κ να πεις θελω 2 κιλα γαυρο χωρις τα κεφαλια μπορει να υπαρχει η επιλογη να παρεις καποια κιλα σε τιμη που δινετε ολοκληρο κ παιρνεις κ το κεφαλι
Tigran Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Το λογικό είναι: 1. Τιμή προσφοράς για να το πάρεις ολόκληρο. 2. Τιμή normal για να πάρεις όποιο κομμάτι θέλεις και όσο θέλεις. Το "ολόκληρο ή τεμαχισμένο", προφανώς και σημαίνει ότι ο πελάτης μπορεί να διαλέξει αν θα πάρει το αρνί όπως είναι (για να το βάλει στη σούβλα ξερω γω) ή αν θα του το τεμαχίσουν για να μπορεί να το βράσει, να το βάλει στη σχάρα κτλ. κτλ. Αν πας να πάρεις κοτόπουλο, δεν γίνεται να έχει την ίδια τιμή το 1 κιλό φιλέτο στήθος με το 1 κιλό ολόκληρο κοτόπουλο...
cosmos000 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Άρα αφού σου έβαλαν κομμάτια αρνιού και όχι ολόκληρο το αρνάκι (σε τεμάχια)....καλά έκανες και τους το είπες.... Εκτός αν κάτι δεν έχουμε καταλαβει όλοι εμείς (κ εσύ μαζί)....και έχουν πρόβλημα στη διατύπωση!!! Τεσπα...καλοφάγωτο άνευ κεφαλιού!!!
clevercitizen Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Κ εγώ που ζήτησα από το χασάπη του super market 1+ κιλό παϊδάκια κατσικίσια μου λέει πωλείται με το κεφαλι... με τα πολλά μου λέει μπορώ να σου μου κόψω περίπου 0,5 κιλό (και να αφήσει το υπόλοιπο με το κεφάλι για άλλον) αλλά τι να φας από μισό κιλό? Προφανώς δεν πήρα και έβαλα και τη συγκεκριμένη αλυσίδα s/m σε blacklist. Ο,τι θέλουν πουλάνε με σκοπό να σου φορτώσουν το κεφάλι, άλλος με τα μπούτια, άλλος με τα παϊδάκια...
Moderators Malthador Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Ουτως ή αλλως ο ιδιοτροπος πελάτης θα σου ξανακανει θέμα και για αλλα πραγματα δεν νομιζω οτι θα ηρεμησει αμα γινει μια φορα το δικο του οποτε .... ασύμφορο. Αυτό ακριβώς. Ούτως ή άλλως τον ιδιότροπο πελάτη δεν τον θες για πελάτη, γιατί και μία φορά να τον εξυπηρετήσεις αν σου δημιουργήσει πρόβλημα, θα σου ξαναδημιουργήσει στο μέλλον. In other news, δύο απορίες έχω: 1 - Σε ποιό λεξικό ελληνικών λημμάτων γράφει ότι το «ολόκληρο» είναι το αντίθετο του «τεμαχισμένο»; Από που συμπεραίνουμε ακριβώς ότι το ολόκληρο δεν μπορεί να είναι σε κομμάτια, τεμαχισμένο; 2 - Ποιός ψωνίζει αρνί από S/M;
Tsino Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δεν είχε άλλη τιμή για τα κομμάτια που ήτανε στη βιτρίνα και άλλη τιμή για ολόκληρο αρνί... Είχε ταμπελάκι με τιμή προσφοράς και στα κομμάτια που τα πωλούσανε ξεχωριστά και για το ολόκληρο... Στα κομμάτια λέγοντας είχανε τα μπούτια και τα πλευρά και τα κεφάλια. όλα πουλιόντουσαν στην ίδια τιμή προσφοράς. Καταλαβαίνω την πλευρά της επιχείρησης ότι δεν θέλουνε να τους μείνουν τα κεφάλια, αλλά δεν θα έπρεπε να αναγράφεται κάπου ή να έχουν άλλη τιμή για τα κομμάτια ώστε να καλύψουν τη χασούρα του κεφαλιού? Το προφορικό νταβατζιλίκι είναι που μου την έδωσε... Και όχι δεν είμαι ιδιότροπος αγοραστής ούτε περιστασιακός στο συγκεκριμένο κατάστημα ( 6 χρόνια αγοράζω από εκεί, όχι κρέατα ωστόσο) Η εμπορική πολιτική της επιχείρησης είναι σεβαστή, άμα μου αρέσει ψωνίζω αν όχι δεν... Αλλά να αναγράφεται και να ενημερώνεται ο αγοραστής, όχι άλλα γράφω να σε φέρω στο μαγαζί και στην παραγγελία στο προφορικό άλλα ισχύουν.
zio10 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Αυτό ακριβώς. Ούτως ή άλλως τον ιδιότροπο πελάτη δεν τον θες για πελάτη, γιατί και μία φορά να τον εξυπηρετήσεις αν σου δημιουργήσει πρόβλημα, θα σου ξαναδημιουργήσει στο μέλλον. In other news, δύο απορίες έχω: 1 - Σε ποιό λεξικό ελληνικών λημμάτων γράφει ότι το «ολόκληρο» είναι το αντίθετο του «τεμαχισμένο»; Από που συμπεραίνουμε ακριβώς ότι το ολόκληρο δεν μπορεί να είναι σε κομμάτια, τεμαχισμένο; 2 - Ποιός ψωνίζει αρνί από S/M; Η μισή Ελλάδα!
the other one Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 θα μπορούσαν απλά να σου χρεώσουν ό,τι πήρες ξεχωριστα με την τιμή του κάθε κομματιού δε καταλαβαίνω προς τι η φασαρία
Moderators Malthador Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Η μισή Ελλάδα! Τραγικότατο... θα μπορούσαν απλά να σου χρεώσουν ό,τι πήρες ξεχωριστα με την τιμή του κάθε κομματιού δε καταλαβαίνω προς τι η φασαρία Ε, αυτό ακριβώς, υπήρχε προσφορά που αφορούσε σε ολόκληρο το αρνί και ο OP ήθελε να αγοράσει μέρος του αρνιού στην τιμή της προσφοράς. Για να μην του χρεώσουν την τιμή του κάθε κομματιού ξεχωριστά έκανε φασαρία και του βγήκε. Κακώς το δέχθηκε ο μάνατζερ, κατά την άποψή μου. Είναι σαν να βγάλει ένα ρουχάδικο προσφορά «στα 3 το ένα δώρο» και να θες να αγοράσεις ένα με 30% έκπτωση. Δεν πάει έτσι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα