Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απλή απορία , απλοϊκή ίσως ή και χαζή για πολλούς , εγώ όμως συνεχίζω να αναρωτιέμαι και να ρωτάω το ίδιο πράγμα σε όποιο Χριστιανό γνωρίζω χωρίς όμως να έχω πάρει μια σοβαρή απάντηση με επιχειρήματα. 

Για ποιο λόγο το άγιο φως χρειάζεται μεταφορά με αεροπλάνα τρένα και καράβια απο τη στιγμή που είναι άγιο και έχει ιδιαίτερες δυνατότητες. Για ποιο λόγο δεν ανάβουν όλες οι λαμπάδες μας με ιερό φως? γιατί πρέπει να το φέρουν απο κάπου και μάλιστα με προφυλάξεις για να μη σβήσει?

Αν μάλιστα υπάρχει κάποιος πολύ θρήσκος με γνώσεις στο θέμα ας μας διαφωτίσει 
να ξεκαθαρίσω πως το θέμα αυτό δεν έχει σκοπό να σατιρίσει την χριστιανική θρησκεία και θα σας παρακαλούσα να κρατήσουμε ένα επίπεδο. Απλά ας πει ο καθένας τη γνώμη του. 

Δημοσ.

Δεν υπάρχει καμία λογική και το πιο αστείο είναι ότι στο τέλος παίρνουμε στο σπίτι φως από αναπτήρα...

Χριστιανός ορθόδοξος είμαι αλλά δεν μπορώ να εθελοτυφλώ 

• Like 5
Δημοσ.

Είναι αρχηγός κάποιου κράτους το αγιο φως;

Φημες λενε οτι θα κανει και δηλώσεις οταν φτάσει 

Η ολυμπιακη φλογα εφυγε, ή θα χουμε διπλωματικό επεισοδιο? 

• Like 6
Δημοσ.

Βασικά η πίστη σαν έννοια προϋποθέτει κάποια "προσπάθεια" από αυτον που πιστεύει.

Σίγουρα λίγοι/ελαχιστοι παιρνουν πραγματικα το φως απο τα Ιεροσόλυμα. Το θεμα ειναι πχ, αν αναβε τυχαία η λαμπάδα σου θα υπηρχε νοημα να προσπαθησεις να πιστεύεις; Εννοω θα υπηρχε καθόλου η αμφιβολία/ λογος να μην πιστεψεις;

Χαζοσκεψεις, απλοικη ισως απαντηση, και υπαρχουν σιγουρα και δυνατ(οτερ)α επιχειρηματα απο την αλλη πλευρα.

Κατά προεκταση θα ειχαμε ολοι αρκετη πιστη/τις ικανότητες (πιστοι και ιερεις) για να πετυχουμε με την πιστη μας το θαυμα; Η και πάλι θα μας χαριζοταν σε πιστούς και απιστους. Θα υπήρχε η εννοια του πιστου νομίζεις;

Καθενας μπορεί να το δει απ οποια πλευρά θέλει.

Για τα αεροπλάνα και τις τιμες πιστεύω οτι εχει βαλει το χερακι της η εκκλησία. Διαβαζα καπου στο άσχετο παντως οτι και η aegean εβαλε εξτρα πτησεις σε προορισμους που δεν προβλεπονταν για να μεταφέρει αντιπροσωπευτικα σε καποιους προορισμους (/πληθυσμιακά) το Αγιο Φως. Καλη διαφήμιση πιστεύω.

Τελος, αν θυμαμαι καλα σε καποιες περιοχές η ανασταση ειναι το μεσημερι (γυρνουν και τρωνε τοτε το μεσημερι). Δεν ξερω αν παιζει "μεσο" (χε χε) ή η μασα ξεπερνά την πίστη. Οπως και να χει ειναι ο συμβολισμος των ημερων που γιορταζουμε.

Δημοσ.

Ο θεός είπε οτι το φως δεν μπορεί να έρθει με τηλεμεταφορά, άρα το φέρνουν με αεροπλάνο.

Οι άγιοι πατέρες της εκκλησίας λένε οτι: αεροπλάνο = αέρας + πλάνη, άρα το άγιο φως είναι ψεύτικο.

• Like 1
Δημοσ.

Η πρωτη ανασταση που λεει ο papias γινεται 10 η ωρα και μετα λενε οτι μπορεις να φας κανονικα.

Αν δεν κανω λαθος αυτο ξεκινησε μετα την χουντα και φυσικα εγινε για τους ψηφους.

Δημοσ.

<p>Απλή απορία , απλοϊκή ίσως ή και χαζή για πολλούς , εγώ όμως συνεχίζω να αναρωτιέμαι και να ρωτάω το ίδιο πράγμα σε όποιο Χριστιανό γνωρίζω χωρίς όμως να έχω πάρει μια σοβαρή απάντηση με επιχειρήματα. <br><br>

Για ποιο λόγο το άγιο φως χρειάζεται μεταφορά με αεροπλάνα τρένα και καράβια απο τη στιγμή που είναι άγιο και έχει ιδιαίτερες δυνατότητες. Για ποιο λόγο δεν ανάβουν όλες οι λαμπάδες μας με ιερό φως? γιατί πρέπει να το φέρουν απο κάπου και μάλιστα με προφυλάξεις για να μη σβήσει?<br><br>

Αν μάλιστα υπάρχει κάποιος πολύ θρήσκος με γνώσεις στο θέμα ας μας διαφωτίσει <br>

να ξεκαθαρίσω πως το θέμα αυτό δεν έχει σκοπό να σατιρίσει την χριστιανική θρησκεία και θα σας παρακαλούσα να κρατήσουμε ένα επίπεδο. Απλά ας πει ο καθένας τη γνώμη του. </p>

Με το ίδιο σκεπτικό και ο Χριστός γιατι δεν εμφανιζεται σε ολους να τελειωνει το παραμυθι αφου εχει "ιδιαιτερες ικανοτητες" . Αν οπως λες αναβε ταυτόχρονα το αγιο φως σε ολες τις εκκλησίες και ολα τα σπιτια ταυτοχρονα τι νόημα εχει δεν θα υπηρχαν αμφιβολίες και ουτε αθεοι ολοι θα βιωναν το θαυμα και ολοι θα ηταν πιστοι και οχι αθεοι λεω εγω τωρα

Δημοσ.

Με το ίδιο σκεπτικό και ο Χριστός γιατι δεν εμφανιζεται σε ολους να τελειωνει το παραμυθι αφου εχει "ιδιαιτερες ικανοτητες" . Αν οπως λες αναβε ταυτόχρονα το αγιο φως σε ολες τις εκκλησίες και ολα τα σπιτια ταυτοχρονα τι νόημα εχει δεν θα υπηρχαν αμφιβολίες και ουτε αθεοι ολοι θα βιωναν το θαυμα και ολοι θα ηταν πιστοι και οχι αθεοι λεω εγω τωρα

Για να κανω το δικηγορο του Θεου

Αν εμφανιζοταν ο Χριστος και ξεραμε σιγουρα οτι υπαρχει και Θεος και παραδεισος και κολαση....... τι θα γινοταν ?

• Like 1
Δημοσ.

μα ο Χριστός δεν γύρναγε εδώ κ εκεί κ έκανε θεϊκά κόλπα (μετατροπή νερού σε κρασί , πολλαπλασίασε τα ψωμιά και τα ψάρια, ανάσταση νεκρού) για να πιστέψουν οι πιστοί ?

γιατί τότε είχε νόημα να κάνει κάτι τόσο άμεσο αλλα σήμερα όχι ?

Δημοσ.

Ας είναι καλά οι άγιοι αδερφοί Ράϊτ.

Πότε ήταν η πρώτη φορά που έφτασε το άγιο φως στη χώρα;

Και με ποιό μέσο;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...